Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-07-2011, 01:45
|
|
|
Wilkołaki to przedziwne stworzenia, które potrafią być częścią anime, ale jakoś nie pamiętam kompletnie im poświęconej serii.
Dużo natomiast o wampirach i wilkołakach oraz ich stosunkach jest w Kaibutsu Oujo, choć to postaci drugoplanowe.
Magical Pokan, to z pewnością nie to czego szukasz :P ale bestia jest.
Poza tym bardziej o wilkach niż wilkołakach jest Wolfs Rain, gdzie bestie przybierają postać ludzi.
Ja więcej nie podpowiem, ale może inni coś znajdą.
edit-------------------
o przepraszam wilki już były:] |
|
|
|
|
|
Pasier89
|
Wysłany: 17-07-2011, 13:48
|
|
|
Witam, chciałbym aby ktoś polecił mi anime z ambitną fabułą... nie jakieś specjalnie cięzkie, przytłaczające, ale anime z rozbudowaną fabułą, przyjemne w oglądaniu, zaskakujące. Moje ulubione to Code Geass, Darker Than Black, Evangelion, Cowboy Bebop, GITS, FMA, Full Metal Panic, GTO. Te anime najbardziej przypadły mi do gustu, może nie wszystkie mają wyróżniająca sie fabułe ale są naprawde dobre. Na szczycie oczywiscie CG i pierwszy sezon Darker Than Black. Chciałbym zobaczyc coś co w jakimś stopniu mu dorówna. Gatunek nie jest ważny... komedia, akcja, obojetne... chce coś co zapamiętam na zawsze. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 17-07-2011, 16:53
|
|
|
Monster |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 17-07-2011, 17:17
|
|
|
Pasier89,
Durarara, Baccano- tak jak durarara jest wciągające i nietypowe, Ghost hound-paranormalne,ale warte obejrzenia, mnie sie podobała taka rozkwitająca przyjaźń- najpierw bohaterowie się nie lubili, ale z czasem przywiązali się do siebie. Doświadczenia OOBE mogą się wydawań nudne, ale to bardzo interesująca seria. Przez cały czas jest zachowany klimat. Abenobashi mahou shotengai-z początku jest epizodyczne, ale potem wszystko łączy sie w całość i nawet pojawia się wątek nieszczęśliwej miłości i dramatu. Przyjemna, szalona komedia z głębią. |
|
|
|
|
|
Lele
Gość
|
Wysłany: 17-07-2011, 17:19
|
|
|
Witam,
Szukam jakiegoś dobrego seinen'a. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 17-07-2011, 21:35
|
|
|
Poszukuje jakiś dobry Shonen
Lista widzianych-
Soul Eater, Fate/stay night, Fairy Tail, Bleach, Naruto <a sory, miały być dobre>, Gundam'y, Eureka SEVEN, One Piece. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 17-07-2011, 21:49
|
|
|
Repli
A Code Geass? Death Note? Fullmetal Alchemist? Zdziwię się, jeśli nie widziałeś.
Poza tym możesz rzucić okiem Last Exile, Shakugan no Shana, Shaman King czy Tengen Toppa Gurren Lagann
Edit:
Lele
Na pewno wyżej wspomniany Monster. Plus: Akira, Basilisk, Ghost in the Shell, Texhnolyze, Welcome to the NHK
Powyższe są uniwersalne i powinny spodobać się każdemu. Jeśli lubisz cyberpunk, to rzuć okiem na Gunnm. I w przypadku konesera tytułów eksperymentalnych - Dead Leaves
Oraz w sumie mogę dorzucić tytuł, który mi osobiście się spodobał, ale zbiera najróżniejsze głosy: Gantz |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 17-07-2011, 22:16
|
|
|
Pasier89, Lele, RepliForce, jeden rozmiar dla wszystkich: Solty Rei |
|
|
|
|
|
Mistique
|
Wysłany: 18-07-2011, 00:53
|
|
|
Poszukuję anime o podstawie tychże gatunków/wyróżników:
Gatunek: Dramat
Gatunek: Kryminały/zagadki/tajemnice
Gatunek: Science-fiction
Inne: Supermoce
Za wszelkie odpowiedzi będę dozgonnie wdzięczny aczkolwiek chciałbym zapobiec podawaniu tytułów, które już widziałem. Oto więc przedstawiam moją listę z obejrzanymi anime by było łatwiej cokolwiek zaproponować:
Tanuki - Lista |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 18-07-2011, 08:54
|
|
|
Hmm to może mogłoby Ci się spodobać: Ergo Proxy, Terra e... (super dramat sci-fi, ale bez elementu kryminalistycznego jako takiego) i Fantastic Children. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 18-07-2011, 09:06
|
|
|
Mistique napisał/a: | Poszukuję anime o podstawie tychże gatunków/wyróżników:
Gatunek: Dramat
Gatunek: Kryminały/zagadki/tajemnice
Gatunek: Science-fiction
Inne: Supermoce
Za wszelkie odpowiedzi będę dozgonnie wdzięczny aczkolwiek chciałbym zapobiec podawaniu tytułów, które już widziałem. Oto więc przedstawiam moją listę z obejrzanymi anime by było łatwiej cokolwiek zaproponować:
Tanuki - Lista |
Polecam Ima, soko ni iru boku. |
|
|
|
|
|
tomasz100
Gość
|
Wysłany: 18-07-2011, 11:41
|
|
|
Witam,
ostatnio widziałem Kaibutsu Oujo, znajdzie się coś podobnego?
Anime które widziałem |
|
|
|
|
|
nmrc
Człowiek Idealny
|
Wysłany: 18-07-2011, 13:57
|
|
|
Mistique, Death Note i Cowboy Bebop |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 18-07-2011, 15:04
|
|
|
tomasz100, Spróbuj xxxHolic. Podstawowa różnica to to, że główny bohater żyje :P W Kore wa Zombie Desuka jest akurat odwrotnie.
A tak właściwie to co ci się tam podobało? Wszechmocna domina, jako właścicielka biednego chłopaka, bestiariusz, czy może wątek samego chłopaka? O ile pamiętam, tam było na prawdę sporo rożnych motywów.
Jazdę na pile łańcuchowej masz jeszcze w drugiej części Jubei-chan. |
|
|
|
|
|
gawron89
|
Wysłany: 19-07-2011, 12:26
|
|
|
witam
szukam czegoś szalonego, bezmyślnego, dużo czarnego humoru ale żeby nie wiało taka nuda jak w azumandze, najlepiej coś podobnego do:
Sexy Commando Gaiden: Sugoiyo!! Masaru-san
Ping Pong Club //2 najlepsze przykłady tego czego szukam
2x2=Shinobuden
Dai Mahou Touge
Excel Saga
dokladna lista co już widziałem. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|