Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 23-05-2009, 18:29
|
|
|
Eureka 7 nie oglądałam, ale moim zdaniem świetną ścieżkę dźwiękową znajdziesz w Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto. |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-05-2009, 19:27
|
|
|
Viesiu polecam ci Noir - muzyka tam jest boska.
Jeśli chodzi o hack//SIGN to uważam, że to naprawdę fajne anime, które na dodatek ma ładną muzykę. |
|
|
|
|
|
ダーミアン
Mysterious
Dołączył: 11 Maj 2009 Skąd: From your nightmares Status: offline
|
Wysłany: 23-05-2009, 22:49
|
|
|
Witam. Szukam tytulow podobnych do Fate/Stay Night, Kara No Kyoukai i Shingetsutan Tsukihime. Prosze o podanie paru tytulow. Z gory dziekuje. |
_________________ Ja jestem normalny! Ja jestem normalny i codziennie sobie to powtarzam. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 23-05-2009, 23:01
|
|
|
Drogi Damianie, masz pecha. Bo produkcje oparte o koncepcje z タイプムーン są unikalne, i niestety generalnie nie mają naśladowców... nie na tyle precyzyjnych by móc powiedzieć z pewnością "to jest to". No chyba że coś nowego powstanie w oparciu o Melty Blood. Lol, ale to też jest タイプムーン.
Generalnie możesz spróbować ゴーストハント, ma szanse się spodobać. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-05-2009, 23:18
|
|
|
Jeżeli chodzi o genialny OST to od siebie dodam jeszcze Samurai Champloo. Jeżeli nie odrzuca Cię jakiś beat i smaczki hiphopowe, to powinien Ci się spodobać. Za rekomendację niech posłuży fakt, że sam hip hopu nie trawię w 99% przypadków, a OST do Samurai Champloo uważam za wybitny (z resztą anime nie odbiega poziomem od soundtracku). |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 24-05-2009, 09:28
|
|
|
viesiu napisał/a: | Szukam czegoś z naprawdę wybitną muzyką :) Cała reszta ma już małe znaczenie, choć oczywiście nie będę oglądał czegoś strasznie nudnego, albo z tandetną grafiką :) Ma być dobra seria z przegenialnym OSTem ^^ Może jako podpowiedź dodam, że jak do tej pory moja ulubiona muzyka to Eureka 7 |
Zdecydowanie polecony wcześniej Noir. A poza nim wyróżnię Touke Gettan - połączenie jazzu i japońskiego folku. Brzmi dziwnie, ale wypada świetnie w praktyce, pod względem muzycznym to anime jest w mojej pierwszej trójce. Świetny OST ma też FLCL. No i bardzo wysokie zdanie mam też o muzyce z Futakoi Alternative. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 24-05-2009, 11:45
|
|
|
Cytat: | Szukam czegoś z naprawdę wybitną muzyką :) Cała reszta ma już małe znaczenie, choć oczywiście nie będę oglądał czegoś strasznie nudnego, albo z tandetną grafiką :) Ma być dobra seria z przegenialnym OSTem ^^ Może jako podpowiedź dodam, że jak do tej pory moja ulubiona muzyka to Eureka 7 |
Przegenialny OST? Polecam absolutnie Macross Frontier. Najlepszy OST jaki słyszałem a do tego genialne i świetne anime, podobnie jak Eureka Seven, S-F + mecha! Mam obie płyty z OSTem i do dziś słucham :D |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Dymek
|
Wysłany: 24-05-2009, 15:28
|
|
|
Witam wszystkich.
Czy macie do polecenia jakieś dobre anime, przypominające School Rumble? Chętnie, bym obejrzał jakiegoś romantyka, gdzie jednak bohaterowie przez 25 odcinków nie zbierają się do buziaka. Coś odważniejszego. Jakby co Futari Ecchi mam za sobą.
Jest jakieś interesujące anime o współczesnych więzieniach, bądź w starszych czasach? Byle nie w przyszłości. Szukam też czegoś w klimatach gangsterskich coś jak Ojciec Chrzestny, bądź Goodfellas (nie wiem czy dobrze zapisałem tytuł filmu).
Ah i jeszcze jakieś anime gdzie naprawdę jest dużo tańca.
za odpowiedź z góry dzięki. |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 24-05-2009, 15:39
|
|
|
Dymek napisał/a: | Szukam też czegoś w klimatach gangsterskich coś jak Ojciec Chrzestny, bądź Goodfellas (nie wiem czy dobrze zapisałem tytuł filmu). |
Więc może sprawdź Baccano!
Dymek napisał/a: | Ah i jeszcze jakieś anime gdzie naprawdę jest dużo tańca. |
A czy balet może być? |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-05-2009, 16:00
|
|
|
Dymek napisał/a: |
Czy macie do polecenia jakieś dobre anime, przypominające School Rumble? Chętnie, bym obejrzał jakiegoś romantyka, gdzie jednak bohaterowie przez 25 odcinków nie zbierają się do buziaka. Coś odważniejszego. Jakby co Futari Ecchi mam za sobą. |
Możesz spróbować KareKano (tylko tam w wyniku jakiejś chryi zmienił się w trakcie kręcenia reżyser, więc końcówka skupia się na pobocznych postaciach i jest bez pomysłu), REC i ew. Ef - a tale of memories (to już taki romans-romans i humoru w nim niewiele).
Dymek napisał/a: | Szukam też czegoś w klimatach gangsterskich coś jak Ojciec Chrzestny, bądź Goodfellas (nie wiem czy dobrze zapisałem tytuł filmu). |
Zdecydowanie Gungrave, tylko nie należy się zniechęcać nonsensownym początkiem z zabijaniem zombie, bo później to jest kawał solidnego, gangsterskiego kina. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Ponury
Grim Greetings
Dołączył: 27 Lip 2006 Skąd: ....diabli wiedzą Status: offline
|
Wysłany: 25-05-2009, 01:06
|
|
|
Dymek napisał/a: | Czy macie do polecenia jakieś dobre anime, przypominające School Rumble? Chętnie, bym obejrzał jakiegoś romantyka, gdzie jednak bohaterowie przez 25 odcinków nie zbierają się do buziaka. Coś odważniejszego. Jakby co Futari Ecchi mam za sobą. | Może Midori o Hibi ? Też komedia romantyczna, też uczniowie i naprawdę ciekawy pomysł. Ma tylko 13 odcinków ale i tak nie raz idzie spaść z krzesła. Polecam. |
_________________ Live fast, die young,
make a pretty corpses |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-05-2009, 13:49
|
|
|
Kare kano jest genialne ale urwane. Takie komedyjowe anime romantyczne w którym zakompleksiona "żytafa" nie może się przełamać do swojego "krasnoludka" i na wzajem skutkiem czego jest seria z końcem na końcu to Lovly complex. Może się spodobać może się znudzić.
Ojca nie oglądałem wiec nie pomogę. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
madith
AnimeFan
|
Wysłany: 25-05-2009, 15:34
|
|
|
Witam :)
Skończyłem dzis oglądać Toradora!, anime polecone przez kumpla.
Strasznie świetne anime.
Dlatego chciałbym Was prosić o podanie tytułów anime podobnych do Toradora! :) Lub jakies inne dobre romanse :)
Byłbym bardzo wdzieczny za szybką odpowiedz.
Pozdrawiam
madith |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 25-05-2009, 18:14
|
|
|
O świetne anime z tego gatunku - to ja Ci gorąco polecam madith w takim razie "Honey & Clover". Ciekawa, mądra komedia z fajnymi wątkami romantycznymi. Traktuje o miłości troszkę dojrzalszej niż w "Toradora" i o zwykłym normalnym życiu wraz z jego dramatami, ale robi to w tak inteligentny sposób, że ogląda się to z zapartym tchem. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 26-05-2009, 16:09
|
|
|
Ktoś już wyżej pytał o taneczne anime. Ale ja już Princess Tutu widziałam. Czy ktoś z Was zna jakieś inne anime o tańcu? Może być coś starszego. |
|
|
|
|
|
|