Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 14-11-2011, 18:08
|
|
|
Otóż to Totem-sama, otóż to! Hmm, prawdę mówiąc nie mam pojęcia który to dokładnie był film. Byłam zniesmaczona po seansie i nawet na MAL nie wpisałam. Ooo, to trzeci w takim razie koniecznie muszę zobaczyć. |
|
 |
vries 

|
Wysłany: 14-11-2011, 20:41
|
|
|
Poza tym Mirai Nikki 6- Yuno włamuje się naszemu bohaterowi do domu, by wysprzątać mu pokój i ugotować obiad. YEY!
Gintama 234 - ciąg dalszy radosnego zrzynki z Gundama i SW. Ba, bohaterowie mają nawet fajne uzasadnienie. Za Gintamą stoi Sunrise i za Gundamem stoi Sunrise, czyli nie będzie komu pozywać ;)
Trzeba przyznać, że jeden z lepszych epów. Ale w sumie trudno jest zepsuć odcinek, w którym mamy Katsurę, Eli i Sakamoto.
"Gunsum, ikimasu!" w wykonaniu Katsury rządzi! |
|
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 14-11-2011, 22:01
|
|
|
I znowu mój wewnętrzny fangirl się przebudził i zażądał "yellow flower". Kurze, dlaczego ja zawsze płaczę ze szczęścia na pierwszym odcinku tego serialu i w dodatku ten pierwszy ending i jego żółty kwiatek. Yazawa-sensei proszę nie trzymaj mnie w takim stanie głodu.
Innymi słowy naszła mnie Nana i naszła mnie ostro. Dawno już tego nie oglądałem wiec głód jest ogromny. Jedyny tytuł tego gatunku jaki widziałem i ... kocham. Może to jest brudne, ciemne i paskudne, ale jest śmieszne żywe i cudownie fabularne. I jeszcze ta muzyka. Proszę was Japończycy, zróbcie mi niespodziankę i zróbcie podobnej klasy serial. Bo zostaje mi już tylko Natsume a to dopiero hen w przyszłym roku.
Czy to przypadkiem nie wyszło w Polsce na dvd? Bo nie mam gdzie wydać zbędnych pieniędzy :P |
|
|
|
|
 |
Urawa 
Keszysta

|
Wysłany: 14-11-2011, 22:07
|
|
|
Cytat: | Czy to przypadkiem nie wyszło w Polsce na dvd? Bo nie mam gdzie wydać zbędnych pieniędzy :P |
Nie, nie wyszło. Jak chcesz, to resztki tego co wyszło na DVD w Polsce za niewielkie pieniądze możesz nabyć na www.yatta.pl |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
 |
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

|
Wysłany: 15-11-2011, 00:13
|
|
|
No i Nane tam można kupić, sprowadzaną. Szkoda tylko, że gdybym kupował za granicą w sklepie wysyłkowym dokładnie to samo wydanie dostał bym za 1/3 tej ceny. Czy ktoś może się orientuje jakie jest cło za filmy na dvd? |
|
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-11-2011, 01:10
|
|
|
Cytat: | Czy ktoś może się orientuje jakie jest cło za filmy na dvd? |
Ja za kosztującą bodaj 150 zł kinowkę .hacka z cdjapan zapłaciłem chyyyba 50 zł cła. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
Clair deLune 

|
Wysłany: 15-11-2011, 21:57
|
|
|
Les Miserables : Shoujo Cosette, odcinek drugi i trzeci. Nie mogę przestać tego kojarzyć z Małą księżniczką! |
|
|
|
|
 |
Urawa 
Keszysta

|
Wysłany: 15-11-2011, 22:08
|
|
|
Clair deLune napisał/a: | Les Miserables : Shoujo Cosette, odcinek drugi i trzeci. Nie mogę przestać tego kojarzyć z Małą księżniczką! |
I bardzo słusznie. Jedno i drugie to wszak dzieło World Masterpiece Theatre.
Ja zaś obejrzałem aktorską wersję "Space Battelship Yamato". Fajne, wojenne sf, przyzwoicie wykonane, ale jednak ustępuje anime, bo zamiast III Rzeszy z Gamilas wrogami jest jakaś zbiorowa inteligencja. Nie ma stukasopodobnym bombowców, bitwy o Midway i całej masy tego typu motywów. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
 |
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

|
Wysłany: 15-11-2011, 23:57
|
|
|
Odcinanie kuponów, ale to na końcu było śliczne. Ika Musume s2 epizod 06
Po dwóch tygodniach oczekiwania , wreszcie zobaczyłem ukochaną kałamarnicę.
Pierwsze co pokazali, to nic innego jak znęcanie się nad Goro, lub nawet nad widzami. Co prawda był też wątek zwiedzania miasta, ale to były tylko przebłyski. W tej części spaprali kreskę głównej bohaterki a nawet traktowali ją jak nieruchome tło.
Drugi kawałek to opowieść o facetach w czerni, czyli kolejne zboczenie sm Sanae. Nie wiem jak ona wpada na te pomysły. Ogólnie kawałek słaby i przewidywalny jak stado nietoperzy.
Trzecia bajeczka, jejku jakie to było cudowne. Mini Ika Musume big adventure. Oczywiście to był sen, ale czyj? :P Tak tak, też się tego nie spodziewałem, ale pewnie ma to związek z pierwszym fragmentem. Kiutne , śliczne , przecudowne, Banzai , Banzai! , BANZAI!!!. Czekam na sen Nagisy :P
Jak do tej pory było przynajmniej dwie historyjki na poziome zeszłego sezonu (szkoda że nie odcinki) Tego-tygodniowa Mini Ika i o tym jak się mówi po angielsku. |
|
|
|
|
 |
Góral 
Firefly/Serenity fanatic

|
Wysłany: 16-11-2011, 12:26
|
|
|
vries napisał/a: |
Gintama 234 - ciąg dalszy radosnego zrzynki z Gundama i SW. Ba, bohaterowie mają nawet fajne uzasadnienie. Za Gintamą stoi Sunrise i za Gundamem stoi Sunrise, czyli nie będzie komu pozywać ;)
Trzeba przyznać, że jeden z lepszych epów. Ale w sumie trudno jest zepsuć odcinek, w którym mamy Katsurę, Eli i Sakamoto.
"Gunsum, ikimasu!" w wykonaniu Katsury rządzi! |
W 12 min. 40 s (około) w japońskiej wersji był BGM z Gundama. Specjalnie zassałem rawa żeby tego posłuchać (przy okazji zobaczyłem preview następnego odcinka, którego znów zabrakło w wersji CR). Nie rozumiem czemu Crunchyroll nie mógł dać właśnie tego podkładu muzycznego, widać musiałby dodatkowo płacić za prawa autorskie.
No i Furuya Tohru jako Elisabeth FTW! |
_________________ 9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin |
|
|
|
 |
MaDeR Levap 

|
Wysłany: 16-11-2011, 20:15
|
|
|
Cat soup - what it is I don't even
Edit: no dobra, dobra... ale sam przyznasz, że ta reakcja najlepiej odpowiada temu, co czułem. Memy i makra są popularne nie bez powodu. :)
A co do samej Kociej Zupy... parę pomysłów było naprawdę, jakby to powiedzieć... nieswoich (karmienie świnki, brrr).
Ogólnie dziwaczne, surrealistyczne i bahdzo niezrozumiałe. Bardziej czy mniej od Angel's Egg? Oto jest pytanie...
Z innych anime, Hoshizora e kakaru hashi dokończone. Ocena wyszła zaskakująco wysoko, bo 6/10, głównie za ostatni odcinek. Reszta jechała od 4 do 5, ruszyło dopiero w ostatnich odcinkach. Przynajmniej nie było prawie wcale (relatywnie do innych anime) "a może, a nie wiem, ślepak jestem" - tylko rzadko spotykany friendzoning z strony faceta.
Tak w ogóle, kiedy to ja ostatni raz widziałem anime, gdzie
- Spoiler: pokaż / ukryj
- wyznanie miłosne było przy tak dużej publiczności
? |
_________________ Sanity is overrated.
Ostatnio zmieniony przez MaDeR Levap dnia 17-11-2011, 18:53, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
wa-totem 
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-11-2011, 18:35
|
|
|
Cytat: | Cat soup - what it is I don't even |
Nic więcej?
Ja rozumiem, sam tym grzeszę, ale mimo wszystko to nie 4chan, przynajmniej starajmy się nie mówić makrami (yay, I translated "speaking in macros"! XD)
A ja oglądam BR-box Last Exile. Niby to upscale, ale to co było 3D chyba re-renderowano bo sceny bitew powietrznych wyglądają w HD zabójczo. Ba, nawet tradycyjne elementy jakoś nie rażą, jednak studio zrobiło dobry kawałek roboty - chociaż oczywiście i tak nowa seria Last Exile w porównaniu nokautuje porzedniczkę... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
 |
|
|
|
 |
kokodin 
evilest fangirl inside

|
Wysłany: 17-11-2011, 20:44
|
|
|
wa-totem napisał/a: | chociaż oczywiście i tak nowa seria Last Exile w porównaniu nokautuje porzedniczkę... |
Ośmielę się nie zgodzić. Owszem modele 3d są bardziej rozbudowane i na cienkich liniach nie widać "schodków", ale moim zdaniem kreska wszystkiego poza 3d kuleje na 4 nogi. Twarze postaci są kompletnie niekonsekwentnie rysowane, zwłaszcza Fam. Nie zdziwił by mnie w którejś scenie widok czyjejś odrośniętej ręki, lub zasłoniętego drugiego oka :P
W pierwszym Exilu rysunki były sporo staranniejsze. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
 |
|
|
|
 |
Enevi 
苹果

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 19-11-2011, 15:45
|
|
|
Last Exile Fam Fam 5-6
Ekhem... Nowe, kuchenne terytorium... Aha, czyli nawet na Sylviusie nie ma nikogo normalnego, kto by głupiej księżniczce po pysku dał? Sylvana była pod tym względem wiarygodniejsza... Fam może ma talent do latania, ale inteligencją też nie grzeszy...
- Nawet zakładając, że tam nikogo nie było... Będąc otoczonym przez wroga praktycznie ze wszystkich stron, ta radośnie krzyczy "Milia!" do przebranej księżniczki po wygranym wyścigu... Po takiej akcji propagandowej z ulotkami chyba powinno się zachować więcej ostrożności, a w ogóle dawać o sobie znać, gdy już zgromadzi się nieco siły pod swoimi skrzydłami. Chyba że księżniczka planuje przeprowadzić się z nowymi poddanymi do kuchni na Sylviusie...
A słowa: "Jedna planeta, jedno państwo, jeden naród" w ustach tego bachora brzmią absurdalnie... Już naprawdę chyba wolę, żeby Fam okazała się zaginioną księżniczką czy coś... Swoją drogą, ciekawe, czy rozwiążą zagadkę jej pochodzenia?...
Na razie jest ŹLE.
Gundam Unicorn 1-4
O mamo, to ma ładną grafikę, ale jakie toto głupie... Znaczy, no dobra nie jest tak tragicznie, ale te wszystkie teatralne wyznania przypominają mi niebezpiecznie Rean no Tsubasa. Jak długo oni się znają? Nie no dobra, to anime jest... Ale i tak. I ja nie wiem, jak oni wszyscy tolerują głównego bohatera, który rozumu nie ma...
- Bo jakoś nie widzę możliwości takiego "odbijanego" od jednej strony konfliktu do drugiej bez jakichkolwiek konsekwencji. Chcemy Unicorna? Proste: łapiemy delikwenta, robimy pranie mózgu i puszczamy na smyczy do walki. Coś mi mówi, że w Czarnym Jednorożcu siedzi nie kto inny jak Marida, ale to chyba łatwo przewidzieć...
I co oni mają z tymi odcinkami wychodzącymi co pół roku? O_o |
|
|
|
 |
Gamer2002 
Bezdennie Głupi

|
Wysłany: 19-11-2011, 16:34
|
|
|
Cytat: | I co oni mają z tymi odcinkami wychodzącymi co pół roku? O_o |
TAKA animacja zajmuje. Tym bardziej że chociażby sam Unicorn jest jedwabiście szczegółowy bo jego projekt powstał gdy nikt nie myślał że będzie w ogóle animowany. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|