Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Abon
|
Wysłany: 13-05-2011, 12:56
|
|
|
Etem, no to Nagasarete Airantou z pewnością nie jest tym czego szukasz. Needless i Vandread są niesamowicie bzdurne, więc również możesz ich nie strawić.
Według schematu który przedstawiłeś mogę jeszcze polecić:
Jyu Oh Sei - z początku tego wcale nie widać, a dokładnie wyjaśnione jest dopiero w ostatnim odcinku, dlaczego pasuje do "główny bohater ma wszelakie sposoby by coś zrobić zniszczyć, stworzyć, zmienić świat".
Blassreiter - ale po kilku odcinkach zauważysz, że tak naprawdę nie ma tutaj głównego bohatera.
Poniższe dwa tytuły są dokładnie tym co opisałeś, ale według mojej opinii nie należą do tych najlepszych produkcji:
This Ugly Yet Beautiful World.
Kiss Dum: Engage Planet.
Widziałem jeszcze kilka innych spełniających te warunki anime, ale jestem prawie pewien, że by ci się nie spodobały.
Zmanierowany, "Konfiguracja pary jest w zasadzie dowolna(mogą być dwie kobiety, trójkąt, czworokąt, dwóch facetów etc.)" - ile razy to czytam, to się śmieję...
Anime z gatunku "romans" jest cała masa, a nie jestem pewien, czy dobrze rozumiem termin "romantycznych romansów", więc podam kilka klasycznych tytułów:
Toradora!.
ef - a tale of memories.
Air.
Higashi no Eden - świetna, realistyczna grafika.
Spice and Wolf - trochę przygodówka.
Nie wiem czy są jakieś anime podobne do South Park'a, jedyne co mi przyszło na myśl to:
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan - jakkolwiek po chwili staje się, przynajmniej dla mnie i wielu znajomych, po prostu nudne.
FLCL - oprócz głupoty, znajdziesz tu również "drugie dno", więc też odbiega od prostoliniowego South Park'a.
Co do samych komedii, to możliwe, że spodobają ci się:
Baka to Test to Shoukanjuu,
Kimi ga Aruji de Shitsuji ga Ore de,
Nagasarete Airantou,
Seto no Hanayome.
Z tego co pamiętam, żadna z nich nie wymaga jakiegoś stopnia zaawansowania w oglądaniu anime.
nmrc, Gorąco i szczerze polecam:
MapleStory - w szczególności zapisz sobie ten tytuł.
High School Girls.
Kanokon.
Doskonale spełniają warunki, które podałeś. |
Ostatnio zmieniony przez Abon dnia 17-05-2011, 09:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nmrc
Człowiek Idealny
|
Wysłany: 13-05-2011, 13:00
|
|
|
3powyższe tytuły z góry odrzucam. |
|
|
|
|
|
Zmanierowany
|
Wysłany: 14-05-2011, 01:21
|
|
|
Dziękuje ślicznie za propozycję. "Spice and Wolf" oglądam(boski opening!), a do "Air" się przymierzam:-) |
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 14-05-2011, 16:41
|
|
|
Witam
Poszukuję anime o piratach z elementami supermocy, sf, magii, mechów, romansu. Oczywiście nie musi to być wrzucone wszystko do jednego worka. Głownym tematem mają być piraci, czy to na ziemi,w kosmosie czy Bóg wie gdzie. Z tego tematu nie oglądałem jak dotąd żadnej serii. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-05-2011, 16:50
|
|
|
Kizvo, One Piece, czyli najsłynniejsza seria o piratach to obowiązkowe anime do polecenia. Przy czym od razu powiem, że już samo wymaganie obecności piratów bardzo ogranicza zakres materiału, gdyż wbrew pozorom nie ma zbyt dużo serii z tym motywem. Osobiście widziałam jeszcze tylko Black Lagoon, które również polecam, ale nie jestem pewna czy o takich piratów ci chodzi. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 14-05-2011, 16:50
|
|
|
One Piece - i tu w zasadzie seria się kończy, bo jedynym poza nim lepszym anime pirackim jest "Space Pirate Captain Harlock", ale w nim próżno szukać mechów czy supermocy. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Abon
|
Wysłany: 14-05-2011, 17:26
|
|
|
Kizvo, tak jak już zostało powiedziane. Szukanie piratów wśród anime to jak igły w stogu siana.
Mars Daybreak - dokładnie to o co poprosiłeś.
Eureka Seven - co prawda seria przeznaczona z myślą o młodszym pokoleniu i mimo, że główny bohater to niesamowity geniusz techniczny, a przy tym życiowa fajtłapa, to sama historia jest dość ciekawa.
Tactical Roar - strasznie kiczowate w dodatku z przedramatyzowanym romansem, przez który się chwilami zastanawiałem, czy aby na pewno o to tu chodzi, a dokładnie jest o walce z piratami. |
Ostatnio zmieniony przez Abon dnia 17-05-2011, 09:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 14-05-2011, 17:35
|
|
|
Z mang już tylko Crossbone Gundam, pomocna jest znajomość filmu Gundam F91 ;P |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Słonecznik
|
Wysłany: 15-05-2011, 18:11
|
|
|
Witam i o pomoc pytam gdyż sama nie mogę sobie poradzić :). Mianowicie chodzi mi o mangę , która w jakimś stopniu podobna by była do Seimaden autorki You Higuri. Czyli innymi słowy szukam mangi shoujo, w której znajdę przystojnego i okrutnego demona, szatana :). Od razu napiszę , że Akuma na eros już przeczytałam. |
|
|
|
|
|
Istain
|
Wysłany: 15-05-2011, 18:20
|
|
|
Hej,
od dawna używam forum Kotasu i stronki Tanuki do znajdywania fajnych serii, ale ostatnio nie mogę nic znaleźć/na nic się zdecydować, więc proszę o poradę :).
Tu są anime które widziałem:
http://www.anime-planet.com/users/Istain/anime?sort=rating&order=desc&page=2
Oceny pokazują tylko jak mi się podobały na tle innych które widziałem, żeby nie było :P. Szukam jakiejś komedii, może być romans, mogą być elementy dramatu, acha no i niezbyt lubię oglądać staro wyglądające anime.
Np. baaardo podobało mi się 'Toradora!' lub 'Zero no Tsukaima' :). |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-05-2011, 20:01
|
|
|
Istain napisał/a: | Np. baaardo podobało mi się 'Toradora!' lub 'Zero no Tsukaima' :). |
Sprawdź Shakugan no Shana, a jeśli chcesz coś nowego - Hidan no Aria. |
|
|
Kizvo
|
|
|
|
|
Abon
|
Wysłany: 15-05-2011, 22:51
|
|
|
Słonecznik, od mang jest ten temat.
Istain, jak juz JJ napisał, Shakugan no Shana powinna ci się spodobać, ale dodam tylko, że trzy lata temu zadeklarowano kontynuacje nieskończonej opowieści trzecim sezonem, a do tej pory nie ma przewidywań co do jego wydania. Osobiście nie lubię zaczynać nieskończonych serii, stąd ta uwaga.
Kilka popularnych komedii:
Macademi WAsshoi! - głupota wbrew pierwszemu wrażeniu jest tu całkowicie przemyślana.
Sora no Otoshimono - nie wiem czy zostało już skończone, bo nie oglądałem 2 sezonu, ale 1 był momentami wprost epicki.
Asu_no_Yoichi!.
Kaze no Stigma.
DearS - drugie chobits.
Girls Bravo - słabe, słabe, ale momentami śmieszne.
Więcej nie będę listować, bo nie ma sensu. Jakbyś w wyszukiwarkę anime wpisał tag 'comedy' i posortował po ocenach, to by wyszło prawie na to samo... |
|
|
|
|
Istain
|
Wysłany: 15-05-2011, 23:02
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi. :)
Na pewno coś sobie z tego wybiorę! |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-05-2011, 23:30
|
|
|
Muhehehe...
Argento Soma
Armored Trooper VOTOMS
Big O
Bokurano
FLCL
GaoGaiGar
GaoGaiGar FINAL
Giant Robo: The Day The Earth Stood Still
Godannar
Gunbuster
Kotetsushin Jeeg
Mazinkaiser
Mazinkaiser Vs Great General Of Darkness
Mazinkaiser SKL
Mobile Suit Gundam 079 Movie Trillogy
Mobile Suit Gundam: 08th MS Team
Mobile Suit Gundam 080 War In The Pocket
Negadon: A Monster From Mars
New Getter Robo
RahXephon
Shin Mazinger: Z Chapter
Sokou No Strain
Star Driver |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|