Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 26-02-2009, 22:23
|
|
|
Pierwszy post w tym temacie napisał/a: | Temat służy do zadawania pytań o serie polecane w jakiejś kategorii. Innymi słowy, mogą się tu znaleźć pytania w rodzaju: "jakie komedie romantyczne polecacie?", "co podobnego do aaa mógłbym obejrzeć", względnie "Widziałam bbb, ccc i ddd - podsuńcie coś w podobnych klimatach?"
Posty nie będące odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań będą usuwane.
Posty "Eee to świetna seria, polecam wszystkim" - jeśli nie będą odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań - będą usuwane.
Tematy dublujące ten temat będą zamykane lub scalane. |
Usunięto post użytkownika Zero. Powód podany wyżej.
Ostrzeżenie za spam i nie czytanie pierwszego posta w temacie, z zaleceniami Administracji.
IKa
Zua Biurokratka |
Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 26-02-2009, 22:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Zero
|
Wysłany: 26-02-2009, 22:28
|
|
|
Przepraszam bardzo, ale omyłkowo nie napisałem pytania... rozpisałem się i o najważniejszym zapomniałem, takie życie samotnika...
Więc tak, jakie Anime byście mi polecili na chwilę dzisiejszą ? Nie mam zbyt dużych zastrzeżeń dotyczących treści... :)
Od razu dziękuję za odpowiedź... :)
PS.
Te Anime oglądałem:
Clannad oraz Clannad after Story, [b]Death Note, Elfen Lied, Code Geass oraz Code Geass 2 , Vampire Knight - pierwszą oraz drugą serię; Rosario to Vampire - pierwszą oraz drugą serię; Dears ( :) ), Akikan , Asu no Yoichi, Spice and Wol(, D. Grey-Man
Akane-iro ni Somaru Saka, Myself;Yourself, Chaos Head, Bleach, Naruto, Naruto Shippudenn, Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball GT, Goshuushou-sama Ninomiya-kun, Disgaea: Hour of Darkness, Toradroa, The princess Mononoke, Shuffle, Yaiba: Legendarny Samurai, Nogizaka Haruka no himitsu, Da Capo- pierwszą oraz drugą serię(nie całą... :) ), Kanokon, Pokemon, Super pig(lata młodości) , To Love-Ru, oraz parę innych, których nazw nie mogę sobie przypomnieć... :))
Komedie, horrory, odrobinę romansu, przygodowe... Mogę oglądać każde anime, ale muszą być ciekawe... :)) |
Ostatnio zmieniony przez Zero dnia 26-02-2009, 22:35, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-02-2009, 22:31
|
|
|
Proszę. To są anime, które dostały ocenę 9 i 10, czyli świetne i rewelacyjne. Dalsze szczegóły są w recenzjach. Jeśli zaś chcesz coś konkretniejszego, to proszę sprecyzuj. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 26-02-2009, 22:35
|
|
|
Cytat: | Więc tak, jakie Anime byście mi polecili na chwilę dzisiejszą ? Nie mam zbyt dużych zastrzeżeń dotyczących treści... :) |
O, stary, to teraz pojechałeś z grubej rury, na to jest tyle odpowiedzi ilu ludzi na tym forum :D.
No ale zasada jest, że się pomaga, nie? :P
Ok, to może z akcji coś polecę. Plecam teraz: Black Lagoon (obie serie) i Darker then Black
Wiesz, jakbyś sprecyzował to moglibyśmy ci dać coś konkretniejszego. . Ale oglądnij sobie te dwie serie bo są świetne i nie będziesz się nudził, gwarantuję. Polecam zacząć od DtB jeśli bardziej klimaty nadnaturalne, albo od BL jeśli real bardziej na tą chwilę.
Aha, oprócz tego co napisał ci Morg, to nie odrzucaj serii ocenianych na 8, albo nawet 7. Z doświadczenia wiem, że są czasem lepsze (moim zdaniem) niż te oceniane na 9 i 10. Zależy od człowieka po prostu. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-02-2009, 23:17
|
|
|
Zero, możesz śmiało użyć tych pozycji, które poleciłem kilka postów temu Tonislawowi. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Anginsan
Doryjczyk
|
Wysłany: 27-02-2009, 22:06
|
|
|
Witam poszukuje czegoś na wzór Fate/Stay Night. Głównie chodzi mi o walkę i przygodę ale w dobrym wykonaniu nie jakieś tępe nawalanki. Podobieństwa do wyżej podanego anime mile widziane.
I kiedyś o ile się nie mylę czytałem o anime bardzo podobnym do Fate/Stay Night tyle że tamten tytuł to była raczej komedia czy komuś coś się kojarzy ?
Pozdrawiam i z góry dziękuje |
_________________ Celuj w Księżyc ,bo nawet jeśli nie trafisz, będziesz między gwiazdami.
Nigdy nie pozbawiaj nikogo nadziei, może to wszystko, co mu pozostało. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-02-2009, 00:45
|
|
|
Na pół śpiąco więc odpowiedź na pół konkretna :P.
Mój asystent poleca takie coś. Nie zweryfikuje czy ma racje bo nie oglądałem fate ale głosy ludu mają uzasadnienia można sobie poczytać. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-02-2009, 01:04
|
|
|
W dużej mierze jest to lista niestety randomowa.
Co do rzeczy podobnych poleciłbym Shingetsutan Tsukihime i wychodzącą obecnie serię filmów Kara no Kyoukai - obie te produkcje dzieją się w tym samym uniwersum, co Fate/Stay Night. Powiązania widać na tym obrazku [1394.98 KB], ale radzę go jedynie obłypać, bo jeśli zaczniesz się przypatrywać dokładniej relacjom między postaciami, to się paskudnie zaspoilerujesz.
Co do Mai HiME - w mojej opinii rzecz dobra i poleciłbym ją w tym miejscu z czystym sercem, gdyby nie jeden element, który mi na to nie pozwala. Zakończenie, które zostało przez twórców skopane totalnie (choć to stwierdzenie to właściwie eufemizm). |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
martusia
|
Wysłany: 28-02-2009, 08:33
|
|
|
może Busou Renkin? osobiście nie oglądałam, ale po przeczytaniu recenzji mam ogromną ochotę :P |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 28-02-2009, 23:21
|
|
|
To dla odmiany ja poproszę o polecenie tytułu.
Konkretnie potrzebna mi jest ciepła i optymistyczna opowieść, ale nie romans, coś w stronę okruchów życia, może być z nutką komedii (ale dosłownie nutką). Mam tu na myśli coś w guście Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto albo Uta-Kata. Kilka tytułów było by mile widziane. |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-02-2009, 23:25
|
|
|
Natsume? |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 28-02-2009, 23:27
|
|
|
Natsume to dobry przykład na to, czego szukam - ale akurat ten tytuł jest mi znany. Był bym wdzięczny za inne. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 28-02-2009, 23:32
|
|
|
Hitohira? |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-02-2009, 23:46
|
|
|
Z dzisiejszej rozmowy na IRC-u - Shingu albo Stellvia. Wiem, że teoretycznie obie są o "ratowaniu świata", ale element okruchowo-życiowy mają na odpowiednim poziomie. Optymizm takoż. A jeśli nie oglądałeś - Windy Tales. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 28-02-2009, 23:49
|
|
|
Hitohiry nie widziałem, więc jest już pierwszy tytuł. Wymienione przez Avellane znam, ale dzięki i tak. Potrzebne mi są ze 3-4 serie, więc jeżeli komuś coś jeszcze przyjdzie do głowy, to dajcie znać. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|