Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Najchętniej udusiłabym/udusiłbym... |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-02-2007, 16:38
|
|
|
A moja nawet gotowa się do tego dołożyć. Znający moje lodossowe fiki wiedzą, dlaczego.
Cytat: | Usagi Tsukino wraz z różową ChibiUsą [SM] |
A jest ktoś powyżej 15 lat, kto zdzierżył którakolwiek? |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 18-02-2007, 16:41
|
|
|
Cytat: | A jest ktoś powyżej 15 lat, kto zdzierżył którakolwiek? |
Ja. Ale przyznaję, że jestem już w wieku, w którym mogłabym być matką różowej, więc ona mnie po prostu rozczula. Słodka smarkata.^^ A przy tym wcale niegłupia. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-02-2007, 16:46
|
|
|
No dobra, Chibi jest jeszcze do zrozumienia z racji wieku, wygląda na to, że przynajmniej ten 1%inteligencji po Momorze jej zostało. Ale Usagi...nie, tu pasuje tylko jedno z moich ulubionych powiedzonek "Samobójstwo dobrze ci zrobi". Choć znając uniwersum SM, i tak by zmartwychwstała. |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-02-2007, 19:39
|
|
|
Ja bym najchętniej zamordowała Kaia z Blood+. Nie mogę wytrzymać tego chłopaczka, cały czas pałęta się pod nogami, zanudza i przeszkadza w mojej wizji szczęśliwego/nieszczęśliwego, w każdym razie - związku, w jakim mogliby być Saya i Haji :D
Obowiązkowo zadusiłabym to niebieskookie, kurduplowate wiedźmiątko - Divę - jeszcze nigdy w życiu tak bardzo nie nienawidziłam głównego czarnego charakteru, nie lubię ją nawet bardziej niż Amshela, szczególnie za to
- Spoiler: pokaż / ukryj
- co ta jędza zrobiła Riku.
A...i zadusiłabym jeszcze młodszą Harade z D.N.Angel. Po prostu mnie irytuje.
Orihime też bym chętnie udusiła, no i jeszcze Mise z DN (tą ostatnią troszeczkę tylko ratuje to, że jest całkowicie wierna Lightowi). |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
Wysłany: 18-02-2007, 21:43
|
|
|
Odpowiedzialnych za korektę polskiego wydania "Oh! My Goddess"( anime vision )...
Niee... Zdecydowanie śmierć do dla nich za mało!
No to Reeleenę Peacecraft ( Gundam Wing )za "napastliwe usiłowanie" samobójstwa. |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
|
|
|
|
|
Ganossa
|
Wysłany: 23-02-2007, 19:28
|
|
|
Wszystkie te @#$%^ zwierzątka-maskotki które nie wiadomo po co plączą się przy bohaterach. Mielone to dla nich zbyt łągodny los. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-02-2007, 22:02
|
|
|
Może nie napisze kto mnie denerwuje , ale jakie sposoby bycia i charaktery tych postaci z anime.
-ważniacy
-te osoby, które chcą walczyć ze wszystkim co zyje zeby stwierdzić jacy oni są joł
- dziewczyny, które biją chłopaków za to że ujrzał majteczki tej drugiej, gdyby to tamtej obchodziło życie seksualne jego, teraz juz wiem czemu w europie jest taki mały przyrost naturalny:)
-ciągła głupota, bez uroku
-gaduły, które mówią bez sensu i cały czas
-bezpodstawne jęczenie
-nie rozsądne działania mimo rangi i dojrzałości
- dekoracje nic nie wnoszące
-nastoletni bohaterowie, którzy naraz odnajdują ścieżkę potęgi, a dziewuchy obok mówią niesamowite, jak on to zrobił bez treningu, a ja tak długo męczyłam sie, chyba sie zakochałam. w tym momencie jest wielki plask na czole
Jeszcze pewnie sie znalazło wiecej tego, ale co za dużo to nie zdrowo.
Mam słabą pamięć do nazw i imion, dlatego też sposób aluzyjny podałem. mam nadzieje że wam to nie przeszkadza, a zarazem może zaciekawi |
|
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 25-02-2007, 22:19
|
|
|
Owszem ciekawe jest to co piszesz. Zgadzam się z większością tych punktów, ale bez niektórych "typów" postaci nie wyobrażam sobie anime. Np.
Cytat: | - dziewczyny, które biją chłopaków za to że ujrzał majteczki tej drugiej, gdyby to tamtej obchodziło życie seksualne jego, teraz juz wiem czemu w europie jest taki mały przyrost naturalny:) |
Stały punkt w komediach ecchi.
Dino napisał/a: | -te osoby, które chcą walczyć ze wszystkim co zyje zeby stwierdzić jacy oni są joł |
O ile dobrze rozumiem chodz o typków, którzy chcą zostać najlepsi na świecie w czymś tam? Tacy też mogą być całkiem fajnymi postaciami, szczególnie w komediach. Chyba w poważnych produkcjach tacy nie występują.
Z resztą punktów się zgadzam :D.
P.S. Muszą być słabe postacie, bo inaczej możemy nie docenić tych lepszych :D |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-02-2007, 23:04
|
|
|
Cytat: | Stały punkt w komediach ecchi. |
Czy to wina tych biednych chłopaków, że pojawili sie w tym miejscu co trzeba przez przypadek, poprostu mi ich żal(czemu one musze koniecznie bić ich), zresztą jestem ciekaw kiedy zrobią komedię echi z zboczoną dziewczynę podglądującą mężczyzn, bowiem płeć żenskę też nie jest święta.Wtedy sprawiedliwość zapanuje, tylko jestem ciekaw czym by zastapili waleniem po łbie.
Cytat: | O ile dobrze rozumiem chodz o typków, którzy chcą zostać najlepsi na świecie w czymś tam? Tacy też mogą być całkiem fajnymi postaciami, szczególnie w komediach. Chyba w poważnych produkcjach tacy nie występują |
Racja to zależy zawsze jak jeszcze jest ukształtowana ta postać i otoczenia, oraz od scenariusza. Tylko dam tutaj sprostowanie, że nie chodzi mi o ambicje jednostki. |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-02-2007, 23:05
|
|
|
Dino napisał/a: | dziewczyny, które biją chłopaków za to że ujrzał majteczki tej drugiej, gdyby to tamtej obchodziło życie seksualne jego, teraz juz wiem czemu w europie jest taki mały przyrost naturalny:) |
Nie wierzę !... Są jeszcze normalni ludzie na tym świecie... Ja poważnie zaczynam marzyć o serii, w której bezustannie ONA obrywa... W dobrym kierunku szło Sumomo mo Momo mo, ale daleko tej serii do moich pragnień, które sięgnęły apogeum Po Full Metal Panic ( a w pamięci cały czas miałam heroicznie obejrzane 17 odcinków Love Hiny, Ranmę i Inuyashę... ).
Z ciekawości, mógłbyś podać konkretne imiona postaci ...?
Kandydatów do uduszenia to mi się sporo zebrało, ale nie chowam długo urazy do postaci anime i po jakimś czasie wybaczam. Chwilowo nie mogę znieść i najchętniej zrobiłabym bardzo poważną krzywdę cielesną :
- Darkowi z DNAngel, za wszystko, mam na niego reakcję alergiczną
- temu cesarzowi z Utawarerumono, który miał charakterystyczny śmiech ( ten cesarz twierdził, że chce wydobyć zwierzę z Hakuoro-kuna... Ja wiem, że to głupio brzmi, proszę bez zbędnych domysłów, to nie ma żadnych związków z podejrzanymi relacjami między bohaterami ) i był pierwszą postacią fikcyjną, która doprowadziła mnie do wrzenia, miałam poważną ochotę rozwalić monitor
- Ren z Karin, obrzydliwy, odrażający, niesympatyczny stwór, aparycja nie am tu znaczenia
- a z nieanimowych postaci, człowiekowi który wymyślił numer z amnezją, nic mnie bardziej nie denerwuje niż utrata pamięci przez bohatera ( i nie jest to pretensja do Utawarerumono, ale ogólnie ) |
|
|
Lipez
|
Wysłany: 25-02-2007, 23:42
|
|
|
Co prawda niekoniecznie mialo byc o zlych postaciach, ale do odstrzalu nadaje sie:
- Tenzen z Basiliska - no jak Barce kocham, tak frustrujacej postaci jeszcze nie widzialem i mam nadzieje ze juz nie zobacze, jego teksty, zachowanie i co najwazniejsze w zasadzie absurdalne w niektorych momentach odradzanie sie jest ujma na honorze tej bardzo fajnej serii |
Ostatnio zmieniony przez Lipez dnia 02-05-2007, 16:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-02-2007, 00:53
|
|
|
Cytat: | - Tenzen z Basiliska - no jak Barce kocham, tak frustrujacej postaci jeszcze nie widzialem i mam nadzieje ze juz nie zobacze, jego teksty, zachowanie i co najwazniejsze w zasadzie absurdalne w niektorych momentach odradzanie sie jest ujma na honorze tej bardzo fajnej serii |
Pan "Musze Sobie Kogoś Zgwałcić?" Jego wykastrować, nie wieszać trzeba. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Lipez
|
Wysłany: 26-02-2007, 01:00
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Pan "Musze Sobie Kogoś Zgwałcić?" Jego wykastrować, nie wieszać trzeba. |
Tak to ten sam. Ewentualnie moznaby pojsc na kompromis i powiesic go nie-za-szyje :) |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-02-2007, 09:40
|
|
|
Ja musze jednak przyznać racje. Ta postać była najgorszym osobnikiem w obsadzie. O ile większość bohaterów (niekoniecznie sympatycznych) była bardzo udana, to Tenzen był marny. Autentycznie psół swą obecnością przyjemność z oglądania. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 26-02-2007, 15:00
|
|
|
Dino napisał/a: | Czy to wina tych biednych chłopaków, że pojawili sie w tym miejscu co trzeba przez przypadek, poprostu mi ich żal(czemu one musze koniecznie bić ich) |
Jasne że to nie jest ich wina, ale to już mentalność Japończyków tutaj decyduje. Oni po prostu uwielbiają kiedy facet obrywa od dziewczyny, a potem leeeeci i znika w przestworzach :D
Dino napisał/a: | zresztą jestem ciekaw kiedy zrobią komedię echi z zboczoną dziewczynę podglądującą mężczyzn, bowiem płeć żenskę też nie jest święta |
Za pewne nigdy. Kto to widział żeby chłopak bił dziewczynę?? Chociaż w niektórych seriach...
Salva napisał/a: | Ja poważnie zaczynam marzyć o serii, w której bezustannie ONA obrywa |
To co powyżej :P |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|