Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
trix33
|
Wysłany: 22-12-2011, 18:55
|
|
|
krew_na_scianie napisał/a: | trix33, zdecydowanie polecam "Bokura ga Ita" i "Lovely Complex", z naciskiem na ten pierwszy tytuł. Chciałabym by większość romansów anime było przedstawianych w ten sposób. Drugi też przedstawia całkiem realnie uczucia, ale z większą dawką humoru.
I oczywiście, bo prawie zapomniałam: "Eikoku Koi Monogatari Emma" romans z krwi i kości, naturalny i przejmujący. Bez słodkich panienek, za to z twardymi realiami i piękną miłością. |
Bokura Ga Ita i Lovely Complex oglądałem, ten 3 tytuł na pewno zobacze, dzięki |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 22-12-2011, 19:01
|
|
|
To jeszcze "True tears"! Mniej dramatyczne, ale nie pozbawione realizmu i ujmującego romantyzmu. :) |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-12-2011, 19:20
|
|
|
jak już wcześniej odkopałem klik i wszystko jasne. Z tym że temat 2 lata nie odświeżany i brak tam nowszych tytułów. |
|
|
|
|
|
trix33
|
Wysłany: 22-12-2011, 20:15
|
|
|
Właśnie obejrzałem 2 odcinki Eikoku Koi Monogatari Emma, lecz raczej ta seria nie przypadnie mi do gustu, spróbuje przetrwać parę odcinków jeszcze, zobaczymy co wydarzy się dalej. Czy macie jeszcze jakieś inne romansy z dramatem? Teraz zbytnio nie mam dostępu do listingu więc nie mogę zobaczyć "podobne/polecane", lecz ogólnie klimat może podchodzić do Clannad, Ef - tales of melodies/memories, bądź True Tears.
Link do mojego listingu: http://myanimelist.net/animelist/trix2882 (parę tytułów ja Air, który teraz oglądam, albo True Tears nie dodałem jeszcze więc proszę ich nie podawać(.
Dzięki ;) |
|
|
|
|
|
Cierpa
-.-'
|
Wysłany: 23-12-2011, 15:20
|
|
|
Szukam anime, które ma parę zakończeń (aka. Higurashi no Naku Koro ni kai - klimat trzymający w napięciu bardzo mile widziany xD).
Oraz coś o czym będę myśleć całą noc... doszukując się w poprzednich odcinkach odpowiedzi na np. zakończenie.
Lub coś na dowód na to, że ludzka psychika w obliczu prawdziwego zagrożenia jest bardzo słaba... przyjaciele zabijają przyjaciół do przeżycia itp.
Wesołych Świąt ;) |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Cierpa
-.-'
|
Wysłany: 23-12-2011, 16:46
|
|
|
Oho! Widzę kilka ciekawych tytułów (2 chciałem wcześniej obejrzeć, ale jakoś wyleciały mi z głowy ;). Dziś sobię odpuszczę, gdyż prawdopodobnie nie zdobędę odcinków do końca dnia... i tak rezerwowałem nockę dla mangi (w tym Corpse Party).
Dziękuję. |
|
|
616
From GARhalla
|
|
|
|
|
langer
Gość
|
Wysłany: 25-12-2011, 12:46
|
|
|
Szukam czegoś podobnego do NHK, coś poważnego o problemach życiowych. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-12-2011, 13:59
|
|
|
@langer
Być może nada się Millennium Actress lub Perfect Blue, jednak są one dużo bardziej oderwane od rzeczywistości niż NHK. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
langer
Gość
|
Wysłany: 25-12-2011, 22:25
|
|
|
Obejrzałem Perfect Blue przed chwilą i się jaram niesamowicie. Dawno czegoś takiego oglądałem.
Polećcie jakieś filmy ( nie serie ) które warto zobaczyć ( GITS, Akira obejrzałem ). |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 25-12-2011, 23:05
|
|
|
Gość napisał/a: | i się jaram niesamowicie |
Przynieście gaśnice, chłopak nam się dymi :P
Wielka prośna:
Gatunek, motyw lub nawet rocznik.
Co ci po tym, że ci polecimy Dziewczynę skaczącą przez czas lub Księżniczkę Mononoke jak nie podpasuje ci patrz powyżej. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 25-12-2011, 23:15
|
|
|
Cytat: | Obejrzałem Perfect Blue przed chwilą i się jaram niesamowicie. Dawno czegoś takiego oglądałem. Polećcie jakieś filmy ( nie serie ) które warto zobaczyć ( GITS, Akira obejrzałem ). |
W zasadzie dobrych filmów jest parę:
Właściwie wszystko Satoshiego Kona, bo to geniusz:
Tokyo Godfathers (komedia obyczajwa)
Millennium Actress (melodramat)
Paprika (sci-fi)
Magnetic Rose (horror, sci-fi)
Mamoru Oshi:
Patlabor 1, 2 i 3 (kryminał. W pierwszej kolejności trzeba obejrzeć OVA z lat 80-tych).
Jin-Roh (kryminał polityczny, obyczajowy. Luźno bazujące na mandze jego autorstwa. To jest dość trudny film)
Ghibli:
Niektórzy polecają wszystkie pozycje tego studia. Mnie akurat Ghibli nie kręci. Zdecydowanie warto jednak obejrzeć Księżniczkę Mononoke.
Z innych:
Ninja Scroll (akcja, gore)
Tekkon Kinkreet (obyczajowy,akcja)
Vampire Hunter D: Bloodlust (fantastyka, akcja)
O dziewczynie skaczącej przez czas (fantastyka, melodramat)
Red Line (akcja)
Moim zdaniem te są najlepsze, choć jest jeszcze parę innych wartych obejrzenia. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Pchiller
Bóg, Honor, Ojczyzna
|
Wysłany: 27-12-2011, 21:38
|
|
|
Polecicie coś w stylu FullMetal Alchemist? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|