FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 340, 341, 342 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Status: offline

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 21-05-2011, 09:35   

Gdyby Lolek rzeczywiście był geniuszem, to całe Code Geass miało by o połowę mniej odcinków. Jak dla mnie wyglądał on jak przeciętny bohater shounena dramatycznego, otoczony tłem baranów.

Inny gatunek z "geniuszami":
Ghost Hunt, ewentualnie Spiral.
Na tle Lolka nawet Keima z World Gods Only Knows wypada geniuszem (czegoś)
Natomiast w Baccano! masz złego "genusza" bądź naukowca zachłannego i dwójkę kompletnych idiotów.
Eden of the East ma jednego mastermainda, chociaż to też nie jest geniusz.
Prawdziwego geniusza masz natomiast w Cowboy Bebop w postaci Eda.
Monster w postaci głównego zuego Johana, do miana nad przeciętnego łamigłówkowca przypada też inspektor Lunge. Sam doktor Tenma jest genialnym chirurgiem nie wybijając się ponad przeciętną w innych dziedzinach.

Moim zdaniem słowo "Geniusz" jest nadużywane.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Virgil Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 21-05-2011, 17:44   

Regularne oglądanie anime zawiesiłem jakiś czas temu, bo nie mogłem znaleźć więcej niczego mogącego mnie zainteresować. Ale że prawie dwa lata przerwy mam, liczę że coś się teraz znajdzie. Dlatego zwracam się z prośbą o podanie kilku tytułów wydanych przez ostatnie 2-3 lata (mogą być w trakcie emisji), które spełniają jeden warunek - przyjemność oglądania jest większa niż irytacja związana z idiotyzmem fabuły, świata przedstawionego, nadużywanych schematów czy bohaterów. Wiem że w anime irytacji widza się nie uniknie, ale kilka tytułów powinno się znaleźć.
Gatunek jest mi w sumie obojętny. Tytuły które w ten czy inny sposób wpadły mi w ręce ostatnio (nie szukam podobnych, po prostu te już widziałem): Ichiban Ushiro no Daimaou,F/SN:UBW, Bakemonogatari, Katanagatari, reszta "nowych" tytułów jest dla mnie niewiadomą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 21-05-2011, 20:18   

Będzie po bandzie :P zaczynam od porządnych kretynizmów.
Zakończone już Shinryaku Ika Musume, czyli tytuł dostający albo 10-tki albo okrągłe zera.
Kuragehime, 6 tomów mangi w 12 odcinkach, manga dalej wychodzi ale zakończenie pierwszych wątków jest, ucięcie podobne jak w Nanie, ale tytuł dużo bardziej komediowy. I jak oni pięknie wrzeszczą :]
Z obecnie wychodzących, total random azumangaXpaniponi Nichijou.
Z cyklu dziwne shouneny The World Gods Only Knows i obecnie wyświetlany drugi sezon. W skrócie dating sim master kontra żywe mięsko :P
Kimi ni Todoke miało kiepskawy drugi sezon.
Sora no Otoshimono Ecchi na miarę Mahoromatika , które utknęło po stronie ecchi w drugim sezonie.
Panty & Stocking with Garterbelt japońskie włatce móch.
Arakawa Under the Bridge codzienne życie społeczności rzecznych terenów zalewowych. Innymi słowy normalność inaczej.
Black Lagoon: Roberta`s Blood Trail o ile dobrze pamiętam.
Końcówka zeszłego roku i początek tego bardzo dobrze się prezentują ogólnie i z pewnością inni wywalą jeszcze jakiegoś Star Drivera itd na tapetę.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Cribster Płeć:Mężczyzna
MarginOfError

PostWysłany: 22-05-2011, 12:36   

Poszukuję anime, gdzie ważną częścią fabuły jest historia danego świata, eksplorowanie zagadek przeszłości i tajemnic nieistniejących cywilizacji. Nie mam żadnego punktu odniesienia w postaci konkretnych tytułów, więc czekam na jakiekolwiek rekomendacje : ) z góry dziękuję za odpowiedzi.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tren Płeć:Kobieta
Lorelei

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 22-05-2011, 12:51   

Cribster, w sumie One Piece całkiem pasuje. Nie widać tego zapewne tak bardzo na początku, ale świat przedstawiony jest bardzo rozbudowany i odkrywanie kolejnych informacji o nim to spora frajda. Z rzeczy krótszych może Fantastic Children?

Virgil, jeśli nie widziałeś to polecam Durararę!!, która jest na podstawie nowelek autora Baccano!. Co prawda nie jest aż tak dobra, ale mimo to warta uwagi. Poza tym jest jeszcze Level E, tytuł jest praktycznie pozbawiony klasycznych animcowych schematów, więc może przypadnie ci do gustu (a poza tym ma genialne zakończenie).

evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 22-05-2011, 13:02   

Cribster, powiem tylko o dwóch tytułach, starym i nowym.
Tajemnicze Złote Miasta/The Mysterious Cities of Gold/Taiyou no Ko Esteban
oraz Kemono no Souja Erin za wątek królowej i ludu mgły.
seshiro Płeć:Kobieta

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 22-05-2011, 13:32   

Cribster Laputa: Castle in the Sky

Abon Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 22-05-2011, 15:10   

Cribster, to ja też podam coś od siebie:
Tears to Tiara.
Groove Adventure Rave - tajemnice są, ale nie dotyczą aż tak dalekich dziejów jakimi są starożytne cywilizacje (chyba, że zaliczymy również do nich obecne tutaj fatum).
Utawarerumono.
Tales of the Abyss - dedykowane dla młodszego pokolenia.
World Destruction: Sekai Bokumetsu no Rokunin - jest tylko jedna tajemnicza kula, której historia nie jest znana, ale ponoć ma moc zniszczenia całego świata. Czytane są starożytne księgi, kilka wiadomości o historii świata, ale to wszystko dopiero w 8-9 odcinku.
Senjou no Valkyria: Gallian Chronicles - Przede wszystkim skupia się na wojnie.

Jeżeli wystarczyłaby eksploracja świata przedstawionego (bez żadnych odwołań do starożytnych), to znalazłoby się jeszcze kilka tytułów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
6760317
Kizvo Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 22-05-2011, 16:07   

Witam
Poszukuję anime o ratowaniu świata, z elementami supermocy, mechów, sf, magii, romansu. Nie musi to być wrzucone w 1 worek ale chciałbym aby bohaterowie byli względnie normalni, chodzi mi o to że główny bohater ma dużo siły itp. ale jest głupi i irytujący, np. tak jak w Naruto na początku, Fairy Tail, Keetyoko Hitman Reborn. To moja lista: http://www.anime-planet.com/users/kriwo/anime Przejadło mi się oglądanie typowych shounenów, może jest jakiś który wychodzi poza schemat i główny bohater jest w miarę ,,normalny" jak w Code Geas.

@down
obejrzane :P

Ostatnio zmieniony przez Kizvo dnia 22-05-2011, 16:40, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
wukuwu Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 22-05-2011, 16:15   

Co powiesz na Eureka Seven ? Kawał romansu w mechach. Dorzucę ratowanie świata !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Cribster Płeć:Mężczyzna
MarginOfError

PostWysłany: 22-05-2011, 18:48   

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, na pierwszy rzut oka najbardziej mi będzie leżało Kemono no Souja Erin : )
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gamer2002 Płeć:Mężczyzna
Bezdennie Głupi

PostWysłany: 22-05-2011, 19:49   

Cytat:
Poszukuję anime o ratowaniu świata, z elementami supermocy, mechów, sf, magii, romansu. Nie musi to być wrzucone w 1 worek ale chciałbym aby bohaterowie byli względnie normalni, chodzi mi o to że główny bohater ma dużo siły itp. ale jest głupi i irytujący, np. tak jak w Naruto na początku, Fairy Tail, Keetyoko Hitman Reborn.

Wszystko to otrzymasz (no, może prócz magii) jak zaczniesz z powrotem oglądać Heromana :P
Co prawda w romansie nie ma niczego więcej niż tulenie się i trzymanie się za ręce, ale za to są sympatyczne randki i rozmowy telefoniczne, a promowanie dzieciom nadmiernego cielesnego zbliżenia jest niepedagogiczne ;p

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Daerian Płeć:Mężczyzna
Wędrowiec Astralny

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 22-05-2011, 19:53   

Kizvo napisał/a:

Poszukuję anime o ratowaniu świata, z elementami supermocy, mechów, sf, magii, romansu. Nie musi to być wrzucone w 1 worek ale chciałbym aby bohaterowie byli względnie normalni, chodzi mi o to że główny bohater ma dużo siły itp. ale jest głupi i irytujący, np. tak jak w Naruto na początku, Fairy Tail, Keetyoko Hitman Reborn.

Hmm... Magic Knights Rayearth mają wszystko co wymieniłeś, może z wyjątkiem supermocy (za to dużo magii).

Numer Gadu-Gadu
3291361
Tabris Płeć:Mężczyzna
Snowflake

PostWysłany: 22-05-2011, 23:25   

Kizvo napisał/a:
Poszukuję anime o ratowaniu świata, z elementami supermocy, mechów, sf, magii, romansu. Nie musi to być wrzucone w 1 worek ale chciałbym aby bohaterowie byli względnie normalni,

Polecam Heroic Age.

Emotionless

PostWysłany: 23-05-2011, 13:40   

Kizvo, może podpasuje Ci też Ichiban Ushiro no Daimaou, niestety brak mechów

Strona 341 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 340, 341, 342 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi