FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 353, 354, 355 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
Tabris Płeć:Mężczyzna
Snowflake

Status: offline
PostWysłany: 05-07-2011, 18:55   Re: Anime podobne do Clannad?

Keslaw napisał/a:
Witam wszystkich użytkowników forum :)

Przymierzam się do Kanon, Ef-tale of the melodies, jak narazie po poszukiwaniach. Obchodzi mnie głównie anime psychologiczne/dramat, żadnych horrorów z bardzo fajną kreską jak w Clannad:) Aby wzruszało przede wszystkim, nie chcę totalnej kopii Clannadu, chociaż sam Clannad wygląda na kopie Kanon-u :) Czekam na Wasze odpowiedzi :D
Tren[/color][/modbox]

Polecam Haibane Renmei - zastrzegam tylko, że ta seria do łatwych nie należy.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ferret Płeć:Mężczyzna
Kawaii desu~

PostWysłany: 05-07-2011, 19:21   

O, to i ja zapytam, oglądałem Minami-ke i bardzo mi się ta komedia spodobała, czy jesteście w stanie coś tego typu polecić? Coś obdarzonego dużą dozą komizmu, bez zbędnego dramatyzowania (jak chociażby było to miejsce w Toradorze), a przy tym posiadającego aurę takiej, bo ja wiem jak to określić, czystości xD. Podobna kreska też byłaby na miejscu.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2925549
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 05-07-2011, 21:01   

Ferret, napisz jeszcze która seria. Ta według mnie genialna, pierwsza, czy może te lubiane przez innych, druga i trzecia? Generalnie seriali z okruchami życia jest sporo. Ale niema chyba nic tak "normalnego" i za razem śmiesznego. Azumanga jest dość z podobnym zestawem postaci, (chociaż bez chłopaków jest trochę dziwnie) Nichijou to już karykatura życia codziennego :P Serie moeblobowe K-on, Hadamachi Schech, Manabi Streight, Strawberry Marshmallow. Ale generalnie wszystko znacznie bardziej "sztuczne" niż śmiech z prozy życia.

Keslaw , nie widziałem nic oprócz Air z tej "serii", ale wydaje mi się, że Asatte no Houkou może ci się spodobać. Fakt, głównymi bohaterkami są dziewczyny a faceci tylko im przeszkadzają. Ale historia całkiem fajna.

LooQ, Vandreada znasz? No i chyba nie znam więcej tytułów, w których główny bohater ma takie zrywy. Chociaż pewnie nie o to chodziło.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
LooQ Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 05-07-2011, 22:27   

Chodziło mi o komizm serii. Szukam jakiejś bardzo fajnej komedii, a że bardzo mi się spodobała ta seria to podałem ją jako przykład.
Vandreada nie oglądałem ale może obejrzę, jeśli nie uznam, że inne anime bardziej mnie interesuje.

Ostatnio zmieniony przez LooQ dnia 06-07-2011, 10:39, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
10310615
Ferret Płeć:Mężczyzna
Kawaii desu~

PostWysłany: 06-07-2011, 08:51   

Kokodin - obejrzałem wszystkie 3 serie i wszystkie mi się bardzo podobały. Aczkolwiek zgadzam się, że pierwsza była najlepsza, zresztą, to nawet widać po ocenie jaką dałem na malu (teraz sprawdziłem z ciekawości, bo nie pamiętałem, kolejno serie - 10, 8 i 9). Szczerze przyznam, że czekam na kontynuacje, ale coś czuję, że się nie doczekam xD.
K-On oglądałem, podobało mi się, ale... nie było tak zabawne no i prawie zerowy współczynnik męskiej obsady. Poza tym, jak to określiłeś, zalatywało sztucznością.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2925549
LooQ Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 07-07-2011, 14:46   

Poprosiłbym też o propozycję serii w której główny bohater z powodu straty zostaje osobą którą nic i nikt nie obchodzi np. Ktoś stracił matkę, z tego powodu stara się odnaleźć zabójcę nie zwracając uwagi na to co będzie musiał albo musi zrobić.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
10310615
Tren Płeć:Kobieta
Lorelei

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 07-07-2011, 15:07   

LooQ, wielu, wielu bohaterów w obu seriach Higurashi. Poza tym w Hatenkou Yuugi i Ga-Rei Zero również pojawia się ten wątek.

moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 07-07-2011, 15:21   

LooQ, Gundam Seed Destiny pasuje jak ulał. :D

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 07-07-2011, 15:25   

LooQ, w aktualnie wychodzącym Tigger and Bunny rodzice jednego z bohaterów zostali zamordowani i szuka on zabójcy. Poza tym Last exile też pasuje.

kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 07-07-2011, 18:42   

A co powiecie o serii pt Monster. Co prawda strata nie była tam stratą osoby bliskiej,
Spoiler: pokaż / ukryj
lecz pacjenta, którego z zimną krwią na oczach doktorka zatłukł poprzedni pacjent :P
Po tym jednak wydarzeniu dobry doktor staje się
Spoiler: pokaż / ukryj
tym złym i nawet uczy się zabijać po drodze :P

Bardzo ci dziękuję za zaspoilerowanie mi serii za którą miałam zamiar się wziąć. Ukryto drugi spoiler.

Tren

edit-------------------------------------
Nie narzekaj nie doszedłem nawet do ćwiartki opowieści z tymi spoilerami, to jest sam tylko począteczek, pierwsze 3-4 odcinki chyba z ponad 70-ciu.

Ostatnio zmieniony przez kokodin dnia 07-07-2011, 18:58, w całości zmieniany 1 raz
Lee93 Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 07-07-2011, 18:56   

Szukam anime, nie za długich! Coś dla starszego widza, o współczesnych problemach życiowych. Oraz jakieś inne anime o walkach z bronią białą, żeby była całkiem wciągająca.
Powrót do góry
vries Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 07-07-2011, 21:37   

Lee93 napisał/a:
Szukam anime, nie za długich! Coś dla starszego widza, o współczesnych problemach życiowych. Oraz jakieś inne anime o walkach z bronią białą, żeby była całkiem wciągająca.

Współczesne problemy to jak dla mnie Paranoia Agent. Ale pewnie niektórzy będą mniej pesymistyczni.

Walki na miecze:
1. Shigurui (bardzo brutalne)
2. Kenshin OVA
3. Samurai Champloo
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Gucia Płeć:Kobieta

PostWysłany: 08-07-2011, 16:43   

Lee93,

Współczesne problemy życiowe- nasuwa mi się Paradise kiss, a z samurajów- Sword of the stranges-film nie serial, ale warty uwagi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
616 Płeć:Mężczyzna
From GARhalla

Grupy:
PostWysłany: 08-07-2011, 21:02   

Lee93 napisał/a:

1)
Paranoia Agent
Gundam 080: War In The Pocket
Księżniczka Mononoke
Mugen No Ryvious
La Maison en Petits Cubes
Noein
On Your Mark
2)
Slayers
Magic Knights Rayeheart
MikoMag
Gość
PostWysłany: 10-07-2011, 20:49   Szukam Anime

Witam wszystkich,
Szukam anime głównie jakiś ciekawy romans (problem trójkąta itp) ale poza tym niech się tam coś dzieje (komedia). Jest mi obojętne czy walka, czy liceum czy inne dziwne.
Jedynie mechów i tasiemców nie strawię. :)

Jeśli chodzi o Mechy to tylko Evangelion! Jeśli znacie coś podobnego do tego to również chętnie poznam tutuły!

Pozdrawiam wszystkich!
Powrót do góry
Strona 354 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 353, 354, 355 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi