Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Najchętniej udusiłabym/udusiłbym... |
Wersja do druku |
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 21-05-2009, 00:47
|
|
|
Shin Asuka z GSD - za to że nie ma mózgu,za to że nie dostrzega że został tym co zabiło mu rodzinę. Za idiotyczne podnoszenie głosu w dialogach i wrzeszczenie jak psychol(którym jest). Oj Athrun dlaczego nie przerobiłeś go na tatar?!
Hinamor z Bleach - za to że jest zwyczajną naiwną idiotką.
Meeyrin z GSD - za rozwalenie świetnego paringu i bycie totalnie niepotrzebną kolejną moe panienką.
Kururagi Suzaku z Code Geass - za wszystko co napisali o nim moi poprzednicy.
Enel z One Piece - kolejny gość z kompleksem boga(oj takich to nie trawię) dlaczego dostał taką fajną moc?!
Relena Peacecraft z Gundam Wing - następna pacyfistka....nawet jak na Gudnamofila jak ja to za dużo.....jednocześnie ma idiotyczne nazwisko(ale przynajmniej zgadza się z jej poglądami).
Ale w paru wypadkach moje marzenia się spełniły!
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Kira Lighto
z DN - wreszcie! tylko dlaczego tak długo?!
Gundam SEED
- Rau La Cruse - badguy którego znielubiłem dopiero pod koniec gdy wyszły na jaw jego motywy.....zapowiadał się ciekawie ale pfff.
Code Geass -
- Euphemia - po pierwsze to księżniczka. Po drugie różowa. Po trzecie naiwna jak stąd na Jowisza. I zparingowana z tym kretynem/hipokrytą. Dlaczego Zero nie strzelił jej prosto w łeb? Byłoby oszczędzone parę minut jej obecności.
|
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
Ostatnio zmieniony przez Karel dnia 23-05-2009, 15:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-05-2009, 19:59
|
|
|
Saji Crossroad (Gundam 00) - za bycie sobą, czyli naiwnym, głupim pacyfistą, przez którego działania
- giną ludzie
. I za to, że w ogóle był, przez co mniej czasu antenowego dostawali Graham, Smirnov i reszta. |
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-05-2009, 15:12
|
|
|
Maho z Onegai Teacher - nie wiadomo gdzie się pojawia, ale zawsze to wróży kłopoty, głupia do tego stopnia, że atakuje męża swojej siostry za to, że sie nie zapytał o to, czy może wziąć z nią ślub...
Baka Trio z Green Green - takich zboczeńców (w szczególnosci Bacchigu) to ja jeszcze nie widziałem. A na dodatek wszystkim obarczali Yuusuke
ojciec Lali z To love ru - kole mnie powalił ze śmiechu jak tylko go zobaczyłem. Pozatym wcinał się w życie lali i Rito-wi.
dyrektor szkoły z To love ru - na tą postać to tylko no comment zostało. jedynie to go tłumaczy, że przyjął lalę do szkoły, i mogła się przez to rozwinąć akcja tego anime...
[19.08.2009]
edit:
Narusegawa z Love hina - takiej głupoty to jeszcze nie widziałem... być zakochanym w chłopaku i jednocześnie traktować go jak "szmatę do podłogi" (TO NIE JEST ATAK OSOBISTY, TYLKO STWIERDZENIE FAKTU), to chyba tylko ona potrafi...
Kouhai Sawamury z Midori no hibi - kompletny idiota, widzi tylko w swoim sempai-u tylko to, że potrafi sie bić, i wyciąga go z kłopotów...
Ayase z midori no Hibi - "tylko nie myśl, że zrobiłam coś dlatego, że cię lubię/kocham" - Nienawidzę jej za to.
Matagu z OTwins - baka hentai i inne negatywne przymiotniki w jego stronę, Mimo to pierwowzór z OTeacher był świetny...
Taiga z toradory - te teksty w kierunku Takasu mogłaby sobie darować... |
Ostatnio zmieniony przez zonk486 dnia 19-08-2009, 16:16, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 24-05-2009, 18:06
|
|
|
Nana Komatsu z NANY, to chyba najgłupsza, najnaiwniejsza, najzazdrośniejsza, bezmyślna i irytująca postać jaką dane mi było poznać. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 02-06-2009, 12:21
|
|
|
Karel napisał/a: |
- Kira Lighto
z DN - wreszcie! tylko dlaczego tak długo?! |
I chwała ci Porze!!! Poszedł do diabła!
I jeszcze dla Sasuke z "Naruto", za bycie nadętym emo, piorun z nieba proszę. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Akira1980
Kolekcjoner.
|
Wysłany: 15-06-2009, 16:25
|
|
|
Loko napisał/a: | Nana Komatsu z NANY, to chyba najgłupsza, najnaiwniejsza, najzazdrośniejsza, bezmyślna i irytująca postać jaką dane mi było poznać. |
A obejrzałeś Neon Genesis Evangelion? Bo ja posłałbym Ikariemu takiego kopa że w czapce by się schował :/ Na myśl o nim to coś mnie bierze. Aha Asuka też wkurza mnie strasznie! |
_________________ "Życie to sen wariata, a jak się przyprawi, to zmienia się w kolorowy telewizor."
|
|
|
|
|
mug -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-06-2009, 12:14
|
|
|
A Clannad?? Co z Fuko?
Bohaterka, która robi *_* (aahh!) za każdym razem jak ją widzimy, powinna być skazana na śmierć głodową. Ych! I jeszcze za to, że tyle poświęcili jej odcinków. Nigdy więcej! |
Ostatnio zmieniony przez Akira1980 dnia 10-01-2010, 14:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jurek
Respect my authority!
|
Wysłany: 28-06-2009, 13:41
|
|
|
Cóż... Najbardziej by mnie ucieszyła śmierć Niny z Code Geass to postać która swoją nietolerancją dla Japończyków i ogólną postawą zasługuję na to najbardziej. |
|
|
|
|
|
Kikimora
..lubię bakerollsy.
|
Wysłany: 12-07-2009, 11:38
|
|
|
Sasuke z Naruto. Udusić, poćwiartować, spuścić w toalecie. Od początku go nie lubiłam. 'oho, jestem fajny, jestem mścicielem, naruto, nie przeszkadzaj, jestem mścicielem, jestem fajny, jestem fajny, jestem uberfajny..'
Light z DN. 'oho, jestem bogiem, ryuuk, jestem bogiem, misa mnei kocha, cały świat mnei kocha, jestem kirą, jestem L, jestem sprawiedliwością, jestem fajny..'
Marina Ismail z MSG OO 'aaahh, setsuna, walcz za mnie, ja nie mogę, jestem pacyfistką, nie nadepnę kwiatka, kocham dzieci..'
Miarianna z CG. Jak Marina, ale lepsze ziółko.
Vampire Knight - główna bohaterka. Piskliwe, małe, denerwujące, niezdecydowane COŚ. Od samego patrzenia na nią czuję moc, aby zmiażdżyć monitor.
Co do Niny z CG też bym chyba skakała z radości, gdyby zginęła. (: |
_________________ Niedożywieni i gruźliczy
Studenci walczą z błazenadą
Sztanbał szlachetne weksle liczy
Patrioci do Paryża jadą
W powietrze wylatuje zamek
Stając się marzeń rozpadliną
Rzecki umiera weteranem
Wokulski znika pod ruiną |
|
|
|
|
Fall
|
Wysłany: 12-07-2009, 15:03
|
|
|
Testrarossa z Full Metal Panic! - jestem na 13 odcinku pierwszej serii, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, by darzyć kogokolwiek tak czystą nienawiścią. Teoretycznie wrażliwa, słodka, delikatna - no ok, to jeszcze przeboleję, ale u dowódcy wojskowego?... Przy całym byciu moe jest taka świetna i jest w stanie być kapitanem? Kompletnie tego nie kupuję. W dodatku ona nie jest tak naprawdę delikatna, bo narzucanie się Sousuke przyprawia mnie o mdłości, w 13 odcinku miałam ochotę rozwalić monitor, jak na nim leżała i rzucała aluzje.
Zdecydowane NIE, nie znoszę jej i koniec :P
Rei Hino z Sailor Moon - kreowana na dojrzałą, odpowiedzialną, najlepszą przyjaciółkę Usagi. Jaka dojrzała? Przecież to ona nie była w stanie się pohamować i żeby uspokoić Usę, musiała ją policzkować. Nie powiem, niekiedy działało, ale fajne to to nie było. Nie jestem w stanie na chwilę obecną dopatrzeć się w jej charakterze ani jednej pozytywnej cechy, za to wad jest mnóstwo: agresywna, wyniosła, dumna, zapatrzona w siebie...
Irytowało mnie też bardzo podkreślanie przez twórców anime, jakoby Usagi i Rei były najlepszymi przyjaciółkami. Ich komunikacja ograniczała się przecież do krzyków i pyskówek. Nie to, że uwielbiam Usagi i uważam, że była traktowana niesprawiedliwie. Po prostu kreowanie takiej przyjaźni było sztuczne, większą więź widziałam chociażby pomiędzy Minako i Usagi, lub którąkolwiek Sailorką.
Miaka Yuuki z Fushigi Yuugi - sto razy głupsza od Usagi, w milion razy poważniejszych sytuacjach. Utknęłam na 18 odc. FY częściowo z jej powodu - okrzyki Tamahome, uwielbienie całej siódemki, miłość cesarza... a ja po prostu miałam ochotę ją przez większość czasu trzasnąć.
To "trójka wspaniałych", ale jest jeszcze trochę postaci, które nie trawię:
Yui Hongo z Fushigi Yuugi - jak dla mnie niewyżyta furiatka z przesadzoną Traumą. Okrutna dla przyjaciółki (równie irytującej), jak dla mnie głównie przez zazdrość.
Henrietta z Zero no Tsukaima - kolejna dobra i miła postać. Na początku ją lubiłam, jednak próby odbicia Saito jej jedynej przyjaciółce, Louise, były paskudne.
Siesta z Zero no Tsukaima - w pierwszej serii miła i usłużna, w następnych bezmózga fanka Saito, machająca biustem na każdym kroku.
Miyako Miyamura z ef - a tale of memories - znowu nieprzekonująca Tragiczna Przeszłość, ta cała arcypoważna walka z Kei o Hiro... po prostu irytująca.
Nina Einstein z Code Geassa - jedno słowo: psycholka. Właściwie dodam drugie: ksenofobka.
A teraz irytujący mężczyźni:
Naoki Irie z Itazura na Kiss - wydłubałabym mu oczy za traktowanie Kotoko jak piątego koła u wozu nawet po małżeństwie. Cham i buc, ot co.
Azuma Yunoki z La Corda d'Oro - fałszywy, obłudny, rozpieszczony drań. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-07-2009, 15:14
|
|
|
Cytat: | Co do Niny z CG też bym chyba skakała z radości, gdyby zginęła. (: |
Cytat: | Cóż... Najbardziej by mnie ucieszyła śmierć Niny z Code Geass to postać która swoją nietolerancją dla Japończyków i ogólną postawą zasługuję na to najbardziej. |
Cytat: | Nina Einstein z Code Geassa - jedno słowo: psycholka. Właściwie dodam drugie: ksenofobka | .
Weźcie umrzyjcie wszyscy. A tak serio, to Nina traktuje Japończyków dokładnie tak, jak oni traktują większość innych narodów azjatyckich. I psycholka? Prawdę powiedziawszy, po śmierci ukochanej osoby człowiek rzadko kiedy zachowuje się racjonalnie. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-07-2009, 16:22
|
|
|
Fall napisał/a: | Yui Hongo z Fushigi Yuugi - jak dla mnie niewyżyta furiatka z przesadzoną Traumą. Okrutna dla przyjaciółki (równie irytującej), jak dla mnie głównie przez zazdrość. |
Eeeee... Ja nie wiem, może jakąś inną mangę czytałam, ale akurat Yui miała traumę całkiem sensowną. I nie powiedziałabym, że przesadzoną. Nie podałabym też zazdrości jako jej głównej motywacji - raczej poczucie opuszczenia (czemu się szczególnie nie dziwię, bo jak się nad tym głębiej zastanowić, to Miaka rzeczywiście ją opuściła) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Kikimora
..lubię bakerollsy.
|
Wysłany: 12-07-2009, 16:23
|
|
|
Fall napisał/a: | Siesta z Zero no Tsukaima - w pierwszej serii miła i usłużna, w następnych bezmózga fanka Saito, machająca biustem na każdym kroku. |
Zapomniałam o niej. W pierwszej serii wydawała się jedną z normalniejszych, kobiecych postaci, ale w drugiej i w trzeciej serii chyba wyssało jej mózg na korzyść piersi.
Zaraz umierać. Nie podważam jej zachowania, nie wgłębiam się w psychikę ani też nie sprawdzam, czy zachowuje się racjonalnie, bądź też nie. Po prostu zrobiła coś głupiego, i tyle. Nie obchodzi mnie, jak Japończycy traktują resztę mieszkańców Azjii. Polakom też odbija, jak widzą Niemca na drodze. Nie lubię Niny, bo nie lubię. I tyle. :) |
_________________ Niedożywieni i gruźliczy
Studenci walczą z błazenadą
Sztanbał szlachetne weksle liczy
Patrioci do Paryża jadą
W powietrze wylatuje zamek
Stając się marzeń rozpadliną
Rzecki umiera weteranem
Wokulski znika pod ruiną |
|
|
|
|
Fall
|
Wysłany: 12-07-2009, 16:24
|
|
|
Sęk w tym, że Nina prawie wysadziła w powietrze siebie, swoją szkołę i Tokio. I to uczucie, którym darzyła Euphemię, to nie była dla mnie miłość, tylko fanatyczne wręcz uwielbienie.
Zirytowała mnie na przykład w 2 serii, gdy Milly, najbliższa przyjaciółka próbowała pomóc Ninie, odrzuciła ją. I to, jak traktowała Japończyków bardzo mi się nie podobało, wśród innych bohaterów CG czegoś takiego nie uświadczyliśmy.
Mai_chan napisał/a: | Fall napisał/a: | Yui Hongo z Fushigi Yuugi - jak dla mnie niewyżyta furiatka z przesadzoną Traumą. Okrutna dla przyjaciółki (równie irytującej), jak dla mnie głównie przez zazdrość. |
Eeeee... Ja nie wiem, może jakąś inną mangę czytałam, ale akurat Yui miała traumę całkiem sensowną. I nie powiedziałabym, że przesadzoną. Nie podałabym też zazdrości jako jej głównej motywacji - raczej poczucie opuszczenia (czemu się szczególnie nie dziwię, bo jak się nad tym głębiej zastanowić, to Miaka rzeczywiście ją opuściła) |
Oglądałam anime, no i do 18 odcinka jak na razie. Jej zachowanie względem Miaki naprawdę mi się nie podobało. Może to też wina anime, mnie po prostu nie przekonało. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-07-2009, 16:33
|
|
|
Ha, to ja z kolei anime nie widziałam, poza dwoma odcinkami, które mnie od niego skutecznie odrzuciły. Spróbuj mangę, moim zdaniem lepsza :) Zgodzę się z tym, że Yui zachowała się wobec Miaki wyjątkowo podle, ale ją rozumiem - sama nie wiem, jak bym się zachowała w jej sytuacji. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|