Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 07-08-2011, 13:48
|
|
|
Z ładną grafiką do głowy przychodzą mi głównie filmy: Kara na kyoukai, O dziewczynie skaczącej przez czas, Summer wars, Wonderful days. Z serii telewizyjnych Seirei no moribito. |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 07-08-2011, 17:12
|
|
|
"Ładna" grafika?
A co to takiego?
Swoją drogą, mnie ostatnio bardzo spodobały się dwie rzeczy całkowicie odmienne jeśli idzie o nastrój, ale za to z całą pewnością od strony graficznej niebanalne i wbrew pozorom podobne.
Pierwsza to Bakemonogatari... a jakże, SHAFT. To TRZEBA kupić, bo ostatnie 3 odcinki tylko w edycji płytowej, a do tego studio słynie z rysowania wszystkego "tak jak trzeba" dopiero jak płyty się zaczną sprzedawać.
Druga to świeżo obejrzane Summer Wars. Byłem zaskoczony - kino familijne poniekąd, a w kresce tyle podobieństw. Choćby to outline'owanie żywymi, kontrastowymi kolorami, czy umowność scenerii w jednych, a dosłowność w innych miejscach...
No i obie rzeczy mają w sobie to fabularne "coś" co przykuwa na cały czas oglądania. Yay! |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 07-08-2011, 23:59
|
|
|
Jeżeli chodzi o ładną kreskę, a w szczególności piękne tła, to polecam Byousoku 5 cm |
|
|
|
|
|
nmrc
Człowiek Idealny
|
Wysłany: 08-08-2011, 18:10
|
|
|
Może trochę nie odpowiedni temat, ale czy Fairy Tail warto oglądać, czy to przez cały czas będzie taki sam kicz jak w pierwszych odcinkach? |
|
|
|
|
|
Azloop
|
Wysłany: 08-08-2011, 19:07
|
|
|
Widziałem kiedyś bardzo dziwne Anime. Cała opowieść toczyła się w dżungli, było pełno bananów i pomarańczy. Postacie raczej były nieme, była ona i on. On był w bardzo złym stanie a miał iść do szkoły, ona ubrała go jak choinkę, nadając mu pewność siebie. Co to było za anime ? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-08-2011, 22:34
|
|
|
Hare + Guu ? Ale to nie było nieme ino psychodeliczne. |
|
|
|
|
|
Azloop
|
Wysłany: 09-08-2011, 08:41
|
|
|
TAK ! TAK ! TAK ! |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 10-08-2011, 23:07
|
|
|
@nmrc
Ja lubię shouneny, więc jestem przyzwyczajony do tego kiczu ale Fairy Tail jest takie samo jak na początku albo nawet jeszcze gorsze.
Żeby nie offtopować.
Zna ktoś jakieś dobre anime z tsundere jako postać pierwsza planowa?
Wszystko jedno jaki gatunek. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-08-2011, 18:58
|
|
|
Generalnie typ postaci tsundere przewija się przez większość komedii lub komedii romantycznych, nawet w School Rumble, Eri jest takową postacią. Toradorę widziałeś, Shakugan no Shana też więc pozostaje ci Hayate no Gotoku, Kaichou wa Maid-sama!. Z tematu skarykaturowanego Wallflower, lub Maison Ikokku(tu akurat tsun jest starsze niż adorator) Z obecnie wystawianych świetny przykład to czwarta głowa szkolnego gangu z Beelzebuba i w pewnym sensie Hildegarda (ale ona jest tsun nie z miłości i do wszystkich :P)
Karin przedstawia motyw od strony wampirów i jest lekko przekrecony. Podobnie wampiryczne tsun jest w Moon Phase, chociaż tutaj jest to klasyczne tsundere.
Klasycznym przykładem jest też Ranma 1/2 gdzie obydwie strony są do siebie nastawione antagonistyczne, choć bardziej schematycznym przykładem jest tam drugoplanowy Hibiki.
Z tytułów pokroju shoujou :P polecam Shugo Chara!, bo jest tylko w kilku elementach niespójne a tak to świetnie się ogląda. Fabuła nawet jest zgrabna.
Starczy ? :P |
|
|
|
|
|
tomasz100
Gość
|
Wysłany: 12-08-2011, 19:20
|
|
|
Witam,
tym razem poszukuje dobrego anime harem/echii/akcja/komedia/romans,
coś podobnego do Sekirei.
Anime które widziałem |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 13-08-2011, 01:08
|
|
|
School Rumble widziałem a Beelzebuba oglądam.
Zabiore się za Hayate no Gotoku a następnie Kaichou wa Maid-sama!.
Dzięki wielkie za pomoc kokodin. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
|
|
|
|
pasikonik
|
Wysłany: 15-08-2011, 19:35
|
|
|
Witam! Poszukuję jakiegoś anime z akcją tzn. żeby wgniotło mnie w fotel:P (dowolnie niech to będą policjanci, agenci, magowie, ludzie z supermocami, ważne żeby dużo się działo). Ma wybuchać, zaskakiwać, może niech się biją, nie wiem. Ważne, żeby akcja wartką była^^ |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 15-08-2011, 19:57
|
|
|
pasikonik napisał/a: | Witam! Poszukuję jakiegoś anime z akcją tzn. żeby wgniotło mnie w fotel:P (dowolnie niech to będą policjanci, agenci, magowie, ludzie z supermocami, ważne żeby dużo się działo). Ma wybuchać, zaskakiwać, może niech się biją, nie wiem. Ważne, żeby akcja wartką była^^ |
REDLINE - nowo wydany film. Wyścigi, które wgniatają w fotel z siłą 10G.
Gundam 00 - czyli akcja + mechy (lepsza jest w Gundamie Uncorn, ale ta seria jeszcze nie jest skończona).
Black Lagoon
Baccano |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 15-08-2011, 19:58
|
|
|
Giant Robo OVA |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|