Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Czego najbardziej nie lubisz w anime? |
Czego najbardziej nie lubisz w anime? |
Pokemokony - czemu Japończyki nie potrafią rysować zwierząt? |
|
16% |
[ 60 ] |
Bizony - zwiewne, piękne, seksowne... samce |
|
9% |
[ 34 ] |
Kawaii Panienki - Kenji-kun hiiidooiii desuuu>.<!!! Nyu T.T... |
|
10% |
[ 36 ] |
Engrish - All your base are belong to us! |
|
7% |
[ 28 ] |
Wpływy Zachodu - Engiru kakkoi desu*___*!!! Zwłaszcza jak się pierzą! |
|
5% |
[ 19 ] |
Gotikku - Mamo, nie umieraj! Ojcze, nie odchodź! Siostro, nie zostawiaj mnie! Fuma, łapy przy sobie! |
|
19% |
[ 69 ] |
Haremówki - Uff, skończyłem. Pora iść do onsenu, dziewczyny na pewno jeszcze długo nie wrócą... |
|
15% |
[ 55 ] |
Yaoi/yuri fanserwis - "Kończa waść, wstydu oszczędź" powiedział Kimicic, lekko się rumieniąc... |
|
15% |
[ 54 ] |
|
Głosowań: 162 |
Wszystkich Głosów: 355 |
|
|
|
Wersja do druku |
Kielon
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-01-2006, 15:43
|
|
|
Redvampire napisał/a: | Kielon napisał/a: | Spedalonych kolesi i pedalskich scen. |
Nie prosciej napisać Bizonów i yaoistwa to ma swoje już definicyjne określenia :P |
Wtedy jeszcze nie znałem tych określeń, ale dokładnie o to mi chodziło. |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 02-01-2006, 21:13
|
|
|
Jak to miło ze zabijamy przekleństwa albo przynajmniej pomagamy je omijać...
Długicz na kilometry meskich podbródków. To wygląda obrzydliwie.
Hentajów w których rolę główną pełnią dzieci. A dorosłych brak jeśli ktoś wie co mam na myśli. |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
|
|
|
|
nemezis
Drawning in the dark...
|
Wysłany: 21-03-2006, 21:20 Czego mamy w m&a ZA DUŻO?
|
|
|
Powiem tyle – czy uważacie, że czegoś w m&a jest stanowczo za dużo? Oczywiście, takich rzeczy jest na pęczki, ale co was najbardziej z tych wszystkich rzeczy wkurza? Bo ja ostatnio mam po prostu dość homo. I nie chodzi mi tu o zwykłych, porządnych gejów. Ja tu mówię o takich historiach jak baba przebierająca się za faceta tudzież na odwrót. W FY byłam w stanie to znieść, a nawet była to miła odmiana. W Angel Sanctuary już kręciłam nosem. Ale gdy zobaczyłam coś takiego w Marsie, myślałam, że rzucę tym tomem o ścianę. Od tej pory na widok faceta chcącego być dziewczyną w mandze bądź też w anime, mnie krew zalewa. Tak samo mam już po uszy tych wszystkich romansów. Miłość jest straszliwie nadużywana w m&a, ba, sposób wyrażania owej miłości bywa niestrawny. A co wy o tym myślicie?
[EDIT=Ysengrinn]Temat już istniał. Post został scalony z nim. |
_________________ Śmierć spojrzał na nich z ukosa, co było chytrą sztuczką, jakoże siedzieli wprost przed nim. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-03-2006, 21:30
|
|
|
Przepraszam... Prawda, Marsa czytałam dość dawno, ale powiem zupełnie szczerze, że absolutnie nie przypominam tam sobie faceta przebierającego się za babę, czy na odwrót... Chyba, że chodzi ci o Makio, ale on po prostu miał dziewczęcą urodę... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-03-2006, 21:18
|
|
|
i ja tu dopiero teraz zajrzałam... oczywiście, że yaoi/yuri fanserwis (grrrrrr) i haremówki (ilez można oglądać akcje w onsenie i inne tego typu...) |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 27-03-2006, 09:25
|
|
|
baryl_ziom napisał/a: | na pierwszym miejscu oczywiście Pokemon kto by to oglądał |
Dzieciaki, co jeszcze własnego gustu nie mają? ;> |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-03-2006, 08:42
|
|
|
wiecie... a ja ostatnio WSZĘDZIE widzę fanserwis:
[Peace Maker Kurogane] facet sie myje przy studni - fanserwis
[Nightwalker] facet chodzi w długim płaszczu - fanserwis
[jakiś film fabularny] facet ma średnio długie włosy, lekko falujace - fanserwis!
i choćbym nie chciała, będę go widzieć... |
|
|
Mariko
wanna-be seiyuu
|
Wysłany: 29-03-2006, 12:32
|
|
|
Yaoi/yuri. I haremowki jak to ktos ladnie okreslil... |
|
|
|
|
|
anfan
|
Wysłany: 29-03-2006, 15:33
|
|
|
To ja powiem tak.
Anime jest idealne,doskonałe i nie ma wad.
Można niektórych anime nie lubić,nienawidzić ale to wcale nie znaczy że jest złe.
I tak prawie każde anime jest dużo lepsze od zachodnich kreskówek.
Co do formularza to żadna z tych odpowiedzi nie jest wadą anime. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 29-03-2006, 15:43
|
|
|
Wiesz co? Ja bym bardzo chętnie złamał dla ciebie regulamin i zrobił Specjalną Składankę by Kapitan Zegarmistrz pirackiego anime... Pooglądałbyś sobie gniotów i zobaczył, że:
Anime wcale nie jest takie idealne, a tym bardziej doskonałe i ma mnóstwo wad.
Można wiele anime nie lubić, jeszcze więcej nienawidzić i to znaczy, że jest naprawdę, ale to strasznie, niewypowiedzianie plugawie złe!
Że prawie każda zachodnia kreskówka jest gorsza od niektórych anime!
Oraz, że Ysengrinn bardzo celnie ujął problem! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
anfan
|
Wysłany: 29-03-2006, 16:10
|
|
|
Każde anime nie jest idealne ale trochę takich anime jest.Tytułów nie podam bo nie ma takiej potrzeby.
Może jedynie 10% najgorszych anime są gorsze od niektórych zachodnich kreskówek.
Są co prawda anime bardziej i mniej ambitne ale to wcale nie znaczy że te mniej ambitne muszą być gorsze.
Bo wiele osób(akurat nie ja) woli właśnie takie proste produkcje.
Kreska w anime jest specyficzna i dużo ładniejsza niż w animacjach zachodnich.
Duże oczy są kawaii. |
|
|
|
|
|
Mariko
wanna-be seiyuu
|
Wysłany: 29-03-2006, 16:23
|
|
|
anfan: ogladales moze kiedys Martin Mystery albo Totally Spies? Gdybym nie wgryzla sie, ze to produkcja kanadyjska, nigdy bym nie powiedziala, ze to amerykanskie. Podobnie jest z Code Lyoko (Franja/USA). Anime jest tylko jednym z rodzajow animacji i jak wszystko - ma swoje wady. Czy to fabule, czy grafike. I moglabym Ci podac pare anime bez duzych oczu i pare animacji zachodnich z duzymi oczami. :) I juz uwierze, ze Twoje ukochane anime, to Akira, GiTS, Please Save My Earth czy Utena.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 29-03-2006, 18:28
|
|
|
Nie cierpię kawaii dziewczątek! Naprawdę, powybijałabym, zwłaszcza, że zwykle są też głupie i naiwne i wszyscy się w nich zakochują nie wiadomo dlaczego.
Angielski w wykonaniu japończyków- też często zgroza, a ja akurat angielski bardzo lubię i wkurza mnie, gdy ktoś używa tego języka robiąc koszmarne błędy, choć mógłby równie dobrze użyć ojczystego.
yuri/yaoi fanserwis- same yaoi i yuri nawet lubię, ale jako bezcelowy fanserwis w seriach, gdzie jest to ni w 5 ni w 10 dosyć drażni. Zresztą w ogóle nie cierpię fanserwisu i to nie dlatego, że jestem jakąś purystką. Scena erotyczna w filmie dla starszych odbiorców zupełnie mi nie przeszkadza, ale te chamskie ujęcia na majtki lub "przypadkowe" obnażenie biustu... brrr |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
Mariko
wanna-be seiyuu
|
Wysłany: 29-03-2006, 18:35
|
|
|
Abigail: co do angielskiego... Engrish ma swoj urok i jest duzo bardziej znosny niz angielski ludzi na moim roku:D Nie wiem natomiast, czy preferujesz amerykanski angielski czy British bo to tez rzutuje w ocenie;) XCo do fanserwisu zgadzam sie w zupelnosci. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|