Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-02-2009, 22:51
|
|
|
Skoro nie komedia ale super moce i teraźniejszość lub przyszłość to mi tu genialnie pasuje Lunar Legend Tsukihime i ergo proxy. Blood+ by się załapywał gdyby wampirka nie ganiała z mieczem :P. Ale skoro to nie mają być komedie i nie ma to być z życia to ma to być "straszydło" czy po prostu "kino akcji" ? I jak ma się to "oderwane od rzeczywistości" w praktyce? Bohatery majom być supermocne i niezniszczalne czy otoczenie ma być odmiennym wymiarem lub miejscem niż ziemia jaką znamy?
Sprecyzuj a tytuły mogą się posypać jak z rękawa bo wszyscy będą już wiedzieli czego szukasz. |
|
|
|
|
|
martusia
|
Wysłany: 25-02-2009, 16:14
|
|
|
hmm, a wiec:
-raczej kino akcji
-ciekawy glowny bohater, zeby trudno bylo ocenic jego postepowanie, czy bylo sluszne i dobre czy tez nie (cos jak lulu;D)
-supermoce mile widziane, lub 'fantasy' jak w fate stay night
-miejsce akcji : raczej ziemia;p
-czas akcji : terazniejszosc lub niedaleka przyszlosc |
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 25-02-2009, 16:25
|
|
|
Darker than black. Spełnia wszystkie wymienione wymagania - jest sporo akcji, cała seria kręci się wokół supermocy, główny bohater święty z pewnością nie jest, rzecz dzieje się na Ziemi w niedalekiej (żadnych mechów/androidów/statków kosmicznych) przyszłości. |
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 25-02-2009, 16:37
|
|
|
Drodzy forumowicze. Znacie może jakieś anime klimatem bliskie lub odpowiadające Vampire Hunter D: Bloodlust? Miłoby było, gdyby się trzymała gatunkowo i tematycznie tego anime, aczkolwiek może być nie tak znowu podobna, jeśli według was jest zbliżona konstrukcją i klimatem choć ma inną tematyką itp.
Nie podawajcie Devil May Cry, bo właśnie skończyłem oglądać (gra lepsza :P) |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-02-2009, 17:17
|
|
|
Mitsurugi, spróbuj Trinity Blood, Vamipre Knight i Vampire Princess Miyu. |
|
|
klopas
|
Wysłany: 25-02-2009, 18:41
|
|
|
kokodin napisał/a: | kolpas napisał/a:
tyle że ja śpię w dzień a w nocy nie jestem nigdy śpiący ;) no i w nocy jest klimat do oglądania, nienawidzę oglądać anime gdy jest jasno...
W takim razie jestem zmuszony polecić Welcome to NHK nie wiem czy jeszcze to czytasz ale to jest coś dla ciebie :P (a może o tobie?) |
ja ci dam kolpas! xD
skoro o mnie to chętnie obejrzę :D
w końcu 24 odcinki to 8godzin więc nie jest to za wiele ;) no i nigdy nie zaszkodzi obejrzeć :P
PS. dziś położyłem się spać o 3.00 bo School Days oglądałem ;) Polecam :P chyba jeszcze raz obejrzę ostatni odcinek...
PS2. sory za OT, pewnie się wkurzacie że śmiecę tu temat ;) |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 25-02-2009, 20:06
|
|
|
Zaśmiecasz jak zaśmiecasz - fakt, że School Days przypadł ci do gustu bardzo ułatwi polecanie czegoś w przyszłości, to całkiem wartościowa informacja odnośnie wyszukiwania tytułów zgodnych z tym czego szukasz. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-02-2009, 20:06
|
|
|
Przepasam Klopas , mój "pierwszy" worms nazywa się Kolbas mogłem was pomylić :] Nie było to celowe. A z tym oftopem to bywają w tym temacie gorsze ten nie jest jeszcze taki wielki. Chociaż pasowało by to lepiej do tematu "co w tej chwili oglądacie ..." :].
Martusia wydaje mi się że coś powinno podpasować:
teraźniejszość - ziemia
Shakugan no Shana
Shikabane Hime
Lunar Legend Tsukihime
Rozen Maiden
Now and Then, Here and There - zaczyna się na ziemi ale szybko przenosi się gdzieś...
Birdy the Mighty ova lub Birdy the Mighty decode - to drugie dzieje się w większości na ziemi lecz nie tylko
niedaleka przyszłość - ziemia
Kurau Phantom Memory
Ghost in the Shell sac
dalsza przyszłość
Solty Rei
Blue Gender
Ergo Proxy
Napisz jeśli dobrze myślę :] |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Whiskas
Gość
|
Wysłany: 26-02-2009, 12:00
|
|
|
czesc mam tylko jedno pytanie wiec stwierdzilem ze nie oplaca sie zasmiecac bazdy kontem dla jednego posta :P
otoz szukam jakiegos ecchi/romans/komedia podobnego do onegai teacher - tylko nie mowcie ze onegai twins bo dla mnie to idealny przyklad jak mozna zniszczyc sequel :P nie bylo tam tak duzo uczuc jak w jedynce itp. chodzi mi glownie o cos rozluzniajacego :P no ogolnie cos jak onegai teacher ;D |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 26-02-2009, 12:44
|
|
|
Imię ich jest legion. Wybierając co ciekawsze, z odnotowaniem, że nie podobało ci się podejście do wątku romantycznego w Onegai Twins:
Nogizaka Haruka no Himitsu, Final Approach, Ai Yori Aoshi, Lamune, Love Hina, Special A, Suzuka i kilka dziesiątek innych, w tym gatunku jest w czym przebierać.
Za to gdyby przyszła ci ochota na coś - jak piszesz - uczuciowego i rozczulającego, to polecał bym pójść trochę w stronę dramatu. To wcale nie oznacza, że musi to być coś bardzo smętnego, kilka ciepłych opowieści w tym guście też się znajdzie, jak choćby:
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, Ef - A Tale of Memories albo nawet coś w rodzaju Kanon 2006 czy Air (choć tu w kontekście zakończenia to kilka osób mnie za określenie "ciepła" zlinczować będzie chciało ;p). |
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 26-02-2009, 13:02
|
|
|
Onegai Teacher oglądałem dawno, ale jakbym miał to z czymś pokojarzyć to najpewniej:
Zero no Tsukaima
Chobits
Obydwie są komediami z elementami ecchi, powiedzmy, że ogląda się przyjemnie, szczególnie tę drugą. |
|
|
martusia
|
Wysłany: 26-02-2009, 14:22
|
|
|
dzieki za pomoc :)
narazie sciąga się darker than black, potem wezme rozen maiden :_) |
|
|
|
|
|
Tonislaw
|
Wysłany: 26-02-2009, 18:50
|
|
|
Witam, jakie anime byście mi polecili?
Oglądałem:
- NGE
- slayers, soul hunter, dragon ball i reszte co leciala na rtl 7 ;]
- GitS 1 i 2
- Vampie D, mononoke, grave of the fireflies, spirited away, akira,
- Wolf`s rain
- Trigun
- Cowboy Bebop
- Berserk
- Kino`s journey
- Tenchi muyo in love wszystkie
- 100 stories
- Last Exile
- Ninja scroll
- Basilisk
- Hellsing
- Death Note
Przynajmniej tyle pamietam:P Najbardzie podobały mi się Berserk, Cowboy Bebop i Death Note. Probowalem zabrac sie za Witch Hunter Robin i Noir, ale obie mnie szybko znudziły, mam jeszcze 'Monster' ale go sobie zostawiam na pozniej. Co polecacie fajnego?;]
Szukam czegoś z dobrą fabułą i wyraźnymi postaciami:) Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 26-02-2009, 19:01
|
|
|
Cytat: | czesc mam tylko jedno pytanie wiec stwierdzilem ze nie oplaca sie zasmiecac bazdy kontem dla jednego posta :P
otoz szukam jakiegos ecchi/romans/komedia podobnego do onegai teacher - tylko nie mowcie ze onegai twins bo dla mnie to idealny przyklad jak mozna zniszczyc sequel :P nie bylo tam tak duzo uczuc jak w jedynce itp. chodzi mi glownie o cos rozluzniajacego :P no ogolnie cos jak onegai teacher ;D |
Hmmm, Whiskas tu jest co wybierać, naprawdę. Z tego co znam, a czego nie wymienił jeszcze Costly (wymienił te ciekawsze) to podam ci trochę. Ogólnie to tego jest dziesiątki, ale z komedia/romans z harem i ecchi to napiszę to co pamiętam.
1. Z komedia/romans haremowe:
Hand Maid May
La Corda D'Oro ~primo passo~
Ouran High School Host Club
Hakushaku to Yousei
Kannagi: Crazy Shrine Maidens
2. Z komedia/romans, harem, ale z ecchi:
UFO Princess Valkyrie
Nagasarete Airantou
Ichigo 100%
Mahoromatic
3. I komedia/romans, troszkę z elementami haremu (nie wiem czy ci podpasują):
Vampire Knight
Saber Marionette J |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 26-02-2009, 19:59
|
|
|
Tonislaw - Code Geass, Darker than Black, Baccano!, Fate/Stay Night, Tengen Toppa Gurren Lagann, Read or Die OVA (tylko dotyczy to samej OVA, seria TV godna polecenia nie jest), Utawarerumono, Seirei no Moribito, Black Lagoon, Kure-nai, Gunslinger Girl, Noein. Starczy ;p |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|