Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 13-01-2009, 17:13
|
|
|
Moim zdaniem Asatte no Houkou zdecydowanie "na myślenie" ale czy się spodoba to nie wiem. Dzieje się w rzeczywistości a nie zaginionym mieście :P. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Pudełko
Gość
|
Wysłany: 14-01-2009, 14:57
|
|
|
A takie anime, które by się źle kończyło? I przez czas swego trwania było dołujące, wpędzające w depresję? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-01-2009, 15:03
|
|
|
Bokurano wprawiło mnie w depresję. Co prawda anime kończy się inaczej, ale fabuła środka jest ponoć podobna. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 14-01-2009, 17:05
|
|
|
Pudełko może School Days? Końcówkę ma dołującą ale jak dla mnie świetną:D Zbierałam szczęke z podłogi ;P |
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-01-2009, 17:26
|
|
|
Mało jest takich produkcji. Jeśli anime jest ciągiem kolejnych nieszczęść bohaterów, bez żadnych "przerywników" humorystycznych, to najczęściej robi się nieciekawe, a losy bohaterów przestają obchodzić widza.
A z serii pełnych traumy i angstu polecam:
- Neon Genesis Evangelion + film End of Evangelion - Obecnie kultowe anime, pomimo słusznych oskarżeń o komercję i bełkotliwą symbolikę. Tak przepełnione nieszczęściem że nawet pingwin ma własną traumatyczną historię. Organiczne mechy, archetypowe (dla mangi i anime) postacie i plan "poprawienia" ludzkości.
- Air - Jeden z największych wyciskaczy łez w historii anime, pomimo dużej ilości humoru. Świetna fabuła i przepiękna grafika, choć nie każdemu muszą się podobać ogromne oczy i urocze panienki.
- 5 Centimeters per Second: A Chain of Short Stories - Jedna z najlepszych produkcji ostatnich lat z bardzo życiowym, czyli nieszczęśliwym zakończeniem. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 14-01-2009, 19:03
|
|
|
Gość napisał/a: | A takie anime, które by się źle kończyło? I przez czas swego trwania było dołujące, wpędzające w depresję? |
Zwłaszcza wymieniony już Byousoku 5 cm idealnie pasuje do tych wymagań. A poza tym Kimi ga Nozomu Eien (tutaj ciężko jednoznacznie określić zakończenie - dla mnie jednak całość, z zakończeniem włącznie, była bardzo depresyjna). I koniec...jakoś nie wpadłem na zbyt dużą ilość dołujących produkcji. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Ray89
|
Wysłany: 15-01-2009, 22:13
|
|
|
Znacie może jakieś anime w stylu Black Lagoon?? |
_________________ Nigdy nie oglądaj się za siebie. Zawsze patrz przed siebie. |
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 16-01-2009, 22:50
|
|
|
Cytat: | A takie anime, które by się źle kończyło? I przez czas swego trwania było dołujące, wpędzające w depresję? |
Gunslinger Girl
Hoshi no Koe - Voices of a Distant Star
Texhnolyze
Ergo Proxy - ze wzgledu na klimat serii ...
Cytat: |
Znacie może jakieś anime w stylu Black Lagoon?? |
Darker than Black ?
zalezy co ci sie w tym anime podobalo ;] ? |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
radical_spike
|
Wysłany: 18-01-2009, 15:57
|
|
|
szukam jakiegos bardzo smutnego dramatu,jak hotaru no haka,lub chociaz millenium actress.
przepraszam za brak polskich znakow,lecz nie moge ich uzywac. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-01-2009, 16:05
|
|
|
Dobry dramat?
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora
Kimi ga Nozomu Eien
Hadashi no Gen (spuszczenie bomby atomowej na Hiroszimę, warte uwagi, bo porusza, a autor - co jest dużym plusem - nie obwinia za to wyłącznie jednej strony)
Brother, Dear Brother - jeden z najlepszych dramatów (o ile nie najlepszy), jakie widziałem (tagiem shoujo-ai możesz na dobrą sprawę się nie przejmować, bo nie gra to tutaj pierwszoplanowej roli - pomijam już fakt, że anime to pokazuje całą serię innych, bardziej gorszących zachowań, ale o tym masz w recenzji)
Simoun - bardzo dobry dramat wojenny (shoujo-ai warning) |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-01-2009, 16:13
|
|
|
Warto podkreślić, że Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora nie jest jednoznacznie oceniany jako "smutny dramat". W moim odczuciu na przykład była to jednak dość ciepła opowieść, z szczęśliwym zakończeniem.
Do listy dodam Byousoku 5 cm. I dwie dyskusyjne pozycje: Ef - A Tale of Memories (która jest bez wątpienia dramatyczna sporymi momentami, ale po zakończeniu serii mimo wszystko nie mogłem jej nazwać smutną) i Sola. Ta ostatnia także zostawiła mnie z stosunkowo ciepłymi odczuciami na koniec, ale opinie innych znanych mi ludzi po seansie z tym były przeciwne. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 18-01-2009, 23:42
|
|
|
to jeszcze dodam :
troche wiecej akcji :
Iriya no Sora, UFO no Natsu
Saikano
+ pozostale dzieła Makoto Shinkai-ego
i tytuły z tej i poprzedniej strony ... |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
martusia:P
Gość
|
Wysłany: 19-01-2009, 16:14
|
|
|
osatnio ogladalam vampire knight i mi sie bardzo spodobalo;p
moze znaciejakies anime, wktorym byloby tylu bishounenow, watek milosny, jakas magia ;pp i ladna kreska ;d |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-01-2009, 17:07
|
|
|
X - Traumy jest potąd, choć akurat w tym wypadku ma to swoje uzasadnienie - nad światem wisi groźba zniszczenia, a o jego losie ma zdecydować walka pomiędzy smokami ziemi i nieba. Bishouneni są, wątki miłosne też (choć główny kończy się szybko i tragicznie), magii jest dużo, zresztą wystarczy zobaczyć do czego są zdolni Pieczęcie i Posłańcy. Jedynym problemem może być kreska. Clampetki, będące autorkami mangi, mają dość oryginalny styl rysowania i nie każdemu musi się on podobać. Polecam! |
|
|
|
|
|
mitsushi
Misaki xD
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-01-2009, 17:31 Co by tu ...
|
|
|
Hej ludzie , mam takie pytanie ktore anime jest najczesciej emitowane z gatunkuw shojo i z jakimś romansikiem .. ogladałam zero no tsukaima vampire knight clannad nom nie proponowac mi tu naruto lub dragon ball tlyko nie too za odp z gory thx ;D |
_________________ Zapraszam do mojej listy anime ^__^ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|