Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 10-06-2011, 21:47
|
|
|
wortigern, możesz jeszcze spróbować Ergo proxy, Haibane renmei i Sky clawlers. |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 11-06-2011, 01:41
|
|
|
wortigern napisał/a: | Szukam czegoś poważniejszego, z normalna kreska (coś w stylu DN albo MONSTER), obojętnie jaki temat ale raczej bez żadnych mechów itp. Ostatnio oglądałem Paranoia Agent i mi się nawet podobało, ale brakowało mi mocnego zakończenia z jakimś twistem. |
On Your Mark
Millenium Actress |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 11-06-2011, 08:33
|
|
|
Z tym, że to pierwsze to animowany teledysk. |
|
|
0000
Gość
|
Wysłany: 11-06-2011, 12:57
|
|
|
Cześć poszukuje jakiegoś anime z gatunku:Dramat,romans.Najlepiej żeby to nie było anime osadzone w szkolnych realiach bo ten motyw trochę mi się znudził najlepiej coś w podobnie Sola,Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora,Air |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 11-06-2011, 20:43
|
|
|
Myśle, że Hanasakeru seishounen ci sie spodoba. Z początku wydaje sie zwykłym męskim haremem, ale to tylko pozory. No i jest oczywiście też NANA |
|
|
|
|
|
buczo
Phantom
|
Wysłany: 11-06-2011, 20:53
|
|
|
osobiście polecam dwa tytuły :) NANA[b] oraz Koi Kaze |
_________________ Buczo
Do póki walczysz jesteś zwycięzcą.
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 12-06-2011, 11:42
|
|
|
Paradise Kiss? Od tej samej mangaki co NANA, naprawdę dobry kawałek romansu, niestety z trochę przyciętym zakończeniem. Do tego może Ci się spodobać aktualnie wychodzące AnoHana, czy dwie serie Clannad, które są dość ckliwe jak na mój gust i raczej oscylują wokół szkolnych tematów, chociaż to się z czasem zmienia. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
pasikonik
|
Wysłany: 14-06-2011, 16:10
|
|
|
Możecie mi podrzucić pomysł na jakieś dobre anime o wampirach? Bardzo podobał mi się Hellsing Ultimate i Vampire Hunter D: Rządza krwi. Fajnie gdyby polało sie więcej krwi a nie żeby wampiry błyszczały się w słońcu i jadły tylko zwierzątka:P |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 14-06-2011, 17:38
|
|
|
Więc tak, temat wampiryzmu od .... strony, powiedzmy troszkę bardziej rozrywkowy. (nie wykluczając sporych ilości krwi).
W wersji komedia romantyczna, polecił bym Karin , gdyż ta wampirzyca*TM i jej karykaturalnie wampirza rodzinka, są całkiem fajnie wpasowani w "codzienny świat" naszych czasów. Późniejsze wątki babci i jej zaszłości z ławami wampirów, mogą tutaj być niezłym spoilerem, ale takim na plus.
Nieco bardziej serio i jednocześnie nieco bardziej komediowo, balansując pomiędzy sympatyczną parodią a naprawdę dobrze skonstruowanym tytułem akcji, był by Moon Phase. W skrócie: Mała wampirzyca, która uciekła z domu + jej sługa*TM + klan japońskich spirytualistów + pościg klanu wampirów, jego przyczyny i skutki. Jak na tak komediowy tytuł jest tam na prawdę sporo prawdziwego dramatu, więcej niż w Karin. |
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 14-06-2011, 18:52
|
|
|
To może ja podam kilka normalnych, bo kokodin standardowo na złość robi :P
Blood+, Shiki, Blood The Last Vampire, Shingetsugan Tsukihime. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 14-06-2011, 19:14
|
|
|
Ja po prostu standardowo nakłaniam do drążenia tematu w różnych formach. Wszystko dlatego, że każdy następny tytuł pod ten sam schemat będzie oglądać się gorzej. Odmiana może okazać się czymś czego się szukało, nawet o tym nie wiedząc.
Do standardowych dorzucił bym Trinity Blood. Być może moc Krupnika jest tam niepotrzebna ale wampiry i kościół ładnie ze sobą walczą. 12 kostek cukru :P
A Blood+ i jego pierwowzór Last Vampire tak na prawdę mówią o
- Spoiler: pokaż / ukryj
- kaireptoranach :P Dopiero Shifty przypominają wampiry.
|
|
|
|
|
|
pasikonik
|
Wysłany: 14-06-2011, 19:40
|
|
|
Dzięki wielkie^^ |
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 15-06-2011, 20:02
|
|
|
Czasem wychodząc poza schemat można zrobić krzywdę i zniechęcić osobę do oglądania danego gatunku :P a czasem można wręcz zachęcić.
Teraz do rzeczy poszukuję anime, shounena, wiem temat oklepany ale może znajdzie się coś ciekawego co wyszło albo wychodzi. Z elementami sf, magi,mechów, krwi, brutalności lub nie, komedii, romansu. Żeby nie było nie musi to być zawarte w 1 anime nawet w to wątpię żeby było. List w profilu. Pomoże ktoś ? :) |
|
|
|
|
|
Phantom
You wanna play too ?
|
Wysłany: 15-06-2011, 21:04
|
|
|
Witam. Mam zamiar obejrzeć anime pt. "Baka to Test to Shoukanjuu" oraz "Toradora!".
Co o nich myślicie? Jestem ogólnie fanem romansów ale bardziej tych poważnych. Tzn nie to że nie trawie komedii lecz wolę bardziej poważne wątki. Aktualnie oglądam Paradise Kiss i bardzo mi się podoba. Jak możecie dorzućcie coś ze swoje biblioteki ^^
Pozdrawiam. |
_________________ Moja lista anime
http://www.anime-planet.com/users/mikikem/anime?page=1
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 15-06-2011, 21:18
|
|
|
Phantom napisał/a: | Jestem ogólnie fanem romansów ale bardziej tych poważnych. Tzn nie to że nie trawie komedii lecz wolę bardziej poważne wątki. |
A więc może podejdzie Ci Hanbun no tsuki ga noboru sora. Ja tą serie polecam. |
|
|
|
|
|
|