Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-07-2013, 13:30
|
|
|
Rodzynki Majdenki odcinek 2
Kurcze chyba pierwszy odcinek Rozen Maiden bez gadających lalek :P Brzydkie szare i ponure a do tego przygnębiające. Akcja niby zwolniła do ślimaczego tępa. Wyjaśnili co się stało (mniej więcej) i dlaczego nie wiem co ja pacze. Ale to jest jakieś inne, dziwne i nie takie. Ta olbrzymia dziura pomiędzy sezonami bije po oczach i wyobraźni i wypadało by ją zasypać. Podobne wrażenie jak z AO ale mniej fajne. No to co? Rozen Maiden made by DeAgostini? i od razu fail z możliwością skompletowania? Życie. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 12-07-2013, 14:26
|
|
|
Gin no Saji ep01
Kwik. Gdyby nie gruba panienka, a po niej chłopak latający na folii porwanej przez wiatr, to nie miałbym się do czego przyczepić. Zaskoczenie produkcją jajek z wiadomego otworu też niepotrzebne, chyba nikogo to dziwić nie powinno. Poza tym świetne, dajcie mi więcej. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 12-07-2013, 20:07
|
|
|
O Blood Ladzie słów kilka.
Szykowałem się do oglądania tego anime od ponad roku, b miało być rok temu. Ale nie było więc teraz znowu naszła chętka. Ale po zobaczeniu próbek grafiki przed pierwszym odcinkiem normalnie mnie rozczarowało. Hataraku Maou-sama? Eeeee? Realy? Na szczęście nie. Koleś to niemalże klon, ale wampir a dziewucha ma śliczną czaszkę bez szczęk :] Ogólnie mieszane uczucia. Fabularnie jeszcze nie wiadomo, tyle, że dziewucha przez przypadek nie żyje a wampirek obiecał ją "naprawić" bo jest otaku i duch mu raczej obojętny (a na żywą dziewuchę ma smaka). Kreska paskudna, na wskroś standardowa. Muzyka ? Fabuła jest bardzo dziwnie powolna, bo niby dzieje się sporo ale do niczego to nie prowadzi, przynajmniej nie do clifhangerów. Z cała pewnością nie mamy jeszcze wszystkich wytycznych świata przedstawionego ani postaci. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-07-2013, 00:05
|
|
|
Gatchaman Crowds 1
To anime chyba najlepiej podsumowuje stwierdzenie: "Widziałam w życiu parę dziwnych anime, ale to jest dziwne inaczej."
Drużyna składa się z całej masy dziwolągów, jednego poważnego chłopaczka oraz cholerycznej maskotki, która dostała zawału od nadmiaru interakcji z protagonistką (i zapewne przeżyje ich jeszcze wiele więcej). Protagonistka ma niemal seksualną fascynację notatnikami i ekscentryczną osobowość. Grafika jest za to naprawdę przyjemna dla oka.
Ale i tak najważniejszy jest fakt, że to anime zawiera JJ! Który jest wyraźnie trollem, bo tak dziwaczną drużynę zebrać można było tylko z rozmysłem. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 13-07-2013, 07:52
|
|
|
Gatchaman Crowds 1 - trololololo...
Pierwsza rzecz: przepakowujemy loli z lat 80-tych do nowego formatu. Hajime jest taką A-ko bez super siły. Jej entuzjazm do dosłownie wszystkiego przekracza granice pojmowania. Do tego te usteczka w kształcie charakterystycznego "ptaszka". Kurza stopa! W zasadzie można oglądać to anime tylko dla niej. Poza tym dostajemy całą masę dziwaków, którzy zachowują się dziwacznie i... No cóż nie mają łatwo, bo muszą wygadywać słowa po angielsku i krzyczeć "Bird! Go!" przy transformacji. Jak dla mnie udany troll. Animacja czasem niedomaga, ale projekty postaci i otoczenia nadrabiają za to w zupełności. Kolejna udana pozycja w tym sezonie. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 13-07-2013, 20:07
|
|
|
Silver Spoon 1
Wielkie TAAAAK dla anime o rolnictwie! Jako żem zboczony biolog, to strasznie mi się podobało i ciągle rechotałam pod nosem.
A tak w ogóle to jajko. :'D |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 13-07-2013, 20:38
|
|
|
Drugi Gencinek Nadime.
No i cały Genshiken wyleciał przez okno, odcinek przepiszczany i w okolicach majtek (i to czyich). Ok Hato zbladła w moich oczach, i w sumie tylko jedna kwestia była ciekawa. Nadal uważam , że jest fajną postacią ale... do Genshikena a to nie bardzo wiem co to było. Klub wyszedł z pokoju klubowego do mieszkań dziewczyn na dłużej niż powinien (w pokoju i tak nie mieli co robić) Suu >> tło . Fabuła nie zaczepia się tak fajnie tylko leci. Uczucie jak "szkolny festival" w haremówce. Generalnie czekałem tydzień jak na szpilkach tylko po to by dostać ochłapek. Przykro...
Niestety ending został endingiem a opek jest jeszcze gorszy.
I jeszcze teraz będę się musiał odstresować
Fluffle Puff Tales: "PFUDOR" |
Ostatnio zmieniony przez kokodin dnia 16-07-2013, 06:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-07-2013, 23:21
|
|
|
kokodin napisał/a: |
No i cały Genshiken wyleciał przez okno, |
Mam wrażenie, że oglądaliśmy inne odcinki. Będę musiał chyba poszukać tego, o którym piszesz, ponieważ wygląda na trochę podobny do tego wyśmienitego drugiego odcinka Genshikena Nidaime, który widziałem. |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 16-07-2013, 08:25
|
|
|
Zarzuty w alfabecie, w odkopanym 2 postowym temacie sagi studentów.
Zapraszam do wymiany myśli i światopoglądów na temat tego odcinka. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
fleischman
|
Wysłany: 17-07-2013, 13:03
|
|
|
Honey & Clover II odcinek 4.
Powiem krótko – WOW
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Wątek Riki i Mayamy rozwija się w mistrzowski sposób.
Najlepsza seria obyczajowa jaką widziałem (choć nie było tego zbyt wiele :D). |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-07-2013, 14:15
|
|
|
Pierwsze trzy odcinki War on Titan. Powiedzcie wy mi mądre ludzie, czy to się potem robi lepsze? Bo póki co główny bohater mnie wkurza straszliwie, anstujące backstory jest angstujące, a tendencja wszystkich postaci do wygłaszania truizmów dramatycznym tonem przekracza normy nawet jak na anime. Jedynym plusem są jak dla mnie tytany - owszem, żrą ludzi, ale są przy tym tak przeuroczo radosne, że nawet nie mam im za złe. Dropnąć? Oglądać dalej? Czy będzie więcej tego samego, czy te cholerne dzieciaki jednak podorastają i zyskają na mózgach? |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 17-07-2013, 14:19
|
|
|
Dorastają, ale mózgów niet. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
C.Serafin
Gość
|
Wysłany: 17-07-2013, 18:00
|
|
|
Już dorośli - w trzecim odcinku. Od teraz będzie już tylko jeszcze więcej traum, dramatycznych zgonów i przemówień, podniosłych niczym mowa Konrada z trzeciej części Dziadów. Obstawiam, że jedyną podobającą Ci się rzeczą mógłby być nowy wyjątkowy tytan z elfimi uszkami, pojawiający się od siódmego odcinka, przy którym prawie wszystkie pozostałe wyglądają jak kupa łajna. Niestety (albo stety) to animu tak już ma. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-07-2013, 18:43
|
|
|
Ja was panowie kompletnie nie rozumiem, bo dla odmiany zacieszam jak głupia nad tym, że z tego pęczka postaci jak na razie każda jest przynajmniej interesująca i dostaje swoje pięć minut. I że zauważają i przyjmują do wiadomości rzeczy niby oczywiste, ale też istotne dla ich relacji z otoczeniem.
Dramatyczne zgony i podniosłe przemówienia - GDZIE pytam? Znaczy krótki monolog Erena dający się sprowadzić do "bierzcie dupy w troki, tchórze", czy może później podobny Mikasy - w momencie, kiedy stado świeżych jak szczypiorki wiosną żołnierzy właśnie było świadkami jak ich kumple są zjadani, sami jadą na resztce gazu w sprzęcie, znikąd zaopatrzenia i w ogóle należy stanąć i dać się zjeść, bo sytuacja ich przerosła? Wspominanie o dramatycznych zgonach w ogóle nie ma sensu, bo poza martwą mamusią przez całe 13 odcinków był JEDEN trup z obsady. W dodatku zamieciony pod stół w ciągu może trzech minut.
Generalnie - omujborze, dobre animu z dobrymi postaciami, LEGASP! |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 17-07-2013, 19:24
|
|
|
hahaha, Gonik tardzi eoteny, hahaha. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|