Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Paweł
|
Wysłany: 11-01-2009, 18:47
|
|
|
vries napisał/a: | Paweł napisał/a: | Honey & Clover tych samych twórców |
Tylko studio jest to samo. Ale fakt, anime są podobne (NC według mnie jest lepsze). Po mangę też sięgnąc warto.
|
Reżyser też, ponieważ jednak są to historie oparte na mandze, to faktycznie to co napisałem brzmi dwuznacznie, dzięki. |
|
|
Ray89
Gość
|
Wysłany: 11-01-2009, 19:44
|
|
|
Cytat: | Ostrzegam jednak - pani pisząca mangę niedawno urodziła dziecię i jak na razie wydawnictwo jest w stanie wstrzymania (ostatni wydany chapter miał numerek 126). |
Hmm, a wiadomo cosik na jak długo się wstrzyma (pewnie na trochę.......)?
Cytat: | W porównaniu do Paris chapter (którego zresztą recenzję pisałem) manga jest wiele lepsza |
Hmm, kto wie........aczkolwiek, ech, brakowało by mi jednak tej muzyki i głosu Nodame (imo świetnie dobrany w anime).
Cytat: | W zasadzie na myśl przychodzi mi jedynie Honey & Clover |
Oo, czytałem dziś akurat reckę. Nie sprawdziłem jeszcze na necie czy ma happy end, ale jak ma to oglądnę ją z przyjemnością.
Cytat: | Ze swojej strony polecam jeszcze dwa odcinki specjalne wersji aktorskiej Nodame Cantabile |
Nawet nie wiedziałem o nich!! A mają jakiś konkretny tytuł? Czy po prostu Special?
BTW. Właśnie obejrzałem Aijmu Kaigan Monogatari i polecam fanom romansów z happy endem, bardzo ciepła, choć króciutka seria. Idealna jak macie zły humor i we 2 godzinki chcecie się podbudować.
Ech.....powoli kończą mi się serie miłosne z happy endami. Ech, co ja będę robił jak już wyoglądam wszystkie....... :( |
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 11-01-2009, 19:57
|
|
|
Ray89 napisał/a: |
Hmm, a wiadomo cosik na jak długo się wstrzyma (pewnie na trochę.......)?
|
Nie wiadomo, jednakże to już jakieś 3 miesiące, więc podejrzewam, że nie długo.
Cytat: | Hmm, kto wie........aczkolwiek, ech, brakowało by mi jednak tej muzyki i głosu Nodame (imo świetnie dobrany w anime). |
Też tak myślałem, ale szybko porzuciłem tę myśl.
Cytat: | Oo, czytałem dziś akurat reckę. Nie sprawdziłem jeszcze na necie czy ma happy end, ale jak ma to oglądnę ją z przyjemnością.
|
Na to nie licz niestety. Dla mnie okropicznie smutny nie był, jednak podejrzewam, że potencjalny widz liczy raczej na coś innego.
Cytat: |
Nawet nie wiedziałem o nich!! A mają jakiś konkretny tytuł? Czy po prostu Special? |
Nodame Cantabile in Europe |
|
|
vries
|
Wysłany: 11-01-2009, 20:17
|
|
|
Paweł napisał/a: | Reżyser też, ponieważ jednak są to historie oparte na mandze, to faktycznie to co napisałem brzmi dwuznacznie, dzięki. |
Blah, fakt reżyser też (spojrzałem na reżysera live-action).
Gość napisał/a: | Ech.....powoli kończą mi się serie miłosne z happy endami. Ech, co ja będę robił jak już wyoglądam wszystkie....... :( |
Maison Ikkoku? |
|
|
|
|
|
Ray89
|
Wysłany: 11-01-2009, 20:44
|
|
|
No niestety, "widziałem". Ale po 3 odcinkach zrezygnowałem. Mimo całej mojej miłości do romansów anime, grafika mnie odrzucała. To już nie dla mnie, globalizacja mnie dopadła dawno temu :D :D. Szkoda, myślałem, że dam radę.
Właśnie mam zamiar jutro się zabrać za Ouran High School Host Club, ale w sumie czuję też niechęć, bo kolejne anime zniknie z listy. |
_________________ Nigdy nie oglądaj się za siebie. Zawsze patrz przed siebie. |
|
|
|
|
Puer
|
Wysłany: 12-01-2009, 18:22
|
|
|
Ja szukam czegoś w stylu Kenichi (znowu;p): martial arts, ewentualnie magia (jak Kaze no Stigma)+romans w tle. Znalazłem "Nabari no Ou", które po tagach w ANN całkiem mi odpowiada, ale pierwszy epizod zalatywał mi yaoi, a serio nie chciałbym się na coś takiego nadziać. Oglądał to ktoś? Jakie wrażenia? A może ktoś ma jakąś propozycję innego anime? Z góry dzięki. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-01-2009, 18:50
|
|
|
Może spróbuj Sumomomo Momomo. Troszkę pochrzanione i schizogeniczne sztuki walki ze swataniem i zabójcami. Do tego główna bohaterka jest tak śliczna i robi takie rzeczy że od samego patrzenia chce się to udusić. Nie mówiąc już o scenkach ze "zmianą wyglądu".
Mnie się podobało nie jestem pewien tylko czy to zbliżony kaliber ale w anime planet występuje w podobnych. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 12-01-2009, 18:54
|
|
|
Puer napisał/a: | martial arts, ewentualnie magia (jak Kaze no Stigma)+romans w tle. |
Basilisk, Fate/Stay Night. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Puer
|
Wysłany: 12-01-2009, 22:29
|
|
|
Sumomomo Momomo obejrzałem ze 2 odcinki i odpadłem. Pomijając dziecinny wygląd głównej bohaterki (wiem, że w anime to norma, ale tutaj to już wg. mnie przegięte ;P) przeszkadzała mi ciapowatość głównego bohatera. W kolejnych odcinkach bierze się on za jakiś trening? Jeśli tak, to może dam temu anime drugą szansę ^^.
Fate/Stay Night oglądałem. Było naprawdę ciekawe. A do Basiliska zabieram się już od dłuższego czasu, jak do każdego anime, które wygląda na ciężkie (ponury klimat, dramat). Np. Elfen Lied, czy Hellsing czekały półtora roku na obejrzenie =] (mniejsza o to, czy naprawdę są ponure, recenzje decydowały).
Więc nikt nie kojarzy Nabari no Ou? |
_________________ Moja lista anime |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-01-2009, 22:57
|
|
|
Pod sztuki walki z romansem zdecydowanie podpada Ranma 1/2 - anime długie (200 odcinków + OAVki + filmy), ale fabuła jest w dużej mierze epizodyczna, więc dłuższe przerwy w oglądaniu nie przeszkadzają. Świetna komedia z miłym romansem. Co do walk, to uprzedzam potencjalne pytanie - tak, są, jest ich dużo i są potraktowane z humorem. Przeszkadzać może nieco stara kreska (chociaż w mojej opinii wcale brzydka nie jest). |
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 12-01-2009, 23:11
|
|
|
Puer napisał/a: | Znalazłem "Nabari no Ou", które po tagach w ANN całkiem mi odpowiada, ale pierwszy epizod zalatywał mi yaoi, a serio nie chciałbym się na coś takiego nadziać. Oglądał to ktoś? |
Mnie trochę zawiodło, jednak oglądało się w miarę dobrze, nie mogę powiedzieć żeby nudziło.
Co do yaoi - jeżeli masz na myśli jakiś zakazany romans, czy inne epizody tego typu - to nie to. Nic więcej prócz przyjaźni tutaj nie było, a przynajmniej nie było to na tyle widoczne, by moja skromna osoba coś nadzwyczajnego przyuważyła. |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-01-2009, 15:27
|
|
|
Tak więc szukam czegoś podobnego do Haibane Renmei, w sensie takie niby trochę na myślenie. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 13-01-2009, 15:47
|
|
|
Kino no Tabi i Mushishi powinny pasować. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 13-01-2009, 16:12
|
|
|
"Na myślenie", to jest sporo propozycji. Z zasady też ile myślenia przy tym będzie zależy od widza. Ja tak czy inaczej miałem sporo do myślenia, poza wymienionymi, po obejrzeniu Byousoku 5 cm i Genshiken (choć konwencja tego anime jest ogółem lekka i wesoła). |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 13-01-2009, 16:45
|
|
|
Loko napisał/a: | Tak więc szukam czegoś podobnego do Haibane Renmei, w sensie takie niby trochę na myślenie. |
Tekkon Kinkreet, Genius Party - Baby Blue i Doorbell |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|