Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jesień 2011 |
Wersja do druku |
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 20-08-2011, 20:02
|
|
|
O tak, też widziałem newsa.
No ciekawie, ciekawie, bo to ma być ostateczna seria.
Nie wierzę żeby w 1-cour im się zmieściło... chyba, że dokonają na pierwowzorze po raz czwarty gwałtu ze szczególnym okrucieństwem. Oh well, i tak zobaczę >_> |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 20-08-2011, 21:42
|
|
|
Zero no Tsukaima -> Naprawdę wiele dobrych pomysłów, które jednak zostały zmieszane za każdym razem z dużą dawką absurdu oraz w miarę jedzenia coraz większą ilością fanserwisu. Z tego co się orientuję to nowelek jeszcze trochę było z przodu. czyli ciężko będzie się zmieścić. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 30-08-2011, 06:35
|
|
|
Tylko Ika Musume de geso geso 2 zasługuje na moją uwagę :P Nareszcie dalszy ciąg mojego ulubionego głupiego serialu. Co prawda Nichijou też jest świetne, ale jakoś nie oglądałem go aż tyle razy co Iki. Mam nadzieję, że poziom serii zostanie i że nie wmieszają tsunami do fabuły jako kary na ludziach.Poza tym będzie trzeba coś wybrać na bieżąco, bo jakoś nic do mnie nie przemawia. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 10-09-2011, 17:23
|
|
|
Czytałem mangę z podobnym tytułem i podobna mocą typka. Jeżeli babka będzie latała za pomocą silniczka w kształcie żądła na tyłku. Nie będzie to zły tytuł, ale na pewno nie CG. Musi tez mieć do tego czułki na głowie.
Pewniaki
Fate/ Zero
Un-Go
Guilty Crown
Coppelion
Mirai Nikki
Bakuman
Shakugan no Shana
reszta do sprawdzenia |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-09-2011, 13:16
|
|
|
http://www.nekomagic.com/?cat=9
Jest już zbiorcze zestawienie NekoMagic... czyli czas zaktualizować listę planowanych anime. U mnie niewielkie zmiany - oznaczyłem je kursywą dla wygody.
Koniecznie zobaczę:
Fate/Zero - mam wielką nadzieję, że w końcu coś od Type-Moon doczeka się dobrej ekranizacji (ponieważ KnK też nie oceniam za dobrze). Szkoda braku Rin i Archera z Fate/Stay Night, jest za to kilku wyśmienitych Servantów (m.in. Berserker, Rider, stara dobra Saber i złoty Archer... jak mogłem zapomnieć o Lancerze?) i kilku nie najgorszych Masterów.
Mirai Nikki - jej, w końcu mamy serię o królowej yandere (bo i tak wszyscy wiemy, po co się czyta Mirai Nikki - i powodem nie jest główny bohater) ;D Wyśmienicie :D i 24 odcinki, bardzo dobrze - w 13 by się w życiu nie wyrobili.
Shuinryaku? Ika Musume - niech żyje podmorska inwazja! All glory to Squid Girl!
Gundam AGE - bo Gundam. Ale 50 odcinków od razu zapowiedziane O.o Nieźle, naprawdę się szykuje coś ciekawego.
Un-Go - podoba mi się nietypowa grafika, postacie też wyglądają... ciekawie. W tym główna (chyba) bohaterka... ma szanse kandydować na drugiego w kolejności najbardziej creepy catgirla, jakiego widziałem. No i to kryminał, a te zawsze sprawdzam/oglądam.
TWGOK Vol14 OVA - bo TWGOK ;) Powinna być niedługo :D
Higurashi nowa seria - bo Higurashi ;) Co prawda pierwszy odcinek był totalnym dnem, ale zaliczam się do ludzi wierzących w danie drugiej szansy... kiedy jest mi to wygodne.
Sprawdzę:
Guilty Crown - może być całkiem ciekawe, zobaczymy co wyjdzie.
Boku wa Tomodachi ga Sukunai - manga jest całkiem zabawna, chociaż boję się co może z tego wyjść w anime... z drugiej strony PV tej serii akurat nie zawierał nawet specjalnej ilości fanserwisu (w niektórych zgubiłem się w próbach policzenia pantyshotów), więc są duże szanse że będzie nieźle...
Lupin III 2011 - bo uwielbiam Lupina i lubię to co widziałem z Lupina III. Trzeba zobaczyć i sprawdzić. Mam nadzieję, że będzie miało poziom starych serii.
Shimanchu MiRiKa - a to ciekawe, co to jest :D? PV sugeruje albo nowe Guu, albo jakąś serię o dziecięcych zabawach XD
Sprawdzę, ale nie oczekuję że będę oglądać:
Kyukai Senjou no Horizon - faza... ale boję się, że to trochę za mało dla mnie.
C3 - em, zamiast Companion Cube widzę panie z minami ala Higurashi okładające się ostra bronią... nadal jeden odcinek.
Kimi to Boku - slice of life może nie będące haremówką? Do zobaczenia.
Mashiro-Iro Symphony - haremówka jak sądzę totalna, ale dam temu szansę na jeden odcinek. Chyba.
Phi Brain: Kami no Puzzle - to może być zabawne.
Do zebrania na później:
Persona 4 - nie będę oglądać póki nie przejdę gry... przy poziomie fabuły tej serii ryzyko spoilerów/zepsucia jej przez ekranizację jest za wysokie, aby ryzykować taką kolejność. Ale później obejrzę na pewno.
Shakugan no Shana III - może kiedyś obejrzę 2 serię i OVA... |
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 15-09-2011, 15:09
|
|
|
Daerian napisał/a: | Gundam AGE - bo Gundam. Ale 50 odcinków od razu zapowiedziane O.o Nieźle, naprawdę się szykuje coś ciekawego. |
Ludzie boją się, że 50 odcinków na historie o trzech generacjach to za mało i przydałoby się przynajmniej 60 z 20 na każdą generację.
Choć ja tak bardzo się nie martwię, taki TTGL w 27 odcinków był bliski bycia historią dwóch generacji (wystarczyłoby jedynie wydłużyć timeskip :P) a SRWOGIN pokazało mi, jak wiele można wsadzić w 26 odcinków.
Mogliby dać w końcu zrozumiałe napisy do PV2 >_>
Przynajmniej jest wywiad z twórcami: http://www.youtube.com/watch?v=mdHsTPUFgyg |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 02-10-2011, 15:37
|
|
|
Już nowy sezon się zaczyna no to doublepost
Bakuman 2 - 1
Nieważne czy to koniec sezony czy początek nowego, odcinek Bakumana jest zawsze odcinkiem Bakumana :P
Nowy edytor jest super tak samo nowy mangista i szef zespołu asystentów. Ponieważ cel na poprzedni sezon zrealizowaliśmy stawiamy sobie nowy.
Nadal jesteśmy przyjemnym uspokajaczem. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-10-2011, 02:06
|
|
|
Phi Brain geniusz głównego bohatera serwuje z subtelnością konia kopiącego po jajach, ale jak się już przebrnie przez dość miałkie pierwsze pół odcinka, całość okazuje się potencjalnie zjadliwym shounenem. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 03-10-2011, 11:44
|
|
|
Maji de Watashi ni Koishinasai!
Na początek... Cookie! Dwóch wybitnych seiyuu (Lelouch i Sailor Uranus) w jednej postaci? Nie no, myślałem, że to będzie wyłącznie żart, ale forma bojowa w końcu odcinka przebiła wszystko. Generalnie, całość zapowiada się radośnie głupią bijatyką, co ciekawe, dość oszczędnie epatującą fanserwisem (póki co w zasadzie brak golizny czy ecchi), za to z odpowiednią porcją humoru. Obowiązkowy zestaw fetyszy, z mrugnięciem oka w kierunku fanów Uteny (panna Friedrich, a jakże). Trochę mnie wystraszył początek, sugerujący jakieś kazirodztwo, ale z tego com doczytał, wynika, że idzie jednak o coś innego. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 03-10-2011, 12:54
|
|
|
Hunter X Hunter 2011 - zapowiada się całkiem przyzwoicie, chociaż wolałam nieco wolniejszy rozwój wypadków. Tymczasem tutaj mamy już początek egzaminu na Łowcę. Cieszy piękna grafika i pozostanie przy klasycznych projektach postaci, całkiem fajna ścieżka dźwiękowa i sympatyczny opening. Na minus ending, czyli koszmarne darcie ryja z niezłą animacją i seiyuu Kurapiki... W poprzedniej wersji też miał "kobiecy" głosik, ale tsuntsun Dalian z anemią, to nie jest to, co chciałabym słyszeć... Jestem bliska znielubienia bardzo fajnej postaci, niech ktoś kupi pani Sawashiro żelazo, zanim szlag mnie trafi. Poza tym, mimo przyśpieszenia i kiepskiego dorobku reżysera, seria dostaje ode mnie kredyt zaufania. Byle tylko nie skopali Hisoki i Killui... |
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-10-2011, 17:04
|
|
|
Working!! 01 - w sumie miałem nie oglądać drugiego sezonu, ale seria gagów po tym, jak
- Spoiler: pokaż / ukryj
- szefowa lokalu zabiła robaczka
zupełnie rozłożyła mnie na łopatki. Cóż, na szczęście spory minus w postaci skorej do przemocy dziewuszki nadrabia reszta obsady.
C3 01 - kiepska grafika, ujęcia majtczane z perspektywy żaby, pyskata bohaterka o poziomie intelektualnym niedorozwiniętego przedszkolaka. To raczej nie jest seria dla mnie.
Maji de Watashi ni Koishinasai! 01 - skoro fabuła sprowadza się do perypetii uczniów szkoły specjalizującej się w różnych sztukach walki, to przydałoby się zadbać o odpowiedni poziom scen akcji, czyż nie? Niestety, poziom animacji w nich jest wyjątkowo żałosny. Poza tym przy tak licznej obsadzie przydałoby się jakoś sensowniej przedstawiać bohaterów zamiast rzucać ich wszystkich naraz. Ogólnie - studio odpowiedzialne za tę produkcję najprawdopodobniej nie wie, co czyni.
Hunter x Hunter 01 - odcinek nie nastawił mnie szczególnie pozytywnie do serii z dwóch powodów: już na starcie robią cięcia w fabule, a poza tym po odrobinę bardziej udanych działaniach bohaterów puszczają motyw muzyczny jeszcze bardziej wybijający z rytmu niż w One Piece czy Władcy Pierścieni. Jako że poprzednią ekranizację mam zaliczoną w całości, a obecna jest puszczana w paśmie dziecięcym, to oszczędzę sobie cierpień już na wstępie.
Phi Brain 01 - jeżeli w dalszych odcinkach rozwiązywanie zagadek będzie się sprowadzało do tego, że główny bohater błyśnie bransoletką i łypnie jednym oczkiem bardziej, to rzucę tę serię. Tym niemniej plus za grafikę na poziomie i to, że dziewczyna bohatera oprócz bycia damą w opresji potrafi też udowodnić swoją przydatność i zaskoczyć go czymś innym niż kopniak z wyskoku. Poza tym w pełni zgadzam się z tym, że szkolny klub łamigłówek ma niski poziom. Sudoku z odcinka nie rozwiązałem co prawda tak szybko jak protagonista, ale też nie zabrało mi ono więcej czasu niż jakieś 10-15 minut (a nie cały dzień, jak jakiemuś niewydarzonemu okularnikowi) - a nie mam szczególnej wprawy.
Fate Zero 01 - 40 minut gadających głów. W normalnych okolicznościach byłby to minus, ale tu można wybaczyć, bo seria dostaje w ten sposób solidne fundamenty. Co najwyżej mogła wywoływać zdziwienie scena, gdy dwóch rozmówców orbitowało wokół Kotomine niczym elektrony (mnie by na jego miejscu cholera trafiła). No i o ile animację można podziwiać tylko w openingu (przerzuconym tu na sam koniec), to muzyka nieźle wprowadza w klimat. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|