FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 278, 279, 280 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
LooQ Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 28-11-2010, 19:33   

Witam,
szukam jakiegoś anime które najbardziej się wam spodobało w ciągu ostatnich 5 lat.
Chodzi mi o wasze subiektywne odczucia a nie najlepiej oceniane anime przez recenzentów. Oczywiście jedno nie wyklucza drugiego :).
@Edit:
Najwidoczniej źle to ująłem, chodziło mi o anime które najbardziej się komuś z was podobało lecz nie starsze niż z 2005 roku :). Mam nadzieje, że teraz rozwiałem wątpliwości.

Ostatnio zmieniony przez LooQ dnia 28-11-2010, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
10310615
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 28-11-2010, 19:34   

Myoujin, A co powiesz na uczennicę podstawówki walczącą z nieuchronną zagładą ludzkości przez kosmiczne robale? Bo wszystkie podane elementy znajdziesz w Figure 17. Z tym jednym ale, że jest to tytuł raczej nastawiony na dramat/zagadki + okruch życia, niż na komedię. No i główna bohaterka nie chodzi nawet do gimnazjum/liceum, tylko pasie krowy :P i jest wyalienowaną dziewięciolatką.

LooQ, Wkraczasz w bagnisty temat :P Chociażby dlatego, że niewiele jest osób, które oglądają anime dłużej niż 5 lat:P nawet na tym forum. Ja oglądam od lat 5-ciu i 6 miesięcy w ogóle:P. No chyba, że pytasz o tytuły z ostatnich 5-ciu lat wyświetlania.

Tytuły, o których pamiętam to zazwyczaj te, które bardzo mi się podobały. Między innymi Haibane Renmei, które odkrywam na nowo za każdym razem. Z tych ostatnich na pewno Kemono no Souja Erin a z najnowszych jeszcze airowanych Kuragehime i Ika Musume.

Ostatnio zmieniony przez kokodin dnia 28-11-2010, 19:58, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Akai Płeć:Kobieta
Mad world

PostWysłany: 28-11-2010, 19:42   

Szukam lekkiego anime, najlepiej komedię romantyczną. Ale bez żadnych denerwujących postaci typu Kotoko z Itazura na Kiss. Najlepiej żeby anime nie miało kontynuacji i nie przekraczało 12 odcinków.

Numer Gadu-Gadu
9005871
Sony
Gość
PostWysłany: 28-11-2010, 20:17   

Poszukuje anime z gatunku Romans/Dramat coś podobnego do tych tytułów: Air,Bokura ga Ita,Clannad,Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora,Kimi ga Nozomu Eien,Myself; Yourself,sola,ef - a tale of memories,ef - a tale of melodies,Kanon
Powrót do góry
Gucia Płeć:Kobieta

PostWysłany: 28-11-2010, 20:24   

akai_akumu
Zobacz Kimi ni todoke, i Paradise kiss. Zadnego z tych 2 nie nazwałabym komedią, ale to przyjemne i lekkie romansidła. Z komedii weż Lovely complex.

Ostatnio zmieniony przez Gucia dnia 28-11-2010, 20:30, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
LooQ Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 28-11-2010, 20:25   

@Sony Mogę ci polecić jeszcze Shuffle i ]Da capo wszystkie części.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
10310615
Gucia Płeć:Kobieta

PostWysłany: 28-11-2010, 20:29   

A dla Sonego może
Boku wa Imouto ni Koi wo Suru
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 28-11-2010, 20:38   

Akai_akumu, obejrzyj Potemayo :P Wszystkie oblicza szkolnej miłości w oprawie kompletnie moeblobowej. Poza tym jest krótkie, niema kontynuacji i jest zdecydowanie lajtowe.

Tak z innej beczki. Czy wszystkie posty w ten łikęd będą pisane w niedziele po dobranocce czy mi się tylko wydaje? Kondensacja jest ogromna.

Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
kriwo
Gość
PostWysłany: 28-11-2010, 22:29   

Ganossa napisał/a:
@kriwo
Venus Wars
Rhea Gall Force i Gall Force: Earth Chapter - konflikt w stylu tego z Terminatora. Ludzie walczą przeciwko zbuntowanym komputerom.
Blue Submarine No. 6 - podwodniacy przyszłości.
Black Magic M-66 - nie wojna ale bardzo ciekawe militarne akcje.

poszukuję bardziej nowoczesnej kreski, chciałbym jeszcze spytać się czy ktoś zna dobre anime o samurajach
Powrót do góry
Urawa Płeć:Mężczyzna
Keszysta

PostWysłany: 28-11-2010, 22:31   

Cytat:
dobre anime o samurajach

Kenshin OAV, chyba najlepsza produkcja samurajska w dziejach anime.

616 Płeć:Mężczyzna
From GARhalla

Grupy:
PostWysłany: 29-11-2010, 11:26   

LooQ napisał/a:
Witam,
szukam jakiegoś anime które najbardziej się wam spodobało w ciągu ostatnich 5 lat.
Chodzi mi o wasze subiektywne odczucia a nie najlepiej oceniane anime przez recenzentów. Oczywiście jedno nie wyklucza drugiego :).
@Edit:
Najwidoczniej źle to ująłem, chodziło mi o anime które najbardziej się komuś z was podobało lecz nie starsze niż z 2005 roku :). Mam nadzieje, że teraz rozwiałem wątpliwości.

Tengen Toppa Gurren Lagann
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Myoujin Płeć:Mężczyzna
Noroi...shin

PostWysłany: 29-11-2010, 12:42   

kokodin napisał/a:
Myoujin, A co powiesz na uczennicę podstawówki walczącą z nieuchronną zagładą ludzkości przez kosmiczne robale? Bo wszystkie podane elementy znajdziesz w Figure 17. Z tym jednym ale, że jest to tytuł raczej nastawiony na dramat/zagadki + okruch życia, niż na komedię. No i główna bohaterka nie chodzi nawet do gimnazjum/liceum, tylko pasie krowy :P i jest wyalienowaną dziewięciolatką.

Mam wrażenie że mnie obrażasz xD nie no 9-latki raczej odpadają ;P
Zastanawiałem sie nad Gundam 00 (nie oglądałem żadnej z serii) lub Macross Frontier ale tu ta Space Opera coś mi śmierdzi.Czekam na opinie.

evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 29-11-2010, 14:06   

A niby dlaczego obrażam? Tytuł jak najbardziej udany, 13x45min co ciekawe. Pomyliłem się jednak bo Tsubasa ma lat 10 a jej nieszczęśliwa pierwsza miłość zajmuje spory kawałek fabuły. Tak czy siak tytuł jest lotów wysokich a nie moeblobowych. I co ciekawe jest to dość poważne podejście do sf , realistyczne wręcz. Jeżeli chodzi o wrzeszczące nastolatki i ów to rzeczywiście nie pasuje, ale pod każdym innym względem tak.
Myoujin Płeć:Mężczyzna
Noroi...shin

PostWysłany: 29-11-2010, 17:11   

Nie potrafię przyjąć jakoś do wiadomości że anime z 10 latką w roli głownej może być poważne,a już "miłość" w takim wykonaniu to dla mnie zbyt wiele(co może coś takiego przedstawiać??chyba że 10 latka zachowuje się jak 20 ale to by było przesada nawet jak na Sf ,w dodatku stwierdzając że jest wyalienowana cośtek mnie zniechęciłeś) ale może jest to efekt moich uprzedzeń,no w każdym razie jeśli te uprzedzenia miałyby mi psuć seans to myśle że jest to daremne brać się za taką serie.Może się przemogę ale narazie nie widze siebie w roli widza.

evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 29-11-2010, 19:10   

Widocznie jesteś jeszcze za młody :P Szczerze powiedziawszy to na tle tego tytułu wszystkie "normalne" tytuły o licealistach zaniżają poziom inteligencji bohaterom. Ci z Figure 17 przynajmniej są tacy bardziej z krwi i kości. Względem alienacji troszkę sprostuję. To nie chodzi o to, że ona jest emo. Już w pierwszym odcinku zauważa się, że jest to po prostu dziewucha świeżo wyrwana z Tokio do zupełnie innego regionu kraju (prawie że inny język). Każdy czul by się obco a dzieciaki są okrutne. Ale skoro ma ci się to nie podobać, to nie będę więcej namawiać.

Generalnie z tytułów typu, który zaczynam sobie wyobrażać, że będzie ci pasować przychodzi mi na myśl tylko Vandread, Eureka Seven, Birdy the Mighty Decode, InuYasha, Jubei-chan, Maze i Saber Marionetki.
Strona 279 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 278, 279, 280 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi