FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 358, 359, 360 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
Goso Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 04-08-2011, 11:06   

Jak Durarara to i Baccano, a coś bardziej optymistycznego do pośmiania.. może Minami-ke.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kiyotsugu
Gość
PostWysłany: 06-08-2011, 07:19   

szukam anime z jakimś trójkącikiem ale nie typu : jest protagonista i 2 małolaty dobijają się do niego a on niczego nie zauważa.Coś skomplikowanego(o ile coś takiego istnieje).Tak zeby decyzje podejmowane nie były wcale takie łatwe(a wręcz przeciwnie ale bez przesady bo Antygony nie chce) .I na miłość boską bez wzdychań przez 20 czy 30 odcinków.Fabuła ma się posuwać w miare szybko i ma mieć ciekawe zwroty.
Tanukowa wyszukiwarka i moje umiejętności w szukaniu zawiodły(więc licze na was).
Powrót do góry
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 06-08-2011, 09:36   

Będę brzmieć jak zdarta płyta, Lovely Complex. Trójkąty pojawiają się i znikają w około głównej pary osła i żyrafy, zakompleksionych na punkcie wzrostu.
Kimi ni Todoke ma jeden zakamuflowany trójkąt, który jest podstawą fabuły kilku wydarzeń.
Inuyasha klasyczny trójkąt demon X martwa dziewczyna X jej żywa reinkarnacja.
Ze staroci Maison Ikkoku, bo to jedyny serial w którym niedoszły student konkuruje z bogatym trenerem o względy pewnej wdowy, natomiast o względy tych dwóch panów kolejne 2 dziewczyny. Klimat lat osiemdziesiątych jest też dość ciekawy, zwłaszcza, że telefony są głównie na monety :P
Nanaka 6/17 głupiutka komedyjka gdzie trójkąt znaczy 4 osoby, w tym dwie w jednym ciele.
Jeżeli nic się nie spodoba, nie przejmuj się. To był ostrzał artyleryjski na ślepo :P
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
kiyostugu
Gość
PostWysłany: 06-08-2011, 10:29   

Lovely complex :
Cytat:
Główna bohaterka, choć na początku zyskała moją sympatię ze względu na pozytywne podejście do życia i prostolinijność, zmienia się, stopniowo przechodząc przemianę w zapłakaną nastolatkę przeżywającą ciągłe huśtawki nastrojów i wykazującą się w podejmowanych decyzjach stałością porównywalną do chorągiewki na wietrze.

Hmmmm jestem pełen obaw jako że nie przepadam zbytnio za niezdecydowanymi bohaterami "a może tak,a może nie ,jednak tak albo może jednak nie..."(nie mówie że nie może ten element występować wcale tylko że jego powtarzalność strasznie męczy i nudzi przede wszystkim.Aż by się chcialo powiedzieć:zdecyduj sie no wreszcie!!!Ale cóż....
A co do kimi no todoke to z tego co wyczytałem to fabuła posuwa się w istnie slimaczym tempie,czego też chciałem uniknąć.
Nanaka 6/17 :głupiutkie też odpadają niestety ,mógłbym zacytować siebie ale jest to bez sensu.
I zapomniałem zaznaczyć że powinien romans powinien być wątkiem głownym(więc inuyasha odpada nie mówiąc już o tym że jest tasiemcowata).Wiem że jestem wybredny ale nic na to nie poradze ;P Niemniej jednak dzieki za fatygę ;] Czekam na następny "ostrzał".
Powrót do góry
Mononoke Płeć:Kobieta
Little Yōkai

Grupy:
Alijenoty
Lisia Federacja
PostWysłany: 06-08-2011, 10:56   

Proponuję Bokura ga Ita. Jest romans, są trójkąty. EDIT: Ale pod względem graficznym anime wypada biednie, bo twórcy mieli ograniczone fundusze. Postaciom często brakuje oczu, ust, nosów i nie pamiętam czego jeszcze, dzięki czemu wyglądają jak mutanty napromieniowane po katastrofie w Czarnobylu. teraz zadowolony, kokodin? Jak Cię to nie odstraszy to może się spodobać ;)
Skip Beat! - fabuła kręci się raczej wokół drogi do kariery aktorskiej głównej bohaterki, ale oczywiście romansu nie zabraknie. Choć w tym przypadku polecałabym raczej mangę ^^;
Hanasakeru Seishounen - jedna dziewczyna i czterech facetów. Poza tym dworskie intrygi i problemy polityczne. Może się nada.

Ostatnio zmieniony przez Mononoke dnia 06-08-2011, 12:06, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 06-08-2011, 11:32   

Ludzie co wy z tą kreską. Inna kreska to jest w Metropolis, Panty and Stokking, lub Marie & Gali. Rozgraniczcie kreskę od spraw technicznych, bo kresa (sposób rysowania postaci) i tak w większości tytułów jest podobna. Akurat Bokura ga Ita ma kreskę bardzo zbliżoną do Lovely Complex i innych tego typu tytułów.

Kiyostugu, nie wiem dlaczego aż tak wybredny jesteś, ale tego cytatu to nie rozumiem jeszcze bardziej. Co złego jest w tym, że dziewczyna zachowuje się jak dziewczyna. Mega spoiler
Spoiler: pokaż / ukryj
Jej chłopak jest tak tępy, że wcale nie dziwię się, że przez pewien czas wolała pozostać z nim przyjaciółmi,(a wcześniej odgryźć mu głowę) gdy nie zauważył że sam na sam wyznała mu miłość prosto z mostu
Z resztą od strony psychologicznej serial jest na prawdę na wysokim poziomie, każda postać ma własny charakter, nie są to lalki z jednej formy generatora haremów losowych.
Gość napisał/a:
I zapomniałem zaznaczyć że powinien romans powinien być wątkiem głownym(więc inuyasha odpada nie mówiąc już o tym że jest tasiemcowata)

To zdanie jest nieprawdziwe, wątek miłosny jest jednym z dwóch głównych wątków tej serii. Zaczyna się w pierwszym a kończy w ostatnim odcinku łącznie z final actem licząc. A że tasiemiec... Są wakacje do jasne...go grzyba. (dla mnie to seria na 10 dni gdy chodzę do pracy i odpowiednio7 gdy nie :P To jest tylko prawie 200 odcinków, to nie bleach czy naruto.)
Do prawdy nie wiem jak wyidealizowanego trójkąta szukasz, podrzucę jeszcze jeden tytuł Nana. Co prawda watek miłosny jednej z bohaterek to monogamia, druga prowadzi dość rozwiązły tryb życia. Ale to faceci w jej wątku... doprowadzili ja do łez.
Seria bardzo udana, Josei a to rzadki gatunek w anime.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
kiyotsugu
Gość
PostWysłany: 06-08-2011, 12:10   

Kokodin :po pierwsze nie znam fabuły lovely complex a zacytowałem recenzje z TANUKI która powinna być adekwatna do przekazywanych treści w anime,ba przeczytałem nawet komenty .Ja zrozumiałem to jako :powtarza to aż do obrzydzenia.A co do mega spoilera to skąd niby to miałem wiedzieć skoro hmmm nie widziałem tej serii???
Cytat:
Z resztą od strony psychologicznej serial jest na prawdę na wysokim poziomie, każda postać ma własny charakter, nie są to lalki z jednej formy generatora haremów losowych.
wezme to pod uwage.
Cytat:
Do prawdy nie wiem jak wyidealizowanego trójkąta szukasz
nie szukam wyidealizowanego tylko bez dluzyzn ,z sensowna fabula i powtarzania non-stop tego samego.
Cytat:
I zapomniałem zaznaczyć że powinien romans powinien być wątkiem głownym(więc inuyasha odpada nie mówiąc już o tym że jest tasiemcowata)

To zdanie jest nieprawdziwe, wątek miłosny jest jednym z dwóch głównych wątków tej serii. Zaczyna się w pierwszym a kończy w ostatnim odcinku łącznie z final actem licząc.

Ehhh wyróżniki mówią co innego(widocznie kłamią) zreszta jeżeli miałbym czekać 200 odcinków na zakończenie tego watku to bym chyba oszalał.Zreszta zajeloby by mi to nie 10 dni tylko z miesiac albo 2.
Cytat:
podrzucę jeszcze jeden tytuł Nana. Co prawda watek miłosny jednej z bohaterek to monogamia, druga prowadzi dość rozwiązły tryb życia. Ale to faceci w jej wątku... doprowadzili ja do łez.
Seria bardzo udana, Josei a to rzadki gatunek w anime.

Tą serie wezme pod uwage ;] bez nerwow kokodin.
A co do Bokura ga Ita to wygląda nieźle,o Hanasakeru Seishounen o dziwo wypowiedział się dobrze nawet facet wiec moze tez zerkne(choc nie przepadam raczej za biszami z wiadomych względów ;P )tak samo sytuacja wygląda w przypadku skip beat!
Powrót do góry
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 06-08-2011, 12:35   

Nie przesadzaj z tymi nerwami, ja po prostu jestem bardzo upierdliwy. Ale powiem ci jedną rzecz. Czasami obniżenie oczekiwań lub lekkie odejście od poszukiwanego pierwowzoru , robi dobrze lub bardzo dobrze. Opinie ludzi też nigdy nie są obiektywne i nie wolno ich brać jako absolut. Każdy jest wyczulony na co innego i co innego mu się w danym tytule podoba/nie podoba.
Kirivia Płeć:Kobieta
Pani ciemności

PostWysłany: 06-08-2011, 21:43   

Szukam jakiejś komedii romatycznej, w klimatach Erementar Gerad, Zero no Tsukaima i w szczególności Kaichou wa Maid-sama!. Liczę na pomoc bo szukam coś od dłuższego czasu ale coś żadne mi nie pasuje :P
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2711641
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 06-08-2011, 22:50   

Kurcze , grasujący w tym temacie kokodin czuje się zagięty.
Moje pytanie brzmi: Czy sprawdziłaś rekomendacje na listingach np na animeplanet?
Jeżeli nie warto przejrzeć:
Elemental Gelade
Zero no Tsukaima
Kaichou wa Maid-sama!
Z czego widziałem tylko ten ostatni tytuł i nawet nie bardzo go pamiętam (poza tym że mi się nie bardzo podobał)
Może powiesz nam jeszcze które elementy w Kaichou wa Maid-sama! ci się tak bardzo podobały? Ja pamiętam biedną pracowitą dziewczynę, bogatego gbura i dużo przemocy ze strony biednej dziewczyny (chociaż musieli twórcy popsuć jej postać stwierdzeniem pokroju "kobieta nie powinna walczyć tylko siedzieć w kuchni", no może nie dokładnie takimi słowami, ale równie stereotypowo). Być może z perspektywy widza dziewczyny, było tam więcej ciekawych elementów. Ouran High School Host Club moim zdaniem wypadł lepiej. Przynajmniej rola głównej bohaterki.
pasikonik Płeć:Kobieta

PostWysłany: 07-08-2011, 11:39   

Możecie mi polecić anime które jest dobrze narysowane? Wszystko jedno jaki temat (
romans/horror/komedia - sama coś wybiorę:P), głównym wyznacznikiem jest ciekawa/nietypowa kreska, piękny rysunek itp. Po prostu jaki tytuł kojarzy się wam ze świetnie narysowanym anime? (pomijamy wszystko Makoto Shinkai <3).
Powrót do góry
Gucia Płeć:Kobieta

PostWysłany: 07-08-2011, 11:57   

Nietypowa czy piękna?

Jak nietypowa to- Nekojiru-so, Yojouhan shinwa taikei, Mononoke, Noein, Bokura ga ita, Lovely complex, dennou coil, Oruchuban ebichu

A jak piękna,to- Canaan, Cowboy bebop, Hakuouki, Ano hi mita hana, Gunslinger girl, Kaichou wa maid sama, Kuroshitsuji, Moyashimon, Toradora, Black lagoon.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Goso Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 07-08-2011, 12:10   

Jeśli idzie o ładną grafikę to najlepiej filmy, Evangeliony, Haruhi, KnK itd. A z serii TV przede wszystkim Mushishi.
Powrót do góry
Kirivia Płeć:Kobieta
Pani ciemności

PostWysłany: 07-08-2011, 12:19   

'kay. Dzięki za te listingi, nie pomyślałam ;p Na pewno sobie wybiorę coś ^-^
Co do pani pasikonik, zgadzam się z wyżej wymienionymi; Kaichou wa maid-sama ma bardzo ładną kreskę, tak samo Haruhi. Zero no Tsukaima też ma kreskę niczego sobie ;o No, ale każdy ma swój gust;d
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2711641
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 07-08-2011, 13:16   

Piękna kreska to zdecydowanie termin nieprecyzyjny, ale Haibane Renmei takową ma. Tła, zabawa światłem i porami roku, ubrania przedstawione jako rzeczy, nie część charadesignu postaci.

Z zupełnie innego powodu za piękne można uznać Natsume Yuujinchou. Tutaj mamy do czynienia z pastelowymi tłami, miękkimi konturami i dość ciekawymi potworami, i te które powinny są czarujące.

Figure 17 - Hokkaido.

Iria: Zeiram The Animation stare piękno kosmosu, ale i koncentracja na głównej bohaterce.

Mahoraba ~Heartful Days~ kolejne piękne pastelki.

Mahou Shoujo Tai Arusu zdecydowanie ciekawa kreska i wykonanie.

Tsukuyomi -Moon Phase- bo kreska jest tam jedną z silniejszych stron.

Kemono no Souja Erin świat przedstawiony :P, poza tym animacje okładek.
Strona 359 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 358, 359, 360 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi