Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forum Kotatsu » :: Kącik forumowicza ::.. » Zjazdy, spotkania etc. » Strych » Zjazd Wakacyjny 2008 |
Poprzedni temat ::
Następny temat
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
Zjazd Wakacyjny 2008 |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-07-2008, 08:01
|
|
|
Dobra, ja bym poprosił o dane dotyczące dojazdu, bo jestem w tym roku jedną z tych osób, które mają najdalej i kombinuje jak łysy pod górę, jak dotrzeć do ośrodka.
Acha, kto z ekipy wrocławskiej jedzie w pierwszym tygodniu (tzn. 28)? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 24-07-2008, 11:22
|
|
|
Praktycznie wszyscy, chyba, że ktoś się spóźni.
Melduję, że wpłaciłem właśnie drugą ratę. Mamy zatem zapłacone już 3100 zł. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-07-2008, 12:22
|
|
|
Dojazd dla zmotoryzowanych z Łodzi:
Po pierwsze link wyrzucony prze google maps: http://www.tinyurl.pl?MiM1MxYe
od razu mówię, zmieniłam trasę na tę przez Oleśnicę z racji tego, że przechodzi tamtędy trasa E67 (Warszawa - Wrocław). Oczywiście można odbić w Kępnie na Namysłów i potem na Bierutów, ale tamtej trasy nie znam, więc podaję tę, która jechałam - czyli od Oleśnicy.
W po wjechaniu do Oleśnicy od strony Warszawy po prawej będzie wieża ciśnień za która jest cmentarz i światła - jedne przy przejściu od cmentarza i zaraz za nimi drugie, jakieś 50m. Na drugich skręcamy w Lewo, na Kluczbork, dojeżdżamy do malutkiego ronda, przejeżdżamy je na wprost i cały czas jedziemy tak, jak prowadzi główna trasa 451. W Bierutowie trasę 451 zmieniamy na 396 (na Oławę) http://www.tinyurl.pl?4Yuy4nkg
Za Biskupicami Oławskimi będzie las i skręt w lewo na Bystrzycę (nawierzchnia paskudna) - a skręt trudno zauważyć. Można też dojechać do Janikowa i tam skręcić na Bystrzycę.
Po dojechaniu do Bystrzycy (od skrętu w lesie) po lewej będzie cmentarz, za nim krzyżówka -> w prawo - > potem, zaraz jak widać lipy przy ulicy -> w lewo jest skręt na "Nadleśnictwo". Droga prowadzi w dół, przejeżdża się jeden mostek, za drugim mostkiem zaraz jest skręt w bok na piach (z krzaczorem dużym!). Po lewej jest to rozlewisko ze zdjęcia, a ośrodek jest na wprost, (niebieski płotek, za samotnym drzewkiem) - dojazd piaszczystą drogą, lepiej trzymać się prawej strony, uważać na wystający korzeń).
Dojazd z Wrocławia
Skrótowo:
dominikański/grunwaldzki -> Wjeżdżamy na Traugutta > Krakowska (tam się włącza trasa 94 do )> Opolska > kierunek na Oławę (94).
W Oławie > wjeżdżamy do miasta ulicą Kutrowskiego (94 nadal) >skręt na trasę 396 w ulicę 3. maja, potem skręt w lewo w ul. Bolesława Chrobrego, przejeżdżamy przez most i cały czas trasą 396 przez Stary Górnik do miejscowości Janików.
Od Janikowa: tam jest skręt do Bystrzycy > dojeżdżacie do wioski > potem, zaraz jak widać lipy przy ulicy -> w prawo jest skręt na "Nadleśnictwo". Droga prowadzi w dół, przejeżdża się jeden mostek, za drugim mostkiem zaraz jest skręt w bok na piach (z krzaczorem dużym!). Po lewej jest to rozlewisko ze zdjęcia, a ośrodek jest na wprost, (niebieski płotek, za samotnym drzewkiem) - dojazd piaszczystą drogą, lepiej trzymać się prawej strony, uważać na wystający korzeń). |
Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 24-07-2008, 13:51, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-07-2008, 12:58
|
|
|
Dobra, jako, że ja będę jechał w poniedziałek rano z Wrocławia (nocuję o Yubyego) prosiłbym o jakiś kontakt, łatwiej zawsze jechać większą grupą.
Druga sprawa - Ysen, powiedz mi, ile mam dopłacić na zlocie do tej 100 zł z zaliczki? |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-07-2008, 13:02
|
|
|
tam gdzieś bodajże na 6 stronie jest cennik, łóżko 18 z kawałkiem za dobę, dostawka 10, z tego co pamiętam łóżko za całość 242. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 24-07-2008, 13:03
|
|
|
W zależności od tego czy wolisz łóżko czy karimatę - 142 zł lub 30 zł. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-07-2008, 13:05
|
|
|
Łózko, z moim kręgosłupem nie mam szans, aby dwa tygodnie spać na karimacie i wyjść z tego bez bólu. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-07-2008, 13:41
|
|
|
IKa, wiesz jak tam dojechać z Oławy? A dokładniej, jak jechać jeśli skręcę na Bystrzycę z 396 w Janikowie?
I kto z mojego domku bierze śpiwory / materace / karimaty? Do wieczora chciał bym to wiedzieć. No, chyba że będzie wolne łóżko... |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-07-2008, 15:07
|
|
|
Dojazd z Oławy PKP do PKS dla Warszawy
komunikacja miejska wg stanu na dzień 1.07.2008 ze strony miasta Oławy:
Lina nr 1 - dni robocze
Dworzec PKP ul. Kolejowa (12.52) - Dworzec PKS ul 3 maja (13.11)
Lina nr 2 - dni robocze
Dworzec PKP ul. Kolejowa (13.27) - Dworzec PKS ul 3 maja (13.34)
Pełny rozkład w zipie
Dojazd z Oławy do Bystrzycy
zrzutki w jpg |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-07-2008, 18:21
|
|
|
Uwaga, zmiana planów. Ponieważ ze względu na sprawy różne wyjeżdżam z Wrocławia, a mata zmieściła się jakimś cudem w bagażniku, mam wolne miejsca w samochodzie i mogę zabrać paru Wrocławiaków. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-07-2008, 18:47
|
|
|
Tilk, można się wpisać na twoją listę? Bo dzięki temu mógłbym zabrać więcejm m.in. mikrofony. |
Ostatnio zmieniony przez tilk dnia 24-07-2008, 19:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 24-07-2008, 19:00
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Nanami, ja zabieram śpiwór i mogę spać na podłodze, bez problemu :) |
No to ja też zwijam śpiwór i zaklepujemy sobie podłoge ;) |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-07-2008, 19:32
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Tilk, można się wpisać na twoją listę? Bo dzięki temu mógłbym zabrać więcejm m.in. mikrofony. |
Jasne. Yub z Alirą chyba jadą na drugi tydzień, więc chyba więcej osób ze mną nie pojedzie ;) Dojedziesz komunikacją miejską na pętlę tramwajową Krzyki? Nie ma chyba sensu jeździć po całym mieście. |
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 26-07-2008, 13:38
|
|
|
tilk napisał/a: | Jasne. Yub z Alirą chyba jadą na drugi tydzień, więc chyba więcej osób ze mną nie pojedzie ;) |
A o której wyjeżdżacie? Jadę z Poznania przez Wrocław i może też bym się zabrała. :P
Daleko jest z przystanku PKS w Bystrzycy do ośrodka?
I na koniec. Ciekawi, mnie kto z Domku Dziewczyńskiego nr 2 bierze śpiwór i karimatę. Nie poczuwam się, ale żeby nagle się nie okazało, że to jednak miałam być ja. :P Chyba, że w ogóle nie ma takiej potrzeby, bo już się gubię. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-07-2008, 14:17
|
|
|
Dida - jeśli masz to bierz, z organizacją sprzętu dla dostawek jest jeden wielki hałos i chauas. Co prawda akurat w Twoim domku wszyscy zmieszczą się na łóżkach, ale nie jestem pewien czy inne domki będą odpowiednio zaopatrzone. |
|
|
|
|
|
|
Forum Kotatsu » :: Kącik forumowicza ::.. » Zjazdy, spotkania etc. » Strych » Zjazd Wakacyjny 2008 |
Strona 9 z 10 Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|