Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
Zangetsu
Lady of mercy
|
Wysłany: 22-04-2011, 23:11
|
|
|
Niemniej poświęciłeś chwilę na napisanie komentarza. To więcej niż przytłaczająca większość serii zdołała osiągnąć od jakiegoś czasu.
I zgodzę się - zakończenie pozostawiło niedosyt. Lecz, dzięki zjawiskom losowym hype wokół tytułu urósł znacząco. Jak również plotki o przepisaniu scenariusza na bardziej "optymistyczny". |
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-04-2011, 23:17
|
|
|
Zangetsu napisał/a: | To więcej niż przytłaczająca większość serii zdołała osiągnąć od jakiegoś czasu. |
Osiągnęły to wszystkie serie z sezonu wiosennego choćby ;) A odpowiadanie na posty było praktyką funkcjonującą na forach już jakiś czas przed emisją Madoki, o ile pamiętam. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-04-2011, 23:20
|
|
|
Zangetsu napisał/a: | Zdajecie sobie sprawę iż te dyskusje świadczą o tym iż tfurcy osiągnęli swój cel? >] |
I am OK with this. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-04-2011, 23:48
|
|
|
Melancholy of Haruhi Suzumiya 1-14
Świetne. Najlepsza komedia szkolna jaką widziałam (choć zbyt dużą ilością komedii i do tego szklonych pochwalić się nie mogę, bo zazwyzczaj omijam je szerokim łukiem).
Na pierwszym odcinku było nie małe WTF, ale gdy okazało się, że to tylko jeden z pomysłów Haruhi zastąpiło go rozbawienie. Później było już tylko śmiechowo, głownie za sprawą Kyona. Szkoda tylko, że odcinki były nie chronologicznie.
Bohaterowie są świetnie dobrani. Kyon to zdecydowanie najlepsza postać męska jaką widziałam w komediach. Ta jego ironia, mimika i ogólnie zachowanie są genialne. I do tego ta anielska cierpliwość do Haruhi... Z tytułową bohaterką jest już trochę gorzej. Momentami bywa denerwująca, ale jest jak najbardziej przyjemną postacią. Yuki i Kozumi też tutaj nieźle pasują. Za to Mikuru jest połączeniem wszystkiego co mnie denerwuje w bohaterach. Płaczliwa, rozkojarzona, rozkrzyczana i długo by jeszcze wymieniać.
Ogólnie wrażenia po obejrzeniu pozytywne. Oby jak najwięcej takich serii.
P.S.
Ale się cieszę, że nikt mnie nie budzi w ten sposób |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 23-04-2011, 00:24
|
|
|
seshiro, nie wiem jak ci to powiedzieć ale... od 2009 roku to anime ma 28 odcinków i ogląda się je w kolejności chronologicznej (+ film).
Za to miło zobaczyć, że ktoś ma dokładnie takie samo zdanie na temat bohaterów co ja. |
|
|
|
|
|
NiBl z zapupia
Gość
|
Wysłany: 23-04-2011, 07:42
|
|
|
Tylko ostrożnie z wersją 2009 - znaczy przygotuj się mentalnie na właściwie 8 identycznych odcinków z rzędu (niechlubne endless eight).
CO do Kyona to ja akurat uważam, że to ciepłe kuchy. Większość jego komentarzy nigdy nie usłyszało światła dziennego. Podążający za swoją dostarczycielką fetyszy.
Haruhi to bardzo interesujące połączenie z jednej strony Charyzmatycznej i intrygującej, z drugiej strony kompletnie wkurzającej dziewczyny (którą tylko lać i patrzyć czy równo puchnie).
Mikuru, taaak jedna z najbardziej irytujących postaci w historii anime. Tylko zastanawiać się kiedy wymienili jej mózg na nowy (te wszelkie traumy z dzieciństwa :-P).
Kozumi i Yuki byli dobrzy, na swoich stanowiskach.
Najciekawszą postacią drugiego planu jest Honorowa członkini SoS (której imię mi wypadło), jest w niej dużo więcej niż wydaje się na pierwszy rzut oka. I mam nadzieję, że kiedyś namiesza jeszcze porządnie w fabule. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 23-04-2011, 09:50
|
|
|
Gurren Lagann Lagann-hen
Szczerze mówiąc zasnąłem gdzieś w okolicach Ark Gurrena atakowanego przez wielkie mugany i obudziłem się w czasie gdy Super Galaxy Gaigurren zaczął nabierać wody. Nie podobało mi się. (muszę jeszcze zobaczyć co było w brakującym fragmencie :P) Spodziewałem się rzeczywistości alternatywnej, będącej następstwem pierwszego filmu. zobaczyłem ripoff serialu ze zmienionym pęczkiem scen "na lepsze" ale ich wynik był dokładnie ten sam. Dodajc, że tego samego dnia oglądałem serial by wychwycić różnice, miałem pełne prawo zasnąć. A uderzyło mnie tylko
- Spoiler: pokaż / ukryj
- że zabili tylko Kittana a wiele scen było tylko lekko "poprawionych" graficznie lub fabularnie. Ciąża Kiyoh i scena o oświadczynach Simona, Nia analizowana i wiele wiele takich innych głupot w których różniły się szczegóły
Rozcarowanie |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 23-04-2011, 10:14
|
|
|
C 2 - it's like children card game, but for money and without cards.
Do z odcinka dowiedzieliśmy się, że:
- marne CG jest marne,
- bohater jest mientki,
- trzeba dużo pokazywać loli demony, by zwiększyć oglądalność,
- należy prać pieniądze, bo inaczej robią się czarne.
Jeszcze jeden odcinek do końca... z drugiej strony widziałem Fractale, może i to skończę.
Hyouge Mono 2 - Sasuke jest świetny. Jego uwielbienie dla sztuki totalnie mnie rozbraja. Ale chyba najbardziej rozwaliło mnie jego spotkanie z Arakim. Dobrali się jak w korcu maku. Jego postanowienie szlag trafił... Co mi przypomina, że Sasuke ma świetnego aktora głosowego. Kouji Ohkura jednak nie pasuje do większości anime.
Dopiero teraz mnie olśniło co to anime w ogóle robi w ramówce. Manga dostała główną nagrodę w zeszłorocznym Tezuka Osamu Cultural Prize. |
|
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-04-2011, 12:06
|
|
|
Gość napisał/a: | Tylko ostrożnie z wersją 2009 - znaczy przygotuj się mentalnie na właściwie 8 identycznych odcinków z rzędu (niechlubne endless eight). |
Znając mnie naipewniej je ominę.
Gość napisał/a: | CO do Kyona to ja akurat uważam, że to ciepłe kuchy. Większość jego komentarzy nigdy nie usłyszało światła dziennego. |
Kyon w końcu jest narratorem. A te jego komentarze w połączeniu z minami czasem dawały mieszankę wybuchową. |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 23-04-2011, 14:50
|
|
|
Ej, a jeszcze takie pytanie - zwróciliście uwagę na muzykę w ostatnim odcinku Puella Magi? |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-04-2011, 16:15
|
|
|
Niet.
Ale tak przy okazji, wiadomo już kiedy można spodziewać się OSTa? |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 23-04-2011, 18:11
|
|
|
JJ, wsłuchaj się w słowa podczas Unlimited Rokkit Launchar Works. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 23-04-2011, 20:14
|
|
|
A Cannel epizod 3
Teraz mogę to powiedzieć otwarcie, opening ma olbrzymie możliwości crossoverowe. Będzie tego dużo. :] Odcinek był prawie w całości o Toru. Moja prośba na dziś: Dajcie Toru paralizator!! Karabin, cokolwiek. Pojawiają się powoli nowe głowy o ekstremalnych charakterach. W klasie Toru jest ich sporo. Szkoła niby koedukacyjna a chłopaki są tylko tłem z za drzwi. Odcinek w miarę fajny.
Honto ni Atta! Reibai-Sensei Epizody 1 i 2
To jest kolejne z tych płaskich flashowatych anime w wersji 5-ciominutowej. Podoba mi się ta tandeta, przynajmniej jest absurdalnie głupie. Wygląda tragicznie i to jeszcze w hd :]
Lubie takie :] |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 24-04-2011, 10:12
|
|
|
Hanasaku Iroha 01
Pierwszy odcinek wywarł na mnie naprawdę dobre wrażenie. Trwało to wszystko jakoś długo, ale nie nudziło (do tej pory z dłużyznami bez dłużyzn spotkałem się tylko w Monsterze). Mam nadzieję, że do końca utrzyma taki poziom, bo zapowiada się naprawdę świetnie. Jednak moja intuicja co do wyboru dobrych serii jeszcze nie umarła. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 24-04-2011, 11:49
|
|
|
Kolejny odcinek Nichijou uważam za udany ponieważ one nie rosną po bokach.
A tak serio to na reszcie było trochę innych postaci. Sakamoto, nauczycielka i Keima.
Apropo Keimy, Bóg Wie Co też obejrzane. Jedyne co mi się w tym odcinku na prawdę podobało , to wóz strażacki w zapowiedzi kolejnego odcinka :P |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
|