FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 08-03-2009, 20:55   

Horo_ napisał/a:
Witam, czy komuś z forumowiczów przychodzi na myśl anime podobne do "Ghost Hunt"? Poszukuje właśnie czegoś w tym klimacie, więc jeżeli ktoś mógłby polecić coś podobnego będę niezmiernie wdzięczna.

Mitsurugi napisał/a:
- gatunkowo jeszcze (komedia/Kryminał) Yakushiji Ryouko no Kaiki Jikenbo

Zupełnie niepodobne anime, nawet nie ma co porównywać, chociaż obie pozycje uwielbiam. Od siebie moge polecić Ayatsuri Sakon i Tantei Gakuen Q - również nieco inna tematyka niż w GH, ale zbliżone klimatem z bardzo sympatycznymi bohaterami, jakoś tak mi się kojarzą ze sobą. A jeżeli szukasz horroru, to zdecydowanie Mononoke.

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 08-03-2009, 20:57   

Wieczna odpowiedź na pytanie o "dobre anime"...

PostWysłany: 08-03-2009, 21:04   

Tak wiem patrzyłem już na to. Ja pytam co mi polecicie i co waszym zdaniem jest dobrym anime. Żeby sam spis z ocenami wystarczył to to forum nie miałoby racji bytu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zmario Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-03-2009, 21:09   

reven1010 to ja moge Ci polecić Toradora zapewne nie jest to ecchi ale jest troche podobne do Zero no Tsukaima

Numer Gadu-Gadu
995163
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 08-03-2009, 21:11   

Cytat:
Tak wiem patrzyłem już na to. Ja pytam co mi polecicie i co waszym zdaniem jest dobrym anime. Żeby sam spis z ocenami wystarczył to to forum nie miałoby racji bytu.

Jak najdziesz myszką na spis, to zobaczysz, że to są linki, po kliknięciu w które pokazują się rozbudowane opisy...

Numer Gadu-Gadu
1271088
Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 08-03-2009, 21:14   

Wiesz, ja choćby napisałem recenzje alternatywną Shingetsutan Tsukihime, w której zająłem zgoła stanowisko, aniżeli autorka recenzji. To obrazuje względność ludzkich gustów. Jeżeli zaczniemy się kłócić o to, co jest dobrym anime, temat ten zamieni się w śmietnik 8)

A jeśli chcesz wiedzieć, co zdaniem userów jest dobrym anime, polecałbym skorzystanie (późniejsze, bo teraz MAL nie działa) z odnośników "M-A lista" w profilu. Mają zwyczaj prowadzić do list obejrzanych serii, które w większości są przez userów ocenione.

Edit: A przy okazji muszę się całkowicie zgodzić z Zegarmistrzem.

PostWysłany: 08-03-2009, 21:21   

hmm ja też się z nim całkowicie z nim zgadzam :p ale nie jest to żadne odkrycie. Ja po prostu proszę o pomoc w wyborze, to wszystko.

aaa jeszcze jedno co to jest ten "MAL"? bo jestem tu nowy i nie bardzo się orientuję
Powrót do góry
Loko Płeć:Mężczyzna
Aspect of Insanity

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 08-03-2009, 21:42   

Chodzi o MyAnimeList.

I am and I are all we.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 08-03-2009, 22:54   

reven1010, dobre anime z happy endem, poza tymi które wymieniłem ostatnio, gatunek nie jest taki ważny. Celować będę w te lżejsze, bo z tego co pisałeś wcześniej wynikało, że raczej takie rzeczy preferujesz.

No dobra więc: Futakoi Alternative, Midori no Hibi, Kannagi, Suzumiya Haruhi no Yuuutsu, Shigofumi, Tsubasa Chronicle, Kamen no Maid Guy (do środy nie ma recenzji na tanuki ;p), Minami-ke, Suzuka, Love Hina, Ghost Hunt, True Tears, Fruits Basket, Tsukuyomi, Last Exile, Vandread, Shakugan no Shana, Utawarerumono.

Uff. Gatunku różne, wszystko z happy endem (w kilku wypadkach też z dość otwartymi zakończeniami).

Horo_ Płeć:Kobieta

PostWysłany: 08-03-2009, 23:01   

Dziękuje wszystkim(choć niewielu:P) za odpowiedź. I mam jeszcze jedno pytanie. Czy zna ktoś anime gdzie bohaterami są "zimny", tajemniczy, władczy, milczący, opanowany itd chłopak i jakaś radosna dziewczyna (oczywiście na odwrót tez by mogło być). Tak jak np w "Ghost Hunt" lub w "Special A"(chociaż na końcu Kei zmiękł) "Touka Gettan".Najlepiej komedia i romans. Lubie większość gatunków anime więc nie ma dla mnie większego znaczenia gdzie będzie toczyć się akcja(tylko nie przepadam za Sci-Fi). Mam nadzieje, że komuś przychodzi na myśl jakieś anime, które takich bohaterów posiada. Z góry dzięki i sorry za rozpisanie się ale mam nadzieje ze forumowicze są tolerancyjni i przymkną oko na moją "gadatliwość" oraz brak umiejętności jasnego przekazu informacji.

Ostatnio zmieniony przez Horo_ dnia 08-03-2009, 23:10, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 08-03-2009, 23:06   

W .hackach główni bohaterowie zazwyczaj są milczący i zemoceni oraz mają przy sobie dla kontrastu zawsze uśmiechniętą postać.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Paweł Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-03-2009, 23:14   

Itazura na kiss jak najbardziej.

Edit: Velg - według mnie aż takie złe nie było (w skali subiektywnego odczucia tak 6/10), w przeciwieństwie do moshi potrafię tolerować chamstwo, a słodkie idiotki do kwadratu to nie tylko mnie nie dziwią, ale i w normalnym życiu spotykałem gorsze ;P

Edit 2 :P

Anime jako jedno z niewielu które widziałem nie ogranicza się tylko do "zostali parą i żyli długo i szczęśliwie", potrafi śmieszyć i jest trochę innym spojrzeniem na typowy romans ze słodką idiotką w tle. Dlatego albo podejdzie, albo nie podejdzie, ze swojej strony dodam tylko tyle, że oglądane z tygodnia na tydzień było co najmniej do przełknięcia :)

Ostatnio zmieniony przez Paweł dnia 08-03-2009, 23:26, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 08-03-2009, 23:16   

Paweł napisał/a:
Itazura na kiss jak najbardziej.

Tyż chciałem to napisać, ale niestety to shit (tytułem ostrzeżenia). ;)

Edit: Paweł, współczuję Ci spotkania gorszych idiotek. :D A chamstwo też tolerować potrafię, niemniej IMO po prostu nie ma żadnego powodu, by zabierać się za tą serię. Chyba, że chce się szukać rekordów kretynizmu. Ale de gustibus... ;)

PostWysłany: 08-03-2009, 23:28   

Jeszcze niedawno, po przeczytaniu recki tego anime na tanuki postanowiłam to obejrzeć na przekór tego co napisane było w recenzji.. Niestety z przykrością zgadzama się z opinią recenzentki. No ale cóż nie każde anime musi się każdemu widzowi podobać :). Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje, bo już umieram z braku fajnych tytułów :)?
Powrót do góry
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 08-03-2009, 23:44   

Horo: Marmalade Boy: http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1125-marmalade-boy/rec/1159
Powrót do góry
Strona 35 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi