Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 24-08-2011, 19:12
|
|
|
Łosz, o najważniejszym zapomniałem :P |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-08-2011, 19:29
|
|
|
A z mojej strony leci Paniponi Dash!, Baka to Test to Shoukanjuu, Haré+Guu (no co? może w dżungli ale też w szkole :P)
Co do sajena, kurcze to jest chyba najmniej kojarzony przeze mnie gatunek, Możesz sprecyzować co ma w nim być? (Mój listing zgłupiał i wyświetla A-chanel obok Monstera) |
|
|
|
|
|
m0rela
|
Wysłany: 27-08-2011, 01:36
|
|
|
Witam jestem tu nowy i w sumie założyłem konto na tym forum żebyście mi coś polecili. Swoją przygodę zacząłem już jako dzieciak oglądając na polonii 1 anime takie jak kapitan daimos, gigi i inne potem było rtl 7 i codzienne młócenie Dragon Balla (wszystkie 3 serie), po kilku (kilkunastu) latach zażyłem serie Hellsinga, Vampire Hunter D, Ninja Scroll, Princess Mononoke oraz serie Claymore. Czy możecie polecić mi jakieś dobre anime z elementami gore tzn mnóstwo krwi i flaków (cycki też mogą być), może być kraina fantasy, może być o ninja albo nowoczesne czasy, może być coś w stylu wyżej wymienionych z góry pięknie dziękuje za pomoc elo >:) |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 27-08-2011, 09:11
|
|
|
Na moim listingu dla gore wyskakuje tylko kilka tytułów http://www.anime-planet.com/tags/gore/anime Najlepsze z tego rzutu wydaje się Shiki.
Co do krwi w ilościach dużo na myśl nasuwa się Elfen Lied i Baccano!i taki jeden Butterfly Effect Higurashi no Naku Koro ni + kai |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 27-08-2011, 10:03
|
|
|
Cytat: | Czy możecie polecić mi jakieś dobre anime z elementami gore tzn mnóstwo krwi i flaków |
Mazinkaiser SKL, New Getter Robo |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Abon
|
Wysłany: 27-08-2011, 12:01
|
|
|
m0rela, Tokko oraz Ga-Rei: Zero. Drugie z wymienionych oceniane jest bardzo wysoko, po pierwszym odcinku zapowiada się naprawdę genialnie, ale jako całokształt osobiście uważam, że jest tandetne. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 27-08-2011, 12:07
|
|
|
m0rela, Shigurui idealnie pasuje, Berserk też się nada.
A odmoderacyjnie:
Ładnie proszę o zmianę avka na nieruchomy, animowane grafiki nie są na forum mile widziane. :) |
|
|
wakamoto
Gość
|
Wysłany: 28-08-2011, 13:15
|
|
|
szukam anime które mnie poschziuje(horror) coś w stylu Grudge 2 albo Shuttera,a oprócz tego może jakieś refleksyjne okruchy życia.Najlepiej żeby dotyczyły pytań o wartości ,ideały w życiu ludzi z filozoficznym wykładem/puentą na koniec odcinka(bądź art'u serii),coś w tym stylu xD choć nie jest to konieczne bo zdaje sobie sprawe że byc może trochę przesadziłem ;P |
|
|
|
|
|
Abon
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 28-08-2011, 17:18
|
|
|
Horror- Kikoushi enma, Denpa teki na kanojo, Kakurenbo, |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-08-2011, 18:07
|
|
|
Ja bym do listy horrorów dodał jeszcze Boogiepop Phantom i ew. Perfect Blue (acz to już bardziej thriller psychologiczny). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Leritt
The Undying
|
Wysłany: 30-08-2011, 22:55
|
|
|
Teraz moja kolej bo utknolem poszukuje niedlugiego anime mam namysli max 30 odcinkow teraz dokladniej potrzebuje czegos podobnego do tengen toppa gurren lagan / dobre zarty totalnie bezsensu ale jest epickie wszczegolnosci zakonczenie , nie musi to byc mecha chodzi mi krotko oto ze anime ma stac na tym poziomie , z gory dzieki. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 30-08-2011, 23:45
|
|
|
Cytat: | dobre zarty totalnie bezsensu ale jest epickie wszczegolnosci zakonczenie |
Giant Robo jest pełne epickości i jest to klasyk. Ale czy to komedia to już zależy od tego jak patrzysz na oldschool :P
Tego samego reżysera Shin Mazinger ma fabułę bardziej w arcach i jest wolniejsza od TTGL ale prawie każdy jest tu epicki. Nie przejmuj się, że nie zrozumiesz pierwszego odcinka. Wyszukaj koniecznie wersji gdzie przynajmniej pierwsze 15 odcinków ma 23 minuty.
Star Driver, ale jest nieco inna epickość i mniej akcji.
Możesz spróbować też SRWOGIN, mniej epickie ale dużo akcji, nie przejmuj się poprzednią częścią tylko czytaj streszczenia. Choć w sumie zorientuj się czy można sięgnąć bo wydanie BD/DVD, lepsza grafika będzie. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 31-08-2011, 06:42
|
|
|
Ja tylko na liście szukałem u ciebie Moon Phase, jako że go tam niema, można by to uzupełnić. Czołówka zabija na miejscu a konwencja dreszczowca przeplata się z parodią planu filmowego. Możesz też obejrzeć Saber Marionette J (później next i j to x jeśli zależy ci na zakończeniu historii)
Poza tym Gurren Lagann to bardzo specyficzna karykatura. Ma to głupotę i losowość FLCL oraz spektakularność Vandreada lub innego combaining meha anime. |
|
|
|
|
|
Ganossa
|
Wysłany: 31-08-2011, 22:27
|
|
|
@Leritt