Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zjazd wakacyjny 2006 |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-07-2006, 19:17
|
|
|
Dida? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 09-07-2006, 20:44
|
|
|
Jestem z Poznania. I planuję być od 7. Dokładnie będę wiedzieć w ostatnim tygodniu lipca. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 09-07-2006, 20:54
|
|
|
Czyli może uda się zsynchronizować z Crackiem, good... |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 10-07-2006, 18:46
|
|
|
Całość, grupa zmywająco-sklepowa. Przypominam, że moje trzepnięcie na punkcie rzeczy ostrych nie oznacza, że będę głodować bądź marudzić - więc nie należy przejmować się problemem "ryżu z cukrem" |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-07-2006, 12:40
|
|
|
Wciaż jeszcze nie wiem na 100% - obecnie na jakieś 60% - ale od 11. Potwierdzę jak najszybciej tylko będe mogła.
I lubię robić i chodzić na zakupy XD gotować nie potrafię, zmywam też niezbyt, więc w razie czego piszę się do grupy zakupowej... |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 15-07-2006, 21:54
|
|
|
No i wydarłem kasę - jadę, zgodnie z planem :D. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 19-07-2006, 11:58
|
|
|
Ja przyjadę na krótko, bo na krótko, ale jednak. Proszę spodziewać się mnie 12 sierpnia, a mój pobyt zakończę 14 sierpnia.
Zgłaszam się do grupy zmywającej. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 20-07-2006, 15:21
|
|
|
Całość, jeszcze tylko muszę się podowiadywać, jak dotrzeć, czy może z kimś, dokładniej o kosztach, o powrocie i tak dalej, ale o to już będę osobno dręczyć.
W pierwszej kolejności zgłaszam się do grupy biegającej po zakupy i zdobywającej żarcie w inny sposób.
W drugiej do sekcji zmywającej, nie lubię tego robić, ale (o dziwo) umiem, ostrzegam tylko, że kuchnia po moim zmywaniu lubi wyglądać jak po huraganie...
W trzeciej do gwardii kuchennej. Na gotowaniu się nie znam, a dokładniej nie mam za grosz wyobraźni kulinarnej, ale mogę obierać, ciąć, ścierać, wydobywać z opakowań itd. I jako osoba chora na wegetarianizm, mogę zadbać o to, by w porę uszczknąć coś dla siebie, nim stanie się potrawą dla mnie nieprzystępną. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 22-07-2006, 01:44
|
|
|
OGŁOSZENIE DUSZPASTERSKIE
Po dyskusji mój pomysł upadł, za to w jego miejsce zaproponowano system wacht. Polega on na tym, że wszyscy zostaną podzieleni na cztery zmiany, z których każda miałaby zajmować się inną dziedziną. Co dnia następowałaby rotacja zadań. Oto one:
a) pomoc w kuchni i zmywanie;
b) noszenie zakupów;
c) sprzątanie;
d) dyżur zlewowy, czyli pilnowanie, by zlewu nie zaległy góry brudnych naczyń i regularne naczyń tych czyszczenie, ze szczególnym uwzględnieniem wieczoru (jako, że zazwyczaj jestem jednym z ostatnich w łóżku zobowiązuję się tego pilnować).
Nie wierzę, by ludzie faktycznie wzięli się za zmywanie po sobie, więc zamiast grożenia nierobieniem obiadu (na zjezdzie i tak pochłania się głównie kanapki i tym podobne, więc nikt głodował nie będzie) wolę wyraźne wskazanie kogoś, kto się tym zajmie.
Na zjezdzie już poprzydziela się ludzi do wacht, mając na uwadze równomierne rozłożenie jednostek silnych, rozsądnych i pozostałych.
PS - Bianca zasugerowała coś innego (zauważyłem to po dłuuugiej dyskusji, z której początkowo wynikało, że całkowicie zgadza się z IKą, głoszącą pogląd powyższy; ja osiwieję z tymi dwiema paniami, które się zgadzają nawet jak nie wiedzą o co chodzi...). Obiecała to wkótce przedstawić. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-07-2006, 09:24
|
|
|
za póxna godzina była XD |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-07-2006, 10:17
|
|
|
Cytat: | Całość, jeszcze tylko muszę się podowiadywać, jak dotrzeć, czy może z kimś, dokładniej o kosztach, o powrocie i tak dalej, ale o to już będę osobno dręczyć. |
Koszt: sugerowałbym wziąść około 200-250 zł na zapłacenie domku (ile dokładnie zależy od tego, ile nas będzie oraz kto ile czasu spędzi... Wyliczymy to pewnie już na miejscu używając kalkulatora) jeśli chce się jechać na 2 tygodnie oraz podobną sumę na jedzenie i inne atrakcje. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-07-2006, 22:43
|
|
|
Lista prawie skończona, jedynie pięć osób nie podało zadowalającej odpowiedzi na pytanie czy jadą. Oto one:
Serika
Gonik
Vanille
IT.
Miya-chan
Jako, że wszystkie są płci pięknej, nie napiszę, by czuły mój oddech na karku, byłbym jednak wdzięczny, jakby wreszcie zmusiły swe rodziny/prace magisterskie/remonty do współpracy i dały znać o rezultatach. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 27-07-2006, 13:04
|
|
|
Luźne notatki:
1) czy przyda się przywiezienie ogórków, pomidorów, ewentualnie czegoś jeszcze z warzyw (może dodatkowo jabłka, ale to nie pytam;p)? Pytanie głównie do kucharzy...
2) taka sugestia dla tych pięciu nieokreślonych jeszcze pań: na pierwszy tydzień jest na razie zapisane średnio 17,1 osoby, na drugi 15,5. Jeśli ktoś planuje być na tylko jeden tydzień, to proponowałbym raczej drugi, żeby się równomiernie rozłożyć w czasoprzestrzeni...
3) Zeg - jak się dodzwonisz to daj znać co z kluczami i kiedy mamy się zacząć pojawiać, ok? |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-07-2006, 13:09
|
|
|
Ysengrinn, jesli sie podejmiesz targac, to ja bym cie poprosila o pare rzeczy ktoych tam mam szanse nie dostac..... bo kurat ogorki i pomidory to bym obstawiala ze beda (chyba ze sie myle) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-07-2006, 14:12
|
|
|
Mnie na 100 % nie będzie, jako że zjazd pokrywa się z Dojiconem (co za mądrala to wymyślił ?). Tymczasem na Doji muszę być z racji atrakcji które obeicałem tam robić. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|