Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-06-2011, 23:14
|
|
|
Kizvo napisał/a: | Teraz do rzeczy poszukuję anime, shounena, wiem temat oklepany ale może znajdzie się coś ciekawego co wyszło albo wychodzi. Z elementami sf, magi,mechów, krwi, brutalności lub nie, komedii, romansu. |
Star driver , Last exile |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 15-06-2011, 23:51
|
|
|
Phantom, więc o bakach nawet nie masz co myśleć. Tam romans jest tylko w wyobraźni głównego bohatera. A reszta postaci... każdy kocha Hideoshiego :P
Co do Toradory, owszem to jest komedia. Ale jest to całkiem zgrabna komedia a wątki trójkąta całkiem realistyczne (pomijając lekkie wyolbrzymienie). Tak więc to może ci nawet podpasować. Głębokość korzeni romansu jest nawet większa niż w Lovely Complex, które też stoi wysoko z fabułą. Ale Postaci w Toradorze są zdecydowanie bardziej potraumatyzowane, co owocuje. Jeżeli podoba ci się ta kreska to chyba nie będziesz żałować.
Kizvo, To Aru Majutsu no Index? |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 16-06-2011, 00:45
|
|
|
Kizvo napisał/a: | Czasem wychodząc poza schemat można zrobić krzywdę i zniechęcić osobę do oglądania danego gatunku :P a czasem można wręcz zachęcić.
Teraz do rzeczy poszukuję anime, shounena, wiem temat oklepany ale może znajdzie się coś ciekawego co wyszło albo wychodzi. Z elementami sf, magi,mechów, krwi, brutalności lub nie, komedii, romansu. Żeby nie było nie musi to być zawarte w 1 anime nawet w to wątpię żeby było. List w profilu. Pomoże ktoś ? :) |
Shin Mazinger
GaoGaiGar
Star Driver
Kotetsushin Jeeg
Noir
Tiger & Bunny
Dororon Enma-kun Meramera
Tengen Toppa Gurren Lagann
Baccano!
Durarara!!
Cowboy Bebop |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-06-2011, 18:32
|
|
|
Usunięto spam. Jak się nie ma nic konstruktywnego do przekazania to się nie pisze. Zwłaszcza w temacie, który kompletnie nie do tego służy. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
bassty
Gość
|
Wysłany: 16-06-2011, 19:23
|
|
|
szukam czegoś podobnego do Welcome to NHK.Historia w której bohater nie ma lekko i powoli lecz skutecznie zmienia się pod wpływem doświadczeń życiowych. Stara się zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi, jak żyć i być szczęśliwym itp. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-06-2011, 19:57
|
|
|
Bardzo podobne, ale nieco mniej realne jest Tatami Galaxy: taki miks Welcome to NHK z Dniem Świstaka. Tylko że bohater zamiast jednego dnia przeżywa w kółko dwa lata i za każdym razem udaje mu się je schrzanić w inny sposób. No i niestety nie zmienia się powoli i skutecznie - przez pierwsze ileś odcinków oglądamy po prostu kolejne "nieudane" wersje jego życia, a dopiera w finale zaczyna rozumieć gdzie popełnia błąd i udaje mu się wszystko poustawiać. |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 16-06-2011, 20:06
|
|
|
Genshiken, zwłaszcza drugi sezon. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
Ostatnio zmieniony przez kokodin dnia 17-06-2011, 19:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 16-06-2011, 20:18
|
|
|
Gość napisał/a: | szukam czegoś podobnego do Welcome to NHK.Historia w której bohater nie ma lekko i powoli lecz skutecznie zmienia się pod wpływem doświadczeń życiowych. Stara się zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi, jak żyć i być szczęśliwym itp. |
Planetes. Tu właściwie mamy cała gamę bohaterów. Część się zmienia, część mniej, ale wszyscy wyciągają ładną nauczkę z ciągu zdarzeń zanotowanych w anime.
JJ napisał/a: | Bardzo podobne, ale nieco mniej realne jest Tatami Galaxy: taki miks Welcome to NHK z Dniem Świstaka. Tylko że bohater zamiast jednego dnia przeżywa w kółko dwa lata i za każdym razem udaje mu się je schrzanić w inny sposób. No i niestety nie zmienia się powoli i skutecznie - przez pierwsze ileś odcinków oglądamy po prostu kolejne "nieudane" wersje jego życia, a dopiera w finale zaczyna rozumieć gdzie popełnia błąd i udaje mu się wszystko poustawiać. |
A jego kolega wygląda jak goblin i tak też się zachowuje. Fajne anime. |
Ostatnio zmieniony przez vries dnia 17-06-2011, 07:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Phantom
You wanna play too ?
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 18-06-2011, 13:31
|
|
|
Szukam czegoś podobnego pod względem humoru i gagów do Honoo no Labyrinth. Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 18-06-2011, 15:30
|
|
|
Dai Mahou Touge?
Gucia ty odpałowcu :P |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 18-06-2011, 19:36
|
|
|
Gucia, Green Green polecam mimo iż nie znam tytułu, który podałaś. |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 18-06-2011, 19:42
|
|
|
To chyba zupełnie nie o to chodzi :P
Pantyshoty, wypadki, krew , kroplówki, mordowanie do połowy a wszystko w zrywach "codziennego życia" głównej bohaterki. Bliżej temu do Dragon Half i Dokuro-chan. O właśnie Drahon Half za rodziców Link i ten
- Spoiler: pokaż / ukryj
- miecz :P
.
(wnioskuje po urywkach powyższego tytułu które po poście Guci oglądnąłem i chyba też się skuszę na całość) |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Trix
|
Wysłany: 18-06-2011, 22:41
|
|
|
Hej, Szukam anime które wciąga, a zarazem gdzie się biją po twarzach :P
Anime, które obejrzałem i przypadły mi do gustu (czyt. które kocham!)
FMA - lepszego anime nie oglądałem
Fairy Tail - dużo walki, śmieszne, fajne sceny :)
Bleach - dużo walki, czasami śmieszne. Chodź powoli się przejada...
Naruto - wszystkie obejrzałem te nowe odcinki NS są nawet wciągające, ale wkurzają mnie filery.
Szaman King - oglądałem jeszcze w telewizji. Fajne chociaż nie miało tego czegoś
Które nie przypadły mi do gustu:
Soul Eater
D.Gray Man
Proszę o nie podawanie tzw. tasiemców, szukam czegoś co ma więcej niż 50 odcinków, ale mniej niż 150.
Dzięki :) |
Ostatnio zmieniony przez Trix dnia 18-06-2011, 23:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 18-06-2011, 22:59
|
|
|
Trix napisał/a: | Hej, Szukam anime które wciąga, a zarazem gdzie się biją po twarzach :P
Anime, które obejrzałem i przypadły mi do gustu (czyt. które kocham!)
FMA - lepszego anime nie oglądałem
Fairy Tail - dużo walki, śmieszne, fajne sceny :)
Bleach - dużo walki, czasami śmieszne. Chodź powoli się przejada...
Naruto - wszystkie obejrzałem te nowe odcinki NS są nawet wciągające, ale wkurzają mnie filery.
Które nie przypadły mi do gustu:
Soul Eater
D.Gray Man
Proszę o nie podawanie tzw. tasiemców, szukam czegoś co ma więcej niż 50 odcinków.
Dzięki :) |
Jeśli nie widziałeś to spróbuj Eureka Seven. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|