FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 391, 392, 393 ... 397, 398, 399  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
trix33 Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 22-12-2011, 18:55   

krew_na_scianie napisał/a:
trix33, zdecydowanie polecam "Bokura ga Ita" i "Lovely Complex", z naciskiem na ten pierwszy tytuł. Chciałabym by większość romansów anime było przedstawianych w ten sposób. Drugi też przedstawia całkiem realnie uczucia, ale z większą dawką humoru.

I oczywiście, bo prawie zapomniałam: "Eikoku Koi Monogatari Emma" romans z krwi i kości, naturalny i przejmujący. Bez słodkich panienek, za to z twardymi realiami i piękną miłością.

Bokura Ga Ita i Lovely Complex oglądałem, ten 3 tytuł na pewno zobacze, dzięki
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
krew_na_scianie Płeć:Kobieta
kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 22-12-2011, 19:01   

To jeszcze "True tears"! Mniej dramatyczne, ale nie pozbawione realizmu i ujmującego romantyzmu. :)

Numer Gadu-Gadu
9343376
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 22-12-2011, 19:20   

jak już wcześniej odkopałem klik i wszystko jasne. Z tym że temat 2 lata nie odświeżany i brak tam nowszych tytułów.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
trix33 Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 22-12-2011, 20:15   

Właśnie obejrzałem 2 odcinki Eikoku Koi Monogatari Emma, lecz raczej ta seria nie przypadnie mi do gustu, spróbuje przetrwać parę odcinków jeszcze, zobaczymy co wydarzy się dalej. Czy macie jeszcze jakieś inne romansy z dramatem? Teraz zbytnio nie mam dostępu do listingu więc nie mogę zobaczyć "podobne/polecane", lecz ogólnie klimat może podchodzić do Clannad, Ef - tales of melodies/memories, bądź True Tears.

Link do mojego listingu: http://myanimelist.net/animelist/trix2882 (parę tytułów ja Air, który teraz oglądam, albo True Tears nie dodałem jeszcze więc proszę ich nie podawać(.

Dzięki ;)
Powrót do góry
Cierpa Płeć:Mężczyzna
-.-'

PostWysłany: 23-12-2011, 15:20   

Szukam anime, które ma parę zakończeń (aka. Higurashi no Naku Koro ni kai - klimat trzymający w napięciu bardzo mile widziany xD).
Oraz coś o czym będę myśleć całą noc... doszukując się w poprzednich odcinkach odpowiedzi na np. zakończenie.
Lub coś na dowód na to, że ludzka psychika w obliczu prawdziwego zagrożenia jest bardzo słaba... przyjaciele zabijają przyjaciół do przeżycia itp.

Wesołych Świąt ;)

Keszysta

PostWysłany: 23-12-2011, 15:50   

Cytat:
Oraz coś o czym będę myśleć całą noc... doszukując się w poprzednich odcinkach odpowiedzi na np. zakończenie.

Shoujo Kakumei Utena, Belladonna of Sadness, Millenium Actress, Perfect Blue, Hinotori

Cierpa Płeć:Mężczyzna
-.-'

PostWysłany: 23-12-2011, 16:46   

Oho! Widzę kilka ciekawych tytułów (2 chciałem wcześniej obejrzeć, ale jakoś wyleciały mi z głowy ;). Dziś sobię odpuszczę, gdyż prawdopodobnie nie zdobędę odcinków do końca dnia... i tak rezerwowałem nockę dla mangi (w tym Corpse Party).
Dziękuję.

From GARhalla

Grupy:
PostWysłany: 25-12-2011, 00:52   

Cierpa napisał/a:

CowboyBebop
Code Geass
GaoGaiGar
Giant Robo
Gunbuster
Mahou Shoujo Madoka Magica
O dziewczynie skaczącej przez czas
Paranoia Agent
RahXephon
Shin Getter Robo
Shin Mazinger
Star Driver
Steins;Gate
The Big O
Tiger & Bunny
Un-Go

Poleciłbym Tengen Toppa Gurren Lagann, ale mam dziwne wrażenie, że już to znasz.

Cytat:
Lub coś na dowód na to, że ludzka psychika w obliczu prawdziwego zagrożenia jest bardzo słaba... przyjaciele zabijają przyjaciół do przeżycia itp.

Moze być z mang? Bo jeśli tak, to Bokurano (ma anime, ale manga jest lepsza), Devilman i Hellstar Remina.
Z anime jest Deadman Wonderland, ale podobno manga tu też jest lepsza.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
langer
Gość
PostWysłany: 25-12-2011, 12:46   

Szukam czegoś podobnego do NHK, coś poważnego o problemach życiowych.
Powrót do góry
Loko Płeć:Mężczyzna
Aspect of Insanity

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 25-12-2011, 13:59   

@langer

Być może nada się Millennium Actress lub Perfect Blue, jednak są one dużo bardziej oderwane od rzeczywistości niż NHK.

I am and I are all we.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
langer
Gość
PostWysłany: 25-12-2011, 22:25   

Loko napisał/a:
@langer

Być może nada się Millennium Actress lub Perfect Blue, jednak są one dużo bardziej oderwane od rzeczywistości niż NHK.

Obejrzałem Perfect Blue przed chwilą i się jaram niesamowicie. Dawno czegoś takiego oglądałem.
Polećcie jakieś filmy ( nie serie ) które warto zobaczyć ( GITS, Akira obejrzałem ).
Powrót do góry
kokodin Płeć:Mężczyzna
evilest fangirl inside

Grupy:
PostWysłany: 25-12-2011, 23:05   

Gość napisał/a:
i się jaram niesamowicie

Przynieście gaśnice, chłopak nam się dymi :P
Wielka prośna:
Gatunek, motyw lub nawet rocznik.
Co ci po tym, że ci polecimy Dziewczynę skaczącą przez czas lub Księżniczkę Mononoke jak nie podpasuje ci patrz powyżej.
vries Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 25-12-2011, 23:15   

Cytat:
Obejrzałem Perfect Blue przed chwilą i się jaram niesamowicie. Dawno czegoś takiego oglądałem. Polećcie jakieś filmy ( nie serie ) które warto zobaczyć ( GITS, Akira obejrzałem ).

W zasadzie dobrych filmów jest parę:

Właściwie wszystko Satoshiego Kona, bo to geniusz:
Tokyo Godfathers (komedia obyczajwa)
Millennium Actress (melodramat)
Paprika (sci-fi)
Magnetic Rose (horror, sci-fi)

Mamoru Oshi:
Patlabor 1, 2 i 3 (kryminał. W pierwszej kolejności trzeba obejrzeć OVA z lat 80-tych).
Jin-Roh (kryminał polityczny, obyczajowy. Luźno bazujące na mandze jego autorstwa. To jest dość trudny film)

Ghibli:
Niektórzy polecają wszystkie pozycje tego studia. Mnie akurat Ghibli nie kręci. Zdecydowanie warto jednak obejrzeć Księżniczkę Mononoke.

Z innych:
Ninja Scroll (akcja, gore)
Tekkon Kinkreet (obyczajowy,akcja)
Vampire Hunter D: Bloodlust (fantastyka, akcja)
O dziewczynie skaczącej przez czas (fantastyka, melodramat)
Red Line (akcja)

Moim zdaniem te są najlepsze, choć jest jeszcze parę innych wartych obejrzenia.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Urawa Płeć:Mężczyzna
Keszysta

PostWysłany: 26-12-2011, 10:10   

langer napisał/a:
Loko napisał/a:
@langer

Obejrzałem Perfect Blue przed chwilą i się jaram niesamowicie. Dawno czegoś takiego oglądałem.
Polećcie jakieś filmy ( nie serie ) które warto zobaczyć ( GITS, Akira obejrzałem ).

W zasadzie mogę podpisać się pod podaną wyżej listą, a od siebie dorzucę jeszcze:
Black Jack: The Two Doctors Of Darkness, Galaxy Express 999: The Signature Edition, Grobowiec Świetlików, i Belladonna of Sadness,

Pchiller Płeć:Mężczyzna
Bóg, Honor, Ojczyzna

PostWysłany: 27-12-2011, 21:38   

Polecicie coś w stylu FullMetal Alchemist?
Powrót do góry
Strona 392 z 399 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 391, 392, 393 ... 397, 398, 399  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi