Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 23-09-2008, 19:20
|
|
|
Bo padłem ofiarą wynoszenia narzędzi z domu. Stanęło na wyznaczeniu elementów na dechach i telefonie do brata, który raczył nasze narzędzia mieć u siebie. Właśnie je przywiózł, ale o tej porze już pracowac nie zamierzam...
EDIT: natomiast narzędzia elektryczne sie nie zdadzą, bo na dole jest 24V... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 23-09-2008, 19:49
|
|
|
Bo bez uprzedzenia neozdrada mnie rozłączyła... |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 24-09-2008, 18:05
|
|
|
Bo po prawie 5,5 roku musiałam pożegnać moja świnkę morską. Jeden zastrzyk i już nie musiała cierpieć z powodu szybko postępującej choroby... Czuję ulgę z tego powodu, ale zarazem jest mi cholernie smutno i pusto i tak dziwnie, choć przygotowywałam się na to od paru dni. Zuo. |
|
|
Agon
|
Wysłany: 24-09-2008, 18:49
|
|
|
Bo mam już dość. Ostatnio sypiam po 4-5 h dziennie, niedługo pewnie w ogóle przestanę. Mój biedny, przemęczony organizm domaga się snu i wypoczynku. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 24-09-2008, 20:54
|
|
|
Bo jestem ómarty naśmierć, a jutro o siódmej znowu wyjazd. Broń Boże nie przejadła mi się jazda, ale przez te dwa tygodnie miałem wypoczywać, a jednak nie chce mi się kisić w domu. XD |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 26-09-2008, 01:02
|
|
|
Bo już parę razy komp się zwiesił przy odtwarzaniu GITSa.
Żebym chociaż miał alternatywę w postaci możliwości kupienia wersji legalnej, ale nie... Pod hasłem "Ghost in the Shell" na Merlinie wyskoczyły same "Stand Alone Complex" i żadnej pełnometrażówki...
A przez torrenta ściągać nie potrafię jeszcze...
Skopiować filmu z płytki na dysk (po to, by sprawdzić, czy to zacinanie się wynika z porysowania płytki, czy może z wady pliku) się nie dało - wyskoczyło ostrzeżenie o nieprawidłowej operacji DOS...
Tak, próbuję to robić pod Windows. Bo Ubuntu nie potrafi odtwarzać filmów (a podobno kodeki są zainstalowane). |
|
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 26-09-2008, 13:28
|
|
|
korsarz napisał/a: | Pod hasłem "Ghost in the Shell" na Merlinie wyskoczyły same "Stand Alone Complex" i żadnej pełnometrażówki... |
Dziwne... jestem pewna, że jakiś czas temu widziałam pełnometrażówkę GITS'a w jakimś pakiecie anime. W Empiku dokładniej.
Bo już w niedzielę do Warszawy, a od poniedziałku jedna uczelnia... a od wtorku druga.... Koniec słodkich wakacji, trzeba będzie się wziąć do roboty. :/ |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 26-09-2008, 14:38
|
|
|
cintra napisał/a: | korsarz napisał/a: | Pod hasłem "Ghost in the Shell" na Merlinie wyskoczyły same "Stand Alone Complex" i żadnej pełnometrażówki... |
Dziwne... jestem pewna, że jakiś czas temu widziałam pełnometrażówkę GITS'a w jakimś pakiecie anime. W Empiku dokładniej. | IDG to wydało, i to zdaje się w 2 wersjach: zwykłej i specjalnej. W przynajmniej części empików powinno nadal leżeć. Na stronie komikslandii w tej chwili tego nie ma, ale w ich sklepie (na stacji Metro Centrum, w Warszawie) chyba nadal jest. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-09-2008, 17:41
|
|
|
korsarz, idź do informacji w Empiku i się spytaj czy gdzieś to mają. Brak w internetowym katalogu nie oznacza że w sklepie tego nie dostaniesz. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-09-2008, 18:46
|
|
|
Korsarz, jakiś tydzień temu widziałam Ghost in the Shell u mnie w Empiku. Obie wersje - w pakiecie i jako pojedynczy film. Zresztą z tego co pamiętam, to akurat ten tytuł często zalegał sobie na empikowych półkach. A internetowym katalogiem się nie sugeruj, nie ma sensu. |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 26-09-2008, 19:10
|
|
|
No dobra, jak będę w Bydgoszczy, albo w Gdańsku i będę miał nadmiar gotówki, to zobaczę (szanse sprawdzenia tego u siebie są marne - uroki mieszkania na prowincji...). |
|
|
|
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 27-09-2008, 08:59
|
|
|
Cytat: | Tak, próbuję to robić pod Windows. Bo Ubuntu nie potrafi odtwarzać filmów (a podobno kodeki są zainstalowane). |
Jak to nie?
Mi na ubuntu chodzi jak złoto. A odtwarzam w prymitywnym Totemie. (Nie Totem, to nie było o Tobie XD) |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 28-09-2008, 10:11
|
|
|
Nie mam pojęcia, dlaczego nie mogę odtwarzać filmów pod Ubuntu mimo zainstalowanych kodeków (no, chyba, że młodszy brat mnie zrobił w konia, mówiąc, że to zrobił). Wiem tylko, że pod Ubuntu mam konto z ograniczeniami i poza dodatkami do Firefoxa nie mogę zainstalować ani skonfigurować niczego.
A pod Windowsem mam konto z uprawnieniami administratora, co, po mojemu przynajmniej, zmienia postać rzeczy - pod Windowsem mam jednak o wiele większe możliwości...
Totem nie działa. Mplayer też. Oglądać filmy mogłem dopiero po zainstalowaniu MPlayer Frontend i Real Playera pod Windowsem... >.> |
|
|
|
|
|
LightOfNewWorld
Gość
|
Wysłany: 29-09-2008, 06:52
|
|
|