Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie - edycja druga |
Wersja do druku |
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 18-02-2009, 15:33
|
|
|
Wczoraj, dla odmiany po "Excel Saga" (motyw z Pedro jest już przegięty na maksa, ale to jeszcze nie wszystko, co Nabeshin ma w zanadrzu... Poza tym twórcy sami się przyznają, że kończą im się pomysły) obejrzałem sobie pierwszy epozod "Mahoromatic".
Komedia romantyczna, do tego ecchi, w wykonaniu twórców znanych z tytułów ryjących mózgi głębokim pługiem... Zapowiada się ciekawie :>
(w recenzji pisze SHAFT, ale pod koniec openingu pisze GAINAX...). |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 18-02-2009, 18:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-02-2009, 17:48
|
|
|
Munto TV 6
To był gwałt na oczach ze szczególnym okrucieństwem...
Pierwsza połowa kończyła OAV i po długim i oślepiającym blasku dostajemy już ciąg dalszy... Tylko, że zmieniono grafikę i różnica jest bardziej niż widoczna (sukienka Yumemi jakimś magicznym sposobem skróciła się...). Już lepiej by było gdyby zakończyli odcinek i dopiero w następnym dali nowy materiał, bo to przejście było okropne. No nic teraz pozostaje czekać na "nowe przygody". Alleluja i do przodu... |
|
|
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 18-02-2009, 18:03
|
|
|
Teraz zabrałem się za Baccano. Po pierwszym odcinku zapowiada się ciekawie.
Chemik napisał/a: | Dokończ ;p końcówka nie jest taka zła ... mnie osobiscie strasznie drażniły elem. Chrześcijańskie w tym anime ... zresztą nie tylko w tym .. ;) |
Dokończyłem i szczerze muszę przyznać, że nie zmieniłem zdania o tej produkcji. Fakt, że ostatnie epy były trochę lepsze od tych z początku serii, ale nadal to nie było to, czego bym oczekiwał. Samo zakończenie już było dobre. Podobała mi się szczególnie krótka scena w Rzymie.
Co do elementów chrześcijańskich. Już po Hellsingu przyzwyczaiłem się do ignorancji Japończyków w stosunku do religii chrześcijańskiej. Chociaż w Chrno Crusade to już poszli na całość ;-) |
|
|
|
|
|
Kaori_Hiro
|
Wysłany: 18-02-2009, 22:18
|
|
|
Dzisiaj zaczęłam oglądać Bokurano. Jestem dopiero po trzecim epizodzie i muszę przyznać, że zainteresował mnie ten tytuł, ale to dopiero początek. Mam nadzieje, że się nie rozczaruje |
|
|
|
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 19-02-2009, 16:16
|
|
|
Minami-ke: Okawari - po staremu, jak znam życie trzecia identyczna. Dokładnie takie same, z wyjątkiem lekko zmienionej grafiki... no może nie lekko, paru osób nie poznałem, no i czarne twarze trochę dobijają. Ale generalnie wrażenia takie jak wcześniej: trójka sympatycznych siostrzyczek i cała masa różnych świetnych bohaterów nie pozwala oderwać się od ekranu. |
_________________ "Don't believe in you, who believes in me."
"Don't believe in me, who believes in you."
"Believe in you, who believes in yourself." |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 19-02-2009, 16:49
|
|
|
3 epizod Mahoromatic...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Ta nauczycielka powinna się leczyć. Jest tak zazdrosna o Suguru, jakby on był jedynym facetem w okolicy... Mogłaby poszukać sobie kogoś bliżej jej przedziału wiekowego...
I tak, było porównywanie biustów...
Przy okazji okazało się, że zmarły ojciec Suguru to dawny dowóda Mahoro... |
|
|
|
|
|
Kamyk
być czy mieć
|
Wysłany: 19-02-2009, 20:33
|
|
|
Ostatnio szukam dla siebie spokojniejszych anime, spodobała mi się Aria a także przygody Natsume. Zachęcona wysokimi notami sięgnęłam o dziwo po Clannad. Nie sądziłam, że się wciągnę. Nie przepadam za szkolnymi serialami. Na początku raziły mnie dziwne osobowości dziewczyn, ale potem z jednego obejrzanego odcinka zrobł sie następny, a dzisiaj jestem już na 11. I mogę stwierdzić, że jest to bardzo sympatyczne anime, zabawne - już nie pamiętam kiedy ja się tak śmiałam : D
- Nagisa pomimo swojej rozlazłości nie drażni mnie, chociaż czasami wolę dziewczyny w typie Michiko : )), Wątek z Fu-chan rozbroił mnie. Kotomiś pomimo wzroku lunatyczki także przekonała mnie do siebie.
W kolejce jest Honey&Clover, potem może Code Geass.
Z serii oglądanych obecnie czekam na nowe odcinki Michiko to Hatchin *-*, Natsume, Kuroshitsuji oraz Soul Eater.
Ale najwazniejsze ukończyć Clannad i zabrać się za Clannad After Story. Mam nadzieję, że warto ^-^[/spoiler] |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-02-2009, 21:44
|
|
|
Skończyłem Baccano! - naprawdę wyśmienita seria, polecam każdemu :-)
W tej chwili zaczynam oglądać (czy tez raczej właśnie zakończyłem dzisiaj 10 odcinek, czyli 3 zagadkę) Ghost Hunt. Seria jest bardzo dobra, każda ze spraw ma właściwe tempo, zgodnie ze stara zasadą "trzęsienia ziemi, a potem napięcie rośnie". Postacie też są sympatyczne, szkoda tylko, ze z recenzji wynika, że wiele więcej się o nich nie dowiem... |
|
|
cintra
|
Wysłany: 20-02-2009, 14:14
|
|
|
Kuroshitsuji 1 -18
Oj, dobra seria - od czasu "Darker than Black" brakowało mi takiego niejednoznacznego bohatera jak Sebastian. Jest tu i dreszczyk emocji, i krew zbilansowane poczuciem humoru, a ładna kreska, muzyka, no i świetni bohaterowie dopełniają reszty. Grell jest rewelacyjny, niby jest bohaterem negatywnym, ale jego po prostu nie jestem w stanie znielubić ^^
A sam Sebastian, eh... ;P
W sumie nic dziwnego, że tak odeszli od mangi, biorąc pod uwagę ile wyszło rozdziałów. Ten wątek z Angelą został ładnie poprowadzony, ma klimat (choć samej postaci nie lubię :/). Brakuje mi tylko momentów, kiedy Sebastian ukazuje swoją prawdziwą naturę - mam wrażenie, że w mandze jest to wyraźniej zaakcentowane.
Nabari no Ou
Usiłuję to skończyć, nie brakuje mi wiele, zaledwie kilka odcinków, ale nie mogę się przemóc.... Dziwne, bo podobało mi się - to chyba efekt długiej przerwy w oglądaniu (Death Note nie jestem w stanie dokończyć od 2 lat...^^')
Hetalia Axis Powers 1 -4
Bajeczne! Nie pamiętam kiedy się tak uśmiałam. ^^ |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-02-2009, 14:58
|
|
|
Maria + Holic 5 - zaskakująco normalny i zrozumiały odcinek. Jaojce w torbie (u lesbijki) były genialnym pomysłem. Zresztą, próby zapoznania się z Kiri były urocze, zwłaszcza to "Marry me!". "Visual Boy" i uzasadnienie zresztą też. Gdyby w tym klimacie utrzymano resztę serii, byłoby dobrze. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 20-02-2009, 21:35
|
|
|
Po obejrzeniu do końca Rozen maiden Traumend ... czekam na kontynuacje :P
Co można powiedzieć o tym kawałku świata anime? A no na pewno że jest to bezpośrednia kontynuacja poprzedniczki. Kreska i inne sprawy pozostały niezmienione nawet styl openingu. Innymi słowy jedyną zmianą była powiększona obsada. Oglądało się to całkiem nieźle jednak czegoś mi w tym wszystkim brakowało. Możliwe że siłowa koncentracja lalek w jednym miejscu to już dla mnie za dużo lub sama konwencja mnie znudziła. Jednak brakowało mi w tej serii "pomagania" cała wizja była zbyt cukierkowa by nagle przybrać kolory mocnej herbaty. Kontrast był zbyt duży.
Kolejny obejrzany tytulik to toradora ep 20 zanosi się na burzę w finale z której może wyjść niezły bałagan. Ten odcinek oscylował w okolicy nowego roku i tego co nasi główni bohaterowie zrobili ze sobą po imprezie gwiazdkowej.
- Oczywiście jak to z burzami ten odcinek był takim kawałkiem ciszy. Wszyscy zbierają siły do finałowego ataku ostatniej szansy na obiekty swoich uczuć. Tiga kompletnie usuwa się w cień . A nasz ponury smok kompletnie nie wie czego chce. Tak czy inaczej zanosi się na siłowe parowanie głębokie wyznania i ukryte łzy
Napocząłem też żywot hikomori czyli Welcome to nhk. Jejku ten koleś jest jeszcze gorszy ode mnie . Jego teoria powstania anime jest genialna a i napis gonzo na czołówce coś pewnie oznacza. Zanosi się na kompletnie posiekany kawałek filozoficznego przekazu "nie siedź w domu" posypany romansem w otoczce ze współczucia. Mogę później tego żałować ale ten tytuł mi się podoba. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
pestis
żuk w mrowisku
|
Wysłany: 20-02-2009, 22:38
|
|
|
tydzien ferii, czyli nadrabianie zaległości:
Baccano - w koncu udało mi się skończyć - seria bardzo dobra... szczególnie przyciągają zwichrowane osobowości co poniektórych bohaterów... Poza tym lubię jak nikt nie patyczkuje się z krwią.. i pojawia się tam, gdzie powinna być (i nie jest różowa...) heh..heh... Jeśli chodzi o fabułę, serię wypadałoby mi obejrzeć jeszcze raz - po to aby ostatecznie połączyć wszystkie kropki i wylapać to, co zgubiłam za pierwszym razem (a nie trudno o to, biorąc pod uwagę pomieszaną chronologię zdarzeń).
Midori no hibi - naprawdę sympatyczny wypełniacz czasu, na tle innych szkolnych komedioromansideł wyróżnia się pomysłem na to jak...hmm połączyć głownych bohaterów: ]. Ot seria którą można polecić z czystym sumieniem.
Texhnolize 1-6 - bo wstyd nie obejrzeć... Cóż zarówno grafika jak i muzyka wskazują, że ma się do czynienia z dziełem co najmniej nietuzinkowym. Osobiscie nie do konca odnajduje się w klimatach sf, więc pewnie dlatego seria jeszcze mnie nie pochłonęła, ale to pewnie kwestia czasu.
Clannad AS 19 - eh eh z lekkiej serii zrobili mi wyciskacz łez... a niech ich! No ale.. tematyka Clannadu "dojrzewa" wraz z bohaterami.
A wracając do ostatniego odcinka -
- I mamy niespodziewany powrot Fuko - chociaż jak na tak ważną postać w poprzedniej serii - nie poświęcono jej teraz zbyt duzo czasu... coż tak to jest, jak się prześpi najważniejsze. Poza tym coraz bardziej lubię Ushio: ] : P
and last but not least...
Toradora! 1-20 - anime wciągnełam jak ciepłe bułeczki..; ] Poki co wszystko mi się podoba, ale jakby mogło byc inaczej skoro seria ta to swietny charadesign bohaterów, piekna grafika (az dziwne, bo pierwsze odcinki na to nie wskazywały) i wciagająca fabula. Czego chciec wiecej - hmm chyba tego, żeby wszystko się skonczyło tak jakbym chciala ; ] : P Zobaczymy... |
_________________ SteamwillriseEsteemwillrise. |
|
|
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 21-02-2009, 10:54
|
|
|
Minami-ke Okawari - dokładnie to co w serii pierwszej. Grafika nieco gorsza, ale za to ogromny plus, za końcóweczkę bo to było coś czego mi w pierwszej serii brakowało. Siostrzyczki przytulają się do siebie i płaczą (: Już mam takie zboczenie, nic nie poradzę.
Samurai Champloo - za jakiś czas się będę za to dziwo zabierał ;) |
_________________ "Don't believe in you, who believes in me."
"Don't believe in me, who believes in you."
"Believe in you, who believes in yourself." |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-02-2009, 22:31
|
|
|
Jubei-chan 2: Siberia Yagyuu no Gyakushuu - myślenie nad sensem tej serii jest wysoce niewskazane, toteż sobie odpuszczę. Grunt, że ma świetną muzykę, imponujące sceny walki i fanserwis yuri. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 21-02-2009, 23:26
|
|
|
Kino no Tabi mimo zachęcającej recenzji i opowieści kumpla, jak na razie do mnie nie przemówiło. Mam nadzieję że im dalej tym lepiej bo miałem nadzieje na coś co najmniej dobrego.
PS.
Gadający motor to porażka. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|