Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Quaigon
|
Wysłany: 01-03-2009, 08:34
|
|
|
Poszukuje jakiejs dobrej komedi romantycznej oraz czegos dluzszego z wciagajaca akcja i niezla kreska cos jak code geass. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 01-03-2009, 12:47
|
|
|
Quaigon napisał/a: | Poszukuje jakiejs dobrej komedi romantycznej oraz czegos dluzszego z wciagajaca akcja i niezla kreska cos jak code geass. |
komedia romantyczna: Skip Beat!, Toradora!, Code-E, Fruits Basket, Kare Kano, Love Hina, School Rumble, Yamato Nadeshiko Shichi Henge.
coś z akcją(chociaż może nie za dlugie): Fate/Stay Night(24odc), Darker Than Black(25 odc), wszystkie Full Metal Panic!( 3 serie, razem 49 odc), Shikabane Hime aka i kuro (razem 26 odc). |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 01-03-2009, 13:48
|
|
|
Quaigon napisał/a: | Poszukuje jakiejs dobrej komedi romantycznej oraz czegos dluzszego z wciagajaca akcja i niezla kreska cos jak code geass. |
Akcja - długie :
FullMetal alchemist
Eureka Seven
Death Note (chociaż to bardziej pasuje pod kryminał ;], nie ma zbyt dużo akcji )
z krótszych :
Cowboy Bebop
Samurai Champloo |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
Czesc
Gość
|
Wysłany: 01-03-2009, 14:38
|
|
|
Mam ochote obejrzec jakies porzadne ecchi co polecacie? Niech bedzie troche dlugie bo niketore seria za szybko sie koncza.
Mam nadzieje ze cos ciekawego polecicie. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 01-03-2009, 14:45
|
|
|
Nie jestem pewien czym jest "porządne ecchi" ale prawdopodobnie Nagasarete Airantou powinno się nadać. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-03-2009, 15:14
|
|
|
Zdecydowanie nie jestem znawcą gatunku, w zasadzie jedyne co mi przychodzi do głowy to Magipoka. Ecchi jest sporo, ale o dziwo... nie razi. Nie ma "głównego bohatera - idioty", zasadniczo nie ma też fabuły... Ale są sympatyczne bohaterki, przyjemny humor, ładna kreska no i te wplecione dość zręcznie, momentami wręcz zabawne momenty ecchi. Tylko długość nie pasuje... |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 01-03-2009, 18:28
|
|
|
Jeśli chodzi o dużo, naprawdę dużo ecchi, i to raczej mocnego, to zdecydowanie Kanokon. Choć ma 12 odcinków, więc jest krótkie to jeśli szukasz czegoś stricte ecchi to naprawdę jest to kino dla ciebie. Do tego produkcja nowa. Pozdrawiam |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 01-03-2009, 20:04
|
|
|
Swego czasu byłam zachwycona Kawalerem Miecza - miałabym ochotę zobaczyć jeszcze jakieś inne kostiumowe anime. Któż doradzi jakiś dobry tytuł z tego gatunku? |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 01-03-2009, 21:08
|
|
|
Oczywiście Lady Oscar - kto wie, czy nie najlepsze anime w tej kategorii. |
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 02-03-2009, 00:28
|
|
|
Hmmm, kostiumowe anime? Czyli gatunek dowolny? Ok, ogólnie to dużo kostiumowych anime nie ma (albo ja mało widziałem). Jak napisał Teukros, Lady Oskar to prawdopodobnie najlepsze anime w tym kontekście, ale jest jeszcze kilka innych serii:
Victorian Romance Emma (pierwszy i drugi sezon)
Hakushaku to Yousei (EDIT: recenzja główna ocenia to anime nisko, z czym się nie zgadzam, bowiem ja w alternatywnej wystawiłem 8, bardzo baśniowa i również stylizowana na XIX wiek)
D.Gray-man (może nie stricte kostiumowe, ale również Europa i jak w Kawalerze miecza, zawierająca motywy chrześcijańskie)
Mała księżniczka (ciepła seria, również osadzona w Europie, choć już mniej poważna)
To tyle ode mnie, oby coś ci się spodobało. Życzę udanego seansu :) |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
Ostatnio zmieniony przez Mitsurugi dnia 02-03-2009, 18:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 02-03-2009, 12:48
|
|
|
Mitsurugi napisał/a: | Hakushaku to Yousei (recenzja główna nie za dobra, ale ja w alternatywnej wystawiłem 8, bardzo baśniowa i również stylizowana na XIX wiek) |
IMO recenzja główna bardzo dobra :P Krewka ze wszystkich wymienionych przez Mitsurugiego anime, chyba tylko Victorian Romance Emma ma szanse przypaść Ci do gustu. Mała księżniczka jest ślicznym anime, ale nie wiem czy akurat dla Ciebie :) Jest jeszcze Meine Liebe, ale głupie to strasznie, także tylko na własną odpowiedzialność. |
|
|
Zero
|
Wysłany: 02-03-2009, 15:30
|
|
|
Właśnie skończyłem oglądać Shingetsutan Tsukihime... powiem, że jest ciekawym anime... :)
Czy możecie mi pomóc ponownie w poszukiwaniu anime ? :)
Tym razem chciałbym oglądnąć jakiegoś horrora, coś przygodowego z odrobiną fantastyki... :)
Fate stay/night(chyba tak to się pisze)- czy jest to dobre anime ? ;) |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 02-03-2009, 15:33
|
|
|
Zero napisał/a: | Właśnie skończyłem oglądać Shingetsutan Tsukihime... powiem, że jest ciekawym anime... :)
Czy możecie mi pomóc ponownie w poszukiwaniu anime ? :)
Tym razem chciałbym oglądnąć jakiegoś horrora, coś przygodowego z odrobiną fantastyki... :)
Fate stay/night(chyba tak to się pisze)- czy jest to dobre anime ? ;) |
Cóż, kwestia gustu. Mnie osobiście Fate/Stay Night się podobał bardzo, a i z zasady dostaje dobre oceny od innych. Tak czy inaczej nie ma w nim nic z horroru.
Natomiast nie umiem znaleźć nic, co było by horrorem, a jednocześnie było by czymś przygodowym z elementem fantastyki. Chyba, żeby powiedzieć "horror", tak jak można powiedzieć o Shingetutan Tsukihime, wtedy Ghost Hunt powinien być jak znalazł. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Zero
|
Wysłany: 02-03-2009, 15:37
|
|
|
Costly, nie chodzi o to, żeby posiadało wszystko na raz, może być sam horror... :) Zależy mi tylko na czymś dobrym(dobre nie oznacza nowe:) )... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|