Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 04-09-2011, 17:29
|
|
|
Zwrócił bym uwagę na skromny fakt. Żaden gatunek nie jest bezdenny. Nawet tak lubiany gatunek ja Gender bender ma tylko kilka tytułów i parę kolejnych z domieszką. A jest to typowo japoński fetysz. Wilkołaki, wampiry i inne potwory europejskie to z kolei element importowany. Ich występowanie jest wiec jeszcze bardziej ograniczone. Nie mówiąc już o tym, że jeden dobry tytuł to często cały wyznacznik gatunku, reszta kryje się w cieniach lub jej po prostu niema. Tak wiec przygotuj się na bardzo mała liczbę odpowiedzi. Smutna prawda.
Najwięcej jest mecha, ecchi, haremów i komedii szkolnych, motywy niszowe są zazwyczaj wysepkami. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 04-09-2011, 18:08
|
|
|
Vampire Hunter D: Bloodlust |
|
|
|
|
|
m0rela
|
Wysłany: 04-09-2011, 20:58
|
|
|
Luik napisał/a: | Dance in the Vampire Bund |
fajny trailer łykam to (to ma 12 odcinków?)
kokodin napisał/a: | Zwrócił bym uwagę na skromny fakt. Żaden gatunek nie jest bezdenny. Nawet tak lubiany gatunek ja Gender bender ma tylko kilka tytułów i parę kolejnych z domieszką. A jest to typowo japoński fetysz. Wilkołaki, wampiry i inne potwory europejskie to z kolei element importowany. Ich występowanie jest wiec jeszcze bardziej ograniczone. Nie mówiąc już o tym, że jeden dobry tytuł to często cały wyznacznik gatunku, reszta kryje się w cieniach lub jej po prostu niema. Tak wiec przygotuj się na bardzo mała liczbę odpowiedzi. Smutna prawda.
Najwięcej jest mecha, ecchi, haremów i komedii szkolnych, motywy niszowe są zazwyczaj wysepkami. |
szkoda bo to naprawdę dobry temat na grube anime
vries napisał/a: | Vampire Hunter D: Bloodlust |
oglądałem był tam wilkołak dość dziwnie zmutowany ale był |
|
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 05-09-2011, 07:24
|
|
|
Tak, ma 12 odcinków. Tylko przygotuj się na to, że tam ci sporo elementów loli zaatakuje. Dla mnie główna wada tego anime. |
|
|
|
|
|
mols1
|
Wysłany: 07-09-2011, 15:48
|
|
|
Powiem szczerze , obejrzałem Tengen Toppa Guren Laga , i mogę stwierdzić , że mi się spodobało. Mam do was pytanie , czy opłaca się brać za Eureka Seven ? |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 07-09-2011, 17:53
|
|
|
Cytat: | Powiem szczerze , obejrzałem Tengen Toppa Guren Laga , i mogę stwierdzić , że mi się spodobało. Mam do was pytanie , czy opłaca się brać za Eureka Seven ? |
Warto obejrzeć Eureka Seven, ale nie jest to według mnie anime podobne do TTGL. Najbliższym tytułem byłoby raczej Gunbuster 2 zwany też Diebusterem. |
|
|
|
|
|
Luik
|
Wysłany: 07-09-2011, 18:38
|
|
|
Eureka to zupełnie co innego. Czy warto? Myślę, że tak, ale nie jako coś podobnego do Tengen Toppa Gurren Lagann. O jeżeli jesteś w stanie wytrzymać przez 50 epków jednego z żałośniejszych głównych bohaterów. |
|
|
|
|
|
mols1
|
Wysłany: 08-09-2011, 19:45
|
|
|
Joł moi drodzy , chciałbym zapytać czy znacie jakieś anime typu hotd? Chodzi głównie o motyw zombie , który jest uzupełniany trochę echhi ;)
PZDR 666. |
|
|
|
|
|
Luik
|
Wysłany: 08-09-2011, 20:18
|
|
|
Zombie i ecchi:
Kore wa zombie desu ka
CZy ma to coś wspólnego z hotd? Nie ma absolutnie nic, ale zombie i ecchi są :D |
|
|
|
|
|
mols1
|
Wysłany: 08-09-2011, 20:32
|
|
|
Oglądałem . Chodzi tylko żeby było dużo zombi , trochę echi ,dużo krwi , główny bohater jaki sexi;) |
|
|
|
|
|
Luik
|
Wysłany: 08-09-2011, 21:39
|
|
|
Chyba za dużo wymagasz... Ja sobie nie przypominam nic podobnego do hotd. |
|
|
|
|
|
mols1
|
Wysłany: 08-09-2011, 22:03
|
|
|
A jakieś anime gdzie jest szkolne życie , główny bohater jest najładniejszy w szkole , każda laska się w nim kocha ? |
|
|
|
|
|
MaDeR Levap
|
Wysłany: 08-09-2011, 22:06
|
|
|
High School of the Dead powinien pasować. No, chyba że właśnie to jest hotd (nie powinno być hsotd?).
A ja bym chciał coś po prostu dobrego (jako ostatnie była Puella - to zwykle nie moja bajka, ale smacznej dekonstrukcji nie mogłem przegapić). Wiem, marzenie - takie rodzynki zdarzają się rzadko. Cholerne prawo Sturgeona.
mols1 napisał/a: | A jakieś anime gdzie jest szkolne życie , główny bohater jest najładniejszy w szkole , każda laska się w nim kocha ? |
Czy tego nie jest cała kupa? Ah, czekaj, najładniejszy w szkole. Ha, zazwyczaj bohaterem jest przeciętniak, by można było bardziej z nim utożsamiać. |
_________________ Sanity is overrated. |
|
|
|
|
Luik
|
Wysłany: 08-09-2011, 22:43
|
|
|
W openingu tego anime występuje skrót H.O.T.D (23 sekunda) więc chyba trzeba się tego trzymać ;)
mols1, cechą charakterystyczna haremówek jest to, że główny bohater to frajer i przeciętniak (a właściwie nędzna forma życia poniżej przeciętnej), więc trochę trudno z tym najładniejszym.
Możesz spróbować Kimi ni Todoke.
W gruncie rzeczy IS: Infinite Stratos też opowiada o naj facecie w szkole ;)
Może jeszcze Special A by na przykład podpasował, ale tam z dużo dziewczyn nie ma :D
MaDeR Levap, coś po prostu dobrego to bardzo mało konkretne określenie. Mogę tu wstawić listę wszystkich anime, które mi się podobały, ale tego będzie kilkadziesiąt, a chyba nie o to tu chodzi... |
|
|
|
|
|
MaDeR Levap
|
Wysłany: 08-09-2011, 23:01
|
|
|
Na upartego jeszcze Ouran Host Club, jeśli będziemy udawać, że to nie Haruhi jest główną bohaterką, tylko ten głąb Tamaki.
Luik napisał/a: | MaDeR Levap, coś po prostu dobrego to bardzo mało konkretne określenie. |
Wiem doskonale, że każdy co innego uzna za dobre. To była taka ogólna uwaga na marginesie, że rzadko kiedy jest coś dobrego, niezależnie od gustów. |
_________________ Sanity is overrated. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|