Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forum Kotatsu » :: Kącik forumowicza ::.. » Zjazdy, spotkania etc. » Strych » Zjazd Wakacyjny 2008 |
Poprzedni temat ::
Następny temat
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
Zjazd Wakacyjny 2008 |
Wersja do druku |
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 16-02-2008, 17:03
|
|
|
Rok temu ostateczny argument z rąk moich rodziców został wytrącony, tym razem pojadę. Na pewno, nawet jak mnie zabiją i poćwiartują pojadę. Wszystko zależy od tego czy będę mogła zabrać psa (jamnikopodobny kundel) czy nie. Jeśli nie, pokażę się maksymalnie na jeden - dwa dni, jeśli z psem istnieje możliwość że na dłużej. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 18-02-2008, 23:33
|
|
|
Avalia napisał/a: | A czy dało by radę, żebym ja mogła pojechać?? | Jak Ysen mówił, każdy kto ma dostęp do tego tematu może prosić o dodanie do listy chętnych. O tym kto z niej trafi na listę ostateczną zdecyduje między innymi jej rozmiar - pierwszeństwo dla Redakcji, Moderacji, i osób które już wcześniej bywały na zjazdach - a potem dostosuje się rozmiar listy do znalezionych możliwości lokalowych (zwykle wszyscy chętni się mieszczą, więc nie ma dużego powodu do niepokoju). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 19-02-2008, 00:15
|
|
|
Ja bym bardzo chciała pojechać, szczególnie, że nie udało mi się ostatnio :( Nie wiem jeszcze, czy nie będę pracować przez całe wakacje, ale w przeciągu najbliższego mięsiąca - dwóch powinnam już się ostatecznie zadeklarować. |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-02-2008, 23:44
|
|
|
Podsumowanie rozpytywania:
Nanami - chętnie by przyjechała, ale nie wie jak będzie
Doreen - nie może
Mara - nie może
Enevi - chętnie by przyjechała,
Krew_na - chętnie by przyjechała. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-02-2008, 15:33
|
|
|
Taka sugestia - gdy już ustalimy miejsce, dobrze by było, aby osoba znająca okolicę ustaliła wcześniej, czy są tam jakieś ciekawe miejsca, zabytki, muzea itd. Przez te dwa tygodnie zawsze można coś takie odwiedzić. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 04-03-2008, 14:34
|
|
|
Dobra, mamy marzec, więc temat zmienia nazwę a my powoli zabieramy się do roboty. Zdecydowanie przyda nam się strona eholiday.pl, na której znaleźliśmy i Soczewkę i Nowy Dwór z sylwestra.
Strategia pracy:
1. Z miejsca odrzucamy wszystko co w nazwie ma:
a)
- hotel, motel, hostel i wszystko inne kończące się na "-tel" (zaznaczam, że "hotelik" na "-tel" się nie kończy, więc można obłypać);
- wszystko co brzmi drogo - apartamenty, pensjonaty i centra konferencyjne;
- wszystko co ma choć daleki związek z gastronomią (restauracje, zajazdy, karczmy et caetera);
- jako że to wakacje - kwatery, pokoje i lokale;
- wszystko co ma w nazwie "Zdrój" - prawie na 100% będzie w Kotlinie Kłodzkiej, a tam będziemy szukać dopiero jak innej opcji nie będzie;
- cokolwiek związanego z górami;
b) powiedzmy, że nie odrzucamy agroturystyki - jednak szanse, że w jakiejś się pomieścimy są raczej marne.
2. To co zostanie należy obłypać pod kątem:
- ilości miejsc (interesuje nas min. 25-30);
- lokalizacji (możliwie blisko Wrocławia, ale w lesie);
- ceny (maks. 20-25 zł);
- kuchni (chcemy żywić się sami);
3. Jeśli coś zostanie, to dokładnie przyglądamy się, czy naprawdę będzie tam lepiej niż w postbreżniewowskiej Soczewce, nie zjedzą nas karaluchy wielkości kota, a lodówka nie zaatakuje mykoidalnymi mackami.
4. Jeśli zaiste będzie lepiej - rozpoczynamy rozmowę i staramy robić Dobre Wrażenie. W tym momencie wskazane byłoby przedstawiać się nie jako "taka sobie grupka znajomych z całej Polski" a "redakcja internetowego czasopisma" - miejmy więc nadzieję, że do tego czasu rejestracja zakończy się pomyślnie. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Wiewiór
irish mastah
|
Wysłany: 24-04-2008, 11:33
|
|
|
Wiewiór się nudzi w szkole i przekopuje net. oto co wykopał http://www.fajnewczasy.pl/oferta,Bystrzyca_Gorna,agroturystyka,14383.html
wygląda nieźle, dom mieści 35 osób, jest kuchnia, wielka sala obiadowa, grill etc.
cena 20-40 zł. ale może jakbyśmy wynajęli całość byłaby jakaś zniżka.
miejsce- Bystrzyca Górna, 30 km od Wrocławia
idę dalejsz kopać internet |
|
|
|
|
|
Wiewiór
irish mastah
|
Wysłany: 24-04-2008, 11:52
|
|
|
skopany internet pokazał mi jeszcze coś takiego:
http://www.turystyka.beskidy.pl/cicha-dolina/
50 mijesc, domki, 25 zł za dobę.
problem-bielsko biała. Ale w sumie do Wrocławia nie jest aż tak daleko... ale i tak sam koniec Polski niemalże |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-04-2008, 14:46
|
|
|
Bielsko Biała? No nie, to już chyba za daleko. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 24-04-2008, 15:35
|
|
|
Cytat: | wygląda nieźle, dom mieści 35 osób, jest kuchnia, wielka sala obiadowa, grill etc.
cena 20-40 zł. ale może jakbyśmy wynajęli całość byłaby jakaś zniżka. |
Obawiam się, że nie planowaliśmy zjazdu w 35 osób, oczywiście można spróbować. Która to kwestia przypomina o innej:
LUDZIE!
Spora część z Was dostała dokładnie dwa miesiące temu maila z ankietą. Bogu dzięku dostałem odpowiedź od może połowy, a wkrótce trzeba będzie na serio zająć się listą! |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-04-2008, 16:13
|
|
|
Przypomnij może, kto odpowiedział, ok? Bo naprawdę nie pamiętam, czy odpisywałem czy nie. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 24-04-2008, 18:33
|
|
|
Inis napisał/a: | 50 mijesc, domki, 25 zł za dobę.
problem-bielsko biała. Ale w sumie do Wrocławia nie jest aż tak daleko... ale i tak sam koniec Polski niemalże |
Jak dla kogo. Ja bym była zachwycona, ale zdaję sobie sprawę, że ze względu na miejsce zamieszkania większości jenotów, mogę o tym Bielsku pomarzyć...
Poza tym, tam jest napisane, że ok. 25 zł w sezonie zimowym, chyba że to tylko układ strony. |
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 24-04-2008, 18:49
|
|
|
Mój przyjazd jest uzależniony od tego czy będę mogła zabrać ze sobą psa. Dlatego ja na razie powstrzymuję się od deklaracji. Jeśli posiadanie psa będzie niemożliwe, a miejsce będzie wystarczająco blisko pojawię się na jeden maksymalnie dwa dni. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 24-04-2008, 20:43
|
|
|
Grisz - odpisywałeś.
Jeśli ktoś znajdzie coś ciekawego niech tu wrzuca. Postaram się pchnąć to trochę do przodu gdy trochę wyjaśni mi się sprawa z egzaminami... |
|
|
|
|
|
|
Forum Kotatsu » :: Kącik forumowicza ::.. » Zjazdy, spotkania etc. » Strych » Zjazd Wakacyjny 2008 |
Strona 2 z 10 Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|