Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forum Kotatsu » :: Kącik forumowicza ::.. » Zjazdy, spotkania etc. » Strych » Zjazd Wakacyjny 2008 |
Poprzedni temat ::
Następny temat
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
Zjazd Wakacyjny 2008 |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 02-07-2008, 09:53
|
|
|
Znaczy, zasadniczy problem polega na przeanalizowaniu, kto i kiedy w ogóle jest, a na tej podstawie stwierdzeniu, ile osób którego dnia będzie... Pytałam o to Ysena, zajmie się tym pewnie w wolnej chwili. Należy przede wszystkim rozplanować rozmieszczenie osób, które będą pełne dwa tygodnie, pozostałych zaś będzie się pewnie udeptywało zależnie od potrzeby chwili. "Duże" domki są sześcioosobowe, więc pytanie, czy będzie potrzeba, żeby w jednym z nich ugniatać w dowolnym momencie dodatkowe trzy osoby - może lepiej to będzie rozgęścić, bo bagaże też gdzieś muszą leżeć. Dlatego właśnie przyda się określenie, ile osób w którym momencie będzie.
Jeśli chodzi o czteroosobowy (z ewentualnymi dostawkami), to faktycznie myślałam o tym, żeby się tam zagnieździć. Mniej o to chodzi, że "z wieku i urzędu", a bardziej o to, że mam inny tryb życia niż większość jenotów - większość nocy przesypiam, a w dzień funkcjonuję, więc dla dobra wszystkich zainteresowanych stron trzeba mnie upchać tak, żebym spać mogła. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-07-2008, 10:44
|
|
|
Fajnie się składa, bo akurat zacząłem robić tanukolistę na wakacje. Niestety parę osób nie podało danych bądź podało je niepełne, toteż jest ona jeszcze mocno niekompletna. Podaję informacje z niej istotne dla tematu, znane mi na obecną chwilę:
- lista liczy 20 niewiast i 12 samców (yay!);
- 9 niewiast i 5 jegomościów zadeklarowało pobyt na całość (co daje 3 osoby i trochę pourywanych kończyn na domek);
- 2 niewiasty (Salva, Momoko) i 3 jegomościów (Zeg, Grisz, Vodh) nie podało dokładnych danych o czasie pobytu;
- jak było do przewidzenia większość "niepełnych" zadeklarowała przybycie w pierwszym tygodniu, toteż trzeba uwzględnić spory tłok wtedy i duży luz od poniedziałku;
Co do składu który wnioskuje Moshi - widzę dwie osoby na całość, dwie na całość lub tydzień (Inis i Borek), trzy na pierwszy tydzień i dwie nieznane. Generalnie nie wygląda źle, ale jeszcze bym trochę poczekał z decyzją.
Teraz jedwabiście ważna sprawa:
Na przyszłość prosiłbym, by odpowiadać na moje ogłoszenia MAILEM. W przeciwnym wypadku nie jestem w stanie zapamiętać kto, kiedy i jakim cholernym medium przekazał mi swoje dane, tym bardziej nie jest pewne, że się dokopię w archiwum. Potem muszę jedną z drugim pięćdziesiąt razy pytać co raczył napisać i czy to dalej aktualne. Oczywiście powyższy akapit nie dotyczy osób spoza TLK, które otrzymały wiadomość ode mnie innymi drogami. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 02-07-2008, 10:56, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-07-2008, 10:48
|
|
|
Ja już mogę podać - będę na full time. |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-07-2008, 11:13
|
|
|
28.07-02.08 pierwszy tydzień, więc potem miejsce się zwolni :) |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 02-07-2008, 11:19
|
|
|
Ysen, nie doszedł do Ciebie mój priv ? Ja deklaruję się na całość.
Co do tego co napisała moshi, ja już wcześniej się zastanawiałam jak poruszyć tą kwestię z jednego powodu - pies. Nie każdy musi chcieć spędzać czas z psem, dlatego wypytywałam które jenoty byłyby chętne do mieszkania ze mną i którym nie przeszkadzałaby psia obecność. Taką chęć zdeklarowały na pewno Mel, moshi, Nanami, Gonik i Vodh. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 02-07-2008, 11:22
|
|
|
Ano nie doszedł. Dopisane.
Grisz - to jeszcze wpłać zaliczkę i będziemy kwita. Jeszcze tylko się odniosę:
Moshi napisał/a: | Wydaje mi się, że "odgórne" podziały nie mają większego sensu, chyba lepiej przedyskutować to ze wszystkimi zainteresowanymi na spokojnie póki jest na to czas. |
Odgórny podział rok temu był wynikiem tego, że doszło sporo osób zupełnie nowych i trochę głupio by wyszło, gdyby wszystkie trafiły do jednego domku. Tym razem prawie wszyscy się zgrubsza znają, więc rozmieszczenie ma znaczenie li tylko wyłącznie ekonomiczne. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 05-07-2008, 14:01
|
|
|
EDIT = dobra, oto propozycja rozmieszczenia. Jeśli komuś się nie spodoba niech dogaduje się z kimś, kto chciałby się zamienić ("/" oznacza, że jedna osoba na pierwszy tydzień, druga na drugi).
Domek Dziewczyński nr 1:
Melmothia
Gonik
Salva
Moshi
Wiewiór
Nanami
Enevi
Borek
Vodh
Domek Dziewczyński nr 2:
Abigail
Irin
Inai
Dida
Momoko
Krew_na
Mai/Alira
Noire
Mały Domek:
Avellana
IKa
Serika
Zegarmistrz
Miyak
Domek Chłopacki:
Tomek
Grisznak
Teukros
Xeniph
Daerian
Fum/Crack
Ysen
Yuby
Tilk |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 05-07-2008, 14:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 05-07-2008, 14:39
|
|
|
Zauważyłem, że pominąleś Tilka... chyba nie wypadł ze zjazdu? |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 12-07-2008, 11:53
|
|
|
1.
przedwczoraj kanał redakcyjny napisał/a: | <@Ysengrinn> dolnoślązaki - na zjeździe będzie ok. 6 osób ponad stan łóżek
[23:30:32] <@Ysengrinn> chyba najlepiej żeby śpiwory itd. zorganizowali lokalni
[23:31:32] <@tilk> ja mogę jakieś karimaty wziąć
[23:31:40] <BOReK> najlepiej, żeby zorganizowali je ci, co nie maja problemu z dostawą :P
[23:31:51] <@tilk> nie wiem zaś, czy znajdę jakieś śpiwory, które z czystym sercem mógłbym wypożyczyć ;)
[23:32:01] <Teukros> Wezmę śpiwór i materac.
[23:32:01] <@GoNikonata> moshi ma wziąć śpiwór i karimatę/materac
[23:32:28] <Teukros> karimatę/materac - marynatę |
Jeśli ktoś jeszcze ma sprzęt do spania i możliwości jego transportu dobrze by było dogadać to w temacie, żeby starczyło dla wszystkich, a nie walało się za wiele zbędnego.
2. Niedługo przydałby się plan dojazdu na miejsce przeznaczenia.
3. Abigail niestety nie będzie mogła przyjechać. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 12-07-2008, 17:57
|
|
|
Chciałam sprostować - mogę zabrać tylko śpiwór, karimata i materac zaginęły jakiś czas temu w niewyjaśnionych okolicznościach :) |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-07-2008, 21:49
|
|
|
Ogłoszenie organizacyjno-drogowe:
1. Garnki - potrzebne są 3 duże garnki na 3 duże domki, które zabiorą zmotoryzowani czyli: Borek, Tilk i ja. Mniejsze garnki i patelnie są.
2. Sztućce i talerze - każdy bierze swój zestaw (nóż, widelec, łyżka, talerz, kubek) - wprawdzie w domkach są, ale są to jakieś resztki - goście poprzedni przywłaszczyli część. Przydałby się może jeszcze po jednym dużym nożu na domek. Co do chochli, to tez mi w oko nie wpadła...
3. Leki - każdy biorący leki regularnie wie, że ma je wziąć ze sobą. Oprócz tego proszę wziąć coś na ugryzienia owadów (komary, osy, pająki) - wapno rozpuszczalne, loratydynę/alertec na uczulenie, maść do smarowania ukąszeń (Fenistil/pochodne); coć przeciwbólowego.
U mnie będzie "apteczka", czyli: krople żołądkowe, herbata miętowa, węgiel, urosept/furagin, coś przeciwbólowego i przeciwgorączkowego, plasterki, spirytus salicylowy/woda utleniona.
4. Śpiwory i materace - pościel jest na tyle, na ile jest łóżek, osoby nadmiarowe śpią na dostawkach. Ja służę podwójnym materacem (taki duży, granatowy) oraz karimatą. Ilość karimat/śpiworów uzgodnić domkami, lepiej, żeby było więcej, niż mniej.
5. Przypominam, że w domkach raczej nie ma szaf, więc ciuchy, siłą rzeczy będą w torbach/walizkach/ plecakach.
6. Prowiant - we wsi jest market, sklepy i piekarnia. Prowiant na pierwszy dzień zabrać, chyba, że ktoś jedzie samochodem i ma od siebie coś do rozdysponowania ;)
7. Przedłużacze
8. Karty
9. Proszę ze sobą wziąć PESEL i dokument tożsamości - zgodnie z prawem meldunkowym, właściciel może zażądać listy osób przebywających na danym terenie, w celu dostarczenia odpowiednim organom (a po prawdzie, żeby wiedzieć, kogo gonić, jak będa jakieś szkody).
10. Dojazd - jak tylko zrobię mapę. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-07-2008, 16:13
|
|
|
Kto z domku bierze śpiwory i materace? Posiadam śpiwór i karimatę ale mogę mieć problem z dowozem, rodzice podrzucą mnie w drodze powrotnej z wakacji i nie mam pojęcia czy to wejdzie do bagażnika. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 21-07-2008, 21:04
|
|
|
Domek Dziewczyński nr 1 kto ma możliwość wzięcia karimat, śpiworków? Dobrze by było się określić trochę wcześniej czy ktoś koniecznie chce okupować wyrko czy wystarczy mu podłoga. Mnie to osobiście obojętne, ale chciałabym wiedzieć za wczasu czy targać śpiwór czy nie. |
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 21-07-2008, 21:16
|
|
|
Ja śpiwora nie posiadam, ale mogę ew. wziąć na pierwszy tydzień materac dmuchany 2-osobowy. Tylko jak jest potrzebny to pisać, bo na Sylwester tylko mi obciążał plecak. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 21-07-2008, 21:26
|
|
|
Nanami, ja zabieram śpiwór i mogę spać na podłodze, bez problemu :) |
|
|
|
Forum Kotatsu » :: Kącik forumowicza ::.. » Zjazdy, spotkania etc. » Strych » Zjazd Wakacyjny 2008 |
Strona 8 z 10 Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|