Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Użytkownicy Forum - Bany... |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-09-2011, 17:07
|
|
|
Na początek proponuję wywalić linki z podpisu i profilu oraz upomnień za bełkotanie. Jeśli będziemy mieć pewność, że nie mamy do czynienia z formą życia - zbanować. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 15-09-2011, 11:22
|
|
|
Linki wycięte, z banem na razie się wstrzymajmy. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 20-11-2011, 13:30
|
|
|
Na słowo owszem, z założeniem że będzie używane z umiarem. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-11-2011, 13:49
|
|
|
Bez przesady, panienka nie rzuca tymi dupami na prawo i lewo. Akurat w tym miejscu Crofe ma rację, wszystkim nam zdarzają się bardziej piętrowe konstrukcje.
A że panienka durna i marudzi, że kac jej przeszkadza w nauce, to już jej problem, niekoniecznie wymagający modboxa - prędzej stwierdzenia w rodzaju "jesteś głupia, to teraz cierp, życie, po litość nie tutaj." |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-11-2011, 14:08
|
|
|
Widzę, że postępowanie Claire wzbudza jednak w szanownym gronie kontrowersje, prosiłbym więc o ustosunkowanie się, żeby nie okazało się, że część Loży widzi to tak, a reszta inaczej.
Akurat co do kaca, to trochę się zgadzam ze zdaniem, że należy się przyhamować, z uwagi na nieletnich na forum. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 20-11-2011, 14:23
|
|
|
Co do "dupy", to faktycznie panienka raczej nie nadużywała tego słowa. Co do reszty - well, jak się przez x stron chwali, że idzie się pić, co idzie się pić, co się piło i jak nisko się upadło, a potem pakunia, że kiepsko z nauką, to sorry, drzewo tam. Osobiście zwróciłabym jej uwagę jako użytkownik, ale ponieważ w regulaminie jest odpowiedni punkt, a posty panienki w offtopie w dużej części ograniczają się do barwnych sprawozdań z imprez, ze szczegółami, a na forum trcohę nieletnich jest (i to dużo sensowniejszych od niej), Serika miała prawo zareagować w taki sposób. |
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-11-2011, 14:27
|
|
|
Panienka w oczywisty sposób złamała punkt o używkach i tutaj nie ma o czym dyskutować. A ponieważ wyraźnie nie czytała regulaminu to nie widzę nic złego w zwróceniu jej przy okazji uwagi na język, żeby w przyszłości nie palnęła czegoś za co będziemy musieli dać jej osta. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 20-11-2011, 14:36
|
|
|
Biorąc pod uwagę, że paru użyszkodników się burzyło - upomnienie słuszne. Na pewno nie dość, żeby panią tępić, ale warto było zwrócić uwagę |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 20-11-2011, 16:51
|
|
|
Link (podobno) do pirackiego downloadu. Do zweryfikowania i ściągnięcia?
EDIT: Już załatwione przez Totema. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts.
Ostatnio zmieniony przez Xeniph dnia 20-11-2011, 19:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-11-2011, 19:50
|
|
|
Jako że państwo z krainy elfów się robią nieznośni, to proponuję napisać do nich maila, że nasi użytkownicy są takimi PM-kami spamowani, że, zgodnie z art. 24 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, jest to wykroczenie zagrożone karą grzywny do 5000 złotych i że jeśli nie przestaną spamu rozsyłać, to będziemy zmuszeni podjąć odpowiednie kroki. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 20-11-2011, 19:57
|
|
|
Słusznie. I czy podszywanie się pod obsługę forum samo w sobie nie jest czymś nielegalnym? |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-11-2011, 21:03
|
|
|
Obsługa forum = pmka ze skasowanego konta |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 20-11-2011, 21:48
|
|
|
Gwoli wyjaśnienia: panienka dostała upomnienie głównie dlatego, że ludzie się burzyli, ergo - nie tylko mnie irytowała. I nie tyle za "dupę", co za kombo "dupy" z epopeją alkoholową, która naprawdę moim zdaniem była mocno niesmaczna. Plus przede wszystkim po to, żeby przyhamowała - bo szczerze mówiąc mam wrażenie, że jakby teraz ktoś nie zareagował, to by takie opisy pojawiały się co weekend, a dopiero wtedy byłoby wielkie zdziwienie i pretensje, jakby się komuś cierpliwość skończyła. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 11-12-2011, 15:24
|
|
|
Wczoraj otrzymałam maila o następującej treści:
Cytat: | Witam.
Z tej strony kic - jak już zapewne zdążyłaś zauważyłaś kim jest nadawca.
Kontaktuje się z bardzo istotną dla mnie kwestią do Ciebie, osoby z administracji forum Kotatsu i co nie mniej ważne odpowiedzialnej za dział Multiświatu. Chciałbym wnieść prośbę o odwieszenia statusu mojego permanentnego bana.
Oczywiście świadomy jestem skali prośby dlatego też zdaję się w pełni na Waszą ocenę. Nie zwracam się jednak o całkowite zniesienie banu. Chciałbym móc jedynie pisać na łamach działu Multiświatu, który jest moim głównym powodem dla którego chcę wrócić. Swoją prośbę postaram się uargumentować w poniższych punktach:
1. Jak wcześniej wspomniałem. Działać chcę wyłącznie w Multi, ograniczając nawet moje wpisy w tematach "komentarzowych". Mój powrót miałby ograniczyć się wyłącznie do zabawy w Multiświecie.
2. Minęło już prawie 1.5 roku odkąd przestałem pisać na forum. Rozumiem, że permanentny ban nie ma limitu czasowego, ale prawie 18-krotność standardowej kary i ograniczenie swobody działania pozwolą kontrolować sposób mojego powrotu.
3. Powody mojego powrotu są wyłącznie związane z dobrą zabawą i udzielaniem się w multiświecie. Teoretycznie mógłbym przeprowadzić taką zabawę na innych forach, ale to właśnie na Multi założyłem MAC, sporo jego członków jest stale aktywnych i ciężko byłoby przenieść tą działalność na inne strony. Co ważniejsze dla administracji, mam zamiar działać również na korzyść samego forum Kotatsu: zachęcić nowych użytkowników, zaprosić starych bywalców oraz organizować nowe wątki na stronie.
4. Gotów jestem podlegać wszelkiego rodzaju innym ograniczeniom związanym z moim powrotem. Rozumiem, że prośba jest specyficzna (nigdy wcześniej nie doszło do cofnięcia prm. bana), tak więc oddaje się w ręce administracji forum.
Podałem główne powody i argumenty, które zachęciły mnie do zwrócenia się z tą nieoczekiwaną prośbą. Chciałbym wznowić jedynie działalność w Multi i sporadycznie, acz systematycznie udzielać się w różnych wątkach fabularnych. Składam prośbę na Twoje ręce, jako osoby odpowiedzialnej za ten dział forum. Opisuje tu sugerowany sposób oraz powody powrotu, ale nie zamykam się na propozycje z Waszej strony. Chciałbym usłyszeć Wasze zdanie i ewentualne dodatkowe warunki. Oddaje się do Waszej
dyspozycji. Mam nadzieję na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby, tak aby wszyscy mogli na tym wyłącznie zyskać.
Z niecierpliwością będę oczekiwał odpowiedzi.
Z poważaniem,
kic |
Ja osobiście byłabym skłonna dać mu kolejną i ostatnią szansę... >_> |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|