Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Log Kampanii Daera |
Wersja do druku |
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-10-2010, 02:57
|
|
|
Kupuję Limb-Shielding Growth z Ink Monkeys. |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-10-2010, 11:44
|
|
|
Wydaję 4 expa na podwyższenie Siły o 1. Zostaje mi 6. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 03-10-2010, 12:38
|
|
|
Czekamy na logi Gwiazka/Sigurd i Sigurd/Bertrand :-)
PS: Sposób zapisu jest całkowicie przypadkowy i wcale nie ma przypominać tradycyjnego zapisu pairingów. To tylko paranoja zainteresowanych ;-) |
Ostatnio zmieniony przez Daerian dnia 03-10-2010, 15:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 03-10-2010, 15:00
|
|
|
Rozmowa moja z Sigurdem:
- Spoiler: pokaż / ukryj
-
Bertrand: ...Sigurd?
Sigurd: Bert... rand? A miło widzieć...
Jednego? - mowi, a jego stan wskazuje na to że wypił jakiś galon alkoholu.
Bertrand: Hah, mogłeś na mnie poczekać... ale nie odmówię.
Sigurd: Ha, mó-hik-wiliśmy o starych, dobrych czasach nim świat poszedł naprzód, a wszyscy zaczęli tylko... hiiik... myśleć, jak wykorzystać złotą zarazę.
Bertrand: Co tu porabiasz w tej górze? I jak tam Twój stary znajomy, Ma-Ha-Suchy, czy jak mu tam było? Niezłego nam stracha napędził ostatnim razem!
Sigurd: Wciąż... jest głupi i... bzidki... A teraz mam na karku bandę amorałów i kilka legionów!
Bagaletka...
A... hik... prócz tego mam jeszcze zbawić jakiegoś sługę otchłani. - Sigurd się na was obu wiesza
Bertrand: Legiony? Sługa Otchłani? Brzmi jakbyś miał całkiem cieawe tu życie.
Sigurd: Hik... zbyt ciekawe... preferuję bić sługów otchłani po mordach...
A nie mogę... - na twarzy Sigurda widać nieszczęście wcielone.
Bertrand: ... nie możesz?
Sigurd: Nie, bo hik... przygarnęli go... i mówili, że dobry oficer. A inni mó...hik...ili, że trzeba ich sprawdzić - mówię, to czasy i większość zło...hik... zarazy!
Bertrand: W każdym razie jeśli masz zamiar dokopać Legionom, to z chęcią się dołączę - dawno już nie odpłacałem Cesarstwu za Deshan.
Przygarnęli Sługę Otchłani? Kto?
Sigurd: Ta czeredka... hik...rosów, którzy fszystkich uzależniają, jakby łoni byli filarami świata...
(tak)
(myli mi się kilka grup)
(mówisz z Sigurdem po pijaku)
me: (XD)
Bertrand: Czereda herosów? Wygląda na to, że sporo mnie ominęło.
Ale Sługom Otchłani nie należy ufać...
Sigurd: Nu, jedna jest sympatyczna... Ale reszta... fszy ma.
Bertrand: Sympatyczna? Jest ich tu więcej? - mrużę oczy
Sigurd: Dwa...
Bertrand: Dwa... i w dodatku jedna sympatyczna? Długa to musi być historia - opowiesz mi jutro! A tymczasem - pijmy, skoro tak dobry tu trunek macie - na pohybel Cesarstwu! - po czym wychylam duszkiem trunek - Dranie przysporzyły mi sporo kłopotów odkąd ostatni raz się widzieliśmy. - dość ponurym tonem, ale po chwili wracam do rubaszności - Choć ten sługa Otchłani którego spotkałem po drodze też był twardy - na pohybel i mu! - wznoszę kolejny toast
Sigurd: Na pohybel... wszystkim wro...hik...om! i łoby stare dobre czasy, nim świat po...poszedł naprzód, wróciły!
Bertrand: Stare czasy... niech raczej przyjdą lepsze! - wychylam kolejny kufel - Swoją drogą, jakim sposobem znalazłeś się, Sigurdzie, w mieście pod górą? Ciężko mi uwierzyć, że dałbyś się zamknąć w takim miejscu bez dobrego powodu.
Sigurd: Nowe, dob...hik...re? Świat się psuje i tyle mądrości. I dobrze nie będzie, wszyscy się uzależnimy... - Sigurd popija kolejny galon
Bertrand: Uzależnimy?! Dobre to - jedyne od czego jestem uzależniony, to dobry trunek i morze! - wybucham śmiechem
A świat się psuje, prawda to, ale i wczoraj wcale nie było lepiej... - biorę kolejny łyk i nieco poważnieję
Sigurd: Wczoraj mogłeś zjeść grzy...hik... ba i nie uzależnić się od jakiegoś świtującego bękarta...
*zmierzchującego
Bertrand: Grzyba?... Bękarta? O czym Ty mówisz? Masz chyba co najmniej kilka długich historii w zanadrzu - opiowiedzże dzisiaj choć jedną!
Sigurd: Ha, więc... hik... zacznijmy od tego nekrobuc-hik-a, który nam zaszedł za skórę...
... nazywał się Sorrowful Knighikt of Dark Hik-ires
i stracił przez nas wszystko - broń, cześć i sławę. I mecha...
Hik...
Sigurd wali się pod stół, ale chwilęż potem
Bertrand: Hmph. Pewnie zasłużył.
Sigurd: Był buc-hik-em, a kompa...hik...ija amorałów się zebrała.
(amorały = ludzie amoralni, mówione po pijaku)
me: (kay XD)
Bertrand: Dobrze się czujesz? Toć słabą głową nigdy nie grzeszyłeś... ale do rzeczy, do rzeczy, jaka kompanija?
Sigurd: No, sexy psychopatka z lookshyańskich smoków, kiedyś muszę coś z nią zrobić... - lust na twarzy utrzymuje się tylko przez chwilę - Amoralny sędzia, który gotów byłby przehandlować pó-hik-łnoc... za poprawkę w kodeksie...
Rufus, zwany wspaniałym, czyli hik-łonko w warstriderze...
I Artel, czyli bezjajeczność... Hik... ten spirytus mo-hik-ny jest.
Bertrand: Lookshyańska smoczokrwista, sędzia, wojownik w warstriderze... ha! powiedziałbym, że kompania to zaiste wyborna, ale skoro ich tak oceniasz, to czemu z nimi przestajesz? Kompaniji wszak na tym świecie niemało... - po czym dodaje cicho pod nosem, raczej do siebie - choć mi akurat od kilku tygodni jednej brakuje...
Sigurd: Bo... smoczyca jest sexy... a z nimi pałęta się moja gwiazdka...
Hik...
Bertrand: Dalej z Ciebie taki sam kobieciarz jak widzę! Ale co dalej z tym otchłannikiem jednym?
Sigurd: Gwiazdka to otchłannik, ale mój otchłannik... Nie to, co zlota zaraza p-hik-rawna czy drugi...
Bertrand: Twój? Znaczy, znalazłeś?...
Sigurd: Gł-hik-poty paplasz, po prostu mój!
Bertrand: Hm, nie wnikam więc zatem. Ale droga za mną daleka, od Wallport spałem tylko raz, a i po drodze jakiś cholerny sługa Otchłani spalił wioskę... - mówiąc o nim prawie warczę - Snu by się jednak trochę przydało... - to mówiąc potężnie ziewam - masz gdzieś tu jakąś kajutę... to jest, kwaterę?
Sigurd: Ajakoż, tamze jest... - Sigurd wskazuje palcem jeden z budynkow... Znaczy - okolice: plus minus dwa budynki na lewo
Bertrand: Miejmy nadzieję, że jakoś trafię - ziewam ponownie...
Sigurd: A więcże spij, ja jeszcze popije ku... Hik... Starym czasom
|
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 03-10-2010, 17:39
|
|
|
Wykupuję:
-Armor of the Immaculate Dragons wersja ognista za 6 exp
-Heartstone'y za 9 expa (muszę jeszcze wybrać)
Oraz dopisuję do Intimacies Sigurda. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-10-2010, 00:05
|
|
|
Uzupełniłam kartę postaci o bonusy wynikające z nowego systemu robienia postaci (plus drobiazgi pozmieniałam). I wydałam komplet expa. Jestem na zero, ale przynajmniej karta mi się przestała z koncepcją postaci rozjeżdżać (no prawie).
Wypełniona wszystko włącznie z intimacies, na które się większość drużyny załapała, bo Gwiazdka byłą na solidnym głodzie relacji międzyludzkich (doceńcie, było rzucanie na rezonans :P).
Gwiazdka.PDF
|
Pobierz Plik ściągnięto 47 raz(y) 3,62 MB |
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 10-10-2010, 13:54
|
|
|
Dobra, po tej sesji Gwiazdka oficjalnie wpisuje nienawiść do Symfonii. Grrrrr. To było z kategorii "jak wyprowadzić mi postać z równowagi w 5 minut". I trzymajcie ją z daleka od tego wstrętnego babsztyla Samei, chyba że BARDZO ładnie przeprosi :P
Plus Rufus sympatia -> niechęć. Chlip. Gupi rezonans.
(a poza tym: Daer. Epickie sesje robisz. Serio. Aaaaaaaaaaaaaaangst! Genialnie było, zwłaszcza że miałam sporo do odegrania :D) |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 10-10-2010, 19:21
|
|
|
Biorąc pod uwagę ostatnią sytuację biorę sobie Uncanny Impulse Evasion (za 8). Wspaniałe plany poniesienia sobie esencji odsuwają się jeszcze dalej w czasie...
Edit: ponieważ okazało się że zdążyłem już ten charm sobie wpisać i odpisać xp, tylko zapomniałem o tym poinformować, zostaje mi ładne 13 xp. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-10-2010, 01:53
|
|
|
Wywalam thunderbolt attack prana (zawsze jak wymyślę Johannowi signature attack to zaraz potem zapominam) i Authority Radiating Stance (uznałem, że jednak moja interpretacja tego charmu jest naciągana jak stare gacie i on nadaje się on tylko dla socjopatów). Zamiast tego biorę One Weapon, Two Blows oraz Peony Blossom Attack.
Dodatkowo za 24 expa zwiększam esencję do 4. Zostaje 3 expa. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 17-10-2010, 20:14
|
|
|
Wydaję 8 expa na Integrity-Protecting Prana (podstawka, s. 199), jestem zadłużony na 1 exp. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 17-10-2010, 20:23
|
|
|
Po pierwsze pozbywam się charmu Hopping Firecracker Evasion i na jego miejsce biorę Thousand-Eyes Blinding Flash (z Ever-Cascading Torrent of Glory). Oprócz tego przenoszę favored aspect z Investigation na Awareness.
Poza tym wykupuję:
- Terrestrial Circle Sorcery za 8 exp.
- Flight of Separation również za 8 expa.
EDIT. I wrzucam Symphony w Negative Intimacy. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 23-10-2010, 01:34
|
|
|
Pod wpływem wydarzeń Johann niniejszym uznaje, że przywrócenie prawa Pierwszej Ery poczeka, na razie trzeba posprzątać ten burdel.
Nowa motywacja: Zrobić porządek na Północy. |
|
|
|
|
|
Serika
|
Wysłany: 20-11-2010, 20:43
|
|
|
Integrity 3-> (za 5), Uncanny Impulse Evasion (za 8), zostaje mi 2 expa.
A< i przenoszę kropę z Conviction (3->2) na Valor (2->3). |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 21-11-2010, 13:56
|
|
|
Iron Whirlwind Attack, zostaje mi 1 exp. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 21-11-2010, 20:28
|
|
|
Esencja do 4, zostają 2 xp. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|