Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-01-2009, 16:47
|
|
|
Jeżeli szukasz dobrej sensacji, to polecam Black Lagoon (obie serie, w zasadzie to jest jedna 24odcinkówka i nie wiem do końca, dlaczego pocięli to na dwa sezony... Acz pierwszy jest zauważalnie lepszy)
Sporo akcji (ale i porządna dawka angstu) jest w Get Backers - anime bardzo przyjemne, ale może się stosunkowo szybko przejeść. Średniak, nic szczególnego, ale do wymagań mniej więcej pasuje.
Pasują też (i są świetne) Cowboy Bebop i Trigun (choć w Trigunie mniej więcej od połowy zaczyna się coraz więcej angstu), ale to pewnie widziałeś (kinówka jest równie dobra) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 06-01-2009, 16:50
|
|
|
Morg napisał/a: |
Ciężko mi się z tym zgodzić. Harem jest. Nie jest to haremówka jak Love Hina czy tysiąc jej klonów, ale harem mamy. Jest główny bohater (Hakuoro) otoczony stadkiem dziewczyn/kobiet (Eruruw, Aruruw, Kamyu, Urtoriyi, Karura, Touka, Kuuya - tak z tego co mi od razu przychodzi do głowy), więc nie można powiedzieć, że haremu nie ma. Nie zmienia to oczywiście faktu, że anime jest dobre. |
Harem w mojej wizji to nie sama obecność kobiet, co fakt, że lecą na głównego bohatera. Tam jest mniej więcej równa liczba postaci żeńskich i męskich, bez stosunków w tą stronę miedzy nimi raczej. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 06-01-2009, 19:20
|
|
|
A ja dla odmiany pooglądał bym sobie walki... czyli serie obfitujące w pojedynki. Może być o samurajach, mogą być nadprzyrodzone, czy co tam jeszcze. Tylko proszę, aby nie tasiemce, nie mam teraz tyle czasu aby oglądać 100 czy 200 odcinków :>
PS: Nie chodzi o pojedynki mechów ofc. |
_________________ "Don't believe in you, who believes in me."
"Don't believe in me, who believes in you."
"Believe in you, who believes in yourself." |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 06-01-2009, 19:27
|
|
|
Basilisk, Samurai Champloo, Fate/Stay Night. Raczej nie oglądam takich rzeczy, to niewiele mogę pomóc. |
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
Wysłany: 06-01-2009, 21:41
|
|
|
Co do bijatyk polecam serial Airmaster. Niedługi - 27 epizodów.
Nic wyjątkowego ale przyjemnie mnie zaskoczył.
Przedstawiona jest w nim historia ulicznego wojownika o tytułowym przydomku.
Postaci są ciekawe(niektóre sympatyczne, niektóre wręcz przeciwnie), walki dynamiczne, humor śmieszny.
W zasadzie brak jest jakichś elementów nadprzyrodzonych, po prostu solidna naparzanka po częściach twarzowych(choć nie ma co oczekiwać realizmu).
Głowna bohaterka ma oczywiście spory biust, ale bez przesady sama przewyższa o głowę większość postaci z serialu. Za to jej szybkość siła i styl jest dość sensownie wyjaśnione.
Za to jedna z jej przyjaciółek ma biust klasy K(komicznie niewyobrażalnie) powodujący banana na twarzy większości facetów(w serialu).
Polecam. Nieskomplikowana rozrywka, ale przyjemna:). |
_________________ Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Nadgorliwy urzędas zasługuje tylko na jedno:
Totalną Anihilację.
http://myanimelist.net/signature/OverLordZenon.png
http://www.youtube.com/watch?v=KsTgWCZNk-0 |
|
|
|
|
I
Gość
|
Wysłany: 06-01-2009, 23:06
|
|
|
interesuje mnie cos w stylu fate stay night,
serie obejrzalam w 2 dni i wywarla na mnie ogromne wrazenie;p
chcialabym obejrzec cos podobnego, jakas niezadluga serie (ze 20 odcinkow;p) w ktorej byloby troche magii jakies elementy nadprzyrodzone;p, walk i romans ;p |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-01-2009, 23:38
|
|
|
Serie anime zazwyczaj mają 26 lub 13 odcinków. Albo ciągną się w nieskończoność jak np. Naruto.
Code Geass (2x25 odc.) - wątki nadprzyrodzone, walki robotów, trochę polityki i zapożyczeń z europejskiej mitologii ... - właściwie wszystkiego po trochu, anime typowo komercyjne i jednocześnie hit ostatnich sezonów. Wciąga i powinno wystarczyć na cztery dni. Chyba.
Anime, podobnie jak FST, oparte na grach visual novel: Air (13 odc.), Kanon 2006 (26 odc.), Clannad (23 + 1odc.), Ef - a tale of memories (12 odc.). Uwaga, to prawdziwe wyciskacze łez, pomimo dużej ilości wątków komediowych. I jeszcze Utawarerumono (26 odc.) - całkiem dobre fantasy.
ps. Ciekawostka odnośnie FSN.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- W grach o wiele większą rolę odgrywa postać Archera, czyli tak naprawdę Shirou Emyi z przyszłości. Nie wiem co reżyser sobie myślał wycinając ten wątek.
|
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-01-2009, 23:45
|
|
|
Shingetsutan Tsukihime i - dalej wychodzące - Kara no Kyoukai. Są to pozycje osadzone w tym samym uniwersum, co Fate/Stay Night stworzone na podstawie produkcji tego samego studia (TYPE-MOON). Powiązania widać na tym obrazku [1394.98 KB] (ostrzegam - paskudny spoiler jeśli zacznie się przypatrywać dokładniej). Ogólnie wszystko ze sobą łączy niejaki Kishua Zelretch Schweinorg (o którym z resztą niewiele wiadomo).
CainSerafin napisał/a: | ps. Ciekawostka odnośnie FSN.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- W grach o wiele większą rolę odgrywa postać Archera, czyli tak naprawdę Shirou Emyi z przyszłości. Nie wiem co reżyser sobie myślał wycinając ten wątek.
|
W ścieżce Fate - na której w lwiej części wzorowane jest anime - odgrywa on niewielką rolę? |
Ostatnio zmieniony przez Morg dnia 07-01-2009, 00:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-01-2009, 23:51
|
|
|
Może Shana?
Ewentualnie, jeśli masz ochotę na nową serię (która jeszcze wychodzi) - Toaru Majutsu no Index. |
|
|
Paweł
|
Wysłany: 06-01-2009, 23:56
|
|
|
Mai Hime pasuje mi do tego opisu doskonale. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 07-01-2009, 00:19
|
|
|
Gość napisał/a: | jakas niezadluga serie (ze 20 odcinkow;p) w ktorej byloby troche magii jakies elementy nadprzyrodzone;p, walk i romans ;p |
Poza wymienionymi mogę dodać:
Zero no Tsukaima, Chrno Crusade, Slayers |
|
|
|
|
inverse
|
Wysłany: 07-01-2009, 13:24
|
|
|
Ja polecam Claymore, Berserk siekacze
choc manga tu i tu lepsza *_*
a pytanie mam takie:
Mam zamiar obejrzec serie Gundam, a nie wiem od czego kurde zacząć!, jakies nowe anime tera wylazi, sa jeszcze stare i calkiem sie pogubilem - Od czego mam zaczac i jak to ogladac po kolei - zeby bylo wszystko wiadomo? halp halp halp |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 07-01-2009, 13:45
|
|
|
Virgil napisał/a: | Drugiego sezonu nie widziałem - jest tak samo skonstruowany jak pierwszy? |
Są odcinki epizodyczne i jest główny nurt akcji. Ale nie ma już jakichś dziwnych syndromów. Trochę więcej jest polityki. Jest jeszcze film serialowy Gits SSS, też przyzwoity. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 07-01-2009, 17:20
|
|
|
Tak swoją drogą drugi sezon gitsa opowiada też historyjki "jak to się stało że" major jest cyborgiem, sekcja 9 trzyma się razem i wiele małych retrospekcji. Jest też ciekawszy wątek główny o liderze terrorystów oraz poboczne o heroizmie tachikom. Nie wiem dlaczego ale w tak poważnym anime od tachikom zawsze płacze ze szczęścia.
Gits sac sss jest zaś osadzony w świecie po ghost in the shell w przeciwieństwie do serialu który był wyraźnie przed (widać po dzieciaku toagusy). Film ten również nawiązuje do obydwu serji tv i zdecydowanie zamyka całość. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Ray89
Gość
|
Wysłany: 07-01-2009, 19:04
|
|
|
Moglibyście mi podać jakieś filmy anime nie powiązane z seriami TV czy tam OVA? Osobne produkcje. Gatunki dowolne naturalnie i naturalnie z happy endami jeśli o mnie chodzi oczywiście :D :D.
BTW. Właśnie się za Zero no Tsukaima zabrałem i na bogów, jestem na drugim sezonie i naprawdę nie wiem, czemu to taka słynna i popularna seria. Po pierwsze jest strasznie "powtarzalna", w kólko te same gagi itp, a główni bohaterowie to zdecydowanie nabardziej wkurzające postacie jakie widziałem w anime. No i taki dziecinny świat, no masakra....... Ech, dobrne do końca 2 sezonu ale 3 odpuszczam bo masakra. Aha, nie pamiętam czy to tu, ale ktoś pisał w jakiejś recenzji, że Saito ma 17 lat. WTF? Z tą kreską to ja bym mu max 14 lat dał. Ech, zawiodłem się........... :( |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|