Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zima 2010/2011 |
Wersja do druku |
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-10-2010, 22:22 Zima 2010/2011
|
|
|
Chłodno się robi. Wczoraj nawet zapiąłem kurtkę. To oznacza, że najwyższy czas na zimową rozpiskę!
http://thecartdriver.com/winter-2011-anime-chart-v2/winter-v2-2/
A na tej rozpisce... Na razie średnio fascynujące serie. Zodiakalne bishe w Starry Sky, Wolverine, drugie Kimi ni Todoke.
W pierwszej kolejności sprawdziłem dwie nowe serie Noitaminy - o Fractale trudno się wypowiedzieć, wiadomo mało, jest tylko jeden dostępny rozdział mangi. Hourou Musuko (Wandering Son) to natomiast obyczajówka o młodzieńcu odkrywającym... że lubi przebierać się w damskie ciuszki. Albo mi się wydaje, albo ostatnio mamy modę na transwestytów. Krótki trailer można zobaczyć tutaj.
Co najmniej fascynujący wydał mi się opis Merry Dream Eater - to naprawdę wygląda jak jeden z tych żartów o "losowych generatorach fabuł":
Cytat: | (time period) years ago, (name) noticed he has a power to (random power). Every so often (name) has dreams about (whatever). One day a girl falls on top of him. |
Czy można być aż tak schematycznym? Brzmi tak źle, że aż sprawdzę pierwszy odcinek.
Gosick - Bones, zagadki detektywistyczne i gothloli? Nie jestem pewien czy chcę to oglądać. Znaczy, chcę, ale nie wiem czy będzie się dało. Na pewno warto sprawdzić.
A potem zobaczyłem co czai się lewym dolnym rogu tabelki... Japonia znów gwałci mitologię Lovecrafta - tym razem kawaii dziewuszką został Nyarlathotep a.k.a. Nyarlko. O_o Mam nadzieję, że przynajmniej gdzieś tam w tle przewinie się zielonowłosa Cthulhu-chan. |
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 23-10-2010, 22:35
|
|
|
A że Mazinkaiser SKL wychodzi zimą jednak to jeszcze raz dam trailer :)
http://www.youtube.com/watch?v=kI00DAPdn-8 |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Antanaru
...
|
Wysłany: 23-10-2010, 22:38
|
|
|
Jak na razie sezon zimowy zapowiada się chyba najtragiczniej ze wszystkich sezonów odkąd zacząłem śledzić rozpiski. Poza IS i ewentualnie .hack, nie widzę tam nic do oglądania. Mam nadzieję, że Fractale okaże się znośny. Jeszcze trochę tego zostanie pewnie zapowiedziane, ale coś czuję, że tej zimy serie z lat 90-tych pójdą na warsztat. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-10-2010, 22:40
|
|
|
Z obecnej rozpiski interesuje mnie jedynie .hack//Quantum, które jest oavką. Mam nadzieję, że dojdą jakieś ciekawe tytuły, bo nie będzie co oglądać w długie, zimowe wieczory. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-10-2010, 22:51
|
|
|
Brakuje Mazinkaiser SKL i Iron Vendetta 0. Ktoś tu nie kocha mechów.
Krótko - ciekawe moze być Infinite Stratos, jeśli nie będzie to harem z mechami.
Wolverine - wciąż stary obrazek, niedawno zmienili wygląd Logana na bardziej tradycyjny.
Remember My Mr. Lovecraft - CO TO @#$% MA BYĆ?! Jakby ostatnim razem jak ktoś się zabrał za Lovecrafta nie wyszła chała (znana jako Demonbane) to teraz mamy powtórkę z rozgrywki. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-10-2010, 23:51 Re: Zima 2010/2011
|
|
|
JJ napisał/a: | Mam nadzieję, że przynajmniej gdzieś tam w tle przewinie się zielonowłosa Cthulhu-chan. | Chyba się rozczarujesz, bo twórcy niszczą nam dzieciństwo wybierając inny kolor włosów:
http://myanimelist.net/character/31419/Cthuko
Wcześniejsza seria ONA nawet mi się podobała (choć jest mocno specyficzna), więc i na Remember my Love (Craft-sensei) rzucę okiem. Sprawdzę też pierwsze odcinki Fractale, Gosick i może jeszcze Beelzebuba, a poza tym będę kontynuował Kimi ni Todoke. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 24-10-2010, 01:06
|
|
|
Sequel Kmi ni...? Trzeba będzie w końcu skończyć pierwszy sezon -_-'
Jak na razie bida z nędzą jest na tej rozpisce. Z pewniaków jest tylko OAVka Mirai Nikki.
Na pewno rzucę okiem na zodiakalne bizony (Starry Sky) i Goulart Knights, które według rozpisek jesiennych miały być w tym sezonie. Poza tym - Beelzebub - manga cieszy się dużą popularnością, więc może będzie dobre, kiedyś nawet skubnęłam trochę pierwszego rozdziału.
Fractale, Gosick - się zobaczy... |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-10-2010, 08:45
|
|
|
Hmmm, jak na razie widzę cały jeden dobry tytuł - Hourou Musuko i wiem, że jest dobry, bo z mangą jestem na bieżąco. Poza tym nie ma właściwie nic godnego uwagi... |
|
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-10-2010, 10:18
|
|
|
No zima rzeczywiście zapowiada się strasznie ubogo.
Jak na razie interesuje mnie tylko Kimi ni todoke (oglądałam pierwszy sezon to i z tym się pomęczę). Zobaczy się jeszcze Infinite stratos i Starry sky. Więcej zobaczy się. Jak coś się stanie popularne (tzn. całe tanuki będzie o tym pisało i będzie miało w miarę oceny) to pewnie też się skusze. |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 24-10-2010, 10:30
|
|
|
Na pewno sprawdzę Fractal, Starry sky i Beelzebub, poza tym, raczej nie widzę nic dla siebie. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 24-10-2010, 10:52
|
|
|
Wandering Son na ten moment szczególnie zwraca moją uwagę. W sensie pozytywnym, bo w negatywnym to nic nie przebije Haiyoru!!, nie dotknę tego nawet kijem, na szczęście jeszcze nie osiągnąłem tego etapu gdy takowe utwory zgarnia się dla perwersyjnej przyjemności.
Poza tym zagadkowo, a dzięki temu ciekawie, brzmi opis Rio - Rainbow Gate - . Też rzucę okiem bez wątpienia.
Na pewno będę też oglądał Infinite stratos - nasłuchałem się o tym sporo od momentu gdy ogłoszono, że będzie animowa adaptacja tego tytułu. Starry Sky też na pewno będę śledził, podobnie jak drugi sezon Kimi ni Todoke. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 24-10-2010, 13:16 Re: Zima 2010/2011
|
|
|
fm napisał/a: | JJ napisał/a: | Mam nadzieję, że przynajmniej gdzieś tam w tle przewinie się zielonowłosa Cthulhu-chan. | Chyba się rozczarujesz, bo twórcy niszczą nam dzieciństwo wybierając inny kolor włosów:
http://myanimelist.net/character/31419/Cthuko | Akurat chodzi tu chyba nie o Cthulhu, a o Cthughę. Nie, by robiło to wielką różnicę.
A bardziej na temat: plażaaaaaaaaaaaaaaa...
Kompletnie nic do wybrania... |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Infero93
|
Wysłany: 24-10-2010, 13:40
|
|
|
Raczej z góry nie zakładam, jaką serie będę oglądał, ale widzę, że raczej w tych nie znajdę tego czego bym szukał na zimowe wieczory z ciepłą herbatką w ręku. Choć, przyjże się tym serią. Widzę, że będzie dużo z cute-kreską. ;<
Choć, może zainteresuje się Kimi ni Todoke S2, o ile obejrzę do końca pierwszą serie. A jakoś nie mogę się za nią od dłuższego czasu zabrać. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 24-10-2010, 15:12
|
|
|
fm napisał/a: | http://myanimelist.net/character/31419/Cthuko |
hmm...?
Umm...
http://myanimelist.net/character/31418/Nyarlko
Anoo~~
Etoo~~
Jedyne co można próbować, for sheer LULZ.
No może jeszcze Gosick spróbuję... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-10-2010, 17:28
|
|
|
O matko, może być sezon gorszy niż letni...
Nic szczególnie mnie nie interesuje z tej rozpiski. Pewnie obejrzę drugi sezon Kimi ni Todoke, może z Beelzebuba coś wyjdzie. Poza tym sprawdzę Infinite Stratos, Wolverine, od reszty będę się trzymał z daleka, gdzie by nie spojrzeć to loli. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|