Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 26-07-2011, 23:51
|
|
|
Witam, po baaaardzo długiej przerwie (to było chyba z 2 lata) :)
Przejdę do meritum. Do tej pory oglądałem zwykle SF i pochodne, czy też krwawe rzeczy. Wziąłem do ręki Onegai Teacher, gdyż oczekiwałem SF, ale otrzymałem ciepłą i pozytywną komedię. Na fali zacząłem Onegai Twins (aktualnie jestem na 10 odcinku). Okazuje się, że SF może być tylko kosmetycznym dodatkiem do wciągającego anime.
Szukam właśnie ciepłej komedii romantycznej, raczej szkolnej, realistycznej bądź z bardzo niewielkim dodatkiem fantastyki i nie chorującej na Moe. Nasuwa mi się na myśl Nodame Cantabile. Możecie zaproponować coś więcej? Jestem zielony w tym gatunku. |
|
|
Goso
|
Wysłany: 27-07-2011, 00:27
|
|
|
Poleciłbym Honey & Clover, tylko mało tam szkoły. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-07-2011, 01:11
|
|
|
Mnie nasuwa się trójkąt bermudzki, ale tylko jeden wierzchołek, albo dwa. Lovely Complex i Kimi ni Todoke. Tak jak prosiłeś ciepłe komedie romantyczne, bez dodatków niepotrzebnych. W których i romansowa i komediowa strona stoją na wysokim poziomie. Serie Onegai są dość specyficzne, gdyż podchodzą do wątków poważnie. Mimo, że same wątki wydają się być dopasowane dość losowo. Jeżeli w miejscu sf może znaleźć się odrobina magii, to odpowiedzią jest jeszcze Asatte no Houkou. |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 27-07-2011, 02:47
|
|
|
A ja polecam Full Metal Panic!. A dokładniej pierwsze dwa sezony: Full Metal Panic! oraz Full Metal Panic? Fumoffu. Ostatni sezon nie jest zły, ale jest o wiele bardziej nastawiony na dramat niż na komedię. |
|
|
|
|
|
Phantom
You wanna play too ?
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-07-2011, 11:56
|
|
|
Phantom napisał/a: | Mam pytanie. Czy w anime Hana-Saku Iroha występuje wątek romantyczny? |
Niby coś tam w tle się pałęta, ale jak na razie nie gra pierwszych skrzypiec. Na wszelki wypadek w spoilerze...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Ohana chyba jednak coś do swojego przyjaciela z Tokio, Kou, czuje, w niej z kolei wyraźnie zadurzył się Tooru, zajazdowy kucharz, a on z kolei podoba się pomocnicy kuchennej, Minko.
Taki mały wielokącik, którego w sumie prawie nie widać. Może potem... |
|
|
|
|
Shinose
|
Wysłany: 30-07-2011, 22:12
|
|
|
Witam, szukam anime podobne do Tonagura. Priorytetem jest romans, w którym jedno z głównych bohaterów wraca do rodzimego miasta. |
_________________ "Osobą być tą samą, kiedy kładę się wieczorem, kiedy wstaję rano" |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 01-08-2011, 13:54
|
|
|
Zastanawia mnie, czy chodzi ci o romans w sensie, że rzeczywiście jakiś tam jest. czy może raczej o romansowanie w ecchi tego słowa znaczeniu.
W pierwszym przypadku możliwe że Myself Yourelf lub Mahoraba by pasowały.
Rozwiń tą myśl, bo serie ecchi nie są dobrym przykładem gatunków. |
|
|
|
|
|
Fuddy
|
Wysłany: 01-08-2011, 20:05
|
|
|
Witam, ostatnio postanowiłem poszerzyć swoją skromną wideotekę. Szukam ciekawej historii o wartkiej akcji, przekonujących bohaterach i fabule. Może nawet jakiś dramat? Całość okraszona miłą dla oka grafiką. Najlepiej w klimatach futurystycznych, choć wystarczy mi, jeśli będzie fotelowgniotogenne. :~)
Co widziałem? Death Note, Code Geass, Ghost in the Shell, Black Cat, Deadman Wonderland (:(), Ergo Proxy (:)), a nawet ostatnio pierwsze odcinki No.6 (może bez wątków miłości gejowskiej, ale czerpanie z Orwella - jak najbardziej ok. Futurystyczne miasta w cenie), Higurashi . To chyba wszystko podchodzące pod gatunek akcja lub dramat. Może nie jestem jakoś specjalnie dokładny w podawaniu oczekiwań, ale przygodę z gatunkiem dopiero zaczynam. :~)
Byłbym też wdzięczny za polecenie ciekawej komedii. Gintama naprawdę przypadła mi do gustu. Albo jedno z tych rozsławionych anime o japońskich uczniach.
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
|
nmrc
Człowiek Idealny
|
Wysłany: 01-08-2011, 22:12
|
|
|
Fuddy, Darker than Black powinno Ci się spodobać :) |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 01-08-2011, 22:48
|
|
|
Dzieci, co wy macie do kreski!!! Ja bym proponował zacząć od klasyka, ArmitageIII (ova+dual matrix), Blue Gender, Iria: Zeiram The Animation.Bez komputera i cukierkowych kolorków też się da. A dla kontrastu Solty Rei be też fajne :P.
Napisz może dokładniej o jaki gatunek komedii ci chodzi. Bo są komedie i komedie i mimo, że wszystkie praktycznie są o japońskich uczniach, niektóre śmieszą tylko specyficzne grupy. |
|
|
|
|
|
pasikonik
|
Wysłany: 02-08-2011, 18:02
|
|
|
Witam! Moglibyście polecić jakąś fajną komedię romantyczną? Chodzi mi o coś w stylu Ouran highschool host club i Kaichou wa Maid-sama! MOże być więcej komedii niż romansu. Mile widziany przystojniak/stadko przystojniaków ^^. Z góry odpada Yamato Nadeshiko Shichihenge - nie podobała mi się bardzo kreska. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 02-08-2011, 18:26
|
|
|
Skoro jeden wierzchołek trójkącika się nie podoba pozostają dwa Lovely Complex i Kimi ni Todoke. I My Me! Strawberry Eggs dla perwersyjnej przyjemności oglądania faceta w sukienkach. Podobnie Princess Princess, chociaż tam jest jeszcze drugie dno. Otome wa Boku ni Koishiteru męska zakonnica w szkoleniu :P lub nieświadomy harem i jego zakamuflowany władca. Podobno ma być powtórka z rozrywki niebawem. Kuragehime , no tutaj już po szkole, wątki przebieralskie są 2, ale w obydwu na końcu wychodzi królewna i z chłopa i z baby :P.
A do poczytania Hanazakari no Kimitachi e, bo to jedna z niewielu mang z kobiecym przebierańcem. |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 03-08-2011, 10:52
|
|
|
pasikonik napisał/a: | Witam! Moglibyście polecić jakąś fajną komedię romantyczną? Chodzi mi o coś w stylu Ouran highschool host club i Kaichou wa Maid-sama! MOże być więcej komedii niż romansu. Mile widziany przystojniak/stadko przystojniaków ^^. Z góry odpada Yamato Nadeshiko Shichihenge - nie podobała mi się bardzo kreska. |
Może Fruits Basket? |
|
|
Headless
for your entertainment
|
Wysłany: 04-08-2011, 10:53
|
|
|
Hej, właśnie jestem świeżo po obejrzeniu Puella Magi Madoka Magica i kurczę mój budżet ucierpiał na chusteczkach higienicznych, więc, tak na odreagowanie, może mi ktoś polecić coś weselszego, trochę do pośmiania, ale z drugiej strony nie głupowatego, niekoniecznie z wątkiem miłosnym na czele i z ciekawymi bohaterami? Może coś w stylu Durarara!!, bardzo przypadło mi do gustu. Macie jakieś pomysły? Dziękuję z góry ^^ |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|