Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
evin
|
Wysłany: 21-03-2009, 17:03
|
|
|
Już pytałem o to ale chciałbym zeby mi ktoś napisał tytuły anime podobnych do claymore, berserka. |
|
|
|
|
|
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 21-03-2009, 17:13
|
|
|
Szukam dobrej komedii, czegoś co głupotą nie obraża widza i nie zakłada, że po drugiej stronie monitora siedzi idiota. Innych preferencji jako tako nie mam. Ecchi i fanserwis toleruje, o ile nie ma go za dużo. Zasadniczo nie musi być to nawet typowa komedia, poprostu coś przy czym można się zrelaksować. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-03-2009, 17:15
|
|
|
Lucky Star, Ouran High School Host Club, Clannad, Fullmetal Panic, Haruhi. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-03-2009, 17:33
|
|
|
Keii napisał/a: | Ouran High School Host Club | - przypominam, że to jest seria parodiująca i wyśmiewająca "typowe" shojce.
Oprócz tego polecam Gokudo-kun Mannyuki. |
|
|
|
|
|
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 21-03-2009, 17:38
|
|
|
Wszystkie powyższe poza Gokudo-kun Mannyuki mam już za sobą, więc próbuje te ;) |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-03-2009, 18:03
|
|
|
Waaagh!
Nie wiem czy znowu nie pójdę w przeciwnym kierunku ale komedia która jest totalnie głupia ale aż do tego stopnia że nie obraża już lecz zachwyca głupotą swoją to hare+guu. Na podobnym poziomie stoi chyba tylko dragonhalf. Po drugiej stronie, czyli poważny kryzys rozwiązywany z humorem i dużą dozą pozytywnej energii , myślę że Manabi Straight!, NieA_7 i dla totalnego rozcukierkowania Binchou-tan.:P |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Al
|
Wysłany: 21-03-2009, 19:05
|
|
|
Szukam.. anime które:
-dzieje się nie współcześnie, i nie w przyszłości. Raczej chodzi o anime w świecie gdzie ludzie jeżdżą na koniach i używają magi. I gdzie nie ma elektryczności.
-akcja podzielona jest na "kawałki", albo w rozkładzie jeden odcinek-jedna przygoda, albo - co było by lepsze - kilka odcinków=jedna przygoda.
-główny bohater włada magią i nie jest kompletną fajtłapą, chociaż nie musi by,ć super-herosem.
-i akcja nie dzieje się w dawnej Japonii, ogólnie chodzi mi żeby nie było to coś w stylu "Miecz Nieśmiertelnego"
Chodzi mi o coś podobnego do Kyou Kara Maou, może tylko z mniejszą ilością komedii/parodi, bądź w typie Slayers. Oba anime są jak dla mnie genialne.
Miło było by gdyby owo anime posiadało jakieś akuma/mazoku/demony ;)
Wybredna nie jestem, przyznaję, że niewiele oglądałam anime tego typu, wcześniej raczej gustowałam (i nadal gustuję) w rzeczach mrocznych-i-strasznych, ale teraz szukam czegoś mniej ciężkiego, a bardziej rozrywkowego... czegoś co podniesie na duchu/humorze, zamiast jeszcze dobijać biednego studenta, który ledwo co sesję skończył, a już musi się męczyć z natłokiem kolokwiów ;) |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-03-2009, 19:16
|
|
|
Al napisał/a: | -dzieje się nie współcześnie, i nie w przyszłości. Raczej chodzi o anime w świecie gdzie ludzie jeżdżą na koniach i używają magi. I gdzie nie ma elektryczności.
-akcja podzielona jest na "kawałki", albo w rozkładzie jeden odcinek-jedna przygoda, albo - co było by lepsze - kilka odcinków=jedna przygoda.
-główny bohater włada magią i nie jest kompletną fajtłapą, chociaż nie musi by,ć super-herosem.
-i akcja nie dzieje się w dawnej Japonii, ogólnie chodzi mi żeby nie było to coś w stylu "Miecz Nieśmiertelnego" |
Większość warunków spełnia Zero no Tsukaima, chociaż główna bohaterka to momentami totalna fajtłapa a momentami potężna wiedźma ;)
częściowo pasuje do tego również Fate/Stay Night, Shakugan no Shana |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 21-03-2009, 19:47
|
|
|
Możesz spróbować Rune soldier albo Gokudo.
PS Piotrekplay - czytałbyś może dokładnie, o co ludzie proszą, bo już któryś raz z rzędu polecasz anime zupełnie od czapy. Fate/stay night i Shakugan no Shana jak najbardziej dzieją się we współczesnym świecie. Jak już masz zamiar podawać tytuły, które pasują tylko do części kryteriów, to pisz, które nie są spełnione. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 21-03-2009, 20:11
|
|
|
Al, może spróbuj D Gray-man, co prawda akcja dzieje się w XIX wiecznej Anglii, elektryczność jak najbardziej jest i na koniu raczej nikt nie jeździ, ale sądzę, że ma szanse Ci się spodobać :) |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-03-2009, 01:07
|
|
|
Maze Megaburst Space lub po prostu maze tv - takie slayersy zrobione przez j.c.shaft.
Główna bohaterka to fajtłapa która ma amnezje (ale się wyrobi) i w dodatku jest jedną z tych którzy potrafią używać w tamtym świecie magii, a nie wszyscy to potrafią. Żeby dodać całej historii pikanterii Maze bo tak bohaterka się nazwała zmienia się w nocy w swoje męskie alterego.
Cała historia jest podzielona na etapy, żaden z nich nie dzieje się w starożytnej Japonii choć podróże w czasie też można zobaczyć.
Moim zdaniem całkiem udana produkcja chociaż ja chyba wszystko z j.c.shafta lubię :P
Poza tym anime dzielące się na rozdziały , fantazy i w dodatku nie dziejące się w feudalnej Japonii które zostawiło mi pozytywne wrażenie to Juuni Kokuki (The Twelve Kingdoms)
Opowiada ono o grupce licealistów można by rzec wymytych na brzegi mistycznego świata. W celu dalszych informacji poczytaj recenzje na tanukach , ja nie dam rady opisać tego bez psucia fabuły :P |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 22-03-2009, 09:23
|
|
|
Popieram kokodina, z wyżej wymienionych anime Maze chyba najlepiej pasuje do wymienionych kryteriów.
Mysterious Cities of Gold, czyli najlepsze anime przygodowe jakie istnieje, spełnia wszystkie wymagania poza magią i diabłami (chociaż zależy jak patrzeć...)
Claymore (raczej spełnia kryteria, ale do Slayersów czy KKM podobny nie jest).
No i oczywista oczywistość czyli FMA (chociaż radziłbym się wstrzymać do kwietnia, gdy zacznie wychodzić druga, prawidłowa wersja).
Poza tym odradzam D.Gray-mana - przeciętny, nudnawy shounen najeżony wręcz fillerami, których nie da się oglądać. Tasiemcem znacznie bardziej inteesującym i lepiej spełniajacym Twoje kryteria jest One Piece.
Jeszcze ew. mogłabyś sprawdzić TWHE. |
_________________ 9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin |
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 22-03-2009, 16:55
|
|
|
Witam. Poszukuję jakieś serii obyczajowej, relaksującej i ciepłej. Ale żeby nie zawierała w ogóle dramatu (albo takie małe dramciki, ale w ostateczności), i nawet (lub szczątkowy) romansu. Potrzebuję spędzić pozytywną chwilę przed ekranem. Coś w stylu Someday's Dreamers, pod względem wydźwięku. Tak więc jeśli dojdzie do tego magia czy tam przygoda to nie ma sprawy. Potrzebuję się uśmiechnąć. :D :P |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-03-2009, 17:07
|
|
|
Windy Tales widziałeś? |
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 22-03-2009, 17:22
|
|
|
I jeszcze obowiązkowo obydwie serie Natsume Yuujinchou, jeżeli jeszcze nie widziałeś.
Może jeszcze BECK - anime muzyczne, naprawdę pozytywnie nastraja.
Mahou Shoujo Tai Arusu też ma w sobie coś niezwykłego, raczej dramatu i pochodnych nie posiada, natomiast uśmiechnąć się pozwala jak najbardziej. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|