Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
MaDeR Levap
|
Wysłany: 28-09-2011, 18:29
|
|
|
Khm, khm, to znów ja.
Kiedyś był taki wynalazek jak Stellvia. Typowe sztampowe anime space operka, ale przyjemnie się oglądało. Ludzkość po kosmicznej katastrofie przed prawie 200 lat podniosła się, by stawić czoło drugiej fali katastrofy. Walka jest tu z naturą.
Stwierdziłem, że jest to odświeżającą odmianą po zilionie anime z Tym Złym do ubicia. Czy ktoś zna coś podobnego? Niekoniecznie katastrofa kosmiczna, ale w każdym razie walka z przeciwnikiem nie posiadającym myśli ani woli (nie, roboty się nie liczą, to ma być siła natury). |
_________________ Sanity is overrated. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-09-2011, 18:59
|
|
|
Blue Gender jak nic.
Dobra a teraz coś nietypowego, przynajmniej nie od dawna.
Czy jakaś miła dusza , np Gamer lub ktoś inny, mógłby mi polecić jakąś wybitnie dobrą Space operę? Proszę nie zrozumieć mnie źle, szukam czegoś z pomiędzy Baner of the Stars i Planetes lub czegoś w rodzaju StarTreka. Jakoś zawiało mi nostalgią z dzieciństwa kiedy to właśnie dobry stary StarTrek gdzie Enterpraiz rozpadał się ze starości i dzielni amerykanie mordowali tym rzęchem Klinginów. Chodzi mi o to by ludzie w kosmosie jak te małe robaczki wyszli bardziej ludzko niż superhero. Nie musi wyglądać ale niech nie straszy pleśnią :] więc powiedzmy granica to początek lat 90-tych.
Będzie wdzięczny. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
Ostatnio zmieniony przez kokodin dnia 28-09-2011, 20:33, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 28-09-2011, 19:06
|
|
|
Na pewno nie będzie takie jak tamte, ale bardzo dobra pozycją w moim mniemaniu jest http://myanimelist.net/anime/2158/Terra_e...
Przyłączam się do prośby Kokodina. Ktoś zna dobrą space operę.
Nie biorę pod uwagę tego http://myanimelist.net/anime/820/Legend_of_the_Galactic_Heroes
Idzie anime na ciężkie czasy |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 28-09-2011, 20:45
|
|
|
Hmm...
Może coś na wesoło - Nadesico?
[standardowa rada by nie tykać filmu jeżeli się polubiło Akito i Yurikę] |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 30-09-2011, 14:33
|
|
|
Czy znacie jakieś anime romans o beznadziejnej dziewczynie, takiej szarej myszce, niezauważalnej i w końcu sobie kogoś znajduje? Obojętnie czy szkoła, dramat, cokolwiek, tylko nie mechy. Chodzi tylko o to, żeby żeby była nie wyróżniająca się, np. nieśmiała i nagle kogoś spotkała. |
|
|
|
|
|
Kizvo
|
Wysłany: 30-09-2011, 17:11
|
|
|
Hmmm.... Poszukuję anime z gatunków s-f, magia, mechy, supermoce, vampiry możę też mieć elementy romansu ale nie musi (nie musi to być razem ale żeby coś zawierało z tego). Może być z aktualnie wychodzących lub starszych. Czy zna ktoś coś ciekawego? Najbardziej zależy mi na vampirach :) |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 30-09-2011, 18:27
|
|
|
Kizvo - Trinity Blood i Vampire Hunter D: Bloodlust zawierają większą część tego zestawu (chyba poza mechami).
Gucia - jeśli nie odstrasza Cię shoujo-ai, to możesz spróbować Oniisama e... albo Maria-sama ga Miteru |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 30-09-2011, 21:38
|
|
|
Gucia:
Angel Beats! powinno pasować do stawianych wymagań. W pewnym stopniu. Nie będę się rozpisywał, bo bym spoilerował.
Dalej na pewno pasuje Clannad. Główna bohaterka jest chorowita, nieśmiała, nieporadna.
ef - a tale of memories. Dziewczyna jest naprawdę beznadziejna. Dramat się z taką umawiać. A ogląda się świetnie :)
Ookami-san to Shichinin no Nakamatachi - dziewczyna może nie jest beznadziejna, jak w 2 wcześniejszych przypadkach, ale z kolei zupełnie niezdatna do romansowania... Beznadziejny jest chłopak :P
Niewiele tytułów, ale całość Clannada jest całkiem obszerna, a po ef'ie można drugiego ef'a obejrzeć ;) |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 30-09-2011, 21:49
|
|
|
Luik napisał/a: | ef - a tale of memories. Dziewczyna jest naprawdę beznadziejna. |
Która...? |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Luik
|
Wysłany: 30-09-2011, 21:53
|
|
|
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Chihiro. Jak umawaić się z kimś, kto na następny dzień nic nie pamięta? o.O
Sama postać jest jedną z moich ulubionych, ale materiał z niej na dziewczynę beznadziejny. Gorszy sobie trudno wyobrazić. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 01-10-2011, 09:58
|
|
|
Dzięki :) |
|
|
|
|
|
Chudy1991
|
Wysłany: 01-10-2011, 11:59
|
|
|
Witam Panie i Panowie.
Szukam jakiegoś dobrego tasiemca, czy to mangi, czy to anime.
Oglądam Fairy Tail, One Piece, Naruto i to bardziej w tą stronę bym się nastawiał.
Bleach, którego również oglądam odstępuje znacznie od tej trójki.
co polecacie?
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Chudy1991 dnia 01-10-2011, 12:36, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Luik
|
Wysłany: 01-10-2011, 12:16
|
|
|
Sorki za offtop, ale tak trochę nieładnie pomijać, liczną na tym forum, grupę przedstawicielek płci pięknej w przywitaniu ;)
O które konkretnie cechy wymienionych anime ci chodzi? Czy może, żeby było jaśniej, co one mają, czego nie ma Bleach? |
|
|
|
|
|
Chudy1991
|
Wysłany: 01-10-2011, 12:23
|
|
|
Luik napisał/a: | Sorki za offtop, ale tak trochę nieładnie pomijać, liczną na tym forum, grupę przedstawicielek płci pięknej w przywitaniu ;)
O które konkretnie cechy wymienionych anime ci chodzi? Czy może, żeby było jaśniej, co one mają, czego nie ma Bleach? |
Naprawione.
Bardziej lubię tą kreskę. Szczególnie w One Piece i w Fairy Tail jest w dragon ballowym stylu ^^.
Uważam te serie za po prostu lepsze, Bleach wydaje mi się trochę bardziej dziecinny, nie ma czegoś takiego jak śmierć ważnych bohaterów, ogólnie nie podchodzi mi tak, jak poprzednie tytuły.
Co nie zmienia faktu, że jeśli polecicie coś na poziomie Bleacha, chętnie skorzystam :) |
|
|
|
|
|
Luik
|
Wysłany: 01-10-2011, 12:31
|
|
|
Jeszcze jedna mała usterka. panie mają pierwszeństwo przed panami, więc by trzeba zmienić kolejność :P
Mogą być długie serie, zamiast całkowitych tasiemców?
D.Gray-man - ponad 100 odcinków. Dużo walki, są dramatyczne momenty, klimat bywa ciężkawy. Właściwie, to taki krótki tasiemiec ;)
Oglądałeś Dragon Ball Kai? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|