Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 19-07-2011, 14:30
|
|
|
Dororon Enma-Kun Meeramera? Czarnego humoru nie tak dużo ale też gdzieś tam jest ;P |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 19-07-2011, 18:32
|
|
|
Maria holic+ pierwszy odcinek to taki wstep i nie oddaje charakteru serii. FLCL i Abenobashi mahou shotengai ma tesama kreske i jak jedno ci sie spodoba to drogie tez,warto zobaczyc. Mitsudomoe+cala seria ma ten sam klimat wiec jak pierwszy odcinek nie przypasi to reszta tez. Moze tez Arakawa under the bridge ci sie spodoba. A wlasnie jak szukasz czarnego humoru, to wszystkie czesci Sayonara zetsubou sensei sa obowiazkowe.
Z gory przepraszam za nieczytelnosc ale niewiedzac czemu nie moge uzywac polskich znakow ani z i y w poprawnej kolejnosci, jak do tej pory nie mialam z tym problemu. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-07-2011, 10:45
|
|
|
Do powyższej listy dorzucę jeszcze Pani Poni Dash! - Dużo bardziej zakręcone od takiej właśnie np. Azumangi, tam nie powinieneś narzekać na nudę. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 20-07-2011, 22:32
|
|
|
Znacie coś podobnego do Cowboy bebop? Jakiś shounen, trochę melancholijny, trochę o przeszłości bohaterów, ciutkę dramatu, romansu... Zauważyłam, że ma wiele wspólnego z Gintama. |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 21-07-2011, 11:52
|
|
|
Gucia napisał/a: | Znacie coś podobnego do Cowboy bebop? |
Może GUNxSWORD? Dodam tylko, że Cowboy Bebop to arcydzieło i nic się z nim nie może równać. |
|
|
|
|
|
Ganossa
|
Wysłany: 21-07-2011, 18:04
|
|
|
@gawron89
Jeśłi podobał ci się Ping Pong Club to polecam Urayasu Tekkin Kazoku. Dokładnie te same klimaty.
I może jeszcze Bite Me! Chameleon. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 22-07-2011, 09:15
|
|
|
Tabris,
Dzięki- z przyjemnością skorzystam. |
|
|
|
|
|
val
Gość
|
Wysłany: 22-07-2011, 22:05 ...
|
|
|
Siemka,
Szukam czegoś takiego jak Ergo Proxy - serial, nie tasiemiec w podobnym klimacie. Po oglądnięciu pary klasyków (Evangelion, Wolfs Rain, Hellsing, Ergo Proxy i Code Geass) szukam czegoś jeszcze ^^ Pomożecie? |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 22-07-2011, 22:14
|
|
|
Gość napisał/a: | Siemka,
Szukam czegoś takiego jak Ergo Proxy - serial, nie tasiemiec w podobnym klimacie. Po oglądnięciu pary klasyków (Evangelion, Wolfs Rain, Hellsing, Ergo Proxy i Code Geass) szukam czegoś jeszcze ^^ Pomożecie? |
Najbliżej Ergo proxy bedzie chyba mimo wszystko wydany w Polsce - Ghost in the Shell: Stand Alone Complex. Płyty DVD z wydaniem xvid są tak tanie, że nie warto ściągać z netu.
Last Exile
Kurau Phantom Memory
Boogiepop Phantom |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 24-07-2011, 03:38
|
|
|
Gość napisał/a: | Szukam czegoś takiego jak Ergo Proxy - serial, nie tasiemiec w podobnym klimacie. |
Texhnolyze
Edit:
Ja przy okazji poproszę jeszcze jakieś dobre science-fiction. Mroczny klimat i ofiary śmiertelne mile widziane, choć jeżeli tytuł jest naprawdę dobry to obejdzie się. Proszę o nie polecanie Dennou Coil i GitS (któregokolwiek) bo te mam już w planach. I jak zawsze - zajrzyjcie do mojej listy przed poleceniem, bo istnieje pewna szansa, że już to widziałem. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Maekawa
|
Wysłany: 24-07-2011, 12:34
|
|
|
Hej! Zamierzam zabrać się za oglądanie serii Melancholia Haruhi Suzumiyi. Z tego co słyszałem odcinki są nie pokolei. Czy jest możliwość podania spisu uporządkowanych w odpowiedniej kolejności odcinków? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-07-2011, 12:39
|
|
|
Wystarczy sprawdzić na wiki. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Yuffy
Dołączyła: 09 Paź 2010 Skąd: Zachodniopomorskie Status: offline
|
Wysłany: 24-07-2011, 17:43
|
|
|
Szukam anime, z charakterystyczną/wyrazistą główną postacią bądź wrogiem, żeby zawierało w sobie nutkę tajemniczości i miało ładną kreskę. Jak na razie obejrzałam: Baccano, Darker than black, Monster, Code Geass, Death Note, Eden of the East. Z góry będę wdzięczna za każde propozycje ;)! |
Ostatnio zmieniony przez Yuffy dnia 24-07-2011, 18:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
H0rm0N
|
Wysłany: 24-07-2011, 17:51
|
|
|
Może: Durarara!! skoro Baccano sie podobalo |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 25-07-2011, 17:40
|
|
|
Yuffy,
Speed grapher bedzie idealne- ciekawy główny bohater+genialna postać zła, poza tym Cowboy bebop-wszystkie postacie są wyjątkowe-od głównego bohatera jeśli można go tak nazwać (bo w sumie jest ich 4) aż po psa. |
|
|
|
|
|
|