FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 321, 322, 323 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
Ramalocce
Gość
PostWysłany: 16-03-2011, 01:59   

Dobry wieczór

Szukam anime, w którym główny bohater jest 'tym złym', a pozostali bohaterowie są w większości jego przeciwnikami, tudzież są zupełnie nieświadomi jego drugiego oblicza. Jedyne anime, które do tej pory obejrzałam, a które miały taki wątek to Death Note i Code Geass. Chciałabym się dowiedzieć, czy istnieją jeszcze inne animacje tego typu.
Przejdź na dół
okm18 Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 16-03-2011, 10:12   

Witam, mam małą prośbę, mianowicie jakie animie byście polecili. Z góry mówię, że jestem co do anime bardzo wybredny:). Jak na stan obecny obejrzałem: Mugen no Ryvius, Seirei no Mirobito, Dead Note, Ghost Hunt, Sword of the stranger, Claymore, Juuni Kokki, Samurai 7. W tej chwili oglądam Last Exile. Prosił bym o anime z dobrą kreską coś w stylu wyżej wymienionych tak samo jak z tematyką chodź może być inna lecz napewno nie komedia:). Z góry dzięki i czekam na odpowiedź. Pozdro
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gucia Płeć:Kobieta

PostWysłany: 16-03-2011, 12:44   

okm18,
Dobra kreska to Rainbow nisha rokubou to shichinin- świetny dramat, bardzo wciągający i Samurai hamploo- występują elementy komediowe, ale z umiarkowaniem, jest ciekawe i lekko sie ogląda.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
616 Płeć:Mężczyzna
From GARhalla

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 16-03-2011, 16:16   

Ramalocce napisał/a:
Dobry wieczór

Szukam anime, w którym główny bohater jest 'tym złym', a pozostali bohaterowie są w większości jego przeciwnikami, tudzież są zupełnie nieświadomi jego drugiego oblicza. Jedyne anime, które do tej pory obejrzałam, a które miały taki wątek to Death Note i Code Geass. Chciałabym się dowiedzieć, czy istnieją jeszcze inne animacje tego typu.

Darker Than Black
Black Lagoon

Cytat:
Witam, mam małą prośbę, mianowicie jakie animie byście polecili. Z góry mówię, że jestem co do anime bardzo wybredny:). Jak na stan obecny obejrzałem: Mugen no Ryvius, Seirei no Mirobito, Dead Note, Ghost Hunt, Sword of the stranger, Claymore, Juuni Kokki, Samurai 7. W tej chwili oglądam Last Exile. Prosił bym o anime z dobrą kreską coś w stylu wyżej wymienionych tak samo jak z tematyką chodź może być inna lecz napewno nie komedia:). Z góry dzięki i czekam na odpowiedź. Pozdro

The Big O
Gundam 08th MS Team
Hellsing Ultimate
RahXephon
Haibane Renmei
Steamboy
Cowboy Bebop
Millenium Actress
Myślę, że spodobałoby ci się też Baccano!, ale ma sporo komedii w sobie.
I może jeszcze Berserk, z tego co słyszałem, zazwyczaj podoba się fanom Claymore czy Samurai 7.
Powrót do góry Zobacz profil autora
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 16-03-2011, 16:26   

Okm18, chcąc się przyczepić, miał bym do czego :P Po pierwsze pisząc, że jesteś wybredny a jednocześnie nie precyzując czego szukasz(gatunek, moyw) , możesz odstraszać. Po drugie rozstrzał w tytułach jest dość spory i tak na prawdę tylko na wyróżniku graficznym można się oprzeć. No i po trzecie "dobra kreska" nie mówi absolutnie nic a komedie są różnych gatunków. Dobra ale wracając do tytułów wartych polecenia: Planetes, Haibane Renmei, pierwszy Darker than Black, Baccano!, Ergo Proxy, Figure 17, .hack//SIGN, Michiko to Hatchin, Solty Rei, Tengen Toppa Gurren Lagann, Tsukuyomi -Moon Phase-. Myślę, że starczy na początek do odsiewu.

edit******************************************
No i kurcze za długo pisałem i 616 mnie ubiegł w kilku tytułach- to mówi swoje tak przy okazji.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
okm18 Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 16-03-2011, 18:25   

Dzięki wam na pewno skorzystam:P
Powrót do góry
Tabris Płeć:Mężczyzna
Snowflake

PostWysłany: 17-03-2011, 19:00   

Gość napisał/a:
Szukam anime, w którym główny bohater jest 'tym złym', a pozostali bohaterowie są w większości jego przeciwnikami, tudzież są zupełnie nieświadomi jego drugiego oblicza.

Polecam Berserk, tam jeden z głównych bohaterów przejawia cechy, które opisujesz. Można by jeszcze Umineko no Naku Koro ni dorzucić.
Koleś
Gość
PostWysłany: 17-03-2011, 23:38   

Witam,
szukam anime romansu/dramatu z dobrą kreską które jest podobne do Suzuki czyli: główny bohater zakochuje się w pannie która jest ''królową śniegu'' mianowicie udaje, że do niego nic nie czuje ale jednak coś między nimi iskrzy:P
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Powrót do góry
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 18-03-2011, 16:33   

Nie widział Suzuki, lecz po opisie Toradora i Kaichou wa Maid-sama!. Nie ukrywam jednak, iż historie te są raczej szkolnymi komediami romantycznymi. Obydwa natomiast mają znaczek J.C.Staff więc kreska jest taka śliczna jak trzeba. Poza tym wątek Kokoro-chan w Aishiteruze Baby. I nie wiem czy nie podchodzi tu czasem częściowo Lovely Complex gdzie dwójka głównych bohaterów wyraźnie się droczy z początku.

Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Boniek
Gość
PostWysłany: 18-03-2011, 18:00   

czy ktoś by mi poradził anime typu harem łączący akcje komedię albo coś we tym stylu. Mogą być też dobre komedie romantyczne
Powrót do góry
Gamer2002 Płeć:Mężczyzna
Bezdennie Głupi

PostWysłany: 18-03-2011, 18:52   

Cytat:
czy ktoś by mi poradził anime typu harem łączący akcje komedię albo coś we tym stylu. Mogą być też dobre komedie romantyczne

Nadesico ma parę aspektów haremowych i dużo komediowych oraz swoje akcji.
Infinite stratos to harem BUT WITH MECHA
Star Driver ma elementy komedii romantycznej, także haremu (nie przeczmy temu, prawie każda dziewczyna w obsadzie pożąda głównego bohatera ;p) i zawiłą fabułę, choć akcji mniej ale jak jest to eye candy.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Urawa Płeć:Mężczyzna
Keszysta

PostWysłany: 18-03-2011, 19:28   

Boniek napisał/a:
czy ktoś by mi poradził anime typu harem łączący akcje komedię albo coś we tym stylu.

Ichiban Ushiro no Daimaou ma szanse ci się spodobać.

Ramalocce
Gość
PostWysłany: 18-03-2011, 21:27   

Obejrzałam Darker Than Black i był całkiem przyjemny, dziękuję.
Co do Umineko, to było w w nim za dużo brutalności, jak na mój gust.

W dalszym ciągu poszukuję jednak kolejnych anime, dla przypomnienia:
Powrót do góry
Tren Płeć:Kobieta
Lorelei

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 18-03-2011, 21:53   

Gość napisał/a:
Szukam anime, w którym główny bohater jest 'tym złym', a pozostali bohaterowie są w większości jego przeciwnikami, tudzież są zupełnie nieświadomi jego drugiego oblicza.

W anime chyba trochę cienko z takimi motywami, bo osobiście nic za bardzo nie kojarzę. Jeżeli nic nie znajdziesz, a będzie ci zależało na tym motywie to polecam całkiem fajną mangę z tym motywem: Lucifer and the Biscuit Hammer, gdzie dwójka głównych bohaterów ratuje świat, by samemu go zniszczyć (i ukrywa ten cel przed innymi).

fm Płeć:Mężczyzna
Okularnik

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 18-03-2011, 22:43   

Można od biedy doliczyć jeszcze Hrabiego Monte Christo (Gankutsou), ale tam wydarzenia nie są przedstawiane z perspektywy planującego zemstę tytułowego bohatera. W World Destruction mamy natomiast grupę bohaterów, którzy szukają sposobu zniszczenia świata, ale poza tym nie są tacy źli i niespecjalnie się z tym kryją.

Strona 322 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 321, 322, 323 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi