Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Ramalocce
Gość
|
Wysłany: 16-03-2011, 01:59
|
|
|
Dobry wieczór
Szukam anime, w którym główny bohater jest 'tym złym', a pozostali bohaterowie są w większości jego przeciwnikami, tudzież są zupełnie nieświadomi jego drugiego oblicza. Jedyne anime, które do tej pory obejrzałam, a które miały taki wątek to Death Note i Code Geass. Chciałabym się dowiedzieć, czy istnieją jeszcze inne animacje tego typu. |
|
|
|
|
 |
okm18 
|
Wysłany: 16-03-2011, 10:12
|
|
|
Witam, mam małą prośbę, mianowicie jakie animie byście polecili. Z góry mówię, że jestem co do anime bardzo wybredny:). Jak na stan obecny obejrzałem: Mugen no Ryvius, Seirei no Mirobito, Dead Note, Ghost Hunt, Sword of the stranger, Claymore, Juuni Kokki, Samurai 7. W tej chwili oglądam Last Exile. Prosił bym o anime z dobrą kreską coś w stylu wyżej wymienionych tak samo jak z tematyką chodź może być inna lecz napewno nie komedia:). Z góry dzięki i czekam na odpowiedź. Pozdro |
|
|
|
|
 |
Gucia 

|
Wysłany: 16-03-2011, 12:44
|
|
|
okm18,
Dobra kreska to Rainbow nisha rokubou to shichinin- świetny dramat, bardzo wciągający i Samurai hamploo- występują elementy komediowe, ale z umiarkowaniem, jest ciekawe i lekko sie ogląda. |
|
|
|
|
 |
616 
From GARhalla

Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-03-2011, 16:16
|
|
|
Ramalocce napisał/a: | Dobry wieczór
Szukam anime, w którym główny bohater jest 'tym złym', a pozostali bohaterowie są w większości jego przeciwnikami, tudzież są zupełnie nieświadomi jego drugiego oblicza. Jedyne anime, które do tej pory obejrzałam, a które miały taki wątek to Death Note i Code Geass. Chciałabym się dowiedzieć, czy istnieją jeszcze inne animacje tego typu. |
Darker Than Black
Black Lagoon
Cytat: | Witam, mam małą prośbę, mianowicie jakie animie byście polecili. Z góry mówię, że jestem co do anime bardzo wybredny:). Jak na stan obecny obejrzałem: Mugen no Ryvius, Seirei no Mirobito, Dead Note, Ghost Hunt, Sword of the stranger, Claymore, Juuni Kokki, Samurai 7. W tej chwili oglądam Last Exile. Prosił bym o anime z dobrą kreską coś w stylu wyżej wymienionych tak samo jak z tematyką chodź może być inna lecz napewno nie komedia:). Z góry dzięki i czekam na odpowiedź. Pozdro |
The Big O
Gundam 08th MS Team
Hellsing Ultimate
RahXephon
Haibane Renmei
Steamboy
Cowboy Bebop
Millenium Actress
Myślę, że spodobałoby ci się też Baccano!, ale ma sporo komedii w sobie.
I może jeszcze Berserk, z tego co słyszałem, zazwyczaj podoba się fanom Claymore czy Samurai 7. |
|
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

|
Wysłany: 16-03-2011, 16:26
|
|
|
Okm18, chcąc się przyczepić, miał bym do czego :P Po pierwsze pisząc, że jesteś wybredny a jednocześnie nie precyzując czego szukasz(gatunek, moyw) , możesz odstraszać. Po drugie rozstrzał w tytułach jest dość spory i tak na prawdę tylko na wyróżniku graficznym można się oprzeć. No i po trzecie "dobra kreska" nie mówi absolutnie nic a komedie są różnych gatunków. Dobra ale wracając do tytułów wartych polecenia: Planetes, Haibane Renmei, pierwszy Darker than Black, Baccano!, Ergo Proxy, Figure 17, .hack//SIGN, Michiko to Hatchin, Solty Rei, Tengen Toppa Gurren Lagann, Tsukuyomi -Moon Phase-. Myślę, że starczy na początek do odsiewu.
edit******************************************
No i kurcze za długo pisałem i 616 mnie ubiegł w kilku tytułach- to mówi swoje tak przy okazji. |
|
|
|
|
 |
okm18 
|
Wysłany: 16-03-2011, 18:25
|
|
|
Dzięki wam na pewno skorzystam:P |
|
|
|
|
 |
Tabris 
Snowflake

|
Wysłany: 17-03-2011, 19:00
|
|
|
Gość napisał/a: | Szukam anime, w którym główny bohater jest 'tym złym', a pozostali bohaterowie są w większości jego przeciwnikami, tudzież są zupełnie nieświadomi jego drugiego oblicza. |
Polecam Berserk, tam jeden z głównych bohaterów przejawia cechy, które opisujesz. Można by jeszcze Umineko no Naku Koro ni dorzucić. |
|
|
|
|
 |
Koleś
Gość
|
Wysłany: 17-03-2011, 23:38
|
|
|
Witam,
szukam anime romansu/dramatu z dobrą kreską które jest podobne do Suzuki czyli: główny bohater zakochuje się w pannie która jest ''królową śniegu'' mianowicie udaje, że do niego nic nie czuje ale jednak coś między nimi iskrzy:P
Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

|
Wysłany: 18-03-2011, 16:33
|
|
|
Nie widział Suzuki, lecz po opisie Toradora i Kaichou wa Maid-sama!. Nie ukrywam jednak, iż historie te są raczej szkolnymi komediami romantycznymi. Obydwa natomiast mają znaczek J.C.Staff więc kreska jest taka śliczna jak trzeba. Poza tym wątek Kokoro-chan w Aishiteruze Baby. I nie wiem czy nie podchodzi tu czasem częściowo Lovely Complex gdzie dwójka głównych bohaterów wyraźnie się droczy z początku. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
 |
|
|
|
 |
Boniek
Gość
|
Wysłany: 18-03-2011, 18:00
|
|
|
czy ktoś by mi poradził anime typu harem łączący akcje komedię albo coś we tym stylu. Mogą być też dobre komedie romantyczne |
|
|
|
|
 |
Gamer2002 
Bezdennie Głupi

|
Wysłany: 18-03-2011, 18:52
|
|
|
Cytat: | czy ktoś by mi poradził anime typu harem łączący akcje komedię albo coś we tym stylu. Mogą być też dobre komedie romantyczne |
Nadesico ma parę aspektów haremowych i dużo komediowych oraz swoje akcji.
Infinite stratos to harem BUT WITH MECHA
Star Driver ma elementy komedii romantycznej, także haremu (nie przeczmy temu, prawie każda dziewczyna w obsadzie pożąda głównego bohatera ;p) i zawiłą fabułę, choć akcji mniej ale jak jest to eye candy. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
 |
|
|
|
 |
Urawa 
Keszysta

|
|
|
|
 |
Ramalocce
Gość
|
Wysłany: 18-03-2011, 21:27
|
|
|
Obejrzałam Darker Than Black i był całkiem przyjemny, dziękuję.
Co do Umineko, to było w w nim za dużo brutalności, jak na mój gust.
W dalszym ciągu poszukuję jednak kolejnych anime, dla przypomnienia:
|
|
|
|
 |
Tren 
Lorelei

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-03-2011, 21:53
|
|
|
Gość napisał/a: | Szukam anime, w którym główny bohater jest 'tym złym', a pozostali bohaterowie są w większości jego przeciwnikami, tudzież są zupełnie nieświadomi jego drugiego oblicza. |
W anime chyba trochę cienko z takimi motywami, bo osobiście nic za bardzo nie kojarzę. Jeżeli nic nie znajdziesz, a będzie ci zależało na tym motywie to polecam całkiem fajną mangę z tym motywem: Lucifer and the Biscuit Hammer, gdzie dwójka głównych bohaterów ratuje świat, by samemu go zniszczyć (i ukrywa ten cel przed innymi). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
 |
fm 
Okularnik

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-03-2011, 22:43
|
|
|
Można od biedy doliczyć jeszcze Hrabiego Monte Christo (Gankutsou), ale tam wydarzenia nie są przedstawiane z perspektywy planującego zemstę tytułowego bohatera. W World Destruction mamy natomiast grupę bohaterów, którzy szukają sposobu zniszczenia świata, ale poza tym nie są tacy źli i niespecjalnie się z tym kryją. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|