Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-03-2009, 16:35
|
|
|
Spróbuj z Yuugo Koushoujin. Powinien się sprawdzić. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-03-2009, 17:05
|
|
|
Jeśli chodzi o wojnę, starcia indywidualności, walki na przechytrzenie - polecam "Legend of Galactic Heroes" |
|
|
|
|
|
martusia
|
Wysłany: 26-03-2009, 21:19
|
|
|
poszukuję serii przygodowej z wątkiem miłosnym w tle ( tak jak np. w Busou Renkin ).
tsubasa chronicle odpada
fate/stay night już widziałam (boskie :( ) |
|
|
Ariello
Ohayo!
|
Wysłany: 26-03-2009, 22:25
|
|
|
Shakugan no shana? |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 26-03-2009, 22:55
|
|
|
Po wpisaniu w "Szukaj" przygodowe i romans, wyskoczyło tego dużo... Wybrałem to (zapewne widziałaś ale może jednak), leciało dawno temu na RTL7 i mi się tam podobało. Jest też Hitohira, ale to "szkolna przygoda", a wątek miłosny jest w bardzo dalekim tle, można rzec że go nie ma. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Kaioken
|
Wysłany: 28-03-2009, 09:06
|
|
|
Obejrzałem Minami-ke (najlepsze Anime pod słońcem) i zacznę Toradora!, a teraz oglądam Seto no Hanayame. Czy ktoś oglądał jakieś Anime podobne do tych pierwszych dwóch? Arigato z góry :] |
|
|
|
|
|
arisawa
Gość
|
Wysłany: 28-03-2009, 12:44
|
|
|
Ostatnio szukam czegoś w stylu La Corda D'Oro ~primo passo~ ,Hakushaku to yosei, Ouran High School Host Club, Saiunkoku Monogatari
musi mieć ładną kreske i wątek miłosny po za tym może tematyką odbiegać od tych które widziałam |
|
|
|
|
|
martusia
|
Wysłany: 28-03-2009, 13:18
|
|
|
Jeżeli nie oglądałaś to sprawdź Kanon 2006, Clannad, Air, fate/stay night
wszystkie mają ładną kreskę, wątki miłosne i są bardzo ciekawe ;-) |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-03-2009, 13:40
|
|
|
Po raz kolejny to samo... :)
Tytuły wymieniane przez naszego gościa to co do jednego tytułu shoujo, czyli przeznaczone "dla dziewcząt". Po raz kolejny osoba pytająca o takie anime dostaje w odpowiedzi listę tytułów opartych na erotycznych grach dla facetów i skierowanych w pierwszym rzędzie do facetów (i zaludnianych, jak nie w głównych, to w drugoplanowych rolach, przez legiony moe-blobów).
Odpowiadając na pytanie: nie ma tego niestety dużo, bo w odróżnieniu od ww. haremówek tego rodzaju serii powstaje stosunkowo niewiele.
Tu jest lista pełna (i krótka): http://anime.tanuki.pl/strony/anime/lista/title/1/?geid=12%2C60&noalt=1
Ja poradziłabym rzucić okiem na Harukanaru Toki no Naka de ~Hachiyousou~ (głównie ładna kreska), Special A (kreska taka sobie, za to sympatyczne), Marmalade Boy (kreska stara, ale wątek romantyczny pierwszorzędny). A najlepiej popatrz po zrzutkach, co Ci wpadnie w oko. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-03-2009, 14:07
|
|
|
Do posta Ave dodam to, że z tej listy nie należy ruszać Uteny, chyba że szuka się anime, owszem - bardzo ciekawego, ale przepełnionego (sensowną) symboliką, posiadającego surealistyczną kreskę i nie mającego romansu sensu stricte... niby jest recenzja, ale wolę jednak na wszelki wypadek uprzedzić...
Kaioken, wprawdzie od Minami-ke odpadłem, bo to zdecydowanie nie mój typ humoru, a Toradory nie oglądałem (z resztą i Ty jej nie zacząłeś), ale z tego co się mniej-więcej orientuję chodzi Ci o komedie romantyczne... zobacz może Ouran High School Host Club? |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
AiMia
|
Wysłany: 28-03-2009, 17:10
|
|
|
Siemka! :) Obejrzałam Air i Czarodziejke z księżyca ;] teraz ogladam caly czas Naruto ;-) Właściwie to niedawno zaczęłam interesować się anime :P I szukam anime które opowiada o jakiejś dziewczynie (najlepiej nastolatce od 14 do 16 lat) ktora jest zakochana w przystojnym rówieśniku np. z klasy ale on jej nie zauważa cos podobnego jak w naruto wątek o Sasuke i Sakurze ;P Coś w tym stylu :) Z góry dziękuję za odpowiedź :* |
|
|
|
|
|
sepulka
|
Wysłany: 28-03-2009, 18:18
|
|
|
Witam wszystkich:)
Daaawno temu zobaczyłam Yattamana i postanowiłam, że japońskich bajek będę unikać jak ognia (i od razu złamałam postanowienie dla Generała Daimosa). Potem jednak trzymałam się twardo, aż w końcu namówiono mne do Death Note. Nie było takie złe, więc zanurkowałam w anime. I klops - bo każdy polecony tytuł okazywał się opowiastką o tfuroczych czarodziejkach i Wielkiej Miłości.
Aż w końcu dorwałam Mononoke. Rozpływać się tu nad nim nie będę, bo nie miejsce i pora, ale: chcę jeszcze:)
Więc - jeśli ktoś zna coś podobnego w stylu lub grafice - byłabym wdzięczna:)
(Ayakashi już na Waszej stronie wygrzebałam - może coś jeszcze?) |
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 28-03-2009, 18:40
|
|
|
AiMia, Itazura na kiss, Marmalade Boy, Fruits Basket, Bokura ga Ita, kare kano, Ouran High School Host Club, Shugo Chara!, Toradora!, Skip Beat!, Special A,
Yamato Nadeshiko Shichi Henge- może któreś z tych Ci podpasuje.
sepulka, Mushishi, Hundred Stories. |
|
|
Kaioken
|
Wysłany: 28-03-2009, 18:49
|
|
|
Ouran widziałem , fajne Anime, ale Minami-ke lepsze :] Jak chcecie to mogę napisać jakie ogladałem :] |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-03-2009, 18:54
|
|
|
Kaioken, Minami-ke ogólną koncepcją bardzo przypomina Lucky Star i Azumanga Daioh. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|