Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-09-2011, 06:40
|
|
|
Ganossa napisał/a: | @Leritt
Diebuster
Epickość w tym samym stylu co w Laganie. |
Trzeba by zaznaczyć, że pozy Gurren Laganna (konkretnie mecha, nie całego tytułu) są "zapożyczone" właśnie z tego tytułu. Ten sam producent :P
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Poza tym panienki Kaminy z odcinka z publiczną łaźnią zawierają przynajmniej Asukę i Rei z Evangeliona , Lal'C Mellk Mal i Nono z Diestera, oraz coś na kształt Mahoro z Mahoromatica (też można by niby zobaczyć):P
Sam design bunny girla jest z FLCL a tak w ogóle to z Daicon iv |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 03-09-2011, 14:16
|
|
|
Poproszę o jakiś mroczny cyberpunk, w klimatach pierwszego GitSa, Texhnolyze i Ergo Proxy. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
616
From GARhalla
|
Wysłany: 03-09-2011, 15:13
|
|
|
Leritt napisał/a: | Teraz moja kolej bo utknolem poszukuje niedlugiego anime mam namysli max 30 odcinkow teraz dokladniej potrzebuje czegos podobnego do tengen toppa gurren lagan / dobre zarty totalnie bezsensu ale jest epickie wszczegolnosci zakonczenie , nie musi to byc mecha chodzi mi krotko oto ze anime ma stac na tym poziomie , z gory dzieki. |
Redline. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 03-09-2011, 15:31
|
|
|
Loko napisał/a: | Poproszę o jakiś mroczny cyberpunk, w klimatach pierwszego GitSa, Texhnolyze i Ergo Proxy. |
Nie ma tego zbyt wiele. A na pewno nie ma zbyt wiele tytułów dobrych. Twoja lista mówi mi, że nie widziałeś dwóch serii TV GitS: SAC (40 zł w formacie xvid za całość, warto kupić, bo polskie tłumaczenie jest ok). To są rzeczy stosunkowo fajne. Stosunkowo fajny jest nowy film Mardock Scramble (aczkolwiek trzeba będzie czekać trzy lata na zakończenie historii). I tu się kończy fajność, a zaczyna normalność. Nie chce mi się opisywać tytułów...
Psychodiver
Black Magic M-66 (to nie do końca cyberpunk, ale klimatami jest podobny)
Armitage (j.w.)
Real Drive (j.w. to jest zbyt pozytywne jak na cyberpunk i zbyt proekologiczne)
Angel Cop (od biedy można zaliczyć do gatunku)
Parasite Dolls (to jest dziwny klon AD Police, który jest moim zdaniem bardziej klimatyczny, ale i bardziej dziurawy).
Cyber City Oedo 808
Goku: Midnight Eye |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-09-2011, 15:50
|
|
|
Loko napisał/a: | Poproszę o jakiś mroczny cyberpunk, w klimatach pierwszego GitSa, Texhnolyze i Ergo Proxy. |
Możesz spróbować Key the Metal Idol (tylko nie zniechęcaj się założeniami fabularnymi, bo dalszy rozwój fabuły pozwala zmienić o nich zdanie). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 03-09-2011, 15:51
|
|
|
vries napisał/a: | TV GitS: SAC |
Strasznie nie spodobała mi się otoczka w pierwszych odcinkach. Cały "mrok" gdzieś uleciał.
Mardock Scramble wygląda ciekawie, tak samo jak Parasite Dolls. Na to na pewno rzucę okiem. Dzięki~.
Edit:
fm napisał/a: | Możesz spróbować Key the Metal Idol (tylko nie zniechęcaj się założeniami fabularnymi, bo dalszy rozwój fabuły pozwala zmienić o nich zdanie). |
Ok, też spróbuję ruszyć w najbliższym czasie. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 03-09-2011, 16:48
|
|
|
Nie narzekaj na gitsy w wersji tv. Cały mrok gdzieś uciekł tylko dlatego, że film obejmuje mniejszy fragment fabularny i mhrok musi zacząć się wcześniej. Poza tym w serii tv są Tahikomy :] Podobnie jak w solid state society. Poza tym serie tv dzieją się przed pierwszym filmem i prawdziwe widmo zagłady pojawia się mniej więcej pod koniec pierwszego sezonu i przez cały drugi.
- Jak chcieli wystrzelać tahikomy, major i całą resztę zespołu. A później to nawet całe wybrzeże emigrantów z Chin. I kto ich wtedy uratował , no kto?... :]
Muszę sobie strzelić potwórę bo ta rosyjska śpiewaczka nieźle zawodzi :].
Poza tym pierwszy Appelseed był fajny, ale nie ten 3d tylko ta stara ova z lat osiemdziesiątych. |
|
|
|
|
|
Nero
Gość
|
Wysłany: 03-09-2011, 16:49
|
|
|
Witam ! Szukam czegoś co choć troche dorówna onegai teacher, chodzi mi o wątek miłosny. Chce obejrzeć anime, które wywołuje takie uczucia jak w/w Onegai Teacher, jakie uczucia to chyba wiecie... Z góry dziękuje za odpowiedz.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 03-09-2011, 17:01
|
|
|
kokodin napisał/a: | Nie narzekaj na gitsy w wersji tv. |
Na same GitSy nie narzekam (bo ich nawet nie widziałem), ale na brak mroku owszem ;p
Głównie Tachikomy mnie denerwowały, jeśli chodzi o "słodkie" roboty, to tylko wieżyczki w Portalu mnie przekonują.
Ale na Appleseeda się skuszę. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
mols1
|
Wysłany: 03-09-2011, 17:14
|
|
|
Witam , jakie anime polecicie w stylu Zero No Tsukaima (chodzi o drugi sezon). Tylko chodzi że kończy sie na tym że główny bohater na końcu umiera jest dużo akcji , sci fiction oraz Supermoce i romans ? Z góry dzieki. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 03-09-2011, 19:28
|
|
|
Mols1, ja bym powiedział Moon Phase, chociaż zera nie widziałem.
a tu masz to co polecają inni
http://www.anime-planet.com/anime/zero-no-tsukaima
Nero Aishiteruze Baby, Asatte no Houkou lub nawet Lovely Complrex (i tu jestem nawet poważnie serio, choć tytuł jest dużo bardziej komediowy) A tak w ogóle to powinieneś zobaczyć i przeczytać dalej Nanę
Loko Seriale gitsach zaczynają się od czwartego odcinka, pierwsze to tylko wprowadzenie dla nowych postaci.
I nie pisz takich rzeczy tahikoma loverowi :P |
|
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 03-09-2011, 19:40
|
|
|
W Zero
- tak właściwie to nie specjalnie umiera...
Ja bym radził Shakugan no Shana na pewno. |
Ostatnio zmieniony przez Luik dnia 03-09-2011, 20:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mols1
|
Wysłany: 03-09-2011, 19:52
|
|
|
Heh , wiem że
- nie umiera
dlatego zaznaczyłem że drugi sezon :P |
Ostatnio zmieniony przez mols1 dnia 03-09-2011, 22:17, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 03-09-2011, 20:45
|
|
|
Wiesz, generalnie, to straszne spoilery walimy. Pozasłaniajmy to ładnie, bo potem ktoś będzie miał słusznie pretensje. |
|
|
|
|
|
mols1
|
Wysłany: 03-09-2011, 22:32
|
|
|
Nie znacie jeszcze jakiś ciekawych tytułów ?
Moon Phase zniechęciło mnie pod względem graficznym, a
Shakugan no Shana podobno czytająć niektóre komentarze na innych stronach też jest lipne ;| |
|
|
|
|
|
|