Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forum Kotatsu » :: Kącik forumowicza ::.. » Zjazdy, spotkania etc. » Strych » Zjazd Wakacyjny 2008 |
Poprzedni temat ::
Następny temat
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
Zjazd Wakacyjny 2008 |
Wersja do druku |
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 14-05-2008, 21:27
|
|
|
210 to za klasę 1 :P. Za te w których było MW (standard o niebo lepszy niż w Soczewce) to 190, czyli 31 z groszami. Doliczyć należy rabat za grupę zorganizowaną (20%), co daje 25 zeta, więc trzeba by było dopchać 1-2 osoby (z jedną wychodzi 21,77, z dwiema 19). Domki są spore i na parterze spokojnie można zmieścić materac, na piętrze na upartego też. Zaś pokoje , w porównaniu do soczewkowych są luzem 2-2.5 raza większe (a tam z tego co pamiętam w pokoju potrafiło się kisić z 5-7 jenota). W każdym razie będę się pytał o szczegóły i dopytywał w razie jakbym czegoś zapomniał. A, i w razie jakby wypaliło w Radkowie mogę parę co przydatniejszych rzeczy zorganizować z domu, może nawet telewizor na konsolę :P. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-05-2008, 14:25
|
|
|
Przede wszystkim obadaj, czy dałoby się te domki wynająć 21.07-03.08 i jeśli tak to powiedz, że wraz z redakcją Tanuki jesteście zainteresowani. Dowiedz się ile mamy czasu by się zdecydować i o zaliczkę.
W weekend spróbuję się wprosić do krewniaków i powinienem być na ircu. Jeśli będziemy wiedzieć już wszystko o każdym z trzech ośrodków to byłoby dobrze podjąć ostateczną decyzję. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-05-2008, 14:46
|
|
|
Dzwonili do mnie z ośrodka z Bystrzycy - szef wyraził zgodę na dwa tygodnie od 21.07, natomiast ja mam tam najlepiej przyjechać (najlepiej w sobotę) i obejrzeć i ostatecznie zdecydować. Do wieczora mam jeszcze łapać dziś kobietę z ośrodka - brak zasięgu tam jest! - żeby jeszcze się potwierdzić.
Pani (inna), która do mnie zadzwoniła była bardzo zatroskana, że tam nie ma na miejscu stołówki, ale powiedziała, że jest kuchnia i są garnki. ^^v |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 16-05-2008, 11:40
|
|
|
GOKSiR Brzeziny obdzwoniony, dyrektor przyłapany. W naszym terminie na chwilę obecną byłoby tam wolne jakieś 15 miejsc, więc zakładam, że z góry odpada i nie jadę. Może to i lepiej. :P |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 16-05-2008, 14:08
|
|
|
Kobieta z ośrodka złapana, termin zapisany 21-3, w sobotę tam jadę. o. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 17-05-2008, 14:48
|
|
|
Cytat: | cena za domek w weekend -1 noc 150 PLN, każda następna 120 PLN, cena za domek w tygodniu - 1 noc 90 PLN, każda następna 60 PLN, |
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=50.96113,17.412901&spn=0.023678,0.05682&t=h&z=14 tu jest linka
to długie to jest rzeczka Smortawa chyba.
Miasteczko-wieś jest spora, a ośrodki są położone pod lasem, za wsią (odległość mniej więcej jak w Kaziówce/Soczewce do sklepu będzie).
Do ośrodka dochodzi się od drogi jakieś 50 metrów piaskiem, samochód też dojedzie, parkingu nie widziałam, za to stali wędkarze, przy czym wędkarze raczej rodzinni, nie samotnicy "bez kija nie podchodź". Ale skoro się ludzie kąpali, ci, co tam teraz są, to nie powinni gonić, zresztą ośrodek obok wygląda na rodzinny.
Ogólnie jest zielono, cisza, spokój, do lasu będzie jakieś 50 metrów.
Są tam dwa ośrodki prywatne i jeden zakładowy, jeden z nich ma domki typu kwadrat i coś w rodzaju baru przy nim. Nasz ośrodek jest troszkę za nim, zaraz przy stawie, odgrodzony płotem i wygląda dokładnie tak jak na zdjęciach. Są domki 4 duże (jeden właścicieli) + mały, typu Brda (poszukam planu, jak to wygląda metrowo). Ponadto jest spory teren ogrodzony z bramkami, zadaszona wiata, grile do wypożyczenia, wydzielone miejsce na ognisko. Za płotem jest ścieżka, za ścieżką są trzciny, brzeg i staw, w którym da się podobno kąpać i łowić ryby. Co też i wędkarze robią.
Domki: (uwaga, przeliczam metrażowo no materace - te duże niebieskie, Serikowe!)
Jak znajdę schemat domków to podam metry normalne)
Duży
6 osób (5 łóżek)
- wchodzi się do kuchni z dworu po schodkach
http://www.lesnawoda.pl/?f=galeria_07.jpg
kafelki, lodówka, kuchenka elektryczna jak w Soczewce, obok jest łazienka
http://www.lesnawoda.pl/?f=galeria_06.jpg w której się spokojnie nawet materac dwuosobowy zmieścić może, kafelki, prysznic, szał ciał i uprzęży.
Potem jest na tym samym poziomie "salonik"
http://www.lesnawoda.pl/?f=galeria_02.jpg
http://www.lesnawoda.pl/?f=galeria_03.jpg
http://www.lesnawoda.pl/?f=galeria_04.jpg
- dwuosobowy tapczan, stolik, dwa fotele, i miejsce na podłodze na dwuosobowy materac i nawet karimatę (albo i dwie).
W rogu są schody na górę, strome, u szczytu jest mały pokoik po prawej + dwa tapczany (i miejsce pomiędzy), po lewej dwa tapczany i miejsce pomiędzy+szafka, oba z balkonami.
http://www.lesnawoda.pl/?f=galeria_05.jpg
Domek mały, czteroosobowy:
(4 materace - łóżka)
Wchodzi się do mikro przedpokoju, wielkości dwóch materaców podwójnych, ze stolikiem, dalej jest kuchnia i obok łazienka. Także kafelki i inne takie. Na pięterko po lewej i po prawej są 4 materace defaultowo (dwa po lewej, dwa po prawej).
Oczywiście górne piętra mają skosy.
Zasięg Plus GSM, prąd, ośrodek jest oświetlony w nocy, jest ciepła woda, można trzymać psy, siatka jest. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 17-05-2008, 23:14
|
|
|
Dobra, biorąc pod uwagę różnicę cen i warunków (w Bystrzycy będziemy mieć dla siebie cały ośrodek) decydujemy się jednak na Leśną Wodę. |
|
|
|
|
|
IKa
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 23-05-2008, 00:27
|
|
|
Dobra, bo przez tę dzisiejszą dyskusję na ircu nie mogę spać. Podsumujmy:
Mamy 3 duże Brdy, domki, w których są 4 tapczany pojedyncze u góry i jeden tapczan podwójny na dole.
To daje nam 18 podstawowych miejsce w dużych domkach.
Mały domek ma 4 miejsca na pięterko, niskim - dwa po lewej, dwa po prawej pod skosem. Na materacach. Nie macałam, bo facet sie mi na nogi gapił dziwnie, wiec to są cztery miejsca na dwóch lub czterech materacach.
To daje nam 4 miejsca.
W sumie jest 22 miejsc do spania defaultowo.
W salonikach na dole w brdach zmieści się po 3-4 osoby na karimatach dodatkowo.
6 osób w duzych brdach musiałoby spac razem na tapczanach. KTO Tak będzie spał?
Po jednej osobie zmieści się bez problemu pomiedzy tapczanami na pieterku na karimacie.
W małym domku EWENTUALNIE też możemy zaliczyć te materace jako dwa podwójne, bo jest niski dach.
KTO tam będzie spał? Bo mozliwe, że bedzie spał z kimś.
I mamy cały ośrodek dla nas.
EDIT: W mniejszym - mniejsze osoby wzrostowo, sztuk cztery... mnie nie przeszkadza, zwłaszcza, że chyba dosyć wcześnie mnie ścina :P
Natomiast uwaga: panowie tym razem jednak powinni być rozparcelowani, bo inaczej nam zgina z głodu/niedożywienia...
PYTANIE:
Domki i opisy wisiały DŁUGO. Teraz się dowiaduję, że coś nie pasuje. Bo łózka podwójne.
Więc na litość boską, zdecydujcie się!!!
Bo przypominam, ze mam dzwonić do kobiety sie pytać o konto.
Więc sie pytam, czy chcecie TEN czy Bambosh się ma w trybie nagłym przejechać do Radkowa i tam patrzyć???
Bo jeśli tak, to TO MA BYĆ ZAŁATWIONE W TEN WEEKEND.
/me mruczy pod nosem i ideei spać. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 23-05-2008, 18:07
|
|
|
Dobra, doczytałem w/w dyskusję z redakcyjnego. Powiedzmy, że nie będę drążył czemu, lodowa kra, nikt nie zgłaszał problemu wcześniej i w temacie - warunki obu ośrodków są znane od dłuższego czasu. Ad meritum:
1. Bamboshowy Radków nie jest drogi (acz Bystrzyca jest za pół darmo), a można tam wynająć np. 5 domków (co prawda nie wiem po jaką cholerę, ale ok) - tylko niech wypowie się ktoś zainteresowany (Teukros? Melmothia?). Jak widać zarówno mnie jak i Ice bystrzyckie warunki pasują, tak długo jak jest ciepło i można siedzieć na powietrzu.
2. Czemu mielibyśmy ginąć z głodu? Ktoś ostatnio czuł się niedożywiony i nic nie mówił? Na pewno nie ja...
3. W każdym razie podaję listę zamkniętą (może się zmniejszyć, nie może urosnąć):
Cytat: | Pewni:
1. Moshi
2. Ysen
3. Crack
4. Tilk
5. Melmothia
6. Momoko
7. Vodh
8. Grisz
9. Irin
10. Alira
11. Bezimienny
12. Dida
13. Borek
14. Gonik
15. Teukros
16. IKa
17. Fum
18. Serika
19. Ave
20. Daer
21. Inis
22. Yuby
Niepewni:
1. Miyak
2. Nanami
3. Inai
4. Kero
5. Xen
6. Krew
7. Enevi
8. Mai
9. Salva
10. Zegarmistrz
Bambosh będzie wpadał tylko na weekendy, chyba, że jednak wybierzemy Radków.
Brak danych:
1. Eltanin
2. Abigail
3. Kropla (tak, wiem; ha ha)
4. Sm00k (Tu Mi Tramwaj Wyrośnie TM)
5. Noire (j.w.)
6. Ryuzoku (dość prawdopodobne, że przypomni sobie o nas za pięć dwunasta i stwierdzi, że on i Chimi może wpadną) |
Wnioski z listy, w analogii do zjazdu 2007: teoretycznie w stosunku do zeszłego roku przybędzie 4-6 uczestników. Rok temu w najbardziej ludny dzień byli prawie wszyscy zjazdowicze, 26 (licząc z DaerIni) osób z 28 - były to tylko dwa dni, acz w tym roku prawdopodobnie trwałoby dłużej. Biorąc pod uwagę, że zawsze na pierwszy tydzień zwala się większość stada dość prawdopodobne, że w którymś momencie będzie nas okrągłe trzydzieści.
Ja w 30 osób na 22 noclegach spokojnie przeżyję, jakby co.
EDIT = Serika (zwyczajnie zapomniałem, mea culpa) dodana do pewnych, Zeg na życzenie przeniesiony do niepewnych. |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 23-05-2008, 22:30, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-05-2008, 18:47
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | 18. Zeg |
Zdejmij mnie z listy pewnych. Prawdopodobnie będę mógł wziąć bardzo mało urlopu. Była o tym mowa kilka dni temu na IRCu. Powody są mocno odemnie niezależne. Jeśli się pojawię, to na góra 4-5 dni. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 23-05-2008, 18:49
|
|
|
Crack też będzie tylko chyba 4 dni, jak mówił na ircu :(
I gdzie jest Serika??? |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-05-2008, 18:51
|
|
|
Nie mam nic przeciwko Bystrzycy. Wręcz przeciwnie, domki bardzo mi się podobają. Obawiałam się tylko i wyłącznie zbyt małej ilości miejsc. Jednak przy aktualnej liczbie osób i po tym, co powiedziała IKa, wygląda na to, że niepotrzebnie się martwiłam. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 23-05-2008, 22:20
|
|
|
Dobra, ponieważ przestało się kłócić Tilkowi, za to zaczęło Crackowi - postaramy się przesunąć zjazd o tydzień. Jak tylko dowiem się na czym stoimy rozpoczynam ostateczną akcje potwierdzania i informowania uczestników. |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 24-05-2008, 00:53
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | postaramy się przesunąć zjazd o tydzień. |
W takim razie chciałabym prosić o szybką odpowiedź na ile procent jest pewne, ze zjazd zostanie przełożony, bo dzisiaj odrzuciłam ofertę bardzo odpowiadającej mi pracy na lipiec, a jeśli termin zlotu przypadać będzie bardziej na sierpień, to mimo wszystko z niej skorzystam.
W te wakacje zależy mi na jakiejkolwiek pracy, dlatego proszę o wyrozumiałość. |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
|
Forum Kotatsu » :: Kącik forumowicza ::.. » Zjazdy, spotkania etc. » Strych » Zjazd Wakacyjny 2008 |
Strona 5 z 10 Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|