FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następny
  Zbrojownia - ulubione bronie forumowiczów
Wersja do druku
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Status: offline

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 23-09-2005, 13:51   

"Podręcznik łowcy zombie" według niejakiej Ashwings:

http://www.deviantart.com/view/16278832/

Nie ma to jaka łopata?

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 24-09-2005, 12:41   

Łopata to naprawdę straszna broń jeśli ktoś umie się nią posługiwać. Można nią dekapitować, amputować, rozwywać, drążyć, zgniatać, miażdzyć, wiercić, przyłożyć, a nawet tylko stunkąć. I potem w dodatku niewinnie zakopać trupa narzędziem zbrodni! I to wszystko za góra trzydzieści złotych! [mówię to takich normalnych łopatach bez tytanowych udziwnień i uchwytu z ościstej sosny albo polerowanego machoniu który z resztą jest zbyt kruchy do realnego utrzymania ciężaru zwłok przebitych nad głową]

Nie wiem doprawdy dlaczego łopata nie wieszła nigdy do kanonu broni białych...
Kto się przejmuje wydzwiękiem poetyckim miedy lezie na niego stado zombie?

Z drugiej strony łopaty są ogulnie ciężkie. Nie mam wagi w rękach ale chyba nawet do dziesięciu kilo niekiedy [wliczając szufle] Dla kruchej kobiety zwykła łopata może stanowić zbyt poważne wyzwanie ale dajmy na to taka łopatka ogrodnicza... Niecaly kilogram a ile spustoszenia może dokonać w doświadczonych rękach!

Łopata bronią ludu!
Łopata w każdym domu i ogrodzie!

Łopata rządzi!

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 24-09-2005, 13:24   

Chcesz kupić moze łopatke piechoty zwana popularnie saperką . Mał poreczna można ja złożyć do małych rozmiaró prze co mieci sie w pokrówcó który mozna zawiesić na pas . Doskonale wywazona można nią żucac zasięg skuteczny do 9 m .
Powrót do góry
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 24-09-2005, 14:08   

A za ile? Bo łaopata to naprawdę dobra rzecz!

Te Im ilne ke aono

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9838391
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 24-09-2005, 16:42   

LOL. Niby jestem miastowy, a i tak trzymam w szafie szpadel (tak, szpadel, nie łopatę, a to poważna różnica) i grabie do kompletu. Przydałyby się jeszcze widły... ^_^;;
A oprócz tego jest jeszcze kilowy toporek ciesielski. Ale niestety chińska tanizna, wolałbym taki piękny toporek fiskarsa... ale on drooooooogi -__-;

Numer Gadu-Gadu
3869750
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 24-09-2005, 16:47   

Między szpadlem a łopatą jest jakieś dwa kilo różnicy. Nie tak znowu dużo moim skromnym zdaniem ale jeśli wziąć pod uwagę dodatkowe dwa kilo które walą cię po głowie to jednak wolę... szufle^^

Te Im ilne ke aono

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9838391
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 24-09-2005, 17:00   

Generalnie rzecz ujmując, człowiek to utalentowane stworzenie i potrafi zrobić krzywdę nawet łyżeczką do herbaty. Z arsenału, z którego korzystam / korzystałam.

1. Toporek, po braciszku. Był śliczny, ostry i praktycznie niezniszczalny (rączka i ostrze było jednym kawałkiem metalu). Oczywiście "praktycznie niezniszczalny" nie znaczy, że zniósł użytkowanie przez zastęp pierwszorocznych harcerek... Stępiły go niemożebnie =='
2. Dandy. Taki nóż. Ostrze długości 30 cm, szerokie na jakieś 5 cm. Robione na zamówienie dla braciszka. Z wygrawerowanym łbem smoka na ostrzu :> Jest uroczy...
3. Scyzoryk zastosowania wielorakiego.
4. Kołek na wampiry, wystrugany osobiście przez niżej podpisaną rok temu na wyjeździe integracyjnym z klasą (podrzucę kiedyś fotkę ;))

No i mój świrek na punkcie broni białej i łuków...

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 24-09-2005, 17:16   

Nie żebym sie chwalił :D
Ale ja urzytkowałem tak
Kawałek zbitego szkła
Butelka
Sztacheta
Rurka z rusztowania
Nóż kuchenny
Siekiera
Bagnet Bojowy WZ 79
Miecz długi
Miecz "półtorareczny"
Topór bojowy
łuk refleksyjny
łuk refleksyjny Sportowy
Pistolet TT wz.33
Pistolet P-83 WANAD
Pistolet maszynowy PM-84P GLAUBERYT
Pistolet PM-98SA
Karabinek szturmowy kbkAKMS
Karabinek szturmowy kbkAKMSE
Karabin szturmowy wz.96 BERYL
Karabinek szturmowy G36
Karabin maszynowy PK i PKM
Granatnik przeciwpancerny Rpg7V
Karabin czołgowy PKT
Karabin czołgowy DSzK
Aramta 2A28 kal 73 mm
Granat RG-42
Grant F1
Rózne rodzaje min których wiekszosci nazw nie pamietam ale wpamieczapadły mi głownie przeciwpiechotne PMD1 i POMZ 2M
Powrót do góry
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 24-09-2005, 17:56   

Kij z resztą, ale mieczy to ja ci zazdroszczę ^_^.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 24-09-2005, 18:57   

Z broni mogącej zrobić komuś krzywdę w rękach miałem niewiele, najstraszliwsza była chyba wiatrówka (chociaż nie, raz mi dali jakiś pistolet). Jak na razie posiadam zardzewiały "nóż komandoski", miniaturkę noża komandoskiego oraz chiński scyzoryk, który co prawda jest tandetą jakich mało, ale od bólu zariezać by sie nim dało. Jak znajdę prawdziwą pracę/wygram w totka będę się rozglądał za mieczem.

Cytat:
Między szpadlem a łopatą jest jakieś dwa kilo różnicy. Nie tak znowu dużo moim skromnym zdaniem

Różnica jest głównie w budowie: dobrym szpadlem można dość łatwo dekapitować, łopatą już raczej tylko przygrzmocić.

Ryuzoku Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 25-09-2005, 16:32   

Cytat:
Miecz długi
Miecz "półtorareczny"

Red, takie male pytanie, jakiej dlugosci jest dlugi a jakiej poltorak?
Ysen-wygrac w totka na miecz?boze, co ty sobie chcesz kupic katane za parenascie tysiecy?O_O
miecz zdatny do walki u kowala (czyli w okolicach jakiegos bractwa) mozna by kupic za jakies 300zl-chodzi mi o cos co sie nie rozpadnie od uderzenia w drugi miecz i nada sie do walki, bo wiem ze na takim naprzyklad allegro sa miecze po 50zl, ale nikt tam nie pisze ze uderzenie czyms takim w galaz o srednicy 2-3cm konczy sie obkreceniem ostrza w okol galezi:D
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 25-09-2005, 17:12   

No, ale katana jest zwykle dobrze wywazona. No i to ostrze ^_^. W ogóle nie ma co porównywać nawet współczesnych katan z mieczami robionymi za parę setek ;). Miecz japoński (nawet te stare tachi) to dzieło sztuki :P.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ryuzoku Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 25-09-2005, 17:34   

Cytat:
W ogóle nie ma co porównywać nawet współczesnych katan z mieczami robionymi za parę setek ;)

katana za pare setek to nie katana, bo taki miecz musi byc kuty+hartowany, a cena czegos takiego zaczyna sie od tysiaca, katana taka jak dawna, czyli warstwowa i porzadna kosztuje powyzej 3tysiecy zlotych, a za 6500zl hanwei(jedna z lepszych firm na swiecie zajmujacych sie produkcja katan) proponuje juz calkiem przyzwoita brzytwe o 1000warstwach...
a i tak nadal pozostaje przy zdaniu ze jak chodzi o profil i wyglad+sile lepsze sa miecze europejskie, taki obureczny naostrzony jak katana i wasrtwowy-sweet little killer^^
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 25-09-2005, 19:07   

Katana? Dla mnie? Opiliście się? Chyba na prezent dla kogoś. Sorry, ale jeśli chodzi o uzbrojenie to preferuję broń europejską i bliskowschodnią. Na przykład taki claymore.

Aha, to do Bezimiennego: w Wikipedii pisze (i mnie to nie dziwi, biorąc pod uwagę technologię, Szkocja nigdy mocarstwem przemysłowym nie była), że claymore'y były w użyciu od roku 1300. Wtedy rycerze jak najbardziej używali już kopii do szarży, więc teoria o użyciu tych mieczy przeciw jeździe upada. Zwyczajnie by ich zmietli kopiami nim by zdążyli zagrozić koniom.

Cytat:
miecz zdatny do walki u kowala (czyli w okolicach jakiegos bractwa) mozna by kupic za jakies 300zl

Obawiam się, że jeślibym wydał (minimum) trzy stówy na miecz przy obecnym stanie zarobków to ojciec by mnie nim opłazował po rzyci.

Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 25-09-2005, 19:10, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Redvampire
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 25-09-2005, 19:09   

Ryuzoku napisał/a:
Cytat:
Miecz długi
Miecz "półtorareczny"

Red, takie male pytanie, jakiej dlugosci jest dlugi a jakiej poltorak?

Pytasz o te moje czy o jkies durne zasady mó ten co go nazywam długim ma ostrze o długosci 90 cm i rekojeśc ktróą porrecznie sie chwyta jedna dłonią bo na druga jest za małao , półtorareczny jest nie wiele dłuższy bo ma około 114 cm długosci ostrza ale za to ostrze jest prawie dwa razy tak szerokie jak w tym " długim" i rekojeść jeszcze długa na 26 cm przez co można go bez problemu uzywac obiema rekami jak i jedną. to by było na tyle
Co nei zmiania faktu że moja ulubiną bronia jes kbkAKMS żadne nowe cuda typu Beryl lub niemiecki dokładny G36. Kabeka to potraię rozebrac i wyczyścic po ciemku i po złożeniu być w 100% pewnym ze bedzie działał i mnei nie zawiedzie z berylem to było różne a o G36 to on ma tyle drobnych czesci którte można zagubic i nie byłbym pewnien czy go dobrze złozyłem choć jest to broń diablenie precyzyjna jak na karabinek szturmowy

PS zapomniałem jeszcze o szpadzie górniczje od ojca i szabli oficerskiej aod dziadka. To by było na tyle
Powrót do góry
Strona 10 z 14 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następny
Odpowiedz do tematu