FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 20, 21, 22  Następny
  Czego najbardziej nie lubisz w anime?

Czego najbardziej nie lubisz w anime?
Pokemokony - czemu Japończyki nie potrafią rysować zwierząt?
16%
 16%  [ 60 ]
Bizony - zwiewne, piękne, seksowne... samce
9%
 9%  [ 34 ]
Kawaii Panienki - Kenji-kun hiiidooiii desuuu>.<!!! Nyu T.T...
10%
 10%  [ 36 ]
Engrish - All your base are belong to us!
7%
 7%  [ 28 ]
Wpływy Zachodu - Engiru kakkoi desu*___*!!! Zwłaszcza jak się pierzą!
5%
 5%  [ 19 ]
Gotikku - Mamo, nie umieraj! Ojcze, nie odchodź! Siostro, nie zostawiaj mnie! Fuma, łapy przy sobie!
19%
 19%  [ 69 ]
Haremówki - Uff, skończyłem. Pora iść do onsenu, dziewczyny na pewno jeszcze długo nie wrócą...
15%
 15%  [ 55 ]
Yaoi/yuri fanserwis - "Kończa waść, wstydu oszczędź" powiedział Kimicic, lekko się rumieniąc...
15%
 15%  [ 54 ]
Głosowań: 162
Wszystkich Głosów: 355

Wersja do druku
anfan Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 30-03-2006, 10:22   

[ciach]
Nieźle skrytykowałaś First Kiss Story.
Nie oglądałem więc niewiem czy słusznie.
Ale kreska jest ładna ale tego oczywiście nie bierze się pod uwagę przy recenzji.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 30-03-2006, 10:29   

Nie, kreska nie jest ładna. Co najwyżej mocno przeciętna i roi się od baboli w animacji. Screeny nie oddają w pełni beznadziejności tego anime.

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora

PostWysłany: 30-03-2006, 11:09   

Kreska jest ładna w porównaniu z zachodnimi kreskówkami.
Oczywiście w świecie anime są dużo ładniejsze kreski.
Powrót do góry
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 30-03-2006, 15:30   

Cytat:
Ty tak poważnie, czy tylko się wygłupiasz? Bo pachnie mi to listami z dawnego, zwłaszcza wczesnego, Kawaii.

Niestety, on tak na poważnie. To nabytek z jakiegoś postkawaiiowego forum. Co do listów - podejrzewam, że to on je pisał...

Numer Gadu-Gadu
1271088
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 30-03-2006, 18:10   

Maieczka spojrzała na screeny przy nowej recenzji...
Maieczka wspomniała screeny do Grenadiera...
Maieczka wspomniała kilka innych serii/screenów, które miała nieszczęście widzieć...
Maieczka się załamała...
Maieczka dopisuje kolejny element do listy Rzeczy, Które Ją Wkurzają W Anime...

ŚMIERĆ bohaterkom o rozmiarze biustu powyżej D. Uprzedzając uwagi - nie, nie mam kompleksów, akurat o własne wymiary jestem spokojna. Ale na Boga! Mój zmysł estestyczny i osobowość arthystki nie może patrzeć na dziewczynę o ładnej w gruncie rzeczy twarzyczce, która została tak KOSZMARNIE oszpecona przez tak gigantyczny i nierealistyczny biust formatu piłek do koszykówki ><

Do diabła, tożto nawet w hentajach kobitki mają bardziej dorzeczne wymiary!

ŚMIERĆ Małym Słodkim Niewinnym Różowowłosym Dziewuszkom. ŚMIERĆ po trzykroć.

ŚMIERĆ po tysiąckroć Japonkom Idealnym, jak to bodaj Zeg określił gdzieś u zarania tego tematu. NIE jestem nawiedzoną feministką, do facetów-przesadnych pantoflarzy mam podobne podejście, tylko tacy z reguły w anime nie występują...

ŚMIERĆ kilku innym elementom Wyelce Durnego Fanserwisu Dla Wzrokowców I Zboczeńców...

Rośnie we mnie nienawiść do fanserwisu.
Mam ochotę obejrzeć serię, w której facet to będzie FACET, a nie jakiś rozmemłany Keitaro który bez kobity nie potrafi buta zawiązać... I w której kobieta będzie do diabła KOBIETĄ, a nie różowym marzeniem zboczeńca bez charakteru...

Dlaczego mam wrażenie, że z tego co mam obecnie w domu pozostaje mi tylko Harlock?

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora

PostWysłany: 30-03-2006, 19:50   

Zegarmistrz napisał/a:
Niestety, on tak na poważnie. To nabytek z jakiegoś postkawaiiowego forum. Co do listów - podejrzewam, że to on je pisał...

no wiesz,jak ci nie wstyd takie bzdury pisać. Do Kawaii nigdy nie pisałem listów.Kiedyś podobnie jak Mai_chan wypowiadałem się na forum Kawaii dopóki nie zniknęło.

Mai_chan napisał/a:
ŚMIERĆ bohaterkom o rozmiarze biustu powyżej D.

W pełni się zgadzam,też tego nie lubię.

Mai_chan napisał/a:
nawet w hentajach kobitki mają bardziej dorzeczne wymiary!

Takie hentaje to chyba wyjątki.
Mai_chan napisał/a:
ŚMIERĆ Małym Słodkim Niewinnym Różowowłosym Dziewuszkom.

A to zależy bo ja akurat takie lubię chociaż bez przesady.

Mai_chan napisał/a:
ŚMIERĆ po tysiąckroć Japonkom Idealnym

No ale anime lepiej się jakoś ogląda z ładnymi postaciami.
Brzydkie mnie trochę zniechęcają do anime.
Powrót do góry
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 30-03-2006, 19:59   

anfan napisał/a:
Takie hentaje to chyba wyjątki.

Wręcz przeciwnie... Trochę hentajów widziałam i tylko w kilku wybitnie kiepskich fanowskich komiksach biusty były takie ekstremalnie wielkie... (extrema to był jakiś hentajowy fo Naruto... Gdzie biust był tak mniej więcej wielkości całego korpusu postaci) Owszem, były duże, ale ładne i w granicach zdrowego rozsądku.

anfan napisał/a:
Mai_chan napisał/a:
ŚMIERĆ po tysiąckroć Japonkom Idealnym

No ale anime lepiej się jakoś ogląda z ładnymi postaciami.

Nie mówię o kresce... Owszem, ja też lubię, kiedy postaci są ładne. Mam tu na myśli Idealną Dziewczynę, która zrobi wszystko dla Swego Pana I Władcy... Taka skrajnie urocza nastoletnia wersja skrajnej kury domowej.

I słonko, nie pisałeś na forum Kawaii, chyba że jednak moje dość dawne przypuszczenia, jakobyś był Tomekomxxxem są prawdą :P Pisałeś na forum Anime Gate przytomny człowieku.

O męcę twórczej:

PostWysłany: 30-03-2006, 20:21   

Dla sprosowania to w prawie każdym hentaju biusty są za duże.
Nie mówię o żadnych extremalnych ,ale że są za duże to się chyba zgodzisz.
Nie mówię o chorych wielkościach bo takie też oczywiście są.

Z tą idealnością to faktycznie cię nie zrozumiałem.
Jeśli chodzi ci o pełne posłuszeństwo no to faktycznie nie powinno tak być,poza tymi przypadkami gdy nie mają innego wyjścia.

Jeśli powiedziałem że byłem na forum kawaii to znaczy że byłem, a czy to ważne że pod innym nickiem.Ty byłaś pod tym samym.
Powrót do góry
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 30-03-2006, 20:27   

Ile hentajów widziałeś? Tak z ręką na sercu? Bo ja widziałam naprawdę sporo... Z czego NAPRAWDĘ w większości biusty były duże, ale NORMALNE. Normalna kobieta zaczepiona na ulicy mogłaby mieć podobne wymiary...

A mi chodzi głównie o takie chore rozmiary, które trafiają się w zwykłych anime... Taki Grenadier właśnie na przykład (spójrz na screeny...). I o zgrozo, takich anime jest coraz więcej...

W takim razie witam, wygląda na to, że gryzłam się z tobą już na trzech forach Tomisiu vel Tomekomie vel Anfanie... Jaki ten świat mały, nie?

O męcę twórczej:

PostWysłany: 30-03-2006, 20:35   

Może normalne wielkości może nie.
Hentai tam co najwyżej kilkanaście widziałem bo raczej wolę anime niż hentaje.

No i po co się ze mną gryzłaś?
No ale skoro lubisz się kłócić:]
Powrót do góry
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 31-03-2006, 09:06   

Na Nowej Gildii podano niedawno news o powstającym mandze Witchblade. Przypomnijmy - Witchblade jest bohaterką jednego z amerykańskich komiksów, którego nie znam dokładnie i główną antagonistką Darkness.

Mam więc pytanie: czy ta manga będzie dobra? Bo w końcu to Japończycy to robią, a wszystko, co japońskie jest takie super!

Czy też może będzie to gniot, bo przecież to zachodnie, a wszystko, co zachodnie śmierdzi!

Numer Gadu-Gadu
1271088
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 31-03-2006, 09:15   

Magical Girl Witch Bureido? Lol... Mam nadzieję, że dadzą jej różową spódniczkę i królicze uszka.

GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 31-03-2006, 17:25   

Ysengrinn napisał/a:
Mam nadzieję, że dadzą jej różową spódniczkę i królicze uszka.

... a do samego Witchblade doczepią różowe kokardki vel kwiatki [ach, ojej, no bo przecież to takie słodkie będzie] skoro Ultimate Weapon przypomina jakieś pnącza to mogą być i kwiatki...
nie, darujmy sobie już...

A wiecie, co jest naprawdę tragiczne? Tak wracając do tych rozpaczliwych prób dyskusji wyżej. Jak się mówi mało delikatnie człowiekowi, że jest debilem, a on tego nie widzi...

Wracając do głównego tematu: nienawidzę fanserwisu!! Maieczko, łączę się z tobą w bólu. Otóż, wczoraj [a może to już dzisiaj było...], oglądając Kenran Butou Sai:
dwóch prawie gołych [kąpielówki] facetów w mechach, z czego jeden [facet, nie mech...] ma wisiorek, a drugi okulary
to dopiero jest FANSERWIS...

Wielkie Prych

Grupy:
House of Joy
WIP
PostWysłany: 31-03-2006, 18:18   

Zeg- takie rzeczy jak mangi o amerykańskich superbohaterach to normalka... Jak narazie najwięcej chyba powstało o Wolverinie i Batmanie. Na 3 miejscu jest chyba Daredevil... Był kiedyś taki okres, że myślałam, że Daredevil to manga (!!!) bo przy tym tytule roiło się od japońskich dojinshi i historii pisanych dla Marvela.
Marvel ma w zwyczaju wydawac serie z kreską mangową, ostatnio wznowił wydawanie "Mangaverse"- mangowe uniwersum Marvela.

Witchblade w wersji mangowej? Boje się. Nie, nie tego, że dadzą jej różową spódniczkę itd. Po prostu w komiksie jej ekhm, kostium wyglada inaczej niz w serialu telewizyjnym. A dokładniej to jak bikini zrobione z kości (Chociaż i tak jeśli chodzi o wygląd nic nie pobije Magdelene z tego samego wydawnictwa. Jak ktoś chce, podam linka do niej, sami ocenicie)
Kościste bikini
Już widzę jak japończycy, zwiększają jej biust do rozmiaru D i zmieniają kościste bikini w... kościste niteczki
Sama historia nie jest zła. W Uniwersum Top Cow są trzy potężne siły. Siła magii (Witchblade), mroku (Darkness) i światła (Angelness- fajna babka, chciała zniszczyć świat aby zmienić go w RajXD Chyba Darkness ją zabił)
Sara chyba nie jest wrogiem Darknessa, z tego co wiem kilka razy ze sobą współpracowali, ale mogę się mylić Top Cow i Images to są te wydawnictwa amerykańskie które raczej słabo znam.

A w anime nie znoszę fanserwisu, a zwłaszcza pantshotów. Ile razy można się gapić na cudze majtki?!? I żeby chociaż były kolorowe albo w koronki, ale nie... Zawsze białe ==

Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy

Daria, 2x06 -"Monster"
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3270122
korsarz Płeć:Mężczyzna
a taki jeden...

PostWysłany: 01-04-2006, 13:27   

Seria, która musi odwoływać się do prymitywnych instynktów, by zwrócić uwagę widza zwykle nie jest warta oglądania.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Strona 11 z 22 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 20, 21, 22  Następny
Odpowiedz do tematu