Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-05-2009, 13:03
|
|
|
A ja tak się zastanawiam czy w walki nie zaliczyć broni palnej i współczesnego świata. Jeżeli tak to postrzegasz to może warto obejrzeć Michiko to Hatchin. A jeżeli za walki uznajesz tylko broń białą i akrobacje powietrznodesantowe mi przychodzi Jeszce do głowy taka Jubei-chan zwłaszcza druga seria gdy do walki stają dwie prawdziwe "Jubei" i katany się ostro w powietrzu tną.
Tak w ogóle to to chyba podchodzi pod flagowy temat "Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?" więc pewnie zostanie scalone. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Furiaboy
Funk na ścianie!
|
Wysłany: 22-05-2009, 13:11
|
|
|
dzieki, sprawdze napewno wyzej wymienione pozycje (Seirei no Moribito - za to i tak mialem sie zabrac niedlugo), co do walki z uzyciem broni palnej, srednio to lubie, chociaz "Trigun" uwielbiam, ale na to sklada sie calosc akurat... jednak jak bylo by jakies anime na podobe "EQUILIBRIUM" (styl walki) to z checia sie zapoznam
PS. nie zwrocilem uwagi ze w "co polecicie" sa bardziej szczegolowe prosby i odpowiedzi (szczerze to tam nie zagladalem) - moj blad... |
_________________ Niektórzy mają schizy z winy LOVE...
A my? Jointy i płyty winylowe... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-05-2009, 14:47
|
|
|
Scalono |
|
|
|
|
|
martusia
|
Wysłany: 22-05-2009, 14:52
|
|
|
Szukam serii przygodowej, w której glówną postacią jest dziewczyna, której towarzyszy facet. Najlepiej jakby występowal wątek milosny, magia lub supermoce również mile widziane.
(chodzi mi o coś w stylu Hatenkou yuugi <3)
MyAnimeList
(shakugan no shana narazie sobie darowalam, średnio mi się podoba:/ ) |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-05-2009, 15:28
|
|
|
Z ciut starszych - Slayers
A poza tym - Chrno Crusade, Ghost Hunt, Noein, Pumpkin Scissors .
Może jeszcze Blood+, choć tu nastawienie jest raczej na akcje, a nie na przygody.Tsukuyomi choć tu raczej męski bohater stanowi postać centralną, ale grająca główną żeńską role postać też nie schodzi z pierwszego planu prawie wcale. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Lain
|
|
|
|
|
Virgil
|
Wysłany: 22-05-2009, 17:54
|
|
|
Furiaboy napisał/a: | Chcialbym troche poogladac ladnie rozwiazanych choreograficznie walk z bronia badz bez, |
Do tytułów które wymieniono dodałbym jeszcze Kara no Kyoukai - jak dla mnie bardzo fajnie zrealizowane są tam walki, chociaż czasem trzeba trochę poczekać żeby jakaś się w końcu wydarzyła :) |
|
|
|
|
|
Horo-chan
Gość
|
Wysłany: 22-05-2009, 19:18
|
|
|
możecie polecić coś w stylu Death Note albo jakąś dobrą przygodówkę z wciągającą fabułą i może elementem romansu ale nie koniecznie no i z ładną kreską |
|
|
|
|
|
Fall
Gość
|
Wysłany: 22-05-2009, 21:16
|
|
|
Horo, polecam Code Geassa - jest tam i romans, i akcja i strategiczne myślenie, jakże ważne w Death Note ;) |
|
|
|
|
|
renfield
|
Wysłany: 22-05-2009, 21:21
|
|
|
Z przygodowych poleciłbym "Wolf's Rain", "Record Of Lodoss War" (OVA), "Samurai Champloo", "Fate/Stay Night" :D. |
|
|
|
|
|
Fall
|
Wysłany: 22-05-2009, 21:22
|
|
|
martusia napisał/a: | Szukam serii przygodowej, w której glówną postacią jest dziewczyna, której towarzyszy facet. Najlepiej jakby występowal wątek milosny, magia lub supermoce również mile widziane.
(chodzi mi o coś w stylu Hatenkou yuugi <3)
MyAnimeList
(shakugan no shana narazie sobie darowalam, średnio mi się podoba:/ ) |
Polecam Kaze no Stigma - magia, wątek miłosny, supermoce + sympatyczny humor. Nie jest to anime ambitne ani wybitne, ale wciągające :) |
|
|
|
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 23-05-2009, 14:41
|
|
|
Szukam czegoś z naprawdę wybitną muzyką :) Cała reszta ma już małe znaczenie, choć oczywiście nie będę oglądał czegoś strasznie nudnego, albo z tandetną grafiką :) Ma być dobra seria z przegenialnym OSTem ^^ Może jako podpowiedź dodam, że jak do tej pory moja ulubiona muzyka to Eureka 7 |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-05-2009, 14:42
|
|
|
.hack//SIGN ma genialny soundtrack, ale niestety jest strasznie nudny. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 23-05-2009, 14:46
|
|
|
"Przegenialny OST" Hmm w sumie to trudno odpowiedzieć bo kazdy ma inny gust, ale może zobacz Air Gear? Sciezka dzwiekowa zostala wykonana przez zespoł Skankfunk i podczas oglądania na pewno zwroci sie na nia uwagę:) |
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-05-2009, 14:56
|
|
|
W twoich "plan to watch" widzę Wolf's Rain - świetna seria, genialny OST. Mógłbyś też zerknąć na pełnometrażowe produkcje ze studia Ghibli - Spirited Away, Ruchomy zamek Hauru - muzyka na wysokim poziomie, same filmy też zasłużyły na swoją popularność. |
|
|
|