Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Czy jest coś czego nie lubicie w Slayers?? |
Wersja do druku |
Seymour
|
Wysłany: 06-03-2003, 13:41
|
|
|
Wiem. Zauwaz, ze tylko Amelia patrzy na ta osobe gdy inni sa zajeci rozmowa(czy czyms innym. Juz nie pamietam dobrze). Cholera wie, moze Naga zmienila kolor wlosow od OAVek i kinowek. Wszak od odcinkow specjalnych a serialu dzieli kilka lat(slayerowskich oczywiscie). Moim zdaniem to jest Naga |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 06-03-2003, 17:22
|
|
|
A może jakaś jej fanka? Zazdrośnica, naśladowca? |
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 06-03-2003, 18:47
|
|
|
Judash napisał/a: | Wszak od odcinkow specjalnych a serialu dzieli kilka lat(slayerowskich oczywiscie). |
Chyba chciałeś powiedzieć kilka miesięcy? Jeśli dobrze pamiętam, to Lina Inverse Rożowa, Pogromczyni Bandytów (i Naturalny Wróg Wszystkiego Co Żyje... :wink: ) uciekła z domu (Zephielia, czy jak to tam się pisze ^^") w wieku lat 14. Natomiast Gourryego spotyka, jak ma 15 lat i jest to początek serii TV. Więc na OAV'ki ma około 1 roku :wink:
A co do owej tajemniczej postaci to mogła to być rzeczywiście Naga, choć nie jest to pewne... Prawdopodobnie jest to po prostu żarcik rysowników, żeby miliony ludzi na całym świecie mogły się zastanawiać, czy była to Naga, czy nie :) |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 06-03-2003, 18:51
|
|
|
Pudło. Lina jest zakonserwowana w ciele piętnastolatki, nigdzie nie jest powiedziane (no chyba że przez nią samą) , że ma piętnaście lat, chociaż mogę sie mylić :) |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 06-03-2003, 19:04
|
|
|
"Thank you, little girl." Gourry said, patting my head as if he patted a little chile on the head.
--- No way! He did it again!
"Don't treat me as a little girl!" I said, but actually, I didn't get angry so much. Perhaps, I was used to his way.
"Oh, you mean that you aren't a little girl. Tell me your age."
"Twenty-five."
"!!!" Gourry was stiffened.
"-- Just kidding. Anyway, I am now fifteen years old. It's true."
"... Oh, you surprized me... Yes... I supposed so... I supposed ... Now you are only fifteen. You ARE a little girl."
"I am ALREADY fifteen! I don't mean that I am an adult, ... but, I'm not a little girl."
(from the first book "Slayers!")
(Lina and Gourry went to Sairaag where they met with Zelgadiss and Sylpheel.)
"Master Rezo said that this sorceress seemed to be very young, but actually, she was nearly ninety years old... Is it true?" Sylpheel asked.
"No way! I am sixteen years old! Sixteen!"
"Hey? You told me that you were fifteen, right?" Gourry asked.
"My birthday has passed! I'm growing up as you are!"
(from the third book, "Monster of Sairaag")
"Hey, Lina?" Gourry said, patting on my shoulder. "What's wrong? Why did you suddenly...?"
"I saw her; the person whom I know," I said.
"Hmm... You told me the same story a while ago, I guess," Gourry said unsurely.
"Yes, we did definitely," I said easily.
"Well, then, the porson -- your acquaintance may be near. I'll search her, too. Tell me her looks."
"She is a very beautiful girl of seventeen or eighteen-year old. She is a little small and has chuestnut-brown long hair. She wears a black bandana on her forehead, and puts on a pair of shoulder protectors. She dresses like a sorceress and wears a cloak," I explained.
"Then, she is similar to you, right? However, 'a very beautiful girl' and 'a little small' don't hold true of you."
"No, you are wrong," I said, kicking Gourry.
"She isn't similar to me. She exactly looks same to me."
(from the fifteenth book, "The Demon Slayers") |
|
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-03-2003, 19:14
|
|
|
Cytat: | "-- Just kidding. Anyway, I am now fifteen years old. It's true." |
Cytat: | No way! I am sixteen years old! Sixteen!"
"Hey? You told me that you were fifteen, right?" Gourry asked. |
to jest możliwe ze miała urodzinki<szkoda ze ich nie obchodziła>
ale texst nuber trzy musi być gdzies w okolichach NEXT a albo TRY gdyż jeśli mowa o siedemnasto-osiemnasto to ten okres przypada na ten przełom<stosujanc ze kazda seria to jest next rok :wink: |
_________________ Hollogram Summer - The Night of Wallachia
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 06-03-2003, 20:59
|
|
|
W animce też było wspomnane, wtedy, gdy Lina brała fałszywy ślub. Poewiedziała coś w stylu: "Ślub? Ale ja mam dopiero 15 lat!" |
|
|
|
|
|
final-kun
Dołączył: 08 Lip 2002 Skąd: Na zywo z gor Kataart ^^ Status: offline
|
Wysłany: 06-03-2003, 22:07
|
|
|
Wszystko sie zgadza...Demon Slayers to jak narazie ostatnio tom powiesci (i byc moze bedzie juz ostatni) i akcja jest juz niedlugo Nexcie (swoja droga to ten tom jest NAPRAWDE ciekawy...kolejna czesc Shabbiego i to w osobie najmniej o to podejrzanej...). A nie liczy sie ze kazda seria to rok...wiadomo ze od pierwszej do nexta uplynal W PRZYBLIZENIU rok...pewnie niecaly, natomiast od Nexta do Try juz z pewnoscia duzo mniej niz rok. |
_________________ Kitto Dokoka ni "Kotae" Aru,
Umaretekita Kotae ga,
Hito wa Minna Sore o Motome,
Yarusenai Nogasenai
Yume ni Mukau no. |
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 06-03-2003, 22:21
|
|
|
"Demon Slayers to jak narazie ostatnio tom powiesci (i byc moze bedzie juz ostatni) i akcja jest juz niedlugo Nexcie (swoja droga to ten tom jest NAPRAWDE ciekawy...kolejna czesc Shabbiego i to w osobie najmniej o to podejrzanej...)." --> Tylko skad mozna sciagnac ta powiesc? Zostaly one wogole przetlumaczone procz tych na Slayers Universe? |
|
|
|
|
final-kun
|
Wysłany: 06-03-2003, 22:25
|
|
|
Ojoj...juz chyba dawalem do zrozumienia ze ja nie mam powiesci u siebie ^^". To ze jest ciekawy oceniam po zetkniciu sie z niewielkim jego fragmentem a takrze zapoznanie sie pobierznie z trescia...i nie slyszalem nic jak narazie o tlumaczeniu innych tomow jak The Slayers (Slayers Universe) i pewnych krociotkich spinoffow... |
Umaretekita Kotae ga,
Yarusenai Nogasenai
Yume ni Mukau no. |
|
|
|
|
Gargoyle
|
Wysłany: 07-03-2003, 10:35
|
|
|
[Naga w TV]
To jest raczej ktoras z jej klonow lub "shadow" (odbicie lustrzane), ktora chcialo sie bardziej wyindualizowac sposrod innych :) Jak widac w Slayers Premium, Naga wlasciwie sie nie zmienila ;) No, chyba, zeby istnienia SP nie brac pod uwage (generalnie moze nawet ignoruje ten niby-film). |
_________________ I no breasts ~ Maria Kawamura in response to cosplaying as Naga |
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 07-03-2003, 18:01
|
|
|
final-kun --> Szkoda :( Przeczytalbym sobie pozostale rozdzialy a tak musze obejsc sie smakiem. Nie wiem czy tylko u mnie tak jest, ale na slayers universe nie dziala drugi tomik: "The Sorcerer of Atlas" :|
Gargoyle --> Z tego co mi wiadomo SP dzieje sie po Slayers TV. Nie jestem tego dokladnie pewien, bo nie ogladalem filmu
Mazoku --> No nie powiedzialbym^^. Przeczytaj to:
"She started her journey wearing mother's keepsake. So nobody of her family knows that Gracia is wearing that awful costume. Naga met with Lina Inverse when she was about 19 and Lina was 13 years old then. Before Lina met with Gourry, Naga left her.."
Roznica od OAVek do serialu - 2 lata. A wiec zostaje przy swoim zdaniu :D
A co do zdania na temat to Nagi w pelni sie z toba zgadzam. Sam kiedys rozpatrywalem to, czy przypadkiem rzeczywiscie nie jest to swoisty zarcik rysownikow. Wiecie, Lina zawsze ma hopla na punkcie swojej osoby i jej niezadowalajacego wzrostu i wymiarow. Moze rysownicy chcieli zrobic zart z samej Liny pokazujac ja ubrana jak Naga i z powiekszonym biustem^^' . |
|
|
|
|
final-kun
|
Wysłany: 07-03-2003, 23:04
|
|
|
Raczej watpliwe ^^" to byl by BARDZO kiepski zart :). Ja bym przyjmowal ze to naprawde Naga...a te wlosy - byc moze zwykly blad animatorow ktory trzeba wybaczyc :P |
Umaretekita Kotae ga,
Yarusenai Nogasenai
Yume ni Mukau no. |
|
|
|
|
Gola_s
|
Wysłany: 10-03-2003, 14:09
|
|
|
Tak i to bardzo!
Nie puścili (tylko raz :? ) interka do Slayers Next!
To jedyny powód (reszty ni wymieniam bo tyko bym się czepiał :) ) dla którego czuję mały niesmak co do Slayersów w polsce, bo ogólnie są
THE BEST! :!: |
_________________ milosc... tak a zalamanie jescze gorsze... juz 2 razy w ciagu roku... ale sie nie poddam i dalej przez zycie bede parl do przodu...
Zapraszam na: www.fantasy-center.prv.pl |
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 10-03-2003, 20:23
|
|
|
Ja tam nie będę wymieniał powodów dla których czuję niesmak dla Slayersów w Polsce. Samobójstwo.
A co do tego żartu ( w "get a reason"), jeżeli chodzi o "wielką Linę" że tak się wyrażę, myślę że (teraz kilku fanów już na mnie pluje :wink: ), że to (znowu? jestem tendencyjny :D ) Luna. Stąd paniczny strach Liny. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|