Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 05-07-2011, 18:55 Re: Anime podobne do Clannad?
|
|
|
Keslaw napisał/a: | Witam wszystkich użytkowników forum :)
Przymierzam się do Kanon, Ef-tale of the melodies, jak narazie po poszukiwaniach. Obchodzi mnie głównie anime psychologiczne/dramat, żadnych horrorów z bardzo fajną kreską jak w Clannad:) Aby wzruszało przede wszystkim, nie chcę totalnej kopii Clannadu, chociaż sam Clannad wygląda na kopie Kanon-u :) Czekam na Wasze odpowiedzi :D
Tren[/color][/modbox] |
Polecam Haibane Renmei - zastrzegam tylko, że ta seria do łatwych nie należy. |
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 05-07-2011, 19:21
|
|
|
O, to i ja zapytam, oglądałem Minami-ke i bardzo mi się ta komedia spodobała, czy jesteście w stanie coś tego typu polecić? Coś obdarzonego dużą dozą komizmu, bez zbędnego dramatyzowania (jak chociażby było to miejsce w Toradorze), a przy tym posiadającego aurę takiej, bo ja wiem jak to określić, czystości xD. Podobna kreska też byłaby na miejscu. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 05-07-2011, 21:01
|
|
|
Ferret, napisz jeszcze która seria. Ta według mnie genialna, pierwsza, czy może te lubiane przez innych, druga i trzecia? Generalnie seriali z okruchami życia jest sporo. Ale niema chyba nic tak "normalnego" i za razem śmiesznego. Azumanga jest dość z podobnym zestawem postaci, (chociaż bez chłopaków jest trochę dziwnie) Nichijou to już karykatura życia codziennego :P Serie moeblobowe K-on, Hadamachi Schech, Manabi Streight, Strawberry Marshmallow. Ale generalnie wszystko znacznie bardziej "sztuczne" niż śmiech z prozy życia.
Keslaw , nie widziałem nic oprócz Air z tej "serii", ale wydaje mi się, że Asatte no Houkou może ci się spodobać. Fakt, głównymi bohaterkami są dziewczyny a faceci tylko im przeszkadzają. Ale historia całkiem fajna.
LooQ, Vandreada znasz? No i chyba nie znam więcej tytułów, w których główny bohater ma takie zrywy. Chociaż pewnie nie o to chodziło. |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 05-07-2011, 22:27
|
|
|
Chodziło mi o komizm serii. Szukam jakiejś bardzo fajnej komedii, a że bardzo mi się spodobała ta seria to podałem ją jako przykład.
Vandreada nie oglądałem ale może obejrzę, jeśli nie uznam, że inne anime bardziej mnie interesuje. |
Ostatnio zmieniony przez LooQ dnia 06-07-2011, 10:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 06-07-2011, 08:51
|
|
|
Kokodin - obejrzałem wszystkie 3 serie i wszystkie mi się bardzo podobały. Aczkolwiek zgadzam się, że pierwsza była najlepsza, zresztą, to nawet widać po ocenie jaką dałem na malu (teraz sprawdziłem z ciekawości, bo nie pamiętałem, kolejno serie - 10, 8 i 9). Szczerze przyznam, że czekam na kontynuacje, ale coś czuję, że się nie doczekam xD.
K-On oglądałem, podobało mi się, ale... nie było tak zabawne no i prawie zerowy współczynnik męskiej obsady. Poza tym, jak to określiłeś, zalatywało sztucznością. |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 07-07-2011, 14:46
|
|
|
Poprosiłbym też o propozycję serii w której główny bohater z powodu straty zostaje osobą którą nic i nikt nie obchodzi np. Ktoś stracił matkę, z tego powodu stara się odnaleźć zabójcę nie zwracając uwagi na to co będzie musiał albo musi zrobić. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-07-2011, 15:07
|
|
|
LooQ, wielu, wielu bohaterów w obu seriach Higurashi. Poza tym w Hatenkou Yuugi i Ga-Rei Zero również pojawia się ten wątek. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 07-07-2011, 15:21
|
|
|
LooQ, Gundam Seed Destiny pasuje jak ulał. :D |
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 07-07-2011, 15:25
|
|
|
LooQ, w aktualnie wychodzącym Tigger and Bunny rodzice jednego z bohaterów zostali zamordowani i szuka on zabójcy. Poza tym Last exile też pasuje. |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 07-07-2011, 18:42
|
|
|
A co powiecie o serii pt Monster. Co prawda strata nie była tam stratą osoby bliskiej,
- Spoiler: pokaż / ukryj
- lecz pacjenta, którego z zimną krwią na oczach doktorka zatłukł poprzedni pacjent :P
Po tym jednak wydarzeniu dobry doktor staje się
- Spoiler: pokaż / ukryj
- tym złym i nawet uczy się zabijać po drodze :P
Bardzo ci dziękuję za zaspoilerowanie mi serii za którą miałam zamiar się wziąć. Ukryto drugi spoiler.
Tren
edit-------------------------------------
Nie narzekaj nie doszedłem nawet do ćwiartki opowieści z tymi spoilerami, to jest sam tylko począteczek, pierwsze 3-4 odcinki chyba z ponad 70-ciu. |
Ostatnio zmieniony przez kokodin dnia 07-07-2011, 18:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Lee93
|
Wysłany: 07-07-2011, 18:56
|
|
|
Szukam anime, nie za długich! Coś dla starszego widza, o współczesnych problemach życiowych. Oraz jakieś inne anime o walkach z bronią białą, żeby była całkiem wciągająca. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 07-07-2011, 21:37
|
|
|
Lee93 napisał/a: | Szukam anime, nie za długich! Coś dla starszego widza, o współczesnych problemach życiowych. Oraz jakieś inne anime o walkach z bronią białą, żeby była całkiem wciągająca. |
Współczesne problemy to jak dla mnie Paranoia Agent. Ale pewnie niektórzy będą mniej pesymistyczni.
Walki na miecze:
1. Shigurui (bardzo brutalne)
2. Kenshin OVA
3. Samurai Champloo |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 08-07-2011, 16:43
|
|
|
Lee93,
Współczesne problemy życiowe- nasuwa mi się Paradise kiss, a z samurajów- Sword of the stranges-film nie serial, ale warty uwagi. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 08-07-2011, 21:02
|
|
|
Lee93 napisał/a: | Szukam anime, nie za długich! Coś dla starszego widza, o współczesnych problemach życiowych. Oraz jakieś inne anime o walkach z bronią białą, żeby była całkiem wciągająca. |
1)
Paranoia Agent
Gundam 080: War In The Pocket
Księżniczka Mononoke
Mugen No Ryvious
La Maison en Petits Cubes
Noein
On Your Mark
2)
Slayers
Magic Knights Rayeheart |
|
|
|
|
|
MikoMag
Gość
|
Wysłany: 10-07-2011, 20:49 Szukam Anime
|
|
|
Witam wszystkich,
Szukam anime głównie jakiś ciekawy romans (problem trójkąta itp) ale poza tym niech się tam coś dzieje (komedia). Jest mi obojętne czy walka, czy liceum czy inne dziwne.
Jedynie mechów i tasiemców nie strawię. :)
Jeśli chodzi o Mechy to tylko Evangelion! Jeśli znacie coś podobnego do tego to również chętnie poznam tutuły!
Pozdrawiam wszystkich! |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|