Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Najchętniej udusiłabym/udusiłbym... |
Wersja do druku |
Zubrein
|
Wysłany: 11-02-2008, 22:56
|
|
|
Najbardziej do tej pory denerwującymi mnie postaciami w anime byli Riku z Blood+ oraz Raki z Claymore obie postacią łudząco do siebie podobne i obie chyba miały za zadanie jedynie denerwowanie mnie a oprócz nich ruwnież orchime z bleacha która jest równie beznadziejna jak wymieniona wyżej dwójka |
|
|
|
|
|
tai
Gdzie moja CZEKOLADA??!!
|
Wysłany: 06-03-2008, 16:46
|
|
|
Sakura z Naruto... Do odstrzału jako pierwsza. Można czegoś dostać.
No i ogólnie większość postaci z DNAngel...
JA w ogóle lubię niewiele postaci. |
_________________ Hippopotomonstrosesquippedaliophobia- Fear of long words.
No nie mogę... HAHAHAHAHA!!!! *tarza się po ziemi ze śmiechu* |
|
|
|
|
Pell
The Windcatcher
|
Wysłany: 06-03-2008, 21:03
|
|
|
Lektora z Samurai Champloo. Już dawno nie słyszałem tak drętwego i beznamiętnego głosu, przez który, co gorsza, sporo kwestii Mugena traci na humorystyce.
Scenarzystów Berserka za zostawienie mnie z otwartą paszczą na końcu ostatniego odcinka.
Raki z Claymore też nadawałby się do odstrzału... |
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 12-03-2008, 19:12
|
|
|
Zmniejszyłbym dopływ tlenu następującym osobom:
Reżyserowi co to mu się nie chciało robić dalszych odcinków 'his and her circumstances'
('kare kano') tylko zostawił zakończenie otwarte jak śluza przed napływającym statkiem. Mógł zekranizować całą mangę.
Facetowi odpowiedzialnemu za fanserwis w 'tenjou tenge',
to jakiś zboczek nie twórca anime (poważna wypowiedź postaci, a ja zamiast emocji na twarzy widzę pośladki alternatywnie - biust)
Wszystkim postaciom z 'gunparade orchestra'.
Hmmm....na razie to tyle ale jak sobie przypomnę to jeszcze napiszę. |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
BloodRevan
[Miejsce dla sponsora]
|
Wysłany: 12-03-2008, 20:16
|
|
|
1. Wszystkich którzy uważają że anime są dziecinne.
2. Reżyserowi "School Days" za zrobienie takiego chorego zakończenia
3. Reżyserowi "Rurouni Kenshin" za to że nie przeniósł do anime połowy mangi ;/
4. Tych którzy pierwsi napisali newsa o nowej serii Slayers, jeżeli okazałoby sie że to tylko głupi żart.
I jeszcze wielu innych ale chwilowo nic nie przychodzi mi do głowy... |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-03-2008, 17:14
|
|
|
BloodRevan napisał/a: | Tych którzy pierwsi napisali newsa o nowej serii Slayers, jeżeli okazałoby sie że to tylko głupi żart. |
Podpisuje się rękami i nogami.
I twórców serii Tsubasy Chronicle, za to że nie chcą ekranizować dalej mangi. |
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-04-2008, 16:45
|
|
|
Inoue z Bleacha. Czy naprawdę trzeba uzasadniać? No to za brak charakteru, i 90% kwestii w stylu ,,Tak, Kurosaki-kun?''
No i autora bleacha za nieuśmiercenie żadnej pozytywnej postaci. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-04-2008, 17:00
|
|
|
Profesora z Shany. Irytuje wyglądem, głosem, zachowaniem i wypowiadanymi kwestiami. Podczas końcówki drugiej serii nóż w kieszeni otwierał mi się przy każdym jego pojawieniu się na ekranie... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 10-04-2008, 18:07
|
|
|
Keii napisał/a: | Profesora z Shany |
DOOOOOOOOOOOMINO!!!!
Tak, podpisuje się pod postem Keii-a... obiema rękami, nogami i wszystkimi tentaclami. |
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
Yoku
|
Wysłany: 10-04-2008, 21:11
|
|
|
1. Shirou Emiya (Fight/Stay Night) - nie wiedzieć czemu, na zmianę kojarzy mi się ze śmieciarzem, wioskowym idiotą albo psychopatą (chyba przez maniackie spojrzenie, wysokie czoło, głupią fryzurę?)
Ale, rzecz jasna, wygląd to nie wszystko. Shirou irytuje mnie od pierwszego swego wystąpienia. Jak można być tak zadufanym w sobie idiotą (ze złotym sercem w dodatku)? Jak jakiś głupi nastolatek może uważać, że uda mu się wyplenić wszelkie zło tego świata? Nawet otrzymuje pomoc - ale NIE, on to zrobi sam! Przecież to nie jest zajęcie dla kobiety. Shirou pójdzie walczyć sam, bez broni, bo to przecież nic groźnego. Nie wezwie pomocy, bo nie chce nikogo narażać. To nic, że narażając siebie, szkodzi również swojej towarzyszce.
Obejrzałam Fate/Stay Night do ósmego odcinka, więc jeśli w Shirou zaszła jakaś nagła zmiana, to ja nie jestem tego świadoma. Oglądać dalej nie mam najmniejszej ochoty - chyba że ktoś mi powie, że główny bohater ostatecznie ginie - obejrzę wtedy do końca, żeby móc z satysfakcją popatrzeć na jego śmierć.
2. Yuka (Elfen Lied), Nana (sola), Kei (Ef - a tale of memories) i wszystkie tego typu Zazdrosne Przyjaciółki Z Dzieciństwa, które robią dla swoich oniisanów kanapki, dbają, żeby nie opuszczali lekcji i obrażają się, gdy główny bohater znajdzie sobie dziewczynę.
3. Azmaria (Chrno Crusade) - złote dziecko, które nie chce, by ludzie cierpieli z jego powodu, dlatego wspaniałomyślnie postanawia odejść. Odejście oczywiście się nie udaje, sprowadza nawet większe kłopoty. Złote dziecko przeprasza, zalewa się łzami, po czym swym anielskim śpiewem ratuje ludzkość (ten śpiew mnie najbardziej wkurzał - czy bohaterka miała aż tak okropny głos, że trzeba było zagłuszać ją chórem?)
Różowe włosy, różowe oczęta, różowe wdzianko, różowy głosik - nie wytrzymuję takiej dawki słodyczy. |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 10-04-2008, 21:20
|
|
|
Yoku apropo Shirou, ginąć to on nie ginie (kto inny ginie) ale wiele lat później zmienia się diametralnie... Ale to już trzeba albo być szalenie spostrzegawczym i błyskotliwym, albo znać grę, albo czytywać posty wa-totema, żeby zauważyć pewne rzeczy... Mnie się Fate nawet mimo Shirou całkiem podobało. |
|
|
Lain
|
Wysłany: 10-04-2008, 21:30
|
|
|
Yoku napisał/a: | 1. Shirou Emiya (Fight/Stay Night) - nie wiedzieć czemu, na zmianę kojarzy mi się ze śmieciarzem, wioskowym idiotą albo psychopatą (chyba przez maniackie spojrzenie, wysokie czoło, głupią fryzurę?)
Ale, rzecz jasna, wygląd to nie wszystko. Shirou irytuje mnie od pierwszego swego wystąpienia. Jak można być tak zadufanym w sobie idiotą (ze złotym sercem w dodatku)? Jak jakiś głupi nastolatek może uważać, że uda mu się wyplenić wszelkie zło tego świata? Nawet otrzymuje pomoc - ale NIE, on to zrobi sam! Przecież to nie jest zajęcie dla kobiety. Shirou pójdzie walczyć sam, bez broni, bo to przecież nic groźnego. Nie wezwie pomocy, bo nie chce nikogo narażać. To nic, że narażając siebie, szkodzi również swojej towarzyszce.
Obejrzałam Fate/Stay Night do ósmego odcinka, więc jeśli w Shirou zaszła jakaś nagła zmiana, to ja nie jestem tego świadoma. Oglądać dalej nie mam najmniejszej ochoty - chyba że ktoś mi powie, że główny bohater ostatecznie ginie - obejrzę wtedy do końca, żeby móc z satysfakcją popatrzeć na jego śmierć. |
No Shirou zmieni się znaczy
- Spoiler: pokaż / ukryj
- stanie się Archerem (tak, tym którego przywołała Rin, wiem że ciężko uwierzyć jakim idiotą Archer był w przeszłości) ale w anime ta zmiana nie jest pokazana.
|
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 10-04-2008, 22:33
|
|
|
Lain ona jest pokazana ale szalenie subtelnie. Jest kilka znaczących rzeczy, ale tak jak mówiłam dla kogoś kto jest szalenie spostrzegawczy albo zna grę. Można o tym poczytać w temacie o Fate Stay Night, tu na forum. Ze względu na posty totema bardzo polecam temat. Jest naprawdę ciekawy. |
|
|
Silath
Dea ab inito ad finem
|
Wysłany: 22-04-2008, 15:22
|
|
|
Na pierwszy ogień zdecydowanie idzie Sasuke Uchiha z to iż uważa się za pępek świata i co to on nie p otrafi.
Sakura za to, że go kocha.
Ebisu, ponieważ jest bez wyrazu
Misa, bo jest głupią blondyneczką. Strasznie działała mi na nerwach. |
_________________ I czuć będziesz już tylko nienawiść
I zagości w Tobie już tylko mrok
I myśleć będziesz już tylko o zemście
I widzieć będziesz już tylko zło |
|
|
|
|
BloodRevan
[Miejsce dla sponsora]
|
Wysłany: 22-04-2008, 16:18
|
|
|
Dodaje:
-Suzaku z Code Geass bo działa mi na nerwy.
-Twórców Darker than BLACK za beznadziejne zakończenie.
-Wszystkie "dobre" postacie z Naruto za denerwowanie mnie swoją obecnością przez 99,7% obu serii.
-Shinji'ego z NGE za całokształt (jedna z najbardziej nie lubianych przeze mnie postaci)
-Wszystkich głównych postaci którzy przez większość serii są kompletnie bezradni (przykład: Yuji z Shakugan no Shana, Raki z Claymore) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|