Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 10-07-2011, 21:01 Re: Szukam Anime
|
|
|
MikoMag napisał/a: | Witam wszystkich,
Szukam anime głównie jakiś ciekawy romans (problem trójkąta itp) ale poza tym niech się tam coś dzieje (komedia). Jest mi obojętne czy walka, czy liceum czy inne dziwne.
Jedynie mechów i tasiemców nie strawię. :)
Pozdrawiam wszystkich! |
Polecam Honey and Clover anime w którym niektórzy bohaterowie mają problemy z wyrażaniem uczuć.
MikoMag napisał/a: | Jeśli chodzi o Mechy to tylko Evangelion! Jeśli znacie coś podobnego do tego to również chętnie poznam tutuły!
Pozdrawiam wszystkich! |
Tutaj może Bokurano chociaż trochę tam przesadzają z patologią. |
|
|
|
|
|
MikoMag
Gość
|
Wysłany: 10-07-2011, 21:05 Ładna kreska
|
|
|
Dzięki za anime, zaraz je sobie zobaczę i poczytam recenzje.
Zapomniałem we wcześniejszym poście dodać że o ile to możliwe to zależy mi na b ładnej kresce. Coś w stylu Darker than Black lub ładniejszej :)
Bardzo dziekuję za sugestie :) |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 10-07-2011, 21:07
|
|
|
Gość napisał/a: | Dzięki za anime, zaraz je sobie zobaczę i poczytam recenzje.
Zapomniałem we wcześniejszym poście dodać że o ile to możliwe to zależy mi na b ładnej kresce. Coś w stylu Darker than Black lub ładniejszej :) |
"Kreski" są tam zwłaszcza w Bokurano ładne... |
Ostatnio zmieniony przez Tabris dnia 10-07-2011, 21:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 10-07-2011, 21:07
|
|
|
Cytat: | Jeśli chodzi o Mechy to tylko Evangelion! Jeśli znacie coś podobnego do tego to również chętnie poznam tutuły! |
Lepiej wypisz co ci się w nim podobało, będzie łatwiej |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
MikoMag
Gość
|
Wysłany: 10-07-2011, 21:12 Evangelion
|
|
|
Tabris napisał/a: | Gość napisał/a: | Dzięki za anime, zaraz je sobie zobaczę i poczytam recenzje.
Zapomniałem we wcześniejszym poście dodać że o ile to możliwe to zależy mi na b ładnej kresce. Coś w stylu Darker than Black lub ładniejszej :) |
Kreski są tam zwłaszcza w Bokurano ładne... |
Zgadza się, nie twierdziłem że nie są ładne (właśnie przeglądam te anime) po prostu zapomniałem wcześniej coś na ten temat dopisać. :)
Jeśli chodzi o Evangeliona to podobało mi się tam praktycznie wszystko z wyjątkiem trochę (jak dla mnie) przesadzonych ostatnich 4 odcinków.
Niektóre epizody były smieszne (np ep. 8-9). Niektóre epicie (ep17).
Po pierwsze było to poważniejsze anime niż większość z mechami w tle. Tak, myśle że właśnie prawdziwe problemy + powaga + relacje między bohaterami sprawiły że jestem w tym anime zakochany.
Gdybyście znali coś podobnego, będę bardzo wdzięczny:) |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 10-07-2011, 21:21 Re: Evangelion
|
|
|
Gość napisał/a: | Dzięki za anime, zaraz je sobie
Po pierwsze było to poważniejsze anime niż większość z mechami w tle. Tak, myśle że właśnie prawdziwe problemy + powaga + relacje między bohaterami sprawiły że jestem w tym anime zakochany.
Do głowy przychodzi mi jeszcze RahXephon. Ta seria nie jest tak klimatyczna jak NGE, ale zawsze można obejrzeć. |
|
|
|
|
|
MikoMag
Gość
|
Wysłany: 10-07-2011, 21:33 Coś poza..
|
|
|
Dzięki za RahXephon! Przeczytałem recenzję, i jeśli to co tam piszą jest prawdą, to zapowiada się niezłe anime! :)
Heh, dostałem więcej propozycji to NGE niż do tego śmiesznego romansu o ktory prosilem.:) oglądałem toradora, ale średnio mi przypadł do gustu bo trochę zbyt niepoważne to było:P macie jeszcze jakies propozycje? :) |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 10-07-2011, 22:19
|
|
|
Full Metal Panic! |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 11-07-2011, 00:25
|
|
|
Romans i niech się coś dzieje? Jak dla mnie przynajmniej trójkąt bermudzki Kimi ni Todoke, Wllflower i Lovely Complex. Niema tam jednak nic poza tym romansem i komedią. Jeżeli miało by tam jeszcze koniecznie pojawić się coś, to wymieniony już FMP a w szczególności komediowy pół serial z tej serii fumofu
Szczytem tandety, ale całkiem fajnym jest tu jeszcze The World Gods Only Knows.
Zawsze można pośmiać się z Karin, Strawberry Eggs, czy Midori Days. Natomiast połączeniem twoich dwóch próśb była by Eureka 7 |
|
|
|
|
|
MikoMag
Gość
|
Wysłany: 11-07-2011, 14:15
|
|
|
Dziękuje wam za wszystkie propozycje.
W tym momencie biorę się za Eurekę 7 i w tym samym czasie Full Metal Panic :)
Następny w kolejce RahXephon:) |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 11-07-2011, 15:58 Re: Evangelion
|
|
|
[quote="MikoMag"][quote="Tabris"] Gość napisał/a: | Jeśli chodzi o Evangeliona to podobało mi się tam praktycznie wszystko z wyjątkiem trochę (jak dla mnie) przesadzonych ostatnich 4 odcinków.
Gundam Movie Trilogy, Gundam 08th MS. Team, Gundam 080: War In The Pocket, Ginat robo: The Day The Earth Stood Still. |
|
|
|
|
|
Nikodemsky
Beauty of Silence
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 12-07-2011, 00:52
|
|
|
Tenshi na Konamaiki :P Kreska paskudna, postaci dziwne, demoniczne czary a i owszem, komediowe aż za bardzo chwilami, główni bohaterowie rozwiązują większość problemów siłą i tłuką się między sobą. jest też kilka wątków z typowymi yankie. Jeżeli się nie przerazisz tandetnym wykonaniem, to watro obaczyć. |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 15-07-2011, 09:27
|
|
|
Nie widziałam "Beelzebuba", ale wymienione przez Ciebie elementy skojarzyły mi się z "Midori no Hibi" i z "Great Teacher Onizuka". Oba tytuły są komediami, całkiem pociesznymi. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
lunarna
Dołączyła: 22 Lip 2010 Skąd: Częstochowa Sincity Status: offline
|
Wysłany: 16-07-2011, 23:07
|
|
|
Hej!
Wiem, że jest multum anime o wampirach, a jakieś typowe o wilkołakach? Bardziej akcja; może romans, ale niekoniecznie.
Czekam na propozycje :) |
|
|
|